FaceBook
Instagram
Mail

Ska man va fin får man lida pin! Ikväll gå...

23:11:36

dsc00152 (MMS)

Ska man va fin får man lida pin! Ikväll går jag och lägger mig med en golvmopp till frisyr haha! Håret ska få glamlockar. Min gudson döps imorn så hela eftermiddagen spenderades på Allum för sista shoppingen! Allt är klart, jag längtar tills imorn. Godnatt och puss


Härliga fredag, morgonmys i soffan!

06:37:04

dsc00148 (MMS)

Härliga fredag, morgonmys i soffan!


Kan ni lösa rebusen?

15:47:59

Kan ni lösa rebusen!
Vart ska jag på söndag?

Alla som gissar rätt får en länkning!


Nej, nu lämnar jag denna onsdagen och fall...

22:46:30

dsc00146 (MMS)

Nej, nu lämnar jag denna onsdagen och faller in i skönhetssömnen. Imorn ringer larmet kl 6 och då gäller det att stå givakt! Godnatt alla fina


Som en klubbad säl!

20:23:17

Jag har varit frånvarande.
När barnen har lagt sig har jag varit som en klubbad säl i soffan, bokstavligen!
Men vad gör det om hundra år liksom?! Det ska kännas att man lever ibland!
Höst, 3:e graviditeten och jobb tar extra på krafterna och kroppen.
Lite sol hade inte varit helt fel faktiskt, kanske en vecka i spanien eller nått...
Tsss dream on!


Dagens bus i bilder

21:34:29

Vilken underbar dag vi har haft, mina töser och jag!
Evelinas hosta är mycket bättre, men ändå är hon inte pigg nog för att vara på dagis. Hostan tar på krafterna och hon blir trött, tur att man har medicin som hjälper. Imorn är det VAB igen för att sen på onsdag köra på som vanligt igen!

Dagen i bilder:

Påväg till Allum
"Pinsamma mamman som måste ta upp kamera precis överallt"- blicken

Att äta på MAX är fina grejer♥

Världens lyckligaste paraplyägarinna ♥

Världens bästa "bänkhängargäng" ♥

Lek med nyinköpta leran från IcaMAXI 29,90;-
Och Evelina gör sin första lersnigel (på hemmaplan iallafall), medans Laura plockar sönder min ♥

Och nu ikväll har jag gjort halkskydd på strumporna, är det höst så är det!
35;-st på Panduro


Evi har hostat hela natten! Hennes luftrör...

10:54:18

dsc00139 (MMS)

Evi har hostat hela natten! Hennes luftrör tål inte verkligen inte kraftiga temperaturändringar! Så jag vab:ar idag och hoppas det blir bättre tills imorn. Max-lunch ville barnen ha och frisk luft är bra vid hosta så nu är vi påväg till Allum.


Vad skulle Du göra?

20:39:32

Just nu är det en superkul tävling ute.
Såhär beskriver dom den på hemsidan:

"Har du drömt om att köra Formel 1-bil, resa till Bahamas eller simma med delfiner? Nu har du chansen. Allt du behöver göra för att kunna vinna 50 000 kr från Betsson och förverkliga din dröm, är att berätta vad du skulle göra för pengarna om du vann. Spela in en film och berätta, eller ta en bild och skriv en motivering. Sen är det bara att hålla tummarna för att just ditt bidrag får flest röster. Varje vecka utses en veckovinnare som går direkt till final. I finalen tävlar minst 10 bidrag om förstapriset — 50 000 kr från Betsson. Lycka till!"

Vad skulle jag göra om jag vann 50 000?
Jag skulle använda pengarna till att renovera vårat kök, byta luckor och så alltså! Och så hade en del gått till att resa till våren.
Tyvärr inget häftigare eller roligare än så!

Vad skulle Du göra om du vann 50 000kr?
Spela in ditt bidrag och var med och tävla om att vinna 50 000kr från Betsson!
 


Bageriet Sandlådan har öppnat, välkomna!

13:55:34

dsc00135 (MMS)

Bageriet Sandlådan har öppnat, välkomna!


Vad är det som är så roligt?

10:57:18

Detta inlägget måste ni läsa annars får ni aldrig veta vad som är så roligt!
Läs HÄR
Obs! Känsliga läsare varnas!!!


Vecka 25 (24+0)

08:28:35
24 sep - 30 sep 2011

Mina Tankar: Förvärkar och sammandragningar kommer väldigt ofta när jag jobbar, men nästan inte alls när jag är hemma. Annars är 3:an en stark och väldigt aktiv bebis precis som sina systrar var i magen. Det är flera som har fått känna på kickarna nu och Evelina och Laura myser förfullt. Längtan är stor. NU är det bara 12 dagar kvar till könsultraljudet och vi längtar verkligen, ska bli så skönt att kunna börja planera och leta namn för nu står det helt still. Men tanken på att man snart är 3 barnsföräldrar slår en allt som oftast.
Jag mår bra men är bara tröttare än vanligt, men det säger väl sig själv. Har inte haft några cravings på länge nu heller och det känns faktiskt skönt det med!

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpennning (tidgare havandeskapspenning) från 60 dagar innan beräknad förlossning. Vill du kunna planera i god tid kan du skicka in din ansökan om gravidpenning redan nu till försäkringskassan. Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade hudbristningar eller strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där.
Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.
Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).

Barnet: Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Från hjässa till häl mäter bebisen ungefär 30 centimeter. Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft. De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Fakta och bild lånad från fmaileliv.se och babycenter.comLiving and room- homeparty

21:30:40
Var hemma hos Hanna på ett Living and room- homeparty idag!
Såå himlans mycket snyggt alltså!
Men då jag ska till ullared nästa helg tillsammans med Hanna och Anna får man hålla liite i plånboken och inte köpa på sig massa onödigt!

Dessa två underbara ting kunde jag inte stå emot iallafall!


(bilderna är lånade från livingandroom.com)

Disney On Ice 2012!

08:04:51
Nu har jag beställt biljetter till Disney On Ice 2012 Princess and Heros.
↓Jag fick ett supererbjudande, 40% off på varje biljett och vill därför dela med mig av det till er↓
Så jag 600 kr betalade vi för 2 barn och 2 vuxna, som hittat! Den 14 Januari kl. 11, men vem som får den ena vuxenbiljettten återstår att se med tanke på att 3:an är beräknad att komma dagen innan. Spännande!

(bild lånad från deras facebook-sida)

VARSÅGODA!

När du bokar dina biljetter före den 15 oktober får du 40 procent rabatt på varje biljett! Du kan välja mellan biljetter i olika prislägen från 110-115 kronor för barn till 145-150 kronor för vuxna.

Barn under två år går in gratis i föräldrars sällskap och får då sitta i medföljande förälders knä. Ditt förmånspris gäller bra biljetter på utvalda föreställningar.

 • Biljetterna köper du via internet www.wocevent.se/doi2012

 • Du kan också köpa dina biljetter i biljettkassan på Ericssom Globe, Scandinavium, Malmö Arena och Linköping Konsert- och Kongress biljettkassa

 • Du kan också ringa in din beställning till biljettkassan:

  - Ericsson Globe 077-131 00 00
  - Scandinaviums biljettkassa 031-81 10 20
  - Malmö Arenas biljettkassa 077-578 00 00
  - Linköping Konsert- och Kongress biljettkassa 013-190 00 00.

 

OBS! För att få beställa biljetter till förmånspris via telefon eller direkt på arenan måste du uppge din bokningskod som är: doi2012.

Olika avgifter tillkommer beroende på hur du väljer att hämta ut dina biljetter.


Tänkvärt!

23:08:21

Såg detta på Facebook ikväll:

Jag dog idag....
Du tröttnade på mig,jag drog ett olyckligt nummer.
Jag är i en svart plastpåse i en deponi nu. Nån annan valp kommer att få mitt knappt använda koppel.
Mitt halsband var smutsigt och för litet,men du tog det innan du skickade mig till Regnbågsbron.

