FaceBook
Instagram
Mail

Guld till Svenska U21

23:47:32
Jaaa! Spännande precis som det ska vara i stora finaler!
Vilken klack, vilket lag, vilken målvakt! Patrik Carlgren är matchens hjälte!
 
 

Tredje besöket på Liseberg

22:03:08
Hallå eller!
 
Vilket gött väder vi har haft idag alltså. Perfekt värme, alldeless lagom. Jag ser framemot veckan soltimmar om det nu blir som SMHI lovat. Hoppas hoppas!
Innan Zoran började jobba idag var vi en snabbis på Liseberg. Mycket folk, men ändå helt okej. Köerna var längre än när vi varit där annars, men det gick rätt fort ändå.
 
Tjejerna fick ansiktsmålningar och trådflätor i håret. Så glada och så fina. Filip ville inte måla sig och trådfläta gick inte på hans stubbiga hår även om han hade velat ha en, haha!
 
 
Nu blir det nog inga fler besök på Liseberg för oss denna veckan. Partille Cup är igång och vi ska passa på att vara vid stranden nu när solen lyser över götet.
Har ni semester ännu?
Puss

Skitjobb och olust.

09:23:00
God morgon ♥
 
Efter flera dagar med tjocka gråa moln och duggregn har vi äntligen fint väder. HURRA!
Vi har bestämt att dagen ska spenderas på Liseberg ochh att vi ska åka och bada dom andra soliga dagarna. Jepp dom har nämligen lovat kanonväder hela veckan.
 
Bloggen har knappt levt dom senaste dagarna, snarare sen i lördags. Jag har jobbat på kommunala jobbet och ja det har varit skit helt enkelt. Helt galet vad jag fick slita och jag kan säga att mitt beslut om att gå ner till 30% i oktober aldrig har känts så rätt som det gör nu. "I'M DONE" känner jag bara.

Nu blir det kaffe innan träning.
 
 Idag är det PT-jobb, fakturer och jag har lust till absolut allting!
Puss

Gradering och Strike

09:08:39
I fredags graderades både Evelina och Laura på TaeKwonDon. Nu har båda två vitt bälte med gult streck.
Våra duktiga tjejer. Deras tränare Hamid är fantastisk med stor kunskap och ett tålamod som räcker hur långt som helst.
 
 
Igår var det avslutning. Klubben bjöd in alla barn och föräldrar till bowling på Strike i Gamlestan. Zoran jobbade så Baba passade Filip så jag och flickorna kunde gå själva. Vi hade jätteroligt och det var verkligen en perfekt avslutning på terminen. Nu är det sommarlov framtills mitten på augusti, men vi ska träna med barnen hemma ändå. Dom tycker det är kul att sparka på mitsar.
 
 
Puss

Andra besöket på Liseberg

20:59:23
Efter att jag hade slutat jobbet igår skyndade jag mig hem för att göra mig iordning för att åka med familjen till Liseberg. Det var kvavt och duggregnade emellanåt, men vi hade kul ändå och åkte inte hem försen vid 21-tiden. Grannfamiljen var också där så flickorna åkte tillsammans, kul!
Det var lite folk och knappt några köer till karusellerna vilket var superbra. Ungarna bara åkte och åkte. Själv har jag på våra två besök märktt att jag efter hjärnhinneinflammationerna inte klarar av den snabba farten eller snurrandet bra. Mår kasst och det spänner i huvudet.
Måste väl öva upp det antar jag istället för att bara ge upp det för att det blir obehagligt?!
 
Guldpassen blir nog sommarens bästa köp ♥
 

Butter-Chicken (LCHF)

14:03:53
Lättlagad mat som sköter sig själv är att föredra, helst på sommaren. Något som alltid uppskatras är min smörfyllda kyckling.
 
Butter-Chicken
2 st hel kyckling
75 g smör
1/2 citron 
1 msk kokosolja 
2 msk vegeta (utan tillsatser)
1 krm peppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingarna på en ugnsplåt (se bilden nedan). Skär sedan snitt i skinnet på kycklingarna, såpass djupa att man kommer under skinnet och ca 4 cm långa.
Mortla eller mixa alla ingredienser utom smöret (och kycklingen) till en röra. Gnid sedan in kycklingarna med det. Stoppa sedan in bitar med smör i alla snitt i kycklingarna. Ställ sedan in plåten i nedre delen av ugnen i ca 75-80 minuter (ca 45 minuter för 1 kyckling). 
 
Viktigt! För att kolla så att kycklingarna är klara sticker man en vass kniv djupt på den tjockaste delen av kycklingen (oftast bröstfiléen) kommer det då klar vätska ut så är den klar,  är vätskan däremot blodig bör kycklingen vara i ugnen minst en kvart till innan nästa stickprov.
 
Jag serverar helst med en god persiljesallad, men så klart är det gott med både gratänger och moser till.
 

Första sommarbesöket på Liseberg BILDBOMB

09:15:30
God morgon ♥
 
I torsdags var vi ju som sagt på Liseberg. Vi köpte Lilla Guldpasset till mig och barnen och Lisebergskort till Zoran.
Vi får se om lilla guldpasset räcker för mig och Evelina, om inte sa dom att vi kunde gå till gästservice och uppgradera till Stora Guldpasset.
 
En solig, men blåsig och kall dag med lagom mycket folk.
 
Massa mys och bus med kaninerna!
 
Och massa karusellåk så klart!
 
Parishjulet och Sagoslottet är ju ett måste ♥
 
Vi träffade även på systrarna Nordström och deras pojkar precis innan vi skulle hem. Kul!
 
Nej nu måste jag göra mig i ordning för PW med grannen Carro in till stan.
PUSS

After work på Fastlagsgatan

20:12:00
Wow vilket kanonväder det blev idag.
När jag slutade jobbet kl 14 ringde jag Zoran som sa att dom var uppe på Fastlagsgatans lekplats så jag åkte dit.
Det är så fint och modernt där nu. Inte alls sig likt från när jag och alla mammalediga mammor i kompiskretsen hängde där. Men den blå långa rutschkanan är kvar som tur är.
 
 
Äntligen lite sol och värme ♡
Nu ska jag dra till gymmet!
Puss 

Det blev en dