FaceBook
Instagram
Mail

15kg tungt paket

09:22:58
God morgon!
 
Jag står på crosstrainern i vanlig ordning och ber en stilla bön om fint väder då vi ska se Dolly Style på Liseberg ikväll.
Jag planerar även för mitt och Zorans 65 års kalas och fest. Han fyller nämligen 35 år på söndag (6 aug) och jag fyller 30 om 21 dagar så vi slår ihop våra födelsedagar och firar 65 år istället mellan födelsedagarna.☆
 
I bakgrunden ser ni Zorans tunga födelsedagspresent!
Visst är det det görkul att vi lagt det bredvid hans sida av sängen, haha! Jag hade ALDRIG kunnat hålla mig från att klämma och känna!
 
Kollar ni på Lotta på Liseberg ikväll så håll koll efter oss i den stående publiken ♡
Puss

AirHop - Kul, men för dyrt!

09:55:00
God morgon!
 
Även idag står jag på crosstrainern och kör morgonens csrdio. Det är på tok för mycket pollen just nu för att jag ska kunna springa eller ens gå fort ute.
 
Igår regnade det i princip hela dagen och när Zoran hade vaknat vid kl.15 (han la sig kl. 9:30 efter att ha jobbat hela natten) bokade vi en tid på AirHop. Kidsen har velat gå dit flera gånger, men vi har inte direkt haft någon lust.
Men så igår blev det äntligen av. Klockan 17 bokade vi och direkt när vi kom dit märkte man att det skulle vara överbokat.
Första gången du är där måste du köpa deras speciella strumpor (även om du har glömt ta med dom du en gång köpt så klart). För oss 5 blev slutsumman på 700kr. Ganska saftigt pris för en timme och tyvärr då en aktivitet inte alla familjer kommer ha råd att testa och sånt gillar inte jag.
 
Vi hade sjukt kul den timmen som man fick hoppa loss i trampolinparken. I början var det kaos och mycket köbildning då det var för mycket folk, men efter 30 minuter blev det bättre. 
 
Skönt att veta att man skött sina knipövningar och sin bäckenbottensträning efter 3 barn ☆
 
Summan av kardemumman är:
Skitkul, men dyrt!
Kommer vi göra det igen? Antagligen, för Kidsen älskade det!
 
Over and out!

Träning behöver varken vara dyr eller tidsbov

09:44:00
God morgon!
 
Här hemma står jag på crosstrainer och kör morgonens cardio medans kidsen käkar frukost. Jag tänkte skriva lite om två argument jag ofta får höra angående träning.
 
1: " Det är så dyrt med gymkort, kläder och ev. utrustning!"
 
Gymkort är i regel dyrt, speciellt om man inte använder det. Men man behöver ju inte ha gymkort för att träna. Jag själv tränar mer utanför gymmet än i det.
Fyll ett par petflaskor med sand så har du bra med vikter att köra styrka med och övningar hittar du lätt på Internet. Naturen är gratis och i Sverige har vi allemansrätten som tillåter oss att nyttja typ all mark. Klädkod noll liksom. Bara ge dig ut. Hitta en backe eller en lång trappa och spring upp och ner för den ett par varv. Varva med lite magplankor så är ett pass gjort.
Det finns gratis träningsvideos på nätet, tex Youtube.
Om man tycker att det är svårt att träna ensam så finns det grupper på Facebook som möts upp ute i ett område nära dig som tränar tillsammans utan kostnad.
Möjligheterna är många, det gäller bara att se dom. 
 
2. - "Men tiden då? Det går åt så mycket tid från familjen och vart ska jag göra av barnen medans jag tränar?"
 
Det finns tid, tro mig! Det gäller att hitta den och prioritera den. Har du dessutom inget gymkort är saken ännu lättare. Ta med familjen ut och låt dom leka där du tränar alternativt vara med och träna eller hjälpa dig att ta en instagram-bild att skryta med när passet är klart. Vill du ut och springa så låt familjen cykla bredvid, visst kanske det blir ett par stopp på vägen, men vips har du ett intervallpass istället. Lägg på att du dessutom får putta på i uppförsbackarna så är det bara fördelar. Träning i vardagen är guld värt och kan man få in det i barnens vardag så har man lyckats på riktigt.
 
