FaceBook
Instagram
Mail

En riktigt bra söndag!

20:31:00
Söndag!
 
Trots att vi la oss efter midnatt igår så vaknade jag pigg som en lärka supertidigt. Men tur var ju det för då hann jag springa en löprunda innan mamma vaknade och vi skulle gå på PW!
 
Vacker morgonhimmel och ett glas vatten i väntan på att mamma skuelle vakna.
 
Till slut vaknade morsan och då gick vi ut på en promenera mera-promenad! Jag saknar att gå PW med henne varje dag som vi gjorde när hon bodde hos oss!
 
Matförberedelser inför kommande vecka i vanlig ordning. Fläsklägg och ny benbuljong!
 
Jag har min egen Carnivorehylla i kylen. Så nördig är jag!
 
Dagens lunch och middag: Stekt fläskkarré med smör.
 
Filip ville absolut inte att mormor skulle åka och längtar redan till nästa gång som hon ska sova över ♥
 
När jag körde mamma till jobbet så var trion ute och cyklade. Mamma tyckte att det var en dålig idé för något kunde ju hända... Och jag menade på att barn i alla tider (hennes inkluderat) överlevt att vara ute själva utan föräldrar i närheten och att jag dessutom skulle vara tillbaka på en kvart. 
Vad tror du hände? Efter 12 minuter ringde Evelina och sa att Filip ramlat med cykeln och skrapat sig riktigt illa på ena benet. Hur typiskt är inte det då?! Tur han har världens bästa systrar som tvättat såren och plåstrat om honom innan jag hann komma hem.
 
Laura fick sina Roller Derby-tröjor på träningen idag. Hennes smeknamn är Toxic L!
 
Fina Tina var här hos mig ikväll och lämnade makrill som hon fiskat ♥ Hon fick prova viktväst inna vi satt på bakongen och pratade en stund!
 
Vilken skön söndag det blev. Jag är så redo för en ny vecka! Är du det också?
PUSS

Andra bullar & träningsläger

19:38:00
Morfars bautastora kanelbullar och mormor på träningsläger
 
Ah, lördagsmorgon! Ingen stress för det är ingen som behöver väckas eller köras någonstans. Jag kan i lugn och ro springa en längre runda än på vardagarna och sedan träna tungt i en timme på gymmet medans dom andra sover. UNDERBART!
 
Dagens frukost intog innan melodikrysset!
 
Precis när melodikrysset var klart ringde min pappa och frågade om han kunde komma förbi.
Med sig hade han enorma kanelbullar från sitt jobb. Lyxigt för tjejerna och Zoran. Dom fick även en peng att göra något roligt för.
 
Ännu mer sidfläsk blev ugnsstekta!
 
Och så kom hon (eller ja, jag hämtade henne på jobbet), kvinnan, myten, legenden också kallad Mormorn! Hon är gräsänka i en vecka nu så då passade det ju fint att hon kom hit på en sleep over som snarare blev ett träningsläger..
 
Vi körde ju badminton här ute, mamma och jag. Hjälp alltså! Vi skrattade så vi tjöt och jag kan bara föreställa mig hur roade grannarna har varit av att se oss. Som bäst klarade vi 15 slag på en runda, Ändå helt okej, men det tog nog minst en timme innan vi klarade det. T.o.m ungarna hade gått in.
 
Som belöning har jag gjort proteinglass till morsan som hon ska äta nu när vi alla ska titta på film!
 
PUSS

Nu är det fredag!

18:32:00
Nördmätningar, fredagsfeeling, foodprep och sensommarkänslor!
 
Varje morgon sedan... ja jag minns inte när, men flera år iallafall så mäter jag mitt blodsocker direkt när jag vaknar och sedan ett bra tag tillbaka mäter jag även mina utandningsketoner varje morgon i en ketonmätare. Mina blodketoner mäter jag en gång i veckan för dom är stickorna är så himla dyra. Jag använder mätaren på jobbet och mäter ofta klienter som vill testa också så det går åt en hel del.
 
Mitt blodsocker var på 2.9 imorse. Jag gillar inte känslan i kroppem när jag går under 3 i blodsocker. Och nej det är inte farligt för mig att ligga så lågt för jag har inte diabetes! Jag gick ut och sprang för det vet jag hjälper och vips så var mitt blodsocker uppe på 3.9 och jag mådde tiptop.
Mina blodketoner låg fint på 3.2.
 
Min ketonmätare mäter annorlunda så 0.66 kan verka som lite, men på den räcker det att du blåser 0.02 för att vara i ketos så då förstår man ju hur hög min ketos är när den är på 0.66.
 
Vacker morgon även idag och jag kände mig pigg och stark!
 
Detta blev min första riktiga måltid på "30 dagar Carnivore" då jag har buljongfastat i två dagar. Jag som inte är någon frukost ätare i vanliga fall var ju inte superssugen på det, men det var ju bara att bita ihop och äta.
Kostschemat ska följas till punkt och pricka!
 
Vissa dagar i veckan är jag lite häroch var när jag jobbar. Jag har saknat det under pandemin och är så glad över att kunna erbjuda den tjänsten i jobbet igen. Omväxling förnöjer!
 
När jag kom från jobbet förberedde både sidfläsk och talg inför kommande dagars middagar.
 
 Vädret är fantastiskt ikväll så jag och trion är ute och njuter innan vi ska sätta oss i soffan och titta på en film tillsammans! Jag älskar verkligen sensommaren och njuter nog mer av den än försommaren faktiskt. Det är härligt att kunna sitta ute och blogga medans dom cyklar omkring.
 
