FaceBook
Instagram
Mail

365 löprundor i rad

17:54:00
Ett år av löpning varje dag!
 
Och så kom den. Ettårsdagen. 365 löppass i rad. Det var ju aldrig tanken ifrån början, men ju längre i runstreaken jag kom desto roligare blev det. Min längsta runstreak innan var på 214 dagar sedan avbröt jag p.g.a att jag hade symptomfri covid. När jag sedan började igen så hade jag aldrig trott att det skulle gå så här långt. Men jag är så otroligt glad och tacksam för mina starka kropp. Många frågar om vilodagar inte är nödvändigt och, nej tydligen inte. Vi människor är ju gjorda för att röra på oss. Jag springer ju inte flera mil om dagen. På vardagar springer jag 4-6km och på helger 6-10km. Tha't's it! Hur länge kommer jag fortsätta? Antagligen till morgonen då jag ska operera ut min visdomstand för efter det får jag inte springa eller träna på en vecka.
 
Min fina man! Han överraskade mig med 1-årspresenter ♥
 
Löpsrstrumpor och svettband! TACK ♡
 
Riktigt bra firarmiddag om du frågar mig, tacos är aldrig fel!
 
Nu ska vi ha vår första extraträning i Sandelklevshallen. Vi kör på tills efter skolavslutningen medans killarna hade avslutning i tisdags. 
 
Tack för alla hejarop under min runstreak!
PUSS

Nu blir dom coacher!

20:55:00
Våra baskettjejer blir tränare!
 
Har du en dotter som är född 2011-2012 som vill träna basket?
Lämna in en intresseanmälan →HÄR
 
Den kommande veckan ska tjejerna ut och presentera sig i åk3 och åk4 på sina skolor.
 

Visdomstand på tvären

10:20:00
Det blir en operation...
 
Ny vecka, nya tag! 
 
Jag och Zoran hade tandläkartid imorse. Vi går alltid samtidigt för att ha koll på när vi varit där, haha! Som ett riktigt gammalt par ellerhur?!
Det visade sig att min vänstra visdomtand i överkäken växer på tvären och rakt in i rötterna på tanden framför så den ska opereras ut oss en tandkirurg så fort som möjligt...
 
Nostalgi! Ett sådant här fönster hade vi på vår balkongdörr på Zenitgatan 20 när jag växte upp.
 
Direkt från tandläkaren till röntgen på sjukhuset med Laura! Dom röntgade hennes ben för att se om det ena benet är längre än det andra, håll tummarna för att det inte är så eller något annat för den delen heller!
 
Nu är Laura tillbaka i skolan, jag är påväg till jobbet och Zoran ska köra mamma till tåget.
Nu kör vi igång den här jobbveckan!
PUSS

Mors Dag 2022

17:42:00
Glad Mors Dag ♡
 
En lika fin Mors dag-runda som förra året minsann. Det tackar jag för
 
 
Ett litet mors dags-paket låg på mammas bordsplats när hon vaknade.
 
Zoran och barnen uppvaktade mig med paket, pussar och kramar.
 
Dom är fina som karameller och jag ser framemot att testa detta märket. Jag äkskar att Zoran (och barnen) vågar sig på att köpa andra märken än dom jag har hemma. Själv är jag för feg (och/eller snål mot mig själv) för att chansa och köpa "nya märken" och då missar man ju produkter som (förhoppningsvis) är bra.
 
Älskar dom små reseförpackningarna 😍
 
Alla mina mammor som jag uppvaktar får även varsitt gåvobevis från Unicef.
Mamma är inte så bra på att sitta still och det är ju bra, så nu på eftermiddagen gick vi en kort och långsam promenad till närbutiken där hon bjöd barnen på glass.
Det bästa med att just du är min mamma är sannerligen att mina barn får ha dig som mormor.
Jag älskar dig!
På bilden ser man knappt att hon är uppskrapad och svartblå på näsan, vilken tur!
 
Vi håller barnen sällskap i varsin solstol och med ett glas rosé i solen. Trots det som hände mamma igår så har vi ju haft en väldigt mysig helg tillsammans. Imorn åker hon hem till Skövde.
 
En sak som jag har tänkt mycket på och även sagt till mamma är att jag är glad att olyckan skedde med mig bredvid. Hade hon ringt mig från Skövde och sagt att hon snubblat på ett brunnslock ute och brutit näsan och revbenet så hade jag misstänkt Bengt på en gång. Det låter inte så snällt och rättvist kanske, men med hela historien i bagaget att dom helt sonika flyttade till Skövde utan att känna någon, eller att mamma hade fixat jobb där långt ifrån mig i Göteborg och långt ifrån mina syskon i Örebro, ja då kan jag lova att jag hade blivit misstänksam. Det må vara att  jag är skadad efter att själv ha levt i ett destruktivt förhållande en gång i tiden och därför ser det ur den synvinkeln, MEN nu hände det ju här bredvid mig så då slipper jag alla sådana dumma misstankar.
 
Hoppas du har haft en fin helg, en bra Mors dag och att du är redo för en ny vecka imorn!
PUSS

Superenkel pizza

20:34:00
Lätt att göra, fettgött och mättande!
Äggfri & glutenfri (LCHF/KETO)
 
Mina frukostpizzor har blivit populära på instagram och flera vill ha recept.
Jag skulle inte vilja kalla det recept för det är så enkelt att det inte är klokt, men här kommer det:
 
Ingredienser:
1.Ost (skivor inte riven)
2. Alla pålägg och grönsaker du vill ha på 
 
Sätt ugnen på 200°C (jag använder varmluftsugn). Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Hyvla ca 10-15 ostskivor och lägg dom så att det blir en rund "pizzabotten" i mitten på  bakplåtspappret.
Lägg på allt du vill ha på en pizza tex:
Smeta ut tomatpuré på hela ostbotten, krydda med oregano och allkrydda, lägg på salami, skinka, skivad parpika, skivad lök, skivade champinjoner.
Grädda i mitten av ugnen tills allt smält ihop och pizzan fått en fin färg.
(Det tar 10-25 minuter beroende på ugn.)
Ta ut pizzan låt den svalna en minut innan du delar den med en pizzaskärare eller kniv.
 

Mamma ramlade på PW:n

16:43:00
Bruten näsa och brutet revben!
 
Morgonen började ju bra iallafall. Jag vaknade tidigt i vanig ordning trots att det blev sent igårkväll. Löprunda och veckans tunga benpass gick hur bra som helst!
 När jag kom hem för att väcka mamma så doftade det liljekonvalj så fort jag klev innanför dörren. Det är bland den godaste av dofter alltså. Åh vad jag ska sköta om min lilla bukett så den håller länge.
 Promenera mera- tjejerna 100% taggade för en PW innan melodikrysset!
 
Tyvärr gick det inget vidare. Jag går alltid en bit framför mamma, inte med flit utan jag går bara mycket snabbare än henne nuförtiden. Helt plötsligt ser jag i ögonvrån hur mamma faller handlöst ot marken raklång bredvid mig. Jag dyker efter henne och hinner tänka att hon brutit båda armarna för hon hade dom under sig, men när jag vänder på henne så bara forsade blodet från näsan och jag såg att näsbenet var brutet och näsan skrapad. När jag vände henne och la hennes huvud i mitt knä så såg jag att revbenet inte såg bra ut heller. Jag fick stannat flera bilar som hjälpte oss med papper. Vi båda var ju så klart ichock för trots att flera erbjöd sig att köra oss hem eller till akuten så tackade vi nej och gick sakta hem till oss för att hämta väska och bil för att självaköra till akuten.


 
Så vad hände då? Varför ramlade hon? Jo, ett brunnslock som är till brandbilarna har rest sig ur asfalten och sticker upp en bra bit och mamma snubblade på den kanten.
Ovanifrån ser man inte att den sticker upp ur marken...


Men från markhöjd ser man det klart och tydligt. Livsfarligt ju! Självklart ska det anmälas fortast möjligt på måndag.

 
Min lilla mamma! Det är ju typiskt att vi har så himla roligt ihop för det är väldigt smärtsamt att skratta när ett revben är brutet. Det hjälper inte ens att vi är tysta för det räcker att vi tittar på varandra så skrattar vi. 
 
På sjukhuset gick allt fort. Ett sjuksköterskebesök, två läkarbesök och röntgen hann vi med på under två timmar.
 
NU är mamma hemma hos oss ett par dagar och medans vi roar oss på Hammarkullekarneval så är hon hemma och vilar.
 
Jag älskar verkligen Hammarkalluekarnevalen!
 
Nu ska vi äta middag hemma hos Baba. Hon har förberett en hel buffé ♥
PUSS

Händelserik fredag ♡

21:53:00
En riktigt bra fredag!
 
