FaceBook
Instagram
Mail

Mormor Lizzys begravning

18:03:45
Det har ekat tomt härinne i bloggen och det beror ju mest på att jag har haft fullt upp helt enkelt.
I måndags kl 13 så hölls begravningscermonin och urnsättningen av min mormor. Vi var bara dom allra närmsta så som hon ville och även vi.
Jag har aldrig tidigare varit på en urnbegravning, bara på kistbegravningar och visst var det fint även om det kändes som att det fattades något.
Låtarna och berättelser ifrån mormor liv var så fint med utsikten över Rådasjön i bakgrunden. Jag är helt säker på att mormor hade varit nöjd. Urnsättningen var också fin och vi alla fick ta ett sista farväl. Efteråt åt vi middag på Råda Säteri där vi firade hennes 90 årsdag ifjol. Vi åt oxrullader som hon tyckte mycket om. Vi hade även ett minnesbord där vi alla hade fått ta med oss saker som påminde oss om henne. Väldigt fint!
 
NI är så många som har hört av er och visat att ni bryr er och det värmer så gott i hjärtat. Detta var för mig inte en hemsk och sorglig dag. Mormor var klar i detta livet. Hon var över 90 år gammal och hon hade verkligen levt sitt liv till fullo. Inget stoppade henne från att leva livet och anta dess utmaningar.
När jag och mamma vakade henne och hon gick bort med oss bredvid sig så verkligen kände jag att hon fått frid. Inga mer smärtor eller krämpor. Skönt!
 

-"Tack mormor, för att jag fick gröna ögon som dig, stoltheten du hade samt det jäklarannama till driv som flödade i dig!"

 

Vår midsommar

16:41:00
Wow!
Vilken helg! Jag har jobbar fredag,lördag och idag söndag,men självklart har vi hunnit fira midsommar också.
På min rast i fredags mötte jag upp familjen på galaxen där dom hade midsommarfirande med dana kring stången och ponnyridning och annat.
Vi hann precis till dansen och då kom även solen fram.
 
Sen åkte jag tillbaka till jobbet och när jag kom hem var det dags för middagen som min mamma och Zoran gjort iordning. Jag hade slängt ihop en pinocchio-tårta kvällen innan så den blev inte alls som den skulle, blev mer som en pannkakstårta,haha! Barnens Baba kom också på middag. 
 
Efter det började jag och Zoran gör oss iordning för en partykväll tillsammans med Mr & Mrs Lopez och vänner till dom. Vi förfestade hemma hos dom med gott att äta och roligt sällskapsspel. Sen gjorde vi en favorit i repris och gick på Latin Vibes på Valand. Ken Ring uppträdde kl.3 på natten och det var faktiskt riktigt bra och jag och Natta stod längst fram som små groupies, haha!
 
 04:40 var vi hemma jag och Zoran, lagom möra.
 
Resten av helgen har som skrivet varit mest kommunalt jobb för mig i hemtjänsten. Kul att träffa kollegorna då det blir så sällan. 
 
Imorn är mormors begravning och på tisdagen är agendan full av PTklienter ♡
 
Hur var er midsommar?
Puss

Hemmaträningen utökas med...

13:23:00
Inlägget innehåller adlinks och klassas därmed som ANNONS
 
Hello!
 
Är på väg till jobbet nu för att ha PTklienter hela eftermiddagen.
Igår beställde jag något som jag har känt att vi behöver både hemma och för företagets PThemma. Skivstång och vikter.→ HÄR ←hittar ni detta pumpsetet. Ibland vill jag bara hem från jobbet och träna i annan miljö och på kvällar då Zoran tränar kan jag nu köra ett bra pass hemma. Smidigt att ha med sig hem till klienter också eller på utomhuspass.
 
Jag äter ju som dom flesta av er vet Pure Pharmas kosttillskott och nu hade dom kampanj på alla tre, ibland har man tur.→ HÄR ←hittar ni den kampanjen.
 
 
Time for work!
Puss

Kul helg!

09:44:00
God morgon!
 
Vilken helg det blev! I lördags åkte ju jag och barnen och träffade Familjen Lopez på Lekstan i Sisjön! Lika fint och bra som jag mindes det. Barnen hade kul och vi vuxna med. 2 timmar gick fort och efteråt åt vi på Burger King innan vi åkte och hämtade Zoran för att spendera eftermiddagen och kvällen hos Familjen Lopez. Mysigt! Barnen lekte och vi vuxna tittade på fotboll,tjatade och drack vin. Natalies mamma och mormor bakade enpanadas, piroger alltså.
 
