FaceBook
Instagram
Mail

Snö, skridskor och kalas

10:31:27
Jullovslunket fortsätter!
Vi sover till klockan 10 på morgonen och går och lägger oss alldeles för sent. We love it!
 
Laura vår lilla konståkningstjej har velat gå till ishallen och igår gjorde vi slag i saken. Filip ville inte åka skridskor så jag ichoch  han tog en promenad i snöfallet istället.
 
Efteråt var vi hemma hos barnens kusin Jana och firade  att hon fyllde 4 år den 26:e. Mysigt att dom är så många kusiner som kommer få växa upp ihop.
 
Puss

Jul på Liseberg 2017

13:06:23
Traditioner, fina att ha, men inte lika lätt att upprätthålla alla gånger. Vi brukar u bland annat gå på Jul på Liseberg innan jul, men i år fick vi ta det i mellandagarna. Det var mysigt och då vi firar sebisk jul 7 januari så är julen inte över för oss.
 
Det var inte mycket folk på Liseberg igår och alla bodarna var kvar samt att flera hade börjar rea ut till 50%. Har ni inte varit där, så passa på!
 
Varje år köper jag en speciell ost på julmarknaden på Liseberg. Den heter Rocka Fett och är sååå god! En nyhet för iår är Supersting som kom till av ett misstag, men som nu får vara med i produktion. Så god även den! Bäst av allt var att jag gick veta att en ostburik i Linnéstaden ska börja sälja osten. Hurra!!
 
Har ni varit på Jul på Liseberg i år? Och har ni någon favoritost som ni tycker jag ska prova? 
Puss

Om 142 dagar

23:59:38
Om 142 dagar sitter vi i denna stund på en balkong eller terass och skålar med bubbel i Cala Bona på Mallorca.
Yes, idag bokade vi en resa till värmen. Vi måste ha något att se framemot och resor är ju alltid en fullpott!
 
Vi brukar ju resa med TUI och har varit supernöjda med det, men denna resan testar vi Ving. En vecka med all-inclusive; bara vi fem ♡
 
Visst ser det härligt ut!
Puss

Julen 2017 (BILDBOMB)

19:50:56
Denna julafton hade vi sett framemot. Detta året var det nämligen dags att fira "Stora Julen" och det betyder att alla mina bröder med familjer firar med oss. Varannan jul är dom hos sina respektives familjer. I år var vi 20 personer här hemma.
 
Vid klockan 13:30 började alla gästerna komma. Då serverades glögg, sockerfritt julgodis och pepparkakor medans vi väntade på att Kalle skulle börja.
 
Och denna eviga väntan på tomten....
 
Tills slut kom han, till barnens stora glädje. En stor, snäll och vacker tomte ♥ Han fick jobba kan jag lova, haha! Det kändes som att paketen aldrig tog slut under granen!
 
När tomten hade kämpat med att dela ut alla juklappar så försökte vi få till en kusinbild med tomten innan han gick sin väg. Det gick väl så där, haha! Sen var det julklappsöppning för hela slanten och alla var så nöjda!
 
Äntligen var det dags för julmaten. Ett stort julbord blev det och allt var så gott.
 
Efter att maten fått sjunka var det dags för oss vuxna att spela julklappsspelet. Det var så mycket paket att det knappt fick plats. Efter det var det ris ala maltan och det var min brors tjej Majsan som fick mandeln och i sommar gifter dom sig ♥
 
Som ni ser hade vi en helt fantastisk julafton.
Hoppas ni hade en minst lika bra ♥

Juldagslunket och vit jul!

08:37:28
Det fantastiska juldagslunket!
Äta julmatsrester hela dagen, träna, prova och leka med julklappar, titta på filmer och bara umgås.
Roligast var helt klart Filips nya skjutvapen. Haha! Jag älskar presenter vi alla kan leka med!
 
