FaceBook
Instagram
Mail

Nu har GP uppmärksammat det också!

19:56:00
Nu är det tryckt i tidningen också!

En riktigt bra dag!

23:15:00
Det började med massa pluggande och solande på inglasade balkongen (ja, jag drog bort glaset), underbart och somrigt kändes det. Det var 18 grader i skuggan redan klockan 10, efterlängtad värme minst sagt. Läsandet går i rasande fart nu och jag kan knappt fatta att det bara är dryga 2 veckor kvar tills jag är färdig doula. LYCKA!
 
När jag och Filip hade hämtat tjejerna på dagis/förskolan så åkte vi och hämtade upp barnens morfar för att åka och äta sen lunch tillsammans. Mysigt!
 
I deras Happy Meal fick dom varsitt litet "västhus" som man ska bygga ihop (bara 3 delar) och dekorera själv. Sedan la man i fröpåsen och fyllde på med vatten. Nu är tjejerna förväntansfulla. Dom går på ett naturdagis/förskola så dom har vanan inne med plantering. "Nu måste man bara ha tålamod mamma." sa Evelina till mig när hon gjort klart sitt "växthus".
 
Jag hann även köra dubbelpass idag. Ett på gymmet och ett hemma.
(Nu har jag gjort 104 träningspasspass detta året, wiie!)
Lagom svettigt var det hörni, speciellt det sista passet här hemma för solen är på den sidan under eftermiddagarna. Kommer sova gott i natt, det känner jag på mig.
 
Hur har eran dag varit? Nästan alla har haft sol va?
PUSS
 
 

Majblomman, faktum kvarstår!

16:21:00
Det hela började med att dom nekade pojken lägret p.g.a sin ADHD.←Länk till inlägget
Nu har även Nyheter24 uppmärksammat det hela! →LÄS HÄR
 
Igår fick jag ett mail om att dom svarat mig på deras facebooksida.
I detta svaret så talar dom emot sig själv. Mamman har (och nu även jag) ett inspelat samtal med en kvinna från Majblomman förbund. Där säger hon tvärtemot vad som står på facebooksidan.
 
 
Jag citerar:
Mamman: "Ska inte ni värna om alla barn?"
Majblomman: "Dom här lägren som vi har är riktade till barn utan funktionshinder. Om man har barn med funktionshinder kan man söka bidrag för läger som har den inriktningen."
 
Mamman: "Men det är nytt från i år att ni inte tar emot barn med ADHD!"
Majblomman: "Ja, under några år har vi gjort det och under utvärderingarna vi haft så har det visat att det inte är särskillt bra att göra det... För våran inriktning...Vi har inte den kompetensen bland annat."
 
Mamman: "Han har ingen assistent, ingen assitent i skolan och går i "vanlig" skola. Varför ska han inte klara av åka på ett sommar läger?"
LÅNG PAUS
Majblomman: "Det är ingen som har påstått att han inte skulle klara av att vara på lägret. Men.. Vi har prioriterat andra barn som har behov... Vi kommer inte komma någon vart med det här!"
 
Mamman: "Så om jag inte hade skrivit på ansökningspappret att min son har ADHD så hade han fått komma på lägret?"
Majblomman:" ...Ja!"
 
Faktum kvarstår. Pojken har blivit nekad Majblommans läger p.g.a sin adhd-diagnos.
Dock framkom inte detta i brevet mamman fick hem. I brevet stod det bara att pojken inte tilldelats någon plats på lägret. Det var först när familjens socialassistenten ringde Majblomman förbund och frågade varför pojken inte fått plats medans storebror fick, som anledningen till beslutet gavs. Anledningen är pojkens adhd-diagnos! Även socialassistenten blev upprörd då hon tillsammans med mamman var den som skickat in ansökan.
Diskriminering på högsta nivå och jag förstår ärligt talat inte vad Majblomman håller på med.
Istället för att med raka ryggar erkänna att det begåtts ett (eller många) fel, rätta till dom och så hade dom kunnat vara det trygga seriösa förbundet jag och många en gång sett dom som.
Det dom gör nu är ju raka motsatasen och trycker sig snarare ännu längre ner i träsket.
 
