Lax alá Emelie
Idag blev det laxfilè i ugn med potatis och broccoli hemma hos oss!
Vad åt ni??
Recept: Lax alá Emelie
Du behöver:
1 ugnsform
Ugnsfolie
4-6 st laxfilè (fryst eller färsk spelar ingen roll bara den är tinad)
Vegeta (kryddblanding)
Peppar (helst malen svartpeppar)
2 vitlökslyftor
1 liten lök (helst röd) eller 2 msk hackade gräslök
5-6 dl grädde
2-3 msk Dill
Gör såhär:
Lägg upp laxbitarna i ugnsformen och strö över alla kryddor.
Finhacka löken och pressa vitlöken över den, blanda sedan ihop det innan du strör det över laxen.
Strö dillen jämnt över laxen och häll sedan över grädden.
Lägg på ugnsolie över formen och sätt formen i mitten av ugnen i ca.25-30 min på 220 grader!
Jag serverar oftast med potatis i alla dess former (till dom som äter det) och kokta grönsaker, men det är även gott med en kall sallad till!
Hoppas det smakar!