Några personliga exempel jag kan dela med mig av är:
I Juni 2008 köpte vi vår crosstrainer för 1500kr. Det är en lite större summa pengar, men vi har haft den i över nio år nu. Snabbt uträknat är det 167kr/år som den har kostat oss nu. Ju längre vi har den desto billigare blir den. Har den varit värd varenda krona? Det har den!! En hälsoinvestering är vad den är. Det finns liksom inga värdiga ursäkter när den står här hemma!
 
När jag är själv med kidsen tar jag gärna med dom ut så dom får leka medans jag tränar. Världens bästa hejarklack. Häromdagen så körde jag intervaller på gatans backe varvat med bic.curl. 10 gånger upp och ner för backen och 10×1min bic.curl. avslutat med 100st liggande bröstpress med hantlar. Hela passet tog 30 minuter. Jag var nöjd och barnen också. Det kostade mig alltså varken pengar eller tid i från familjen.
Ett vinnande koncept helt enkelt!
 
Det handlar inte om träningshets utan i slutändan handlar det ju om att bestämma sig för att ha en mer aktiv livsstil.
Har du bestämt dig eller tvekar du fortfarande?
 
Puss

Fiskebäck ♡

09:00:32
God morgon!
 
10 minuter kvar tills jag ska sätta mig på PTcykeln och bege mig in till stan för att jobba. 
Så nu hinner jag både gå i mig kaffe och blogga om igår.
 
Förra veckan köpte vi 2st krabbspön och igår var en perfekt dag tyckte vi. För mulet för att bada och för varmt för att vara inomhus.
Cristian och pojkarna mötte upp oss där, dom är vana krabbfiskare och kan alla knep.
När Natta hade slutat jobbet kom hon också.
Vi fick ganska många krabbor ändå och Alexis, Lionel och Laura badade. Det såg så härligt ut när dom gång på gång hoppade från bryggan. Älskade barn ♡
Evelina nöjde sig med att fiska krabbor och Filip med att bara titta på. 
 
En bra eftermiddag helt enkelt ♡
Puss

30 dagar kvar

10:21:42
God morgon!
 
Jag står och kör cardio på vrosdyrsinerna här hemma och drömmer mig bort till Rhodos.
Om 30 dagar åker vi och det kommer bli så kul. 13 personer är vi och har vi tur blir vi 14 med min mamma.
 
Igår fick jag hem ett paket med mina och Zorans sololjor och även aftersun. Bästa märket för våra kroppar för vi har aldrig bränt oss när vi använt dom. Barnen använder bi en vattenfast solkräm på 
 
Vi är noga med att smörja både oss själva och barnen och använder oftast SPF30 och ibland SPF50. 
Hur gör ni?
Puss

Jobb, träning och mat

22:11:00
God kväll!
Tre dagar sedan sista blogginlägget. Jag påbörjar ofta ett inlägg (gillar inte förberedda inlägg), men så kommer det något emellan och vips är det borta.
 
Vi lever kvar i ett semesterlunk mellan jobbdagarna här. Barnen sover länge och låter oss sova ännu längre. Vi njuter av att för första gången sedan jag var msmmaledig få umgås på sommaren. Dom senaste åren har jag slitit och nu får jag skörda i form av välförtjänt ledighet mellan mina långa jobbdagar.
Jag klagar inte, men samtidigt är det viktigt att folk vet att vägen hit har krävt galet mycket jobb,engagemang,envishet och ett oändligt driv. Samt mycket stöd från min man och våra barn ♡
En resa jag hade gjort igen om det behövdes för det har varit värt det.
 
Förra årets investeringen i PTcykeln har varit bland dom bästa! Välanvänd är bara förnamnet ☆
 
Jag får ofta frågan om jag tränar varje dag och helt ärligt så är nog svaret ja. Jag har som regel att när jag inte längre minns när jag hade en vilodag sist, då är det dags för en, haha! Jag tränar olika muskelgrupper varje pass och håller oftast helt isär styrketräning och konditionsträning. Alltså flera timmar emellan.
 
En till fråga jag ofta får är om jag fuskar med maten ibland och där är svaret nej. Jag fuskar inte då jag varken har sockerberoende eller matmissbruk så därmed finns det inget att fuska ifrån. Jag äter LCHF/lågkolhydratkost av hälsoskäl.
Jag äter aldrig gluten, ris, bönor, korn etc. Det kan hända att jag någon gång äter något med socker i, men helst inte och det är så sällan då jag mår dåligt i kroppen efteråt. Om jag ska äta något sött äter jag hellre något jag själv gjort/bakat med Ica sötströ. När vi är utomlands äter jag frukt och i Sverige äter jag bär.
 
Jag äter bra och ren mat. Sällan halvfabrikat och gärna närproducerat och ekologiskt! Jag känner aldrig att jag går miste om något utan är nöjd med allt jag äter. Riktig mat!
 
Nu ska jag ta alla mina kvällsvitaminer innan jag går och lägger mig. Sömn är också viktigt i en sund livsstil.
Puss
 

23 juli 2006

10:44:00
Den 23 juli 2006 jobbade jag extra på Gottetipset i Bergsjön och Zoran jobbade på Poståkeriets företagspaket. Och just den dagen kom han in för att hämta värdebrev från mig och där och då började vår historia.
 
11 år! Vi hade aldrig trott att vi skulle leva det liv vi skapat nu! Alla dagar är inte lätta och vi har våra duster, men kärleken och passionen lever kvar ännu. Och vi har fler bra dagar än dåliga om man säger så.Ett förhållande måste man hålla vid liv annars självdör det.Gnistan och fjärilarna i magen måste leva kvar.
 
Med det skrivet vill jag även nämna att:
- Jag älskar dig Zoran och jag vill leva lyckligt hela mitt liv med dig! Du är min stora kärlek och utan dig är jag inte hel.
 

Deda 70 år ♡

14:27:00
Idag skulle barnens Deda fyllt 70 år ❤
Han är saknad varje dag!
 
 

Till havs, sjöss och svett

10:52:51
God morgon!
 
-:"Solen skiner
Himlen är blå
Svetten rinner
När jag kör cardio"
 
Här står jag på min crosstrainer och svettas som bara den. Det är så sjukt mycket gräspollen och gråbopollen ute så jag vågar mig faktiskt  inte ut på en sprimgtur idag.
 
Igår regnade det smått hela dagen, men mig gjorde det ju inget som stod och jobbade nere i gymmet.Jag hittade mig fortfarande i minnet om torsdagen besök vid Åsa Havsbad med Familjen Lopez och Dinka. 
 
Denna helgen jobbar jag kommunalt kl16-22 båda dagarna. Zorans pappa fyller år idag och vi ska först åka till graven för att sen åka och bada innan jag börjar jobba.
 
Puss

Till havs

14:10:21
Hello!
 
Det har varit tyst ett par dagar härinne. Jag har behövt det för att inte vräka ut frustration här som inte hör hemma här alls. 
 
Igår var vi hur som helst ute i Åsa med Familjen Lopez och många andra. Vi alla badade för första gången i år (i Sverige).En grym eftermiddag.
 
 
I skrivandets stund är vi på väg till Åsa igen och även idag för att vara med Familjen Lopez.
Man får passa på när vädret är så här gött ♡
 
Puss

Med 1 kg choklad

12:43:00
🎶-"Med ett kilo choklad,
på bemärkelsedan,
 har jag den äran,
har jag den äran
att gratulera" 🎶
 
Imorse var vi uppe tidigt för att väcka morbror Stefan med sång, tårta och ett paket med 1kg choklad. Det är det han längtat efter mest, Marabou choklad.
 