Vid halv 10 på kvällen var vi hemma och då la vi barnen sedan bytte jag om för en utekväll med Määriam och Zorica. Vi åt arabisk mat först och sen åkte vi in till stan och gick på OGBG, Backstage och sist 8. 
Oh lord! Vad kul vi hade och när jag ser på bilderna och videos så förstår jag varför jag var onykter när jag vaknade, haha! Hjälp!
 
Igår kom Natalie och barnen hit på spontanträff.
Mysigt!
Denna helgen kan jag leva på länge, umgåtts med alla mina favoriter och haft det superbra!
 
Hoppas ni hade en bra helg!
Puss
 

Loppi Blogbag Sommar

09:42:00
 
Äntligen Sommar!
Alvin och Gänget - Gasen i botten!
- En favorit av barnen som har gått varm här hemma!
Family Fresh - Melon Crush
- God sommardoft och luktar verkligen melon.
Softlan Aromatisk Sensation 
- Doftar ljuvligt och tvätten blir lagom mjuk utan att kännas flottig.
Burtsbee Läppbalsam
- Älskar detta! Mjukt och fint utan att kleta och lämnar ingen färg.
Grumme Kulör Sensation
- Bra tvättmedel!
Jordan tandborste
- Ganska hård borste och det gillar jag! 
Ellas Kitchen klämpurepåse
- Uppskattades av grannpojken. 

"Tidig" frukost med nybakt bröd

09:48:19
God morgon!
 
Vaknade väldigt utvilad imorse efter att ha gått och lagt mig i tid igår. Dock märker jag att jag är ljuskänslig nuförtiden och vaknar alltid första gången innan kl.6. Jag ska försöka hitta en sovmask/ögonbindel och testa att sova med den och se om det blir bättre.
 
Hur som helst så var jag utvilad imorse och riktigt nöjd i kroppen och knoppen med att vara helt ledig. Började baka mitt LCHFbröd och när det var klart åt jag och barnen frukost med rostad macka. Det är inte ofta jag äter frukost tidigt (halv 9 är väl tidigt?) och speciellt inte när jag inte har tränat innan, men med nybakt rostat bröd vill man inte stå emot.
 
Konstigt det där att vissa är vrålhungrig på morgonen så fort dom slår upp ögonen och att vissa tex. som mig nästintill mår illa av tanken på att äta innan lunch. Jag har alltid känt så. Jag är ingen frukostmänniska!
Är ni?
Veckans snittblommor ♡
 
Nu ska vi göra oss iordning för att möta upp barnens gudmor med familj på Lekstan i Sisjön.
Puss

Skolavslutning 2016

14:35:00
Hej!
 
Nu är det äntligen sommar på riktigt för nu har barnen sommarlov. Som vanligt firades skolavslutningen i Redbergskyrkan. Det är en så fin kyrka och det låter så fint när barnen spelar och sjunger! Barnens extramormor Annelie kom och var med oss också.
 
Barnens alla pedagoger och lärare fick rosor kring halsen av tjejerna ♡
 
Äntligen sommarlov!!
Med diplom från skolan, kuvert från Annelie och varsin guldmedalj!
 
Det firade vi med frukostbuffé hemma och såklart bubbel i glasen ♡
 
 
Idag njuter vi av ledigheten för imorn är det sommarfritids som gäller medans jag och Zoran jobbar.
 
Puss

Dagstur till Danmark

23:00:00
Vilken dag vi har haft! Hur mysig som helst. Inga måsten eller krav utan bara tid att umgås bara med varandra. Älskar't!
 
Vi spelade spel och vann en hel del som vi sen spelade upp. Jag vann eller rättare sagt lyckades klippa av en drömmare i en av spelmaskinerna.
 
 Vi åt en supergod frukostbuffé. Det fanns allt man ville ha och jag kunde utan problem bli mätt på lågkolhydratskost. Mums! Efter frukosten var vi nära Danmark och där stod färjan i ynka 30 minuter så vi hann inte gå i land så vi gick ut på ett blåsigt däck istället.
 
Påvägen tillbaka shoppade vi i Taxfreen.
Jag och Zoran köpte varsin ny sommardoft.
Jag valde en Calvin Klein och fick en Calvin Klein-bag på köpet.
 Zoran valde att köra på Zlatan Ibrahimovic egna doft.  Hur god som helst.
399kr/st
 
Vi dricker väldigt, väldigt sällan alkohol jag och Zoran. Vi har liksom inte det suget. Och även om vi nu skulle få det någongång så har vi aldrig något att dricka hemma,haha! Men nu har vi köpt lite inför sommarens kommande gäster. Skönt att ha något att bjuda på.
 
