FaceBook
Instagram
Mail

Sista november

17:21:00
Nysnö och brödflopp
 
Jag såg knappt ut imorse p.g.a av att hela fönstrena var täckta av snö. Tänk att min älskade man har jobbat ute på stora fartyg i det busvädret som var i natt ♥ Jag var lyrisk över att få springa ut i nysnö med snöfall i ansiktet. Åh, vad underbart!
 
Efter jobbet idag passade jag på att göra ett försök att baka mina LCHFfrallor utan ägg, men med chiaägg. Det såg lovande ut tills jag skulle skära upp dom och all, deg låg på botten och locket var ett tomt skal, haha!
 
MEN dom funkade perfekt som tacosskal.
 
Nu ska vi till basketträningen!
PUSS

Hej hej v.48

21:10:00
Bra start på veckan!
 
-6°C och riktigt krispigt! Åh, vad jag ska njuta av varje löprunda som får springa i snö. Det rytas på väderprognoserna om att  det är två olika snöoväder är på väg hit från varsitt håll. Man kan ju bara hoppas på att det faktiskt är snö och och inte snöblandat regn som kommer istället.
 
Månadens två sista dagar på träningsstegen!
 
Så vacker morgon!
 
Pernilla var i Källar'n idag! Lika roligt varje gång hon är hos mig på PTtimme och jag får träna (plåga om du frågar henne 😜).
 
När jag kom hem från jobbet ikväll hade Zoran maten klar till mig. Grillad kyckling med ostgratinerade brysselkål. MUMS!
 
PUSS

1:a advent 2021

16:58:00
Vi tänder ett ljus i advent...
 
HURRA! Jag vaknade upp till snöiga gator imorse. Det var med skuttande steg som jag gav mig ut på en helt magisk löprunda. SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA, låt det blir en vit och fin vinter iår.
 
Jag hade kunnat springa hur länge som helst idag alltså. Magiskt!
 
"När första ljuset brinner 
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent"
 
Mys med dom där två killarna innan vi åkte iväg till Lerum för basketmatch!
 
Hemkomna från match och det fick bli veckans alla rester till iddag idag! GOTT!
 
Jag hoppas att du har haft en riktigt mysig 1:a advent.
PUSS

En bättre lördag!

20:30:00
Livets kontraster!
 
Tänk att jag stod där vid muren imorse med rödrosiga kinder och mådde prima mitt i löprundan. En total kontrast till att jag exakt en vecka sen åkte ambulans med blåljus i ilfart till Kungsälvs sjukhus vid samma tid. Det känns både helt galet och nästan overkligt, men samtidigt helt fantastiskt att det gick bra och fortfarande gör. Tacksam är ett bra ord som beskriver hur jag känner för hela situationen.
 
Innan jag sprang ut vaknade Filip och blev helt till sig för att Nisse som kommer till oss under julmånaden hade kommit! 
 
Efter löprundan fixade jag grötfrukost till trion ❤
 
En kaffe och melodikrysset blev det till mig.
 
Och så började det snöa lite lätt...
 
Och vips så hade det lagt sig ett litet vitt täcke utan för våra juliga fönster.
 
Laura spelade sin första Roller-Derby match idag, men p.g.a att vi bokat basketbiljetter till damernas liigamatch i Frölunda till hela basketlaget så fick Zoran och Filip åka med och kolla på hennes match.
Dom kom till oss på basketmatchen sen och WOW vilken dundersuccé det blev. Tjejerna tyckte att det var så roligt så det ska vi garanterat göra fler gånger.
 
Våfflat hår dagen till ära!
 
 Efter matchen hade det snön lagt sig fint i backen så vi gick till pulkabacken så fort vi kom hem från basketmatchen. Så idylliskt med snö till första advent imorn.
 
Nu ska vi slänga oss på soffan och bara dega! Imorn väntar nämligen match i Lerum för vår del!
PUSS

Bönehörda barn!