Tänk att vad tacksam jag är över att ha det så. Det finns dom, fruar, män och barn som vaknar upp i spillror idag. Jag har fått mail och DM där följare frågat om jag slutat fira vit jul och det har jag INTE. Jag kommer ALLTID fira vit jul. Jag har bara inte hunnit med att lyfta fram det i social medier som jag brukar med att genom välgörenhet sprida kampanjen om Vit Jul. Ni vet väl att man även kan swisha till stadsmissionen och ge bidrag för att hjälpa familjer i tider som denna.
 
Nu ska jag jobba!
Puss

God Jul 2017

13:55:00
Från oss alla till er alla, önskan om en riktigt god jul ❤
 

Dan före dopparedan

23:58:00
-"Stormen viner över taken, endast tomten är vaken!"
 
Nu har tomten och hans lille Nisse precis varit här och lämnat julklapparna. Lyckligtvis fick jag en bild även i år.
 
Min dag har spenderats i köket. Sockerfritt julgodis, pepparkakor, matlagning, förberedelser och ugnsrengöring. Zoran drog sitt strå till stacken med handling, ugnsrengöringen (när jag gav upp efter 2 timmar) och städning av badrummen.
TEAMWORK!!
 
Sebbe, Majzan och Jack kom till oss idag. Dom ska stanna över julen och mysa! Vi alla spelade bingolotto, men ingen vann. Men vad gör det när man har trevligt?!
 
Spelade ni? Är ni redo för jul?
 
Godnatt ♡

Julgranen 2017

21:23:00
"Granen står så grön och grann i stugan, tralalalala"
 
Nu står den där så fin i sitt bestämda hörn. Det var Filip som valde årets gran och nog blev jag glad över det. Vilken vacker gran! T.o.m utan pynt var den en fröjd för ögat. Han var mäkta stolt och hjälpte till att klippa bort nätet på den och efter att barnen (hör/läs och häpna) fick vara med och klä granen så fick Filip sätta upp stjärnan. Det är speciellt minsann. Och doften av gran... Mmm finns inte mycket som slår det alltså!
 
Åh, så fin den är! Om man kan bli kär i en julgran så är jag kär i vår gran
 
Filips egna julgrans"kula"
 
Har ni julgran?
Plast eller äkta? Vilka färger har ni i granen och när kommer den frammm och när åker den ut?
 
PUSS

Filip efter tonsilloperation

21:46:00
Dagarna har gått så fort dom senaste dagarna och som ni förstår har mycket fokus varit på Filip.
Operationen gick bra och allt såg bra ut ihalsen tack vare att han fått dalacin 4 dagar innan operationen.
Klockan 9 var operationen klar och jag blev kallad till uppvaket. Han vaknade inom en halv timme och tyckte att det kändes som att han hade en bit kött i halsen som skulle sväljas. Tydligen var det gomspenen han menade. Min lilla älskling, tänk så svullna och ihopväxta mandlarna har varit. Han hade inte ont heller sa han och det var bra. Tyvärr hade alla kärl spruckit i händerna och i armvecken när dom försökt sätta infart för dropp så han hade det i foten. Därmed fick han vare sig stå eller gå så länge han behövde ha dropp. Strax efter att han vaknat kunde vi flyttas över till avdelningen. Där väntade Zoran på oss.
Filip pratade på som vanligt och somnade efter en stund och sen sov han i nästan tre timmar till.
När han vaknade fick han börja dricka isvatten och äta isglass. Han hade fortfarande inte ont alls utan pratade bara om den där "köttbiten" han behövde svälja. Han slukade tre st isglassar på kort tid och sen fick han vänta lite innan han blev för kall i magen.
♥Kolla in kungen
Sen gick tiden och Filip sov en stund till och först vid halv 6 åkte Zoran ifrån oss för att hämta tjejerna hos Baba. Guldvärt att vi kunde vara där tillsammans så länge. Sen myste jag och Filip och kollade på film, han käkade yoghurt två gånger och klagade aldrig över smärta eller något. Så dagen efter fick vi åka hem. Och sedan vi kom hem har han ätit mat och druckit som vanligt dock inte knäckebröd och riviga saker.
En enda gång har han haft ont i halsen och det var när han vaknade idag efter att ha varit utan smärtstillande under natten, men sen blev det bra igen så fort alvedonen och iprenen gått in.
 