Fy!
 
 
 

Tom plånbok fylld frys

18:32:00
Varannan onsdagskväll är det förväntansfulla barn här hemma. Kvart i 6 kommer nämligen hemglassbilen på besök på våran gata.
 
Idag var inget undantag så nu är frysen fylld med barnens favoriter. Det är tur att den kommer emellanåt för det är svårt att hitta laktosfria glassar, speciellt pinnglassar och det är inte alltid man orkar göra egen. Och nu på sommaren går det åt glass i mängder.
 Köper ni glass i hemglassbilen, gör ni egen eller köper ni fick mat butikerna?
 

Stolta föräldrar.

11:56:12
Klockan 9 imorse hade vi tid för utvecklingsamtal på dagis/förskolan.
Typiskt nog var vi försenade en kvart, men det gjorde ingenting.
 
Flickorna fick mycket beröm och så som vi uppfattar flickorna hemma uppfattas dom även på dagis/förskolan.
Något som dom har märkt är att Evelina har varit så mycket lyckligare och avslappnad på dagis/förskolan under dessa dagar som tjejerna har gått 9-14 5dgr/veckan istället 9-12 medans jag pluggar.
Jag och Zoran har länge märkt att när vi kommit och hämtat vid 12 så blir det kapat. Alltså, att Evelina inte känner sig "riktigt färdig med dagen". Detta har pedagogerna också märkt nu så från och med nu kommer tjejerna att gå 9-14 varje dag. Egentligen så har inte Laura det behovet på samma sätt som Evelina, men det hade ju varit jättekonstigt att dom skulle gå olika tider därför gäller dom nya tiderna båda två.
 
Jag och Zoran blir ju så klart stolta över våra duktiga tjejer, men framför allt glada över att våra barn trivs på deras dagis/förskola och att pedagogerna ser våra flickor.
 
 
 
 
 

Tack!

00:22:49
Tack till alla mina fina vänner, bloggvänner och alla jag inte känner för att ni så fint sprider inlägget om Majblomman!
 

Förrutom att sprida och diskutera om ovanstående inlägg så har jag pluggat, varit på bibban, tränat, lekt med barnen, vikt tvätt och städat. Typ det jag gör varje dag.
JO, just det jag har hämtat ett paket också. Ett paket med en vinst från Ekofikan, ett par ekoskor från Green Laces.
Dom var kanske inte dom snyggaste skor jag sett, men nog dom bekvämaste ballerinaskor jag någonsin haft på mig.
 
Nu ska jag gå och lägga mig och försöka sova, även om jag vet att det inte kommer gå på ett bra tag.
Tack igen för all engagemang.
 
Puss och Godnatt ♥
 
 

Majblomman nekar honom sommarläger p.g.a sin ADHD

12:20:00
Köper du Majblomman? Vet du vad Majblomman stödjer?
 
"Majblommans riksförbund arbetar för att förbättra barns villkor och bekämpa barnfattigdomen i Sverige, främst genom konceptet barn hjälper barn. En gång om året i cirka två veckor säljer barn i hela Sverige majblommor. 
Pengarna som barnen samlar in används sedan hela året för att dela ut bidrag till enskilda barn som bor i Sverige. Tanken bakom detta koncept är att insamlingen av pengar från försäljning av majblomman ska fungera som ett pedagogiskt verktyg i skolan för att utveckla barns empati för andra barn i deras närhet."
(Text lånad från Wikipedia)
 
Min kompis 10 åriga pojke blev nekad att följa med på Majblommans sommarläger p.g.a att han har ADHD. Hans storebror är välkommen, medans han ska få stanna hemma.
Fruktansvärt ellerhur!? Men det blir värre.
Nu är det så att just han har slagit försäljningsrekord av Majblommor i sin koummun, ingen har sålt fler någonsin!
Han har alltså ansträngt sig och slitit för att hjälpa barnen i Sverige med Majblommans förbund, men blir själv nekad deras sommarläger då dom anser att diagnosen ADHD är ett funktionshinder. Därmed talade dom om för mamman att han kunde åka på läger för funktionshindrade.
 
