FaceBook
Instagram
Mail

Halloween 2019

22:30:00
Bus eller godis!
 
På vår gata har vi ett väldigt planerat occh strukturerat Haloweenfirande. Vi sätter upp lappar och meddelar där vi bjuder in föreningens barn/barnbarn att vara med och gå på bus eller godis-runda. På lapparna får den som vill ha besök av oss skriva upp sig eller sätta upp en lapp på ytterdörren.
Det funkar kanon. Dom som inte vill störas eller fira Halloween slipper och barnen slipper bli besvikna när ingen öppnar. Nu öppnar alla som vi knackar på och det är så roligt.
I år var det ett rekordår, det har aldrig varit så månha som varit med åren innan, men vi hoppas på att det fortsätter så.
 
 
En av våra grannar hade dukat upp ett godisbord till alla barn!
 
 
Ett skelett, en vampur, en katt och en liten häxa ♥
 
Fasters stora tös, Isabelle var så spänd och förväntansfull!
 
Jag var en pumpa!
 
Hela 20 barn blev det i år. Så roligt! Det blev fullt i trappen!
 
Nu är det ett helt år till nästa gång.
Gör ni någor på Halloween?
 
Puss

Säg hej till Villbert!

12:20:37
Årets pumpa 
 
 
I söndags gick jag ut på min första riktiga PW sedan den 15:e oktober. Vad gjorde jag då tror ni? Jo, jag köpte en pumpa på 6kg och bar omkring på. Det var ganska lätt den första kvarten, men lite tyngre efter det, haha! Så typiskt mig.
 
Filip blev överlycklig och döpte honom till Villbert.Igår gjorde Zoran iordning honom efter barnens önskemål och han blev riktigt söt. Nu står han på bordet ute på balkongen och lyser upp kvällarna!
 
Pumpan Villbert 
 
Kommer ni ihåg när han blev skiträdd för pumpan och elaka mamman filmade det hela?
Här kan ni se det igen!
 
 
Brukar ni göra pumpor?
PUSS

När vården gör dig sjuk.

10:37:00
Nu är jag tillbaka!
 
Efter att jag slutat med penicillinet söndagen 13/10 fick jag huvudvärk och en stelhelt i muskeln där bettet var nästan direkt.. Huvudvärken gick bort med ipren, men smärtan och stelheten i låret gick inte bort. 
Efter att ha pratat med en sköterska från min vårdcentral på telefon så åkte jag in på jourtid efter jobbet på tisdagskvällen. Jourläkaren som var kirurg ville så klart utesluta att det var borrelian som inte läkt ut och därmed vandrat vidare.
Jag fick remiss till infektionsmottagningen dagen  efter alltså på onsdagen. Jag vaknade upp på onsdagen med mindre värk i låret, men fortsatt huvudvärk och åkte till infektion på Östra.
Där gjorde dom en LP, alltså ryggvätskeprov för att utesluta att bakterier letat sig in i blod och hjärnan. Det provet kom tillbaka negativt och diagnosen blev därför efterskalv efter borrelian. Jag talade om för läkaren när hon gjorde LP:n att jag blir riktigt dålig efteråt. Det vet jag eftersom jag behövde göra flera LP när jag hade två hjärnhinneinflammationer för fem årsen... Detta viftades bort med att hon använde den minsta nålen. (Här gjorde det första felet från vården sida! Hon borde lyssnat och bokat blood patch direkt efter provet)
Och mycket riktigt så fortsatte jag att läcka ryggvätska efter hålet dom gjort under provtagningen.
 
På torsdagen svullnade hela mitt ansikte upp och huvudvärken var brutal. Jag kunde inte stå och sitta upp långa stunder utan att bli illamående och yr. Jag ringde en sköterska på min vårdcentral som bad mig att komma dit direkt. Jag tog taxi direkt. Jag förklarade för alla jag mötte att  jag gjort en LP på infektionsmottagningen från remiss från dom dagen innan och att det var därför jag mådde som jag mådde. Min husläkare kommer till mig efter grundlig undersköning och sa att han skickat en remiss för MR av hjärnan. Han vill utesluta tumörer och blödningar förstår jag då. (Här görs andra felet från vårdens sida! Han borde ha kontaktat infektion för att med dom bedömma att en blood patch borde göras omgående. Att leta efter tumörer på en patient som VET varför den har huvudvärk är under all kritik. Att dessutom skriva ut smärtstillande mediciner som jag sa att jag inte ville ha var också helt onödigt.) Jag sa att han var helt fel ute och tog en taxi hem!
 