Behöver jag skriva att jag är lättad över hur bra det gått. Dock så skär det i mamma hjärtat att tänka på hur ont han har haft konstant när han inte ens känner av smärtan av att dom gjort ingrepp i halsen på honom.
Min lilla prins ♥
 
Så nu håller vi tummarna för att det ska fortsätta gå så här bra!
Tack för alla fina kommentarer ni lämnat här, på facebook och instagram!

Lusselelle och julgranspynt

21:09:00
En väldigt mysig liten tradition vi haft sedan Evelina var liten är att vi kommer hem till morfar och Annelie och lussar. Efter lussandet får barnen klä deras gran och sen blir det fika.
Lika mysigt varje r. Det är extra speciellt för barnen att få klä deras gran då dom inte går hänga mer än två julor var i vår gran, haha! Jepp så elak är jag, granen är min. Dock får dom turas om att välja gran varje år. Tycker att det gör det hela rättvist.
 
Iår var inget undantag. Barnen lussade så fint och sjung faktiskt alla tre även om Filip inte var så sugen. Det var så fint och man blir verkligen rörd av att höra dom sjunga. Sen var det dags att klä granen och den blev så fin. Mycket bra jobbat får jag säga.
 
♥ BILDBOMB med juligheter ♥
 

Julskyltning på Kurragömma!

14:50:44
Nu när jag ändå sitter fast här i rum nr 6 på Lundbysjukhus med Filip så kan jag ju passa på att berätta om när jag och Zoran var på Kurragömmas julskyltning i slutet på november.
 
Julskyltning inspirerad av Mrs Mighetto - The forgotten tivoli
 
Jag hade nog kunnat vänja mig vid att bära så tjusiga kronor, haha! Nej, men skämtåsido så hade denna lätt fått sitta i toppen på vår gran om vi hade haft högt till tak hemma.
 
Första julklappen för i år inhandlad hos och inslagen av Kurragömma.
I paketet nedan ligger den HÄR roboten.
 
Vi två ♥
 
Sedan gick vi vidare till Grand Hotell för att checka in och käka middag med härliga tjejer. Jag och Zoran firade Theodora lite grann som skulle fylla 30 år vecka efter.
Efteråt minglade vi lite backstage med Emil och hans musiker.
 
Hotellfrukost är ju fantastiskt.
 
Är ni klara med julklapparna ännu?

Filips tonsilloperation

08:44:00
God morgon!
 
Dagen D är här. En månad innan 6 årsdagen och med sin åttonde halsfluss behandlad med antibiotika i 4 dagar. Vi kan inte vänta längre, den måste bli av, operationen alltså, han kommer ha halsfluss jämt annars.
 
Jag har i en vecka pratat med Filip om vad som skulle hända idag. Att vi skulle till sjukhus, att dom skulle sätta nål i handen och sätta dit en slang och ge honom sovmedicin genom den. Jag har förklarat att dom skulle skära bort halsmandlarna när han fått sovmedicin och att det kommer göra ont i halsen när han vaknar.
Att han får medicinera med isglass efteråt var en ganska bra tröst.
Hur som helst så har jag varit ärlig mot honom då jag tror att det är dåligt att lura barn. Jag är alltid brutalt ärlig mot mina barn och tror att det är det bästa för dom. Då vet dom att dom kan lita på mig, alltid. 
 
Min älskade pojk! Jag ber att detta blir sista gången jag får se dig sövas och att du kommer att få må bra när allt detta är klart!
 