Detta är långt ifrån acceptabelt och jag vill inte stötta ett förbund som ska hjälpa barn, men som diskriminerar barn med diagnoser.
 
 
Sprid gärna detta!

Det är ju klart att det regnar!

07:34:15
God morgon solstrålar!
Igår kväll planerade jag att ta en snabb trip till Freeport idag. Vad vaknar man vill för väder då om inte regn och rusk!? Det slår aldrig fel alltså, varje gång så regnar det.

På min gata i "stan" är det regn.Sveriges största karneval!

23:32:00
Fre-Sön har Hammarkullekarnevalen ägt rum.
Ändå sedan jag var liten har det varit en årlig tradition att gå på den så igår när Zoran och barnen hämtade mig så åkt vi direkt till Hammarkullen. Först åt vi god middag hemma hos Baba och Deda, självklart skulle Zorans mamma firas på Mors Dag också.
 
Väl på karnevalen så gick vi runt och smådansade till all bra musik i matoset. Tjejerna fick ansiktsmålningar och åkte karusell. Dom kallade det för tivoli och var superglada över att vara där.
 
Jag och flickorna är sugna på att dansa i karnevaltåget nästa år. Vi får väl se om vi hittar en grupp.
 
PUSS

Stenungsbaden Yacht Club

12:03:00
Vid ett-tiden i lördags kom Emma och hämtade upp mig och efter att ha hämtat upp Jojjo och Salo så var det bara raka vägen till Stenungsund. Där stannade vi till vid torget och lunchade på Harrys utedäck.
Vi passade på att handla lite smått olch gott inne på Coop innan vi drog iväg för att checka in på Stenungsbaden och möta upp dom andra tjejerna.
 
Jag och Hanna delade som vanligt rum. Vi blev välkommnade på tv-skärmen som ett gift par, Emelie och Hanna Hakanss. Tydligen var jag "mannen" i äktenskapet. 
Vi lämnade av packningen i det otroligt fina och fräscha rummet, ställde in vinet i minibaren sedan gick klättrade vi till ett soldäck precis vid vattnet.
Rosé, presentation, skratt och massa tjöt. 11 taggade tjejer, kan inte bli så mycket bättre.
När vinet i glasen var uppdrukna återvände vi till rummen för att göra oss fina inför middagen och danskvällen. 2 rättermiddagen var supergod och helt i min smak. Utisikten var inte fy skam den heller.
Sen började festandet med en förfest på rummet med vin och massa sång och dans.
Sedan drog vi ner till klubben och buggade till Barabados (som var på plats) och shakade till all annan musik. Uteserveringen satt vi en heldel på också då vi hade tur med vädret och det var riktigt varmt och trångt inne på dansgolven.
 
Vi vaknade upp på Mors Dag efter några timmars sömn och njöt av den goda frukostbuffén, checkade ut och la oss på soldäcket och solade innan det var dags att köra hem.
 
Tack Hanna, Emma, Anna, Salo, Jojjo, Therese, Ana, Lisa och Sara och Erika för ett fantastiskt roligt dygn ♥
 

-"Grattis på Mors Dag mamma!"

22:48:00
När Zoran och barnen hämtade upp mig idag så ropade Evelina -"Grattis på Mors Dag mamma!" så fort jag öppnade bildörren. 
Väl hemma så överraskades jag med den finaste bukett jag fått och med ett litet paket (såklart inslaget i prinsesspapper). Flickorna stod och hoppade av spänning och önskade mig grattis på Mors Dag flera gånger.
Flickorna hade fått välja och köpa allting själva, varsin bukett som dom slagit ihop till en stor och i paketet låg det ett fint rosa kort och ett rosa skrivblock+pennor som dom sa att jag ska ha när jag läser och pluggar ♥
 
Tack mina underbara älsklingar! Jag älskar att vara just eran mamma ♥
 
Grattis till alla mammor ♥

Bersjöbarnen + 10 årvik

22:21:49
I fredags var det ju 10 års reunion för oss bergsjöbarn som gick ut 9:an 2003.
Vad roligat vi hade. Det var så kul att se både lärare och gamla elever. Skolan är helt renoverad, men det hade jag sett vid tidigare besök.
 