Skulle jag fortfarande ha varit hemma om jag inte hade tuggat på din sko? Jag visste inte vad det var, men det var skinn luktade ju gott! Jag visste inte.. Jag ville bara leka och det kliade i min mun. Du glömde köpa valp leksaker.

Skulle jag fortfarande vara hemma om jag hade varit rumsren? Du gnuggade min nos i mina misslyckanden, det gjorde bara att jag skämdes,o blev förvirrad jag förstod inte vad jag gjort för fel. Varför läste du inte böcker eller frågade en lärare i lydnad som kunde ha lärt dig hur du skulle lära mig att gå till dörren.

Skulle jag fortfarande vara hemma om jag inte hade fört loppor in i huset? Utan lopp- medicin, kunde jag inte få bort dem från mig. Du lämnade mig på gården i flera dagar, det var så jag fick dom.

Skulle jag fortfarande vara hemma om jag inte hade skällt? Jag ville bara säga, "jag är rädd, jag är ensam, jag är här, jag är här! Jag ville vara din bästa vän. "

Skulle jag fortfarande vara hemma om jag hade gjort dig lycklig? Du slog mig,varför lärde du dig inte att få mig lydig?

Skulle jag fortfarande vara hemma om du hade tagit sig tid att ta hand om mig och uppfostrat mig? Du har inte brytt dig om mig sen efter första veckan eller så, men jag tillbringade all min tid väntandes på att du skulle älska mig.

Jag dog idag. Jag var din valp, jag älskade dig av hela mitt hjärta med hela min lilla kropp ...

Det skulle spridas i statusar på fejjan, men jag väljer att skriva det här!


Han har aldrig ens tänkt tanken!

22:58:08

28 december 1935 föddes min morfar i Ungern!
Hans mamma kunde inte ta hand om honom eller hans 8 syskon och alla blev bortadopterade. Han växte upp hos olika familjer och blev behandlad illa, riktigt svinigt illa!
Han var arbetskraft för dom och inget annat. Han var vänsterhänt, men blev slagen till att bli högerhänt. Han blev misshandlad för minsta lilla och särbehandlad.
Dock var det en familj som han kom till som han tyckte om.

När han blivit stor nog att stå på egna ben så levde han på gatan!
Han hade ingen id och hade man ingen id att visa upp på den tiden blev man satt i fängelse.
Det var skönt tyckte morfar, då visste han att han fick sova och äta.

När revolution startade 1956 var min morfar tvungen att fly från Budapest!
Han flydde tillsammans med en annan kille och dom flydde till fots i högsnö mitt i Januari. Tåg var bara att glömma för då hade militärerna skickat tillbaka dom för att kriga i Ungern. Dom vandrade från Ungern till Österrike.
Väl där i flyktinglägret väntade min morfar på ett plan som skulle ta honom till Amerika, men planet till Sverige kom först och han vågade inte vänta längre ifall dom militära skulle hitta honom och skicka honom tillbaka så han klev på planet till Sverige.

Sen började hans liv här och det var knappert och inte alltid så lätt dom första åren, men han klarade sig och fick ett väldigt bra liv.

Idag hör och läser han om fina ungdomar och även vuxna som tar livet av sig! Som ger upp och inte orkar mer och han förstår inte!
För inte en enda gång under alla sina hemskt svåra år, var självmord ett alternativt eller ens en tanke.
Han förstår helt enklet inte vad som har hänt med världen som har kunnat släcka livsglöden hos så många.

Morfar är inte ensam om det, jag förstår inte heller!
Förstår Ni?

Fina morfar♥


Victoria och Madelene...

21:01:58

...kanske är Sveriges prinsessor, men Evelina och Laura är våra!


Jag har mött upp min date!

16:19:36

dsc00130 (MMS)

Jag har mött upp min date!