Snacka om tuff start på dagen när hela rundan hade motvind, phu! Det var riktigt tufft i backarna kan jag lova. Jag undrar om folk blåst bort för på gymmet var det inget folk alls. Inte för att det gjorde mig något. Det är ju bland det bästa som finna att träna på ett folktomt gym.
Titta vad fina som är 💗
 
Det blev ett par timmar på lektaren på Kviberg Serneke Arena. Sista matchen vi såg och hejade på idag var Hammarkullen.
 
Vi spenderade några timmar hos barnens kusiner i Rannebergen♥
 
Trion och jag gick ner till spårvagnshållplatsen för att möta upp mormorn ♥
Mamma hade med sig en handplockad bukett med liljekonvalj till mig. Min absoluta favoritblomma Den hade hon plockat på sin PW imorse.Åh, så glad jag blev.
 
Det här kallar vi fredagsmys. Massor med olika snacks att gotta sig med, gott i glasen, härlig musikblandning ur högtalaren och sällskapsspel.
 
Nu ska vi alla dansa här i köket så som vi alltid brukar göra!
PUSS

Torsdag 26/5

12:05:00
Kristi himmelsfärd!
 
YEEES! Lyckan över att jag lyckades vänta ut regnet och slapp springa i det var total. Medans regnet öste utanför gymmet så körde jag ett högrepspass för ben + steppmaskinen.

 
30 minuter i steppmaskinen är inte att leka med!
 
En helt perfekt frukostpizza satt gött efteråt.
 
Nu står tvätt, städ och matlagning på dagens agenda. Skönt när vädret är lite si och så, så att man kan göra alla måsten utan att längta ut.
 
PUSS

Längtar till helgen!

08:02:00
Snart är det långhelg!
 
God morgon!  En väldigt god morgon skulle jag vilja påstå för jag lyckades ta mig runt morgonrundan innan regnet öste ner.. Veckans sista arbetsdag är kommen. Jag ska vara långledig denna helgen. Åh vad jag har sett fram emot just den här helgen. Mamma ska komma hit och stanna ett par dagar, Hammarkullekarnevalen äger tum samt är det Basketfestival i Göteborg.
 
Ses vi i Hammarkullen? Ska du se på karnevaltåget?
 
Vi kommer hänga väldigt mycket i baskethallarna och då framförallt i Serneke Kviberg och Gamlestadshallen. Våran klubb spelar inte i år, men vi kommer heja på andra.
Hoppas vi ses!
Kommer du vara långledig denna helgen?
PUSS

Utmaning på G

07:56:00
Träning i sommar!
 
Good morning lovers ♥ Det rycktas om regn ett par dagar framöver så jag passade på att springa en lote längre runda än vanligt på vardagar.
 
 
Under majmånad har jag förutom min vanliga styrketräning kört en bålutmaning som jag knåpat ihop som kommer komma ut på Back To Basics PT instagram. Det har varit så kul (och jobbigt) att köra igenom det för det känns verkligen som att det kommer bli kanon och jag hoppas att många kommer vilka vara med.Jag vet att många förlorar sina träningsrutiner på sommaren och genom att göra ett träningsschema som går att följa vart som helst och utan redskap så kanske fler kan hålla upp träningen lite grann iallafall.
 
Nu blir det jobb!
PUSS

Blivande suppleant i Brf

08:45:00
Vad har jag gett mig in på?
 
God morgon, god morgon! Kortveckan är nu igång och morgonens löprunda varhelt perfekt om vi bortser från att  jag som pellenallergiker inte kan andas ordentligt, haha!
 
Ikväll ska jag på årstämman i vår bostadsrättsförening. Där ska jag röstas in som suppleant... När Rayan från valberedning kom och pratade med mig tidigt i våras och betättade att han tänkt på mig till årets styrelse och frågade om jag kunde tänka mig att ställa upp... Jag som ni vet har jag ju företaget och allt jobb det för med sig, sedan är jag ju basketcoach PLUS att jag valdes in som Vice ordförande i den styrelsen i höstas och har stora uppdrag i den föreningen som socialmediaansvarig mm. Så ja, jag har ju egentligen inte tid ork eller intresse av att vara med, men med lov ord om att jag inte kommer ha några fler ansvarområden etc i föreningen så har jag gått med på att vara suppleant i ETT år. Det där med att ha många bollar i luften är så typiskt mig!
 