Vi träffades i skolan. Minglade, pratade minnen, tog massa kort och kollade runt.
Sedan drog vi som kunde vidare till klubben Lounge på Avenyn som har en grym AW.
Skålande, prat, skratt och dans i massor och jag längtar redan till 20 års reunion.
 
Det är helt otroligt att trots att det gått så många år och man är på helt olika plan i livet så har man ändå så mycket att prata om. Vi alla är en del av varandras historier. Häftigt!!
 
Puss

Från havet till karnivalen

15:20:31
Hejdå Stenungsund
och hej HammarkullenStenungsbaden

15:54:10
Nu har vi precis satt oss på klipporna vid vattnet och rosét är i glasen.
Nu börjar tjejfesten!
10 år går fort!

11:52:00
I eftermiddag ska jag möta kompisar från förr.
Det vankas 10 års reunion med högstadieklasserna. Hur kul som helst, men hemskt synd att så få kan komma. Helt sjukt vad det är svårt att få tag på folk. Lärarna var svårast. Men jag tror att vi som kommer får en riktigt trevlig dag och kväll och att det kommer bli något att minnas med glädje.
 
 
 
Har ni haft reunion ännu? Hur var den?
 
PUSS

Om du bara visste..

11:06:09
Om du bara visste att jag tittar på dig en lång stund efter du somnat i min famn och längtar tills du vaknar igen!Att bli mamma är det bästa valet jag har gjort och samtidigt den svåraste uppgift jag antagit mig!Förskolan ska få testa BIC Kids pennor!

10:35:00
SAMARBETE - ANNONS
 
Jag ska buzza  BIC Kids pennor.
Jag ska ta med dom till barnens dagis/förskola och låta både pedagoger och barnen gå loss med dom.
Det ska bli riktigt spännande att se vad dom hittar på för något kul!
 
 
Vill du också bli buzzador och få chansen att vara med i roliga kampanjer?
Sätt i gång och bli en HÄR!
 

Utflykt!

23:32:49
Vi hade iallafall tur med vädret!
Tjejernas dagis/förskola hade planerat in en utflykt till Slottskogen idag och det såg inte direkt lovande ut när det regnade som bara den i morse.
Men solen tittade fram och trots kalla vindar så var det ändå behagligt att spendera dagen utomhus. Vi var många föräldrar som följde med och det är kul att se sådant engagemang.
 
Det blev både besök hos sälarna och Barnens Zoo, ridning , lek och korv med bröd.
 
Det är ju så fint när solen glimmar i vattnet och lyser genom trädkronorna.
 
En familj låg och gottade sig i solen. Titta på dom duniga små ungarna ♥
 
Hoppas ni har haft en fin dag.
PUSS

Hej och hejdå!

22:56:00
Jag och barnen var i Lilla Edet igår.
Min mamma är hos min morfar och hälsar på (städar och fixar) och vi ville passa på att åka och hälsa på henne då hon inte kommer till oss denna vändan.
Vi överraskade dom när vi kom och ringde på dörren. Sen åt vi, umgicks ute och inne för att sen åka hem.
Det kändes lite som "Hej! Hejdå!". Som att vi kom och gick. Tiden räcker ju aldrig till när man träffas så sällan.
 
Undrar just när vi kommer se mamma nästa gång. Morfar kommer vi ju att hämta hem ganska snart. Vi tycker om att ha honom här och det är så kul att se när morfar och barnen är tillsammans.
Jag är så tacksam att dom får ta del av varandra.
 
PUSS