Nu är vi helt slut efter att ha varit 2 timmar på Allum och shoppat efter att vi kom tillbaka från Danmark.
Fullt ös!
Grymt att Ungern vann med 2-0 mot Österrike ikväll.
Min älskade morfar hade varit så stolt över sina landsmän.
 
Puss och godnatt!

Överraskningsresa

08:22:20
Klockan 05:50 ringde min klocka imorse och jag var väl inte jättepigg, men upp skulle jag. 
Zoran och jag hade förberett barnens kläder kvällen innan så det var mest oss själva som vi skulle fixa iordning.
 
Som vanligt kom vi iväg i sista sekund och barnen trodde att vi skulle till skolan.
 
Vi hann i tid iallafall! ♡
 
Puss

Månadens snygga naglar!

21:42:00
Jag har ju helt glömt av att visa mina nya sommarfina naglar. Jag hade i tankarna att ha en lite cleanare look med vit ombre och en helglittrig nagel, men så visade Settie mig hur det skulle bli med vitt och glitterrosa som ombre och jag blev helt såld.
Så det fick det bli, hon känner mig så bra och vet att jag hade tröttnat på det jag tänkte först.
 
Visst är dom läckra?!
 
Puss

Läskunnig tjej

22:50:00
Idag är inte vilken dag som helst! 
Förrutom att min styvmamma Annelie fyller år så har vår älskade Laura läst ut en hel bok med små bokstäver för första gången. Hjärtat och själen svämmar liksom över av stolthet ♡
Stolt tjej som just idag blir 6,5 år och är redo att börja 1:an efter sommaren ♡
 
Och grattis på födelsedagen Annelie ♡
 
Puss

Nu är det igång!

22:23:42
Äntligen, efter en förmiddag med PTjobb och en eftermiddag/kväll med kommunalt jobb får jag ligga i soffan och titta på första EM matchen och självklart gör Frankrike mål. Jämn match hittills och jag är imponerad av Rumänien faktiskt.
 
 
Och nej, jag är inte superintresserad, men jag stöttar mig  mans intresse ♡ 
Tittar ni?
Puss

Tystnad är bra, tills man har barn...

23:29:33
...då är det bara nervkittlande.
Sällan bådar det gott ska ni veta. Idag var en sådan dag. Laura var hemma hos granntösen och ja, frigolit är ju lätt att smula om man säger så.
På bilden har båda tjejerna plockat upp mycket och Laura hade dammsugit lite. Ungar alltså!
 
Innan dess var jag och barnen på "Mitt kök" på Kortedala torg och åt mat för att jag inte ville åka hem. P.g.a en vattenläcka i ett område en bit ifrån oss fick dom stänga av vårt vatten. Vem vill laga mat utan rinnande vatten liksom?! Inte jag!
 
Nu måste jag sova för det blir en lång dag imorn. 7:45-12:45 som PT och 16-22 som undersköterska.
Fullt ös!
 
Puss

Mot Stockholm!

08:02:00
Kl:04:20 ringde väckarklockan imorse. 
Jag är medbjuden av SocialU på ett event på MTR EXPRESS och det tåget går från Stockholm och då måste jag så klart ta mig dit så tåget upp från Göteborg gick 06:05. *snark*
Jag var i god tid framtill jag skulle gå och skon började krångla så jag fick snabbt ringa taxi och tack och lov hann jag till tåget.
 
Väl här på tåget sitter jag och bloggaren Mohammed Is tillsammans i första klass. En go kille ☆ Han har tvingat in mig på snapchat så där finns jag nu. Adda mig ♡
 
Det kommer komma mycket uppdateringar under dagen.
Puss

En perfekt dag!

22:34:00
Igår var en perfekt dag, det enda som saknades var min man som var tvungen att jobba.
Jag tog en löprunda på morgonen och efteråt passade jag på att smaka på en av njie nya proteinmilkshakes. Efter 5 km i stekhet sol smakade iallafall choklad supergott.
 
 
På eftermiddagen släppte Zoran av mig och barnen vid Maria plan och Majornas plaskpool innan han åkte till jobbet. Efter en stund kom barnens gudmor, hennes man, "kusinerna", hennes mormor och mamma. Vi spenderade hela eftermiddagen vid plaskis och först vid halv 7 gick vi till deras gård och åt mat vi köpte med oss på vägen. Först vid halv 11 hämtade Zoran oss så vi hann verkligen umgås.
Jag kan leva länge på gårdagen ska ni veta ♡
 
 
Puss

Sommarkalas och skaldjursfrossa

08:35:32
God morgon hörni!
 