20:47:00
När en hel klass ber för en... ❣
 
I önsdags närjag och Laura var på väg hem från hennes konståknings-träning sp frpgade hon mig hur jag mådde. Jag svarade att jag mådde bra och att just den dagen var dagen då jag kände mig precis som mig själv.
Då berättade hon med tårar i ögonen och en klump i halsen för mig att hennes klass har bett för mig varje morgon på morgonbönen. (Barnen går på skola med kristen profil) Jag bad henne säga att dom blivit bönehörda. Nu tror ju inte jag att Gud ingriper här på jorden för då hade den knappast sett ut som den gör, men det känns bra att kunna ge det till barnen i klassen. Att om dom ber/tänker/ gör något riktigt mycket och innerligt så kan det bli precis så som dom vill.
 
Hur fint är inte det? Att en hel skolklass tillsammans med sina lärare bett för mig och mitt hjärta i tre dagar. Och min lilla loppa Laura som uppenbarligen varit mer orolig än hon visat för mig hemma. Älskade barn ♥
 
Jag skickade med lite fredags fika till dom imorse ♥
 
 

Hello Friday!

20:25:00
Hello friday!
 
Idag var kylan tillbaka med ynka -3 grader- Konstigt nog var det inte halt. Det kommer väl!
 
HURRA! Som jag har letat efter årets TV och radiokalender. Men nu så!
 
Tände även ett ljus vid gravarna ♥
 
Kvällens middag blev ryggbiffspasta. Farligt gott!
 
Filip har räknat ner till den fredagen. Han gjorde t.o.m en egen krysskalender för 2 veckor sedan som han har räknat ner dagarna på. Och så ikväll då var det äntligen dags.
 
Dom blev hur fina som helst!
 
Jag ska lägga mig i tid ikväll så att kroppen får vila länge. Jag tror den behöver det efter den här veckan.
PUSS
 

Händelserik torsdag!

22:05:00
En riktigt bra dag!
 
+6 och duggregn, men vad gör det när kroppen kändes precis som den brukar. Så tacksam!
 
Efter arbetsdagen i gymmet skyndade jag mig hem för att vara med på en viktigt möte. Det handlade om hur vi ska få barnen attt röra på sig mer och hitta till olika sporter. Jag är inte speciellt poppis på dessa möten då jag trycker på att det inte är någon mening med att locka barn och ungdomar ifall det inte finns tränare som tar emot dom. Det är ett extremt underskott på tränare och lagledare och det är dom som jag tycker att vi ska locka in i föreningslivet.
 Undrar just hur många möten jag kommer bli inbjuden till nästa år, haha?!
 
Medans jag var på mötet gjorde maten sig själv i ugnen. Lämmfärsgrotta med brysselkål.
 
Ikväll överraskade jag och Zoran våra baskettjejer med besök av ett tidigare basketproffs i damligorna. Numera är hon pensionär från basketen och jobbar tillsammans med Zoran i hamnen,
Hon höll även i träningen och tjejerna var så taggade och glada.
 
En riktigt lyckad dag ♥
Puss

1 månad kvar till julafton

21:56:00
En vecka kvar av November!
 
Från minusgrader och halka till +8C° och glatta löv i backen. Märkligt!
Nattens puls:58-79 Under löpningen: 110-158
Trycket och smärta i bröstet är borta. Kvar är bara några blixtar som känns ibland!
 
Idag känner jag mig som mig själv igen!💪🏼🙏🏼 LYCKA! ❤
Det firade jag med att klippa mig på rasten. 15 cm kortare blev det denna gången.
 
 Kvällens snabbmiddag:
 
Puss

En helt vanlig dag!

21:28:00
Älskade vanliga tisdag!
 
-1°C och glashalt! Jag fick nästan tassa mig fram. Nattens vilopuls låg på 65-75 och högsta puls på löprundan var 157. 
 
En riktigt vacker morgon!
 
Som sagt var: GLASHALT! Har du inte bytt till vinterdäck ännu får detta bli en påminnelse om att göra det så fort du kan.
 
Åh, vad jag har längtat efter att få gå och jobba idag. Jag blev så glad när jag fick se julskyltningarna på gatan upp till Exhale.
 