Ikväll ska vi ut och äta alla vuxna tillsammans för att fira honom, det ska bli kul!♡
 

Till havs

10:34:00
Det är på regnigar dagar som vi får minnas dom med mer sol och värme.
Idag är en sådan dag.
 
Igår hjälpte vi min kusin Sofia att flytta. Det gick fort och vi alla som hjälpte till var drivna och synkade och dessutom hade vi ju tur med vädret. Barnen kunde leka ute medans vi höll på att bära ner och upp grejer. Dom var så duktiga på att inte vara ivägen. Älskade ungar!
 
Efter flytten åkte vi mot Sillvik som varit vårt slutmål hela dagen. Vi åt på gatuköket i Lilleby (supergod kebabsallad) och sedan åkte vi ut till Sillvik.
Som jag har längtat dit. Det blir liksom inte så många gånger per sommar som vi åker dit ut då det tar 45-55minuter att ta sig dit enkelväg. Men så när man väl är där njuter man till max.
Klockan hade ju hunnit bli rätt mycket när vi väl kom dit så jag badade bara benen medans tjejerna doppade hela sig och simmade lite. Jag hade också doppat mig och det inte var så att det blåste kalla vindar och klockan var efter 18.
 
 
Vi somande som klubbade sälar alla fem igårkväll kan jag meddela. Idag vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på, men något blir det väl!
 
PUSS

En kväll på Liseberg

10:08:10
God morgon!
 
Här i Göteborg regnar det och det behövs för det har varit torrt ute.
Imorn ska det bli kanonväder så det ser vi framemot.
 
I onsdagskväll när vi kom hem från Örebro åkte vi direkt till Liseberg efter att ha slängt in väskorna hemma.
Vi alla behövde röra på oss efter att ha suttit i bilen hela eftermiddagen och Zorans bästa vän var´där med sitt jobb över dagen så vi passade på att säga hej till honom också.
 
 
Det bästa med att komma till Liseberg på kvällen är att många barnfamiljer gått hem då dom varit där hela dagen och därmed är köerna kortare. Så barnen åkte några karuseller och spelade på några hjul och vann.
Laura vann en vit kanin på nr:15 på leksakshjulet och sen sprang Filip med en femkrona till chipshjulet och la den på nr:15 och vann 2st chipspåsar.
 
Snacka om lycklig kille ♥
 
 
Det har varit väldigt lyckat med guldpassen till barnen även detta året och det har redan nu lönat sig och då har bara halva sommaren gått än så länge.
 
Har ni varit där ännu?
Puss

Welcome to Sweden

11:46:12
Good morning!
 
Igår kom min bror Stefan hit från London. Där har han bott dom senaste 6 åren och bara varit här få gånger sen dess. Självklart blev han välkomnas av Zoran och barnen på Landvetter. Jag hade tid för att fixa mina naglar just då.
 
Barnen gjorde egna skyltar ♡
 
Jag bakade LCHF kladdkaka ♡
 
Idag ska han åka till sina släktingar i Hunnebostrand och på söndag kommer han tillbaka till oss!
 
Så kul att ha honom här!

Sista stoppet i Örebro

23:11:37
Igår var det dags att styra kosan hem mot Göteborg, men först hälsade vi på barnens extramorfar Tobbe.
Vi fikade och fick åka i Tobbes veteranbil. SÅ häftigt. Jag älskar gamla bilar. Lukten, känsla och ljudet.
Han var den som introducerade Power Meet för oss och jag älskade att gå runt och kolla på alla fina vrålåk och skrothögar.
Mitt andra barnsomshem ♥
 
Tobbe vinkade av oss när vi for hemåt och nu ses vi intge försen han kommer till oss i mitten på augusti.
 

Barnvakt 2.0

22:49:09
I tisdags passade vi min brorsson Jack!
Tänk vilken lyx att bli uppassad av inte mindre än sex stycken barnvakter, haha!
 