Jag vaknade kl.7:40 och kände mig väldigt utsövd. Om en timme tänkte jag ta mig ut och springa innan det blir för hett.
 
Sommarkalas ett igår var så fin arrangerat. Det fanns mycket skoj för barnen att göra som även passade oss vuxna. Favoriterna för mina barn var helt klart karusellen, gå på lina och planteringsskolan med Biet Maja.
 
Vi fick gå hem efter ett tag då både Laura och Filip var lite vrånga och mitt tålamod är inte det bästa med PMS förtillfället. Det gäller att veta sina begränsningar. Sen är jag väldigt hård med att mina barn ska bete sig ordentligt när vi är ute (och annars också såklart) och är noga med att avbryta aktiviteten om det uppstår massa tjafs. Det funkar bäst för att dom ska förstå att jag menar allvar. Finns inget värre än tomma "hot". Barn är barn och deras impulsiva handlingar förstår/glömmer lätt det. 
Alla gör olika och så här gör jag och det funkar på mina barn. Ni gör säkert på annat sätt och det funkar på era barn.
 
På eftermiddagen och kvällen var vi utmed grannarna på gården och när barnen gick och la sig så blev det skaldjursfrossa och lite vin. Jag dricker så sällan så att jag känner mig seg i kroppen idag, haha!
 
Puss

Storstäd och sommarkalas!

10:53:00
God morgon!
 
Jag gick och la mig tidigt igårkväll och tur var ju det för jag vaknade av kramp i BÅDA vaderna klockan 6:20. Mer vätska behövs nog och jag borde nog börja med saltshot. 
 
Hur som helst har jag efter att ha myst med barnen i soffan framför morgonTV tvättat alla vinter och övergångsjackor för förhoppningsvis sista gången och kan hänga ner dom i källaren. Samtidigt har jag plockat undan, dammat, damsugit och tvättat golven. SKÖNT! Nu är det gjort och jag kan njuta av min lediga helg ♡
 
Vid halv 12 ska jag och barnen till Kortedala Torg som håller sommarkalas! Självklart ska man stötta lokala event och barnen ser framemot det.
 
Har ni inget inplanerat så kan ni ju gå/åka dit!
Puss

3 juni!

22:51:52
God kväll!
 
Ligger sovklar på soffan och bara slötittar på TV. Imorgon är jag äntligen helt ledig. Eller helt och helt, men jag ska ingenstans dit mina barn inte kan vara med mig. En helg full med möten med våra nära och kära.
 
 
Nu säger jag godnatt iallafall!
Puss

Sparr och utomhusträning

23:59:54
God kväll!
 
Sen sänggång även idag... Har märkt att när jag är överarbetad blir min sömn påverkad direkt. Somnar sent, vaknar SAMMA tid mitt på natten/gryningen och sover därefter väldigt vagt. Inte bra så nu blir det tillbaka till strikta sovrutiner. Jag ska vara i säng vid 23:00 utan dator eller mobil med start söndag kväll. 
 
I eftermiddags efter kommunala jobbet hade jag några PTsamtal med onlineklienter och sedan gick jag och barnen ut. Tjejerna lekte vattenlek tillsammans med granntösen  men sen sparrade jag och tjejerna. Dom går ju sedan 2 år på taekwondo två dagar i veckan och nu är det liksom dags att börja träna mer på teknik och styrkan hemma. Dom är så grymma mina töser. Även Filip ville vara med så vem vet, han kanske kan prova på till hösten. 
 
Jag passade så klart också på att få min träning gjord!
Det är underbart att få träna utomhus, jag bara älskar det ♡ Tillsammans med barnen blir det så kul också. 
 
Puss och godnatt 

Föräldraplikt!

17:27:00
Hello!
Har precis haft utvecklingssamtal för Laura! 
Våran duktiga och spralliga lilla energiknippe. Hon ger mig gråa hår, men samtidigt så många skratt och mycket glädje.
Idag duschade dom efter gympan för första gången också och det är ju stort!
 
Lilla loppan! Tänk att hon snart gått färdigt första året i skolan ♡ Minns så väl hennes första dag ☆
 
Man blir ju så där löjligt stolt och mallig när någon pratar väl om ens barn. Nu är hon minsann redo att börja 1:an till hösten!
Puss