FaceBook
Instagram
Mail

Ny säng och myskväll!

21:05:46

Nu ligger våran lilla tös och sover så gott i sin nya säng! Hon har varit helt överycklig ända sedan Zoran och Deda kom med den!
Ville sitta och ligga i den hela tiden, då vet man ju iallafall att man valde rätt och det känns skönt, men nu är vi inställda på att göra klart hennes nya rum så fort som möjligt så att hon blir hemmastadd där!mys i nya sängenMyyys

Jag och min älskling ska ha lite räkmys med hemmagjort vitlöksbröd eller ja, hemmagjort och hemmagjort, brödet är köpt med vitlökssmöret är hemmagjort ;-)

Ha en underbar kväll!

Kram


090831

08:15:44

God morgon!

Här var det så mörkt när vi vakna imorse så vi fick tända ljus, mysigt, men tycker att det inte hör hemma i slutet av augusti...

Evelina
mår bättre idag, verkar det som iallafall! Men vi ska vänta med att åka till IKEA tills efter hon har sovit, så får vi se då om vi kan följa med eller om Zoran får åka själv! Vill ju att hon ska vara med och köpa sin efterlängtade säng, men men vill ju hellre att hon blir frisk!

Tänkte på en grej när jag åt frukost: Vad äter ni?? Äter ni ens frukost?? Det är ju inte alla som gör det! Jag åt aldrig frukost förut förutom på helgerna, klarade inte av att äta tidigt på morgonen, mådde så illa då! Ändrades när jag började på gymnasiet tror jag! Nu skulle hela dagen bli förstörd utan det! Tycker att det är rofyllt att sitta och njuta på morgonen, man hinner tänka och planera massor!

Min frukost:
Mmmm


Bortspolad!

22:18:49

Det hände en grej idag! En sån grej som inte får hända!
Jag hade kissat och skulle ta på mig byxorna, vänder mig samtidigt om och spolar, vänder mig tillbaks och hör bara hur min stegräknare studsar in i väggen och ner i sista insuget av spolningen!
-NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!!!!!!
Helt bortspolad! Min älskade stegräknare som var med mig och cochade mig när jag svettades bort dom envisa gravkilona, som har hjälpt mig att hålla koll på hur jag försämrats i ork sen foglossningen började!
En ny måste införskaffas omgående, tror ni garantin täcker detta haha??
Kanske måste jag även dela ut flyblad till grannarna om att titta i vattenglaset innan dom dricker haha! (skit dålig humor när jag är trött haha)

Du fattas mig!!!!!


Jo, förresten, det kom en förfrågan på receptet på laxen och det finns med i det inlägget nu ;-)

Godnatt lovers!


Lax alá Emelie

18:52:00

Idag blev det laxfilè i ugn med potatis och broccoli hemma hos oss!
Gott!
Vad åt ni?? 

Recept: Lax alá Emelie

Du behöver:
1 ugnsform
Ugnsfolie
4-6 st laxfilè (fryst eller färsk spelar ingen roll bara den är tinad)
Vegeta (kryddblanding)
Peppar (helst malen svartpeppar)
2 vitlökslyftor
1 liten lök (helst röd) eller 2 msk hackade gräslök
5-6 dl grädde
2-3 msk Dill

Gör såhär:
Lägg upp laxbitarna i ugnsformen och strö över alla kryddor.
Finhacka löken och pressa vitlöken över den, blanda sedan ihop det innan du strör det över laxen.
Strö dillen jämnt över laxen och häll sedan över grädden.
Lägg på ugnsolie över formen och sätt formen i mitten av ugnen i ca.25-30 min på 220 grader!

Jag serverar oftast med potatis i alla dess former (till dom som äter det) och kokta grönsaker, men det är även gott med en kall sallad till!
Hoppas det smakar!




Inget IKEA!

12:48:40

Inte för mig och Evi iallafall, det lutar mer mot att Zoran får åka dit och köpa sängen själv! Evi mår inte så bra just nu!
Men nu ska hela familjen åka till Ica i Partille och handla för mat måste vi ha!!!!!

 En snabb bild på mig och magen idag

Magen v.26


FEL IGEN! INLÄGG NR:500

07:39:02
Åhhh, blir så trött på alla fel på blogg.se! Jag har inte kunnat se statistiken på besökare varken igår eller idag!
Är det fler som haft det problemet???

Idag är Zoran ledig så vi ska passa på att köpa Evis nya sängpå Ikea. Hon blir så glad så fort man nämner det och ropar -SÄÄÄNG!
KRITTER Säng/ stödbräda
Näsan rinner fortfarande på henne, men vi får hoppas att det inte blir mer än så! Natten gick ju smärtfritt iallafall.

Nej, nu ska jag göra mig iordning så vi kommer iväg någorlunda tidigt!
Ha en underbar söndag! 
Kram

Inlägg nr.500 HIPP HIPP HURRA!

V.26

07:27:17

fetal development at 26 weeksVecka 26: 30 aug - 5 sep 2009

Mina tankar: Jag börjar bli väldigt nyfiken på vad som ligger därinne och gror. Den 9 september får vi äntligen veta. Känns enklare att veta innan denna gången. Dels för att vara lite mer förberedd och för att veta vad man ska göra med alla saker som vi ahr kvar från Evelina. Jag tror även att lilla storasyster har en liten aning om vad som komma skall och hon är glad över det. Så fort hon ser magen bar så sträcker hon ut armarna och ropar -KOM! till den och ska pussa och krama den! MYSIGT!

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.



Förkylning

21:00:34

Här hemma råder det en lite förkylning. Det är Evelina som har åkt på lite snuva, tror att det beror på kombon 4 nya tänder påväg och all blåst som varit de senaste dagarna. Absolut ingen SVININFLUENSA!
Någon mer än jag som är trött på allt överdrivet tjat om den??
Hur som helst så har det inte blivit några inlägg under dagen p.g.a att jag velat vara nära henne och torka och snyta så fort det behövts så detta inte blir långvarit!

ETT TIPS TILL ALLA SMÅBARNSFÖRÄLDRAR:

Jag har även kört 1 timma idag! På parkeringen här hemma för att lära känna Dragans bil, det gick bra! Blir nog 1 timma imorn med!

Hörs sen!


Jag glömde ju helt av..

08:22:07

God morgon förresten!

Jo, jag glömde ju av att berätta om att jag fick ett brev igår där det stod att Zorans pappa är GODKÄND som handledare, vilket betyder att JAG eller rättare sagt VI kan börja köra hemma! Det av så skönt, en stor sten som lyftes från axlarna! Nu är jag 100% säker på att jag kommer att kunna ta mitt körkort på deadline datumet den 28 okt!

Tänk igår var det bara 2 månader kvar datummässigt iallafall!

Så jag får väl varna alla som kör i Göteborgs området att fr.o.m idag kommer jag vara ute på vägarna ofta, så HUNK if you see me ;-)

Ja, det va väl lite rolig nyheter såhär på lördagsmorgonen!

Idag blir det inte mycket gjort för Zoran ska jobba extra i Hamnen. Vi ska dock ta ner den nya vagnen och ta upp den gamla så jag kan ta kort och lägga ut den på annons!


En ivirig tjej som vill åka sin nya vagn!
Vrålåk


Milk and cookies

21:49:28
Och med det säger jag godnatt!
Dessa kakor måste ni smaka- Vit choklad & tranbär från Ica, ca 22:-
Mmmm

Det kliar i fingrarna..

20:05:43
.. så nu får det nog bli lite internetshopping tror jag! Det är ju hur mycket reor och nyheter som helst! ME LIKE♥ KOmmer säkert inte hitta någonting bara för det haha!

This shoes are made for walking

13:01:29
Vi har testa våra nya budgetfynd från igår och dom får klart godkänt!
Faktiskt får dom 5 av 5 båda två!
Mina


Evis skor


Hemkommen

11:23:27
Ja, nu har jag kommit hem från från MVC. Alla värden är på tiptop och jag har gått upp 1 kg sen jag blev gravid :-) Allt känns bra förutom värken i fogarna och bak i ryggen, men det är bara att stå ut med. Det är ju inte så lång tid kvar nu ändå!
Fick äntligen mina förlossningspapaper och alla info om när jag va gravid med Evelina så jag kan jämför! Kan ju säga att i princip allt utan sf-måttet är olika!

Vagnen är klar så imorn ska vi börja köra den. Evelina verkar gilla den iallafall!

Nu ska vi mysa!
Hörs sen!

MVC

08:08:55
God morgon alla fina!

Ja, precis som det står i rubriken så ska jag till MVC kl10 idag och mäta magen, ta prover och lyssna på 2:ans hjärta♥ En rutinkontroll som kommer bli allt oftare ju längre tiden går!

Zoran ska pussla ihop vagnen nu efter frukost, så att den kan provköras idag. JAG ERKÄNNER att jag slet upp all tejp från kartongen igår och hade tänkt försöka själv, men såg på den och stängde locket och tänkte "- Nej, det kan nog vänta tills Zoran kommer haha!" Det såg alltså inte lätt ut!

Nej, älskade pinglor, nu får jag sätta fart!
kram på er

It has arrived

17:25:20
Vagnen
Coolt tryck eller va säger ni? Snacka om att driva med USA haha!!
Baby NOT included

ÖF, shopping, nya vagnen och stress!

15:34:45
VIlken dag detta har blivit!!!

Vi åkte som sagt till ÖF (Öppna Förskolan) Hade jätte mysigt med lek, sång och korvätning.
Dukat och klartDukat för 2
Mitt i allt ser jag att jag har 2 missade samtal från Dolt nummer och bara kände på mig att det hade med den nya vagnen att göra. Tack och lov ringde dom igen! Dom ville komma och lämna den direkt, men jag förklarade att jag inte va hemma just för tillfället, men att jag skulle vara det i eftermiddag!
Då sa hon att dom skulle komma någongång mellan kl 15-18 så jag skulle bli tvungen att sitta hemma mellan den tiden, NICE!
Sen ahde vi världens disskusion om betalningen, alltså hurvida den skulle gå till, då dom inte hade kortläsare med sig och jag inte hade pengarna hemma kontant!
Så ytterligare en grej som lades till på stresslistan!

SÅ efter det samtalet blev det bråttom, jag skulle alltså hinna:
- Ta bussen hem till Bergsjön
- Rusa hem för att hämta kortet
- Gå ner till torget igen för att hämta pengar
- Äta lunch
- Rusa hem igen för att vänta
BEHÖVER jag egentligen skriva att det blev stressigt att göra detta på mindre än 2 timmar??

Hursomhelst så har jag hunnit det!
Hann dessutom shoppa/fynda medans jag väntade på bussen. Det ligger en Skopunkten butik precis brevid så vi sprang in där jag och Evelina och hittade fina skor!

Falska converse till mig 199:- Grymt bra! Har ingen lust att lägga penagr på äkta nu när fötterna kommer svullna i slutet av graviditeten!
199:-
Korta falska uggs 199:- Har ett par svarta långa sedan förra året så dom här blir lovley!
199:-
Lekskor till Evi 99:- Bra att ha såna skor som man inte bryr sig om dom blir förstörda!
99:-

Inte illa att betala 398:- för 3 par skor!

090827

08:38:12

God morgon!

Nu ska vi börja göra oss iordning för att åka till Öppna förskolan!
Är helt slö i kroppen, men måste verkligen kämpa iväg, vet ju att det kommer bli kul när man väl kommer fram. Kaffet har väl bara inte gått ut i alla ådror i kroppen än haha!


Tänkte jag skulle ta och kolla på lite kläder och skor till mig idag när vi ändå är i Allum. Ska ju till stan imron också så hittar jag inget idag så hittar jag säkert imorn istället. Vill ha ett apr låga höstskor och sen ett par lårhöga stövlar!

vi får se!

kram på er


NU är den snart här!

20:34:16
Ja, har fått mail från förra ägaren och nu kommer vår nya vagn vilken dag som helst, jag hoppas verkligen att den kommer imorn, den blir dessutom hemlevererad! Åh va roligt!

Sitter här och äter massa goda chips, gott, men bättre vore det om jag hade lite blandgodis också, men man kan inte få allt jämt haha.

Fick precis ett trist sms, Zoran ska jobba över 1½ timma! BORING!!!!!

Trevligt!

20:28:35
Vi har haft så kul och trevligt hela dagen med Jennie! Hon är underbar min lilla svägerska och Evelina är så glad i henne! Vi har lekt och tjoat som bara den sen kom Morbror Johnny på middag också. Evelina säger Johnny och Jennie jättefint nu!
Tack för en underbar dag, det får vi göra oftare!

Evelina höll rock-konsert
The princess of rock
Lek!
Lek!
Morbror Johnny och hans Jennie!
J&J

Jennie är här!

13:35:30
Ja ,Jennie är här och hälsar på och nu ska vi kolla på kort på hennes nybeställde valp och sen ska vi bestämma vad vi ska äta till vår sena lunch!
 
Efter MÅNGA om och men fick jag en bild :-) Visst är hon fin!

Söta blondinen