Först ut var Tina! Alltid lika roligt!
 
 Jag tränade mitt första väldigt lugna och lätta pass sedan i fredags. Läskigt, men det gick bra!
 
Kvällens middag ostpizza!
 
 Det känns så skönt att äntligen börja känna mig som mig själv igen ♥
PUSS
 

Uppföljning på VC

21:06:00
Läkarbesök, fönsterputs och adventsfint
 
Efter basket matchens igår så sov jag en stund, vaknade för att äta och sov sedan hela dagen. Som ni förstår är det så långt ifrån mitt normaltillstånd man kan komma. Så igårkväll avbokade jag dagens alla PTklienter för att träffa läkaren på Vårdcentralen för uppföljning.
 
Innan jag gick och la mig igår så kolladde jag dagens pulsintervall.
 
Så imorse var det dags för ännu en läskig löprunda. Det var -5°C och frost, men jag sprang en lugn runda på 3km. Det blev löprunda nr 175 i rad 🏃🏼‍♀️ Det kändes så mycket bättre idag efter en hel natts sömn med "rimligare" vilopuls. (67-89) 
 
Läkarbesöket gick jättebra. Min förra husläkare har slutat så jag fick träffa en ny och jag trivs bra med honom. Han var lyhörd, inkännande och noggrann. Han undersökte puls, lungor och hjärta samt ttog nya blodprover och ett EKG. allt ser bra ut och han tycker också att min kropp klarar av detta bra själv utan medicinering eller ingrepp. Han har även skickat iväg en remiss för 24h-EKG. Pulsen har blivit bättre och bättre under dagen och det känns så skönt.
 
Väl hemma från läkarbesöket hällde jag upp den nya benbuljongen.
 
Och för att påfresta kroppen lite försiktigt som om jag var på jobbet och därmed se hur den klarar det så putsade jag alla fönster och det ena ledde till det andra och vips hade jag förberett lite inför advent.
 
Pulsen har legat mellan 80-120 hela eftermiddagen och det där klirrande, krampaktiga bruset i bröstkorgen har avtagit så smått ikväll. Åh, måtte det vara en engångsgrej detta och att jag aldrig mer behöver uppleva det. TACK TACK TACK älskade kropp för allt du klarar av!
 
Tänk att det är 1:a advent på söndag!
 
Imorn ska jag gå och jobba, som jag längtar!
KRAM

Jag var så rädd...

07:20:00
Läskigaste löprundan någonsin!
 
Morgonens löprunda kan nog kvala in som den läskigaste lilla löprundan någonsin.
Läkaren och specialisten var hårda igår med att jag skulle leva precis som vanligt och inte vara rädd eller orolig, men det där med rädslan och oron var svårt att kontrollera. 😳
Min vilopuls hade inte varit under 80 på hela natten och jag vaknade flera gånger av att pulsen låg på över 120.
När jag stod därnere i svalen (trappen) och tittade ut så låg pulsen redan på 133 och då hade jag inte tagit ett löpsteg ännu.
Men så gav jag mig ut på 3km raksträcka i det lugnaste tempot jag kunde (högsta puls 160) och sedan nedvarvning med 1km promenad (puls på 125-130).
 
 
Nu ligger jag i soffan med en vilopulsen ligger på 88-95. Läkarna har nog rätt ändå. 
Tröttheten jag har i kroppen däremot, den är helt övermäktig. Det känns som glassprlitter som river runt inne i bröstkorgen vid hjärtat.
Mitt älskade startka hjärta, som det har fått kämpa och gjort det med bravur. Tacksamheten till in kropp är så stor! 
 
Nu ska jag vila tills det är dags att åka till tjejernas basketmatch. Jag ska vara en biroll idag, jag lovar!
 

Arytmi - AVNRT - Takykardi

17:11:00
Det blev inte riktigt som planerat....
 