Nu ska jag jobba!

Kpop-konsert

22:32:00
Evelinas första Kpop-konsert!
 
Det kom inte en droppe regn på löprundan, men på gymmet droppade svetten som bara den! Det är en fantastisk känsla när endorfinerna bara flödar genom hela systemet.

 
Direkt när jag la upp gymbilderna i stories på instagram så skulle flera berömma mina magrutor. Haha! Jag ränker inte ens på att konturerna av en stark bål syns, men dom syns bara när jag tränar och är igång annars har jag en helt vanlig mammamage med lös hud och blekta bristningar. Tadaaa! 
 
Frukostpizza!
 
Vi lämnade av Evelina vid 1200 kvadrat innan lunch för hon ska ha två föreställningar idag. Vi är bokade på den sena föreställningen så vi har ett par timmmar att slå ihjäl innan dess.
 
 Vi åkte hem till Baba och åt söndagsmiddag.
Lyckan när ens bästis kommer och kollar på ens konsert ♥ Sasha och Eve har gått i samma klass sedan ettan och har hållt ihop hela tiden. 
 
Vår fina danstjej! Man ser hur mycket hon älskar det!

Totalt fem dansnummer dansade hon i för hon går i två olika dansgrupper och wow vad duktiga dom är allihop! Det är så roligt att få se resultatet av alla träningstimmar.
 
Jag tror inte att någon av oss somnar ovaggade ivääll.
Puss

Lördag 21/5

13:38:00
Slappelördag!
 
När jag vaknade kl.6 imorse så ösregnade det. Jag hatar ju att springa i regn, det vet väl alla nu.. Om det börjar regna medans jag är ute och springer så är det inte mycket att göra åt saken mer än att gilla läget och fortsätta springa. Däremot att börja löprundan med att springa ut i ett pågående regn går emot mig på alla sätt och vis. Jag försökte vänta ut regnet, men efter att ha jobbat i två timmar så fick jag ge upp för det slutade inte regna.
Förutom melodikrysset så har vi suttit oh både tittat på basket via stream och planerat inför kommande extraträningar vi ska ha med tjejerna. Vädret är ju inget vidare så det gäller att passa på då.
 
Ibland är det ju skönt att bara vara hemma också!
PUSS

Masked singer-final!

23:00:00
Pernilla Wahlgren är ju helt otrolig!
 
Lyckan över att ha hunnit springa hela löprundan imorse utan att få en droppe regn på ig var TOTAL!
 
Världens bästa Filip ♥ Extra kontroll efter att han drog ut tanden sist och allt ser jättebra ut.
 
Den här PT:n har varit överallt idag. Vissa dagar hade jag bannemej inte klarat mig utan bilen, så är det bara. Kan du fickparkera? När jag tog körkort för tio årsen så hade dom tagit bort kravet på att kunna fickparkera för helt ärligt så MÅSTE du ju inte fickparkera. Du kan ju välja att köra vidare och parkera någonstans där du kan parkera vanligt. HUr som helst så har jag på dessa år lärt mig att fickparkera iallafall och tycker faktiskt att jag är riktigt bra på det. 
 
Fredagsmiddag: Zorans hamburgare!
 
Har du titta på Masked singer? Vi ÄLSKAR det programmet här hemma och är verkligen med på att gissa och grejer. Men supergissaren är ju helt klart Pernilla Wahlgren. Hon slängde ur sig en vild gissning precis innan dom skulle ta av masken på säsongens vinnare och hon hade HELT RÄTT!
 
Marcus och Martinus 😁
 
Det känns lte tråkigt att vårat fredgasprogram är slut, men samtidigt lite skönt att inte ha något "bestämt" varje fredag. Det märks att vi går mot sommartid då alla tidsbestämda aktiviteter avslutas en efter en.
 
PUSS

Stora nyheter!

17:17:00
Stora och roliga nyheter!
 
+12°C, kvavt och mulet. Helt fel dag att ha löparjacka på sig, även om den var tunn. Svettigt värre blev det!
 
Nu har dom röda rhododendron, men när jag försöker fota dom så blir dom cerise. Märkligt att kameran inte kan ta in just den röda färgen.
 
Ännu en frukostpizza. Jag har ätit det till frukost varje morgon nu och jag tror att det är väldigt svårt att tröttna på den. Det går ju att variera toppingen hur mycket som helst.
 