Jag blev sakta, men säkert sämre efter det. På lördagen blev jag så dålig att jag kräktes efter att ha stått upp i köket i 10 minuter. Efter det så kunde jag bara ligga på vänster sida utan att känna någonting. Då blev det så akut att jag ringde direkt till infektion på Östra Sjukhuset som ville att jag omedelbart skulle till akuten. Då hade jag själv läste mig till att det var en blood patch som skulle hjälpa mig. Så när jag kom in till akuten med min kusin Sofia som stöd var det vad jag bad om direkt. Efter flera timmar fick jag träffa läkaren som utan tvekan bedömde att jag skulle ha en blood patch.
Blood patch går ut på att dom tar mitt blod och injicerar det i hålet som uppstått och inte stängt sig när dom gjorde LP:n. Blodet koagulerar då och skapar ett blodplåster som stänger till. Detta görs på operation av en narkosläkare.
Läkaren försökte med näbbar och klor att få narkosläkaren att göra den på mig då dom inte utför sådana ingrepp på jour och kvällstid, men utan att lyckas. Narkosläkaren tog emot mig tidigast måndag morgon. Läkaren ville skriva in mig på avdelning tills dess, men jag ville vänta hemma.

 
Måndag morgon kom och Zoran körde mig tidigt till akuten igen. Där var det redan förberett i journalen att det var en blood patch som skulle göras. Jag blev inskriven på MAVA i väntan på att operation skulle ringa ner mig dit. Och jag väntade och väntade och väntade. När klockan var 20:20 kom sköterskan och sa att operation inte skulle hinna ta mig försen på tisdagen. Där tappade jag det, talade om hur inkompetenta dom var när hon sa till mig att dom på avdelningen vårdat mig så bra dom kunde?! Dom hade ju inte vårdat mig alls? Personalen visste knappt att jag var där, jag hade mina egna koffeintabletter med mig och min snälla rumgranne hämtade vatten åt mig. Jag ringde på klockan ibland för att höra vad operation sagt. (Här är tredje felet från vården sida) och bad Zoran hämta mig hem över natten. Och vilken natt det blev. Jag kunde sedan i lördags bara ligga på vänster sida, alla andra ställningar gjorde att huvudvärken och trycket i huvudet ökade och jag behövde spy.
Jag kräktes trots att jag inte ätit på två dygn, alltså luft och trycket i huvudet blev bara värre. Zoran ringde i panik till avdelningen jag hade permis ifrån och fick ingen hjälp där.
 
Tisdag morgon klockan 7 var jag tillbaka på MAVA redo för att kallas ner på operation. Denna gången var jag inte förstående och talade om hur missnöjd jag var och VIPS var en operationstid ledig... Jag rullades ner till väntrummet på operation kl.10.Klockan 10:25 startade dom och 10:35 var dom klara med mig. 10 minuter och med 17ml av mitt eget blod så jag blev människa igen! Trycket försvann direkt och jag var så lycklig, ÄNTLIGEN fri fån smärta och illamående.
 
Han var lika lättad som jag ♥
 
När jag kom hem från sjukhuset ringde det en sköterska från Haga röntgen för att boka en tid för MR av huvudet. Jag tackade så klart nej till den direkt. Jag hade ju vetat hela tiden att det varken var en tumör eller blödning i min hjärna. Jag visste ju hela tiden varför jag mådde som jag mådde.
 
Jag kommer att anmäla alltihop så att ingen ska behöva gå igenom samma sak. För det som är viktigt att komma ihåg här är att jag visste precis vilken behandling som skulle hjälpa mig (det är det inte alla som gör) och ändå fick jag inte den hjälp jag behövde när jag skulle fått den.
 
 
Två dygn efter blood patchen var jag tillbaka på Exhale och jobbade 10-18 utan problem!
 
Tack till alla som sms:at, ringt, skrivit på instagram och facebook!
PUSS

Månadens naglar

11:50:10
Höstnaglar ♡

Det säger bara "tjoff" så har fem veckor gått. Jag går alltid var 5:e eller 6:e vecka till GLANS STUDIO och gör om mina naglar. Denna gången körde vi på vad jag kallar hallonfärgat glitter, men färgen är i en lilaröd nyans. Urläcker! Till tipparna blev det helnagel på ringfingrarna med guldflakes. Lika nöjd som vanligt med vad Settie gör. Hon är bäst!


(Tack Pernilla för att du hjälpte mig att ta kort på ett skumpande tåg till Stockholm)

Jag kommer ju hinna med ett par höstnaglar till innan det är dags för julnaglarna. Har du förslag på något snyggt och fräckt till november?

Puss

Halloween på Liseberg..igen

09:55:18
Vi fick inte nog i fredags!

Redan när vi åkte hem från premiären i fredags bestämde vi att vi skulle göra ett andra besök när jag kom hem från Stockholm och barnen från mormor och Bengan.
Dom hade lyxen att få mormormys med både bio och övernattning medan jag var iväg ♡

Det är så fint pyntat över hela parken och man ser ju allt det fina bäst i dagsljus 🍁Kärlek ♡

Vi får se om vi hinner med ett besök på fredag 🎃

Har du varit där?
Puss

Teddypäls

16:16:00
 
 
Snabbshopping ♥
 
Att jag älskar fuskpäls har väl ingen kunnat undgå. Min svarta stora björnpäls använder jag så fort tillfälle ges. Den har hållt sig så fin i alla år och ligger stadigt på "ett av mina bästa köp-listan". Jag har suktat efter en Teddypäls, men inte hittat någon som jag gillat. Det är en sådandär korthårig,mjuk päls som känns som en gosig nallebjörn.
 
I lördags gick vi förbi Vero Moda på Drottninggatan och genom skyltfönstret såg jag en teddypäls i ögonvrån så jag sprang in och prova den och den satt som ett smäck. Färgen är lite cremefärgade och kommer passa till så mycket så den fick det bli. Just den jag provade var nedsatt till 350kr p.g.a att det var något med fickan, men det brydde inte jag mig om för jag kan sy den innefickan.
THAT'S A FYND!
 

 
 
Puss
 

25 osockrade år

10:21:00
Bittens 25 osockrade år!
 
Igår var vi 370 personer samlade (och fortfarande 100st i kö för att få biljett) på Hotel Birger Jarl i Stockholm för att vara med och hylla Bitten Jonsson som i hela 25 år hållt fanan för kampen mot socker för sockerberoende. Jag som jobbar med sockerberoende personer varje dag såg det som en självklarhet att vara på plats. Nu fortsätter vi kämpa vidare för att sockerberoende ska få den hjälpen dom behöver och förtjänar. 
 
Fantastiska Bitten!
 
Bland många fler så föreläste bla. Bitten, My-LCHFingenjören, Babben Larsson, Ann Fernholm, Anders Olsson och Ewa Meurk ♥
 
Ett typiskt kaffebord påett LCHFevent eller konferens, PERFEKT!
 
Efter alla förläsningar var det stående midda och Babben både sjöng och körde stand up.
Jag, Pernilla och hennes vän Fredrik tog ett glas bubbel innan vi kilade upp för att sova kl.22.
 
Kl.05:55 ringde vårt alarm imorse ochlikt brandmän hoppade vi i träningskläderna som vi hade tagitfram kvällen inna och åkte upp till gymmet på 7:e våningen.
 
Vi körde ett helkroppspass med supersets och blev bra svettiga på våra 40 minuter i gymmet.
 
Efter snabbdusch och packning blev det hotellfrukost som var hur bra som helst.
 
Kl. 08:05 checkade vi ut från Birger Jarl och tackade för oss när vi satte oss i en taxi till Centralen.
 