Trevlig helg!
KRAM

15 år tillsammans ♥

17:31:00
15 år ihop en helt vanlig torsdag!
 
Morgonhimlen var helt magisk imorse. Molnen såg ut precis som ett sådant där målat tak i ett kloster och det är bara änglarna som fattades. Och den eldiga soluppgången som sträckte sig hur brett som helst. En löprunda kan inte starta bättre änså.
 
När jag kom upp imorse hade Zoran ställt en present på köksbordet till mig ♥ Jag väntade med att öppna den till jag kom hem från löprundan.
Tänk att idag har vi varit ihop i 15 år. Snart har jag varit tillsammans med honom i halva mitt liv. -"Den bättre halvan, ja!" som han brukar säga och småskratta. Och ja, så är det ju faktiskt!
 
En fin och god parfym! Jag är så imponerad över att han vågar köpa dofter till mig. Han prickar alltid rätt! Denna parfymen hade jag ställt tillbaka på hyllan om jag doftat på den i affären och genast tänkt att den är för söt för mig. Men på mig och min hud så lägger den sig så fint och doftar verkligen SÅ gott. Jag är så tacksam ♥
 
En av mina PTklienter har idag tränat varje dag utan undan tag i 365 dagar, det är bannemej värt en blombukett ellerhur?! 
 
Direkt från jobbet och hem till datorn för PT-onlinesamtal. Lunchen som var benbuljong intogs mellan samtalen. Det g'ller att vara tidseffektiv.
 
Vi hade fått ett brev på posten som var ämnat att komma i måndags på vår bröllopsdag, men det gör ju inget att det kom fram på vår årdag istället! Så fint kort från min mamma och Bengan!
 
Zoran ska till jobbet och jag och Laura ska till baskethallen, fullt ös medvetslös.
PUSS

30 dagars Carnivore - en matkur

19:14:00
"Inlägget är reklam för Back To Basics PT och innehåller länkar till hemsidan"
 
30 dagars Carnivore - en matkur
 
Jag vill börja med att förklarar vad Carnivore är. Det är en kosthållning (matkur enligt mig) där du bara äter animaliskt. Kött, fisk, skaldjur, fågel, ägg, talg, ister och vissa äter även mjölkprodukter som grädde, ost och smör. 
Jag känner och vet om flera som äter carnivore hela tiden och mår bra av det, men jag tycker att det är en matkur. En matkur du äter i ett visst antal dagar och sen återgår du till den kost som du anser passar dig och din kropp bäst. När du äter enbart animaliskt och tar bort allt annat i din kost så är förhoppningen att det först ska ske en rensning av både tarmarna, levern och gallan. Har du läckande tarm eller svamp i kroppen så är förhoppningen att läker den ut och försvinner. Jag har i flera år coachat klienter med kostscheman som velat prova carnivore en kort period för att förbättra sin psykiska ohälsa, rensa kroppen, lindra autoimmuna sjukdomar etc. med goda resultat.
 
Varför ska jag äta Carnivore i 30 dagar? Jo, det är som så att tidigt i somras så berättade min PTklient och vän Pernilla för mig att hon hade problem med sin mage. Trots att hon provat långtidsfastor och att utesluta mat hon inte tål (visat i blodprov) så blev hennes mage inte riktigt bra. Vi vet båda två att en matkur med Carnivore är ett alternativ och ett effektvt sätt att få ordning på tarmarna och maghälsan, men det är ganska tufft att göra en sådan kur helt själv och speciellt om det ska gå riktigt bra. Så som PT och vän erbjöd jag mig att vi skulle göra kuren ihop och äta efter ett kostschema som jag noggrannt tagit fram till oss. Ett kostschema som skulle få våra kroppar att bibehålla muskelmassa, förlora enbart fettmassa och samtidigt rensa ut kroppen från bös. 
Vi är tre kvinnor i olika åldrar som kommer köra exakt samma kostschema. Det är jag, Pernilla och en annan PTklient till mig. Vi kommer att ha en chattråd där vi ska skriva till varandra varje dag och uppdatera om hur det går samt diskutera allt ifrån matintag till toalettbesök. Vi har även mätt, vägt och fotat oss själva för att kunna jämnföra efter våra genomförda 30 dagar.
 
Hur känner jag inför att äta bara animaliskt i 30 dagar? Jag är taggad som bara den, men samtdigt känner jag en "skräck"blandad förtjusning inför det. Vi kommer att äta en superstrikt carnivore med enbart: Hemkokt benbuljong, fläskkött, nötkött, lammkött, torsk, lever, smör, ister, talg, salt och peppar. Jag tror att dom första dagarna kommer flyta på bra, men efter en vecka kan jag tänka mig att det kommer bli svårare. Det som oroar mig mest är att jag ska rasa i vikt och händer det måste jag avbryta matkuren direkt. men jag har ju gjort kostschemat och är nästan helt säker på att det kommer funka.
Benbuljongen är klar för dom första dagarna!
 
En kryssplan är superviktig att ha för motivationen!
 
Nu kör vi!

1 September

08:18:00
Hej September!
 
Gomorron gomorron! Är det bara jag som tycker att detta året susar förbi? Jag kan inte bestäma mig för ifall jag tycker att det är bra eller dåligt heller. Med tanke på corona, restriktioner, spruthets och annat så är det skönt att tiden går fort... Hur känner du?
 
Go löprunda blev perfekt start på en ny månad!
 
En lång dag på jobbet väntar både på gymmet och vid datorn hemma sen. Jag ska även försöka få ihop ett inlägg om månadens stora grej, 30 dagar Carnivore.
PUSS