Idag hade jag ett möte bokat med Johanna på Enkla knep som är den som gjort Kortedala baskets  nya hemsida.  Kika gärna in och är det så att du eller någon du känner vill börja spela basket så skicka in en intresseanmälan via hemsidan.
 
På väg hem från jobbet köpte jag lite ballonger och grejer för att i eftermiddag på basketträningen så ska vi berätta en stor nyhet för allihop. En av våra baskettjejer är nämligen uttagen tillen zonläger för uttagning till U15 landslaget. Det ska vi så klart fira!! Oavsett om hon kommer vidare så är hon en vinnare i våra ögon. Vi är så stolta.
 
Först ska jag äta den supergoda middagen som Zoran lagat. MUMS!
 
PUSS

Två av tre barn hemma

20:03:00
Laura är på klasssresa!
 
Titta vad fint och grönt det är. Det sa verkligen BOOM efter alla regniga dagar. Det är fortfarande jättekallt på mornarna, men den som väntar på något gott...
 
Morgonens träningspass var perfekt på alla sätt och vis! 
 
Imorse åkte Laura iväg på 6:ans klassresa. Dom ska spendera 1½ dygn i Småland på Holsbybrunn. Bad, linbana och klättervägg är några av aktiviteterna dom ska ha.
Jag vet att detta kommer bli ett minne för livet för klassen. Jag minns våran klassresa som att den var igår. Vi var i Lökken i Danmark.
 
Smörstekt sparris och korvstroganoff blev kvällens middag! Jag ÄLSKAR sparris och Evelina och Filip älskar korvstroganoff. Det  gör inte Laura så därför önskade dom just det till middag idag.
 
Det känns alltid så konstigt när inte hela trion är hemma. Vi längtar efter henne allihop ♥

Vilken morgon!

07:50:00
Norges nationaldag!
 
Jag startade denna tisdag på bästa sätt. Löprunda i solsken följt av benpass och yin yoga! Succé!
 
Jag ska vara PT på tre olika ställen idag så detär bäst att sätta fart!
PUSS

Stora tonårstjejer

14:22:00
Jag får ta chanserna jag får.
 
In i dimman och vips så har halva maj passerat!
 
Lagom till att jag tränat klart kom solen fram. Espresso i solskenär gött alltså.
 
Jag och Evelina skulle åka med samma spårvagn idag för hennes klass har orienteringsdag i Skatås.
"Far jag ta en bild på oss" frågade jag och när hon sa "Visst!" så tog jag chansen direkt. Det är ju inte så ofta.
 
Tonåringar ♥ Eve och Sasha har gått i samma klass sedan 1:an.
 
Pernilla har precis gått efter sitt träningspass hos mig! Det lär kännas om två dagar, moahaha!
 
NU ska jag jobba vidare!

En underbar dag

19:12:00
SÖNDAG!
 
Men hallå eller vilken gött väder vi fick idag! Strålande sol, och klarblå himmel. Då gör det inget att det blåser lite tycker jag.
 
Jag känner mig så himla stark inifrån och ut. 
 
 
 
Frukostpizza, hur ska jag någonsin kunna tröttna?
 
Jag och trion gick en långpromenad och stannade vid Kvibergs hinderbana. Vi var långt ifrån ensamma, men vi hade riktigt kul tills Filip ramlade och slog sig illa på benet så vi fick gå hem och lägga is på det.
 
Kvällens middag blev lammfärsbiffar ovh resten av kvällen ska vi bara ta den lugnt.
 
PUSS

Från regn till solsken

19:09:00
LÖRDAG!
 
Det var 10 grader varmit imorse, men det märktes inte p.g.a stormvindar, men vad gör det? Det regnade ju inte iallafall!
 
Veckan benpass - Check √
 
Lösa melodikrysset och sola samtidigt, det är bra grejer alltså ❤️
 
Jag och Evelina gick på loppisar för att hon ville hitta danskläder till konserten dom ska ha snart. Det är bestämd dresscode på dom olika danserna och Evelina vill inte köpa nya dyra kläder som hon kanske inte kommer använda sen. Dagens ungdomar är smarta alltså!
 
Idag gjorde Zoran hjortburgare. Det blev en stor hit här hemma precis som älgburgare.
 
Resten av kvällen ska vi mysa här hemma, dricka rosé och spela sällskapsspel.
 
PUSS