Snacka om ett effektivt jobbdygn. Vi hann t.o.m med lite shopping på Drottninggatan igår. Nu ska jag jobba på tåget hem till Göteborg så att jag kan njuta av familjetid när jag väl kommer hem ♥
 
PUSS

Första basketskorna

14:13:00
 
 
Baskettjejen ♥
 
Evelina började ju spela basket precis innan sommarlovet och hon älskar det.Höjden av lycka var ju förra veckan när hon fick både sin lagdräkt och sina nya basketskor. Man kommer ju självihåg hur speciellt det var att ha hela kitet.Hon tränar två dagar i veckan nu och i november ska det bli matck för första gången, hon är så klart supernervös. Vi hejar på och säger att  det kommer bli skitkul när hon väl står med laget på plan osv. Det är viktigt att heja på, det är vår roll i det hela liksom.
 
Knallröda fick de bli ♣ Superbekväma enligt Eve!
 
Snygga va?!
KRAM

Mot Stockholm

10:01:00
Mot event/konferans i Stockholm!
 
God morgon!
Med andan i halsen kom jag precis minuter innan mitt och Pernillas tåg mot Stockholm skulle börja rulla. Jag somande (läs däckade) igår utan att ställa alarmet. Vaknade kl. 05, men somnade om igen. Zoran väckte mig halv 7, en halv timme efter det var tänkt att jag skulle gå upp.
Stress deluxe! Han körde mig snabbt och bra till Centralen.
 
Roomies redo för ett fullsmockat dygn!
 
Eventet/konferansen är för att hylla Bitten Jonsson som iår har varit med i kampen mot socker och för sockerberoende i hela 25  år. Helt fantastiskt! Det blir massa föreläsningar och häng med likasinnade idag och det ska bli så roligt. Ikväll är det middag och det ser jag framemot.
(Bild från Bittens Addictions)
 
PUSS

Premiär - Halloween På Liseberg 2019

09:37:00
Premiär för Halloween på Liseberg 
 
Progonosen visade att det skulle regna en massa under eftermiddagen , men efter kl.18 så sprack det upp och vi tog på oss vattentåliga kläder och åkte iväg. 
Det var så fint som det brukar med massor av fågelskrämmor, pumpor, grönsaker,majsblast och kål.Hamnområdet och den nya skogen.
Om man är rädd för att bli skrämd så kan jag lugna med att all arrangerad skrämsel sker på utnämnda platser som tex. 
 
Bildbomb!
 
Jag kunde ju inte hålla mig borta från julpyntsaffären ♥
 
Jag hade turen att få köpa 3st hjärtan som inte ens hade packats upp ännu. Jag köpte nämligen 3 st röda likadana förra året så var helt överlycklig över att dom kommit i vitt. Julen hos oss gåri rött, silver och vitt.
 
Det kommer bli fler besök på Halloween på Liseberg  för vår del om det inte skulle ösregna hela öppetiden.
 
Ska du gå?
KRAM

Torsdag

11:50:10
Hej å hå!

Mycket jobb o h lite tid för blogg både igår och idag.

Första klienterna tränade, även ett ryggpass själv och redo för PW!
Lugnt och fint innan alla luncher börjar!

Gick till Jimmy & Joans New York för att köpa lunch. Det var längesen. Har du varit där ännu? Om inte, gå dit!

Tog med mig både laxnuggets och Bulletkaffet  och fortsatte min PW.

Nu har jag precis ätit upp och nästa klient kommer när som helst. Nu blir det jobb till kl.18.

Ha en fin torsdag!
Puss

Hur klär man sig?

09:46:44
Förvirringens tid är här!

Jag ljuger inte om jag skriver att varje morgon är lika jobbig. Vad ska man ha på sig innan man går ut på morgonen?
Med minusgrader och frost när man går till jobb och skola för att framåt lunch bli upp mot 14 grader. Hur klär man sig för det?
Barnen är enkla att klä rätt för dom kör vi lager på lager på, men inte på oss...

Favoritbild som ska bli glascanvas ♡

I augusti, alltså fortfarande sommarmånad började jag se tjejer gå i vinterjacka med stor pälskrage på luvan. Vad sjutton har dom på sig när det blir vinter undrar jag?