 Nu ligger han på operation! Sövd med gas då det inte gick att sätta nål. Kärlen sprack och det var bättre att söva med gas så att det inte skulle bli ett hemskt och plågsamt minne från operationssalen. 
Jag sitter i dagrummet och förbereder mig mentalt för att stötta mitt lilla barn i den värsta smärta han någonsin fått uppleva. Men allt kommer och bli bra, det måste det bli!
 
Har ni erfarenheter av tonsilloperation?
Berätta gärna i kommentarerna ♡

Luciatåg

09:54:00
God morgon!
 
Bland all hysteri om inställda luciatåg i hela Sverige och besvikna barn och föräldrar så kunde vi glädjas att att få se ett luciatåg imorse. Lauras klass och parallellklass hade ordnat så fint och man blev rörd till tårar när alla barn stod där framme och sjung för full hals. Så otroligt fint och jag (och alla andra föräldrar så klart) är så stolta över dom och deras mod. En riktig mysig luciamorgon värd att minnas. En tradition som jag hoppas att dom fortästter att hålla kvar vid.
 
Luciatåg 2017
 
 
Har ni fått se ett luciatåg?
Puss
 

Vi komma, vi komma från..

23:17:10
Vi komma, vi komma från pepparkakeland 🎶
 
Lagom till andra advent började pepparkaksbaket här hemma. Första baket gjordes tillsammans med barnens extramorfar Tobbe. Han hade dessutom inte bakat pepparkakor på över 40 år så det var ju extra kul.
 
Glutenfria pepparkakor såklart ♡
 
I söndags gjorde jag det årliga pepparkakshuset. Det är bara jag som gör det och barnen får inte hjälpa till, haha! Lite roligt får väl mamman också ha...? Nu står det så ljust och fint i hallen och det doftar pepparkaka så fort man kommer hem till oss.
 
Har ni pepparkakshus hemma?
Puss

Laura 8 år

07:25:00
God morgon!
 
Just nu i denna stund för 8 årsen låg jag inne på förlossningen på Östra Sjukhuset med barnens gudmor.Tre timmar senare var hon född. (Förlossningsberättelsen går att läsa HÄR.) Vårt älskade mellan barn som inte är det minsta mellan. Hon syns och hon tar plats. Med lika stort hjärta som hjärna. SÅ smart, men också så omtänksam och kärleksfull.
 
Älskade Laura, grattis på din födelsedag ♥ 
 
I lördags hade vi släktkalas för Laura! Det är så roligt med våra barn. Visst älskar dom att få presenter, men det viktigaste för dom att är aatt få umgås med nära och kära. Så fint att se!
 

Jag är lucka nr. 6

13:21:00
Jag är lucka nr.6 i Johannas (enklaknep.se) julkalender.
Varje dag så publiceras ett inlägg på bloggen med en kvinna hon känner att hon vill lyfta fram.  Idag är den kvinnan jag. Hur fint är inte det liksom? →HÄR← kan ni läsa hennes inlägg om mig!
 
Jag känner mig rörd och tacksam. Både över hur hon valt att skriva om mig, men även för att jag fått chansen att lära känna en kvinna som hon. 
Jag ser att vi är lika på många sätt, men också väldigt olika på många andra sätt. Jag fascineras av henne och hennes kunskaper om sådant som jag inte förstår mig på alls (oftast statistiker; koder och massa annat smart).  Jag blir även glad över hur jag fått gå igenom det (hårda) yttersta skalet hon har och fått se hennes mjuka sida.
 
Tack Johanna!
 

Fitnessfestivalen 2017

13:18:00
För 5:e året i rad har jag och Jessica varit tillsammans på Fitnessfestivalen. 3:e året uppe i Stockholm. Det är ju jobbresa först och främst, men att kunna förena buisness and pleasure är ju det bästa!
Vi har så sjukt kul tillsammans och det finns liksom ingen annan som jag hade kunnat göra dom här jobbresorna med. Vi är lika rastlösa och gillar samma tempo och samma saker. Tur vi har varandra!
 
 
På väg hem!
 
Om ett år är det dags igen!