Vi var ute på mammas gård medans hon gjorde middag. Han kröp runt i gräset och Evelina fick köra honom i vagnen. Han är så älskad denna lilla gosse.
 
Efter maten var blev Jack trött så vi alla tog på oss och gick en tur med vagnen och han somnade som en stock.
Vi gick bort till bron och matade ankorna och där fick vi även träffat på barnens kusiner så dom fick leka en stund. Supermysigt!
 
Efter 2 timmar ute gick vi hem till min mamma för att väntga in föräldrarna till vår lille guldklimp.

Barnens Ö - Stora Holmen

09:53:58
God morgon ♡
 
Idag åker vi hem till Göteborg. Jag oj morsan kom precis hem från vår sista PW ihop för denna gången.
 
Vi åkte iväg till Barnens Ö igår. En superfin holme med turisttåg, djur, lek, teater och en uppbyggd liten stad för barnen med affärer och vägar med trafikljus och vägskyltar som man kan hyra trambilar att köra runt med.
 
 
Open Art i Örebro City
 
Örebro Slott 
 
Sen åkte vi hem för att bara barnvakter åt lille Jack!
Det blir ett inlägg om det senare!
Puss

I Örebro

09:50:00
God morgon!
 
Morsan och jag har precis kommit hem från vår PW.
Det var mulet i början, men sen kom solen och ska vi lita på meteorologerna så ska det bli strålande sol idag.
 
En gummianka!
 
Vi ska till Barnens Ö och dit kommer kanske min syster och barnens kusiner och är med oss. Dom har inte setts på länge så det hade ju varit kul.
 
Men först ska morsan äta frukost och lösa melodikrysset i vanlig ordning. (Uppdatering:Det är ju tisdag och inget melodikryss, Haha!)
 
Igår var vi  vid Säbylundsbadet med Sebbe, Marie och Jack. Och faster lille busunge tog sitt första utomhusdopp med sin farmor.
 
Sen åt vi Frozen Yoghurt på Marieberg på vägen hem och köpte jordgubbar.
 
Puss

Mot Örebro!

12:02:30
Hello!
 
Sitter i 1klass på ett SJtåg till Örebro. Försenad så klart! Sen fattar jag inte hur det kan kallas 1klass och är exakt som att sitta nere i 2klass? 
Tur jag fick biljetten till ett bra pris.
 
Äntligen är jag på väg för att träffa min familj. Aldrig mer vill jag vara gräsänka utan varken man eller barn. 
Jag respekterar att ändra kan tycka att det är skönt och välbehövligt, men jag tycker inte det.
Då är jag hellre den som åker iväg än att bara hemma själv. 
 
Blogg och plugg på tåget!
 
Om 50 minuter har jag alla fyra i min famn!
 
Puss

Girls night out♡

11:18:00
I fredags åkte Zoran med barnen till extra morfar Tobbe i Örebro. Det var nämligen Lego/klossfestival i Örebro i helgen och då Filip är vår egna lille mästerbyggare så bestämde vi för längesen att dom skulle dit. 
Denna helgen som var, var min kommunala jobbhelg och därmed fick dom åka före mig till Örebro.
 
Jag var alltså själv hemma för första gången på 10 år!!
"Men va gött!" tänker ni kanske nu. Men det gjorde inte Jag! Fy så hemskt. Jag gillade det inte alls. Så fort jag var hemma saknade jag ihjäl mig efter dom. Detta undviker jag att behöva uppleva igen så länge det bara går.
 
 
Då jag inte stod ut med att vara hemma i den folktomma lägenheten bjöd jag i lördags ut min fina vän Märiam på middag i stan. Det blev som vanligt när vi två ses inte bara middag utan även utgång på Trädgårn.
Vi åt på TOSO som ligger högst upp på Avenyn. God mat, men med typ 2 rätter jag kunde äta då det var soja och gluten i typ allt. Men det jag åt var så gott och vällagat.
 
En superkväll blev det med mycket bubbel, skratt och dans ♡ Precis vad jag behövde!
 
Puss