Saknar chokladbrunt hår ♡

I lördags hade jag trenchcoat med T-shirt under, det gick bra...OM jag höll mig i solen annars var det på tok för kallt!

Hösten är bra fin med alla färger!
Blir lika förvånad varje gång jag ser hur blond jag är nu. I mitt huvud är jag svarthårig...

Nu är det en salig blandning av folk som går i vinterjacka och shorts och T-shirt ute på gatorna. Det är likadant varje år, förvirringens tid!

Jag har oftast vantar, halsduk och bomberjacka!

Har du dammat av vinterjackan eller går du kanske fortfarande runt i shorts?
KRAMLugn måndag!

12:36:11
Lite här och lite där!

Började dagen som PThemma och nu har jag suttit på café och jobbat med PTonline och nu ska jag jobba i gymmet fram till kl.19.

Halsduksperioden är här!

Skönt sätt att börja arbetsveckan på tycker jag, med lite av allt. Älskar variation och när varje dag ser annorlunda ut ♡ 

Märks det att jag gillar suddbara färgpennor?

Önskar dig en fin måndag!
KRAM

Mina favoritböcker just nu

21:41:00
"Inlägget innehåller reklam genom adlinks för Bokus och genom att klicka på länkarna kommer du till Bokus hemsida!"
 
Boktips
 
Jag är långt ifrån en bokmal, men jag läser mycket i perioder. Förr var det självbiografier ochromaner fast dom senaste åren är det enbart böcker som har med folkhälsa att göra. Det är min hobby och mitt jobb så därför är det just det jag vill lägga tid på att läsa. Dessa  åtta böcker nedan är mina favoriter och dom böcker som jag oftast tipsar om till mina klienter. Jag har listat dom utan inbördes ordning för alla är lika bra enligt mig. Det går en röd tråd genom alla dessa böcker oc det är att vi själva som har ansvar över vår egen hälsa och vad vi gör med den!
 
Hormonbibeln
Hormonbibeln 2.0
Magstarkt
Hjärnstark
Matrevolutionen
Sockerbomben 3.0
Det sötaste vi har
Ett sötare blod
 
Har du någon favoritbok som handlar om folkhälsa? Eller har du läst någon av mina favoriter?
 
KRAMVarma drycker

12:35:00
Kaffe och varm choklad utan mjölk
 
Kyligare grader utomhus bäddar för varma drycker både inomhus och utomhus. Barnen älskar varm choklad och på onsdagar efter Lauras konståkning får dom ofta varm choklad och ostsmörgås till kvällsmat efteråt. Vanligtvis dricker jag ju samma choklad som dom p.g.a att jag gör den sockerfri, men nu under mejerifria mars går det inte. Så då går jag all-in på ägglatte eller äggmjölk med kakao i. Så gott och väldigt mättande!
 
Mejerifri varm choklad med kanelhjärta ♥ Recept →HÄR
 
Har du testat ägglatte eller äggmjölk? Om inte, så prova!
KRAM
 

God morgon söndag

10:11:00
Mysmorgon!
 
Det kändes som att jag hade sovit i 100 år när jag vaknade imorse. Utvilad och nästan lite luddig i huvudet.
 
En tät dimma låt nedanför skogen, så otroligt vackert ♥
 
Frostiga tak på vår gatan även denna morgon!
 
Idag kommer min mamma hem från Kuba och samtidigt åker min svärmor till Jugge. Dom kanske ser varandra på Landvetter.
Igår var vi hemma hos henne på middag för att vi inte kommer ses på 2½ vecka .
 
Mejerifritt och low carb så klart ♥
 
Favoritbild på svärmor och mamma från mors dags-middagen vi hade i år ♥
 
Jag ska snart ge mig ut på en PW i denna krispiga luft. Gäller att klä sig rätt bara, haha!
 
Puss
 
 

Frostig lördag!

08:13:00
Klar himmel och frost på taken
 
Jag vaknade av Laura och Filips steg när dom tävlade från sitt rum till soffan i vardagsrummet. Dom stampade inte, utan tassde liksom och det är så mysigt.
 
Det första jag såg var att det låg frost på alla tak här på gatan, så mysigt ♥
 
Drack första morgokaffet till soluppgången!
 
Barnen har ätit frukost och jag har tagit mitt morgonpenicillin. Bettet ser så mycket bättre ut idag och det känns just nu mingenting i höftleden. Igår hade jag ont och var så vansinnigt trött. Jag hade varken matlust eller hunger och vet inte helt säkert ifall det beror på borrelian eller om det är penicillinet som orsakar det. Äter så klart ändå!
 
Kyckling, kycklingbuljong, avokado och aioli
 
Evelina har basketträning nu på morgonen och jag känner mig såpass bra att jag kan träna ett lugnt pass på gymmet ovanför hallen under tiden hon är där. Längtar!
Idag ska vi på två kalas. Först för att fira kusin Alice som fyller 5 år och sen ska Filip på kalas för att fira sin klasskompis Edy.
Full fräs!
 
KRAM
 
 

Kanelbullens dag

20:19:00
Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Cervera
 
Fett goda LCHF-kanelbullar
 
Jag slutade tidigt efter lunch idag och hann baka en plåt med min LCHF-kanelbullar medans Zoran hämtade hem barnen ifrån skolan. Alltid lika uppskattade av alla här hemma!→HÄR←hottar du receptet.
Älskar min fina träbricka som jag fick av Zoran i bröllopspresent i år ♥
Jag har den stora och den finns HÄR , men det finns en mindre HÄR
 
Trion åt 3st var så fort dom kom hem från skolan. Godast med mjölk till så klart!
 
Har du ätit kanelbulle idag?
KRAM

Höstiga morgnar

15:47:00
Hej hej hösten!
 
Älskar att stå i köket och dricka morgonkaffe och se hur solen sakta, men säkert stiger upp ♥
 
Det är så skönt att vara på gymmet tidigt. Kör både cardio och styrkan där inna jobbet dom flesta dagarna. Jag har kännt mig så himla stark det senaste, men jag vet inte om det är borrelian eller om det är penicillinen som gör mig fruktansvärt trött. Jag hoppas på att komma tillbala till den styrkan så fort som möjligt.
 
Trappmaskin är det jag gillar bäst efter crosstrainer när det kommer till cardio. Värst är cykeln, det tycker jag är skittråkigt rent ut sagt, haha!
 
I helgen ska vi på en massa kalas, men emellan dom tänker jag försöka vila mycket.
 
Vad hittar du på i helgen?
KRAM

Borrelia

12:14:19
Jag har borrelia
 
Det är mig en riktigt rackare till fästing som bitit mig i låret för jag har inte märkt att jag haft en fästing.
Därför vet jag ju inte när den bet mig heller och hur längesedan det var. Den enda gången som jag varit i skogen det senaste var förra helgen i Ullared.
 
Hur som helst trodde jag att det bara var en plita eller så i början, men den växte fort under onsdagen och på kvällen hade jag riktigt ont så fort jag kom emot den. T.o.m byxor gjorde ont att ha på. Jag smörjde med aloe vera och gick och la mig. Jag vaknade av att det gjorde ont varje gång jag vände mig till höger sida under natten. Men med tre barn som ska til skolan, träning och jobb så hade jag inte tid att bry mig om det. Efter jobbet hade smärtan spridit sig till höften och bak mot rumpmusklerna och ringen runt bettet hade blivit större. Det fick helt enkelt bli en vändning i dörren hemma för att åka till jourcentralen. Efter 30 minuter var jag hemma igen med diagnos Borrelia och kåvepenin 3ggr/dag i 10 dagar...
 
Tänk om jag kunde få en vanlig förkylningen istället för att åka på allvarligare grejer hela tiden...
 
Nu har jag hunnit ta 4 tabletter och bettet ser bättre ut, men  det gör fortfarande ont om jag kommer åt det. Även inne i högra höftleden gör ont så det kan ju vara så att det spritt sig dit, vi får väl se.
 
Har du haft borrelia?
PUSS