När jag och Jessical var på gymmet imorse så fick jag helt plötsligt en kraftig smärta i bröstkorgen när jag ställde ner ett par hantlar på golvet. Bara sekunden efter kände jag hur min puls skenade iväg. Jag slog på pulsklockan och då låg pulsen på 172 slag/minut trots att jag hade lagt mig ner.
 
Efter en halvtimme så hade pulsen fortfarande inte varit lägre än 150 trots vila och trycket och smärtan i bröstet var kvar så då ringde jag 1177. Jag passade på att duscha snabbt och ta på mig vanliga kläder med hjärtat hoppande i halsgropen. 
Man ser ju på bilden att min vilopuls under natten varit på 85
 
När jag väl kom fram i telefon hade det gått en timme och läget var värre då pulsen gick upp i 200 om jag bara ställde mig upp. Kroppen var trött och hade börjat skaka Då gick allt så fort och plötsligt skulle det skickas en ambulans.
Ambulansen kom med blåljus och sirener. Dom tog EKG, puls, temp och blodtryck på mig i sängen. Allt var bra utom puls och EKG så jag fick åka med dom till sjukhuset. 
När jag ställde mig upp åkte pulsen upp över 200 och när jag började gå försiktigt upp mot båren skenade den iväg till 235 slag/minut. Så det snabba beslutet blev att jag skulle så snabbt som möjligt upp till båren som inte gick att få ner i dom trånga gångarna. 
 
Efter två timmar, undersökningar, blodprov osv. började pulsen helt plötsligt att sjunka av sig själv, smärtan avtog sakterligen och alla blodproverna kom tillbaka fläckfria och exemplarisk. Diagnosen blev arytmi - AVNRT - takykardi och har jag tur kommer jag aldrig behöva uppleva det igen, fy så obehagligt.
 
"AVNRT, AV-nodal återkopplingstakykardi, kännetecknas av en regelbunden smal QRS-takykardi där man vid oesophagusregistrering ser en kort RP-tid (vanligen mindre än 70 ms). Hjärtfrekvensen varierar vanligen mellan 150-220 slag per minut. Arytmin är av återkopplingstyp (sk. reentry) och beror på en elektrisk återkoppling mellan en snabb och en långsam bana i AV noden. Det är den långsamma banan som abladeras."
 
Lyckan när jag kunde ställa mig upp och pulsen bara gick upp till 121 slag/minut var TOTAL!
 
Tydligen är det vanligt att detta händer friska vältränade kvinnor i 30års åldern. Och läkaren kunde inte svara på varför det sker heller, men att det oftaste är en engångsföretelse. Ordination är att leva precis som vanligt och även fortsätta löpa och träna. Även när jag berättade att min vardag varje dag innebar att gå upp kl.5-6 och springa 5-6km, följt av att sturketräna, ta hand om tre barn, jobba heltid som personlig tränare och vara basket coach så var hans svar ändå att jag ska göra PRECIS ALLT det där och inte vara rädd... Lättare sagt än gjort.
 
Har du varit med om det någon gång?

Löprunda vid havet ♥

07:38:00
LÖRDAG ♥
 
Till skillnad ifrån igår var det helt vindstilla idag. En vacker löprunda med bra flås och härlig känsla i kroppen. Jag känner alltid livet i mig vid havet.
 
Gött att komma in i till den värmande elden. Nu ska jag leta upp Jessica i gymmet!
 
PUSS

Idag firar vi, imorn fortsätter vi kämpa!

23:45:00
Skål för oss!
 
Som vi längtat efter att få komma iväg ihop. Då våra årliga jobbresor till Stockholm behövts ställas in i tvåårstid gjorde vi slag i saken och bokade in oss för ett dygn ihop på Stenungsbaden.
Fint rum, men helt okej utsikt ändå!
 
Självklart gick vi till gymmet innan vår SPA-tid skulle börja!
 
En bild som representerar vilken fight vi haft dom senaste två åren som egenföretagare under pandemin. Jag är så grymt stolt över oss ♥ Idag firar vi, imorn fortsätter vi kämpa!
 
Så klart gick vi direkt till bastuflotten och doppade oss inte en, inte två  utan TRE gånger i det kala havet. Det ska ju vara hälsosamt så det är bäst att passa på när tillfälle ges.
 
Att klä upp sig för middagar är vår grej!
 
Kvällens 3-rätters ♥ (Ja, jag tod oliver till efterrätt, haha!)
 
Jessicas efterrätt:
 
En riktigt lyckad eftermiddag och kväll som jag kommer leva på länge. Det var verkligen så välbehövt att komma iväg på detta.
 
PUSS

Grym BUS!

11:23:00
"Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för MEDS"
 
Supertaggad!!
 
Vaknade upp 7 nyanser brunare än jag gick och la mig och fick en chock när jag såg min egen spegelbild imorse. Jag smorde på Ida Wargs Brun Utan Sol-mousse igår oh är så nöjd. Jämn och snygg färg. Finns att köpa HÄR ← (adlink)
 
Nu ska jag göra några ärenden innan Jessica hämtar mig och vi åker iväg! Hurra, vad kul!
 
PUSS

Efterlängtad solppgång

21:07:00
Efterlängtad solupppgång och fjolårets beaujolais
 
Ur veckan gråa start sprack det upp till sist. Åh vad efterlängtad dagens soluppgång var. Tänk att något så enkelt kan skänka så mycket glädje.
 
Kvällen middag efter jobb och basket.
 
Varje år så sparar jag en flaska av fjolårets Beaujolais för att dricka och jag måste säga att den är minst lika god ett år senare. Jordgubbssmaken förstärks t.o.m tycker både jag och Zoran. MUMS!
 

17 november

20:53:00
Dagens 3 bästa!
 
1. En vindstilla löprunda med frisk och krispig höstluft!
 
2. Frukostmyset med trion
 
3. Kvällens middag efter jobbet. Lammfärsbiffar med smörstekt broccoliris och spenat.
 
Det hade egentligen kunnat vara dagens 4 bästa om jag hade hunnit till Systemet och hämta mina tre flaskor Beaujolais 2021. Men imorn ska jag hämta dom!
PUSS

14 dagar kvar...

15:42:00
14 dagar kvar till december!
 
Det var regnigt och grått denna tisdagsmorgon, men med tanken på att det är ynka 2 veckor kvar tills den mysigaste månaden på hela året gick det oförskämt lätt.Åh vad jag längtar efter adventsmys och allt som hör därtill.Gör du det med?
 
Färgglada Tina var precis hos mig för sitt PTpass. Lika roligt varje gång.
 
Nu kör vi skiten ur resten av den här tisdagen tycker jag!
PUSS

Hej v.46

15:33:00
Hej hej v.46!
 
Imorse var det småregn och blåst, men vad gör det när en helt ny vecka ligger framför en? Mig gjorde det absolut ingenting.
 
Laura har varit hemma från skolan p.g.a att hon hade krupphosta förra veckan och idag skulle hon tillbaka till skolan torts att hon ibland kan hosta till (kan ju hålla på ett tag) så tog vi ett snabbtetst imorse och skickade resultatet till hennes mentorer ochskolsköterskan. Det var uppskattat! 
 
Pernilla var hos mig i Källar'n idag.
 
Kom hem till en middag som satt som ett smäck efter veckans första (långa) arbetsdag!
 
PUSS!

Fars Dag!

09:21:00
Fars dag!
 
Uppe med tuppen i vanlig ordning. Tur det så att jag både hann springa och träna innan firandet av alla pappor i mitt liv.
 
Världens bästa trio firade världens bästa Tata!  För det är han verkligen. Världens bäta pappa till våra barn. All kärlek, trygghet och tillgivenhet han ger våra barn (och mig) är oändlig. Han är vår klippa ♥
 
Zoran fick räkmackor och och jag gjorde en räkmacka utan macka, men på grönkålsbädd.
 
En bukett till min pappa 💜
 
Vi tände ljus hos Deda!
 
Nu har vi packat ihop oss för att åka iväg på basketmatch!
Bästa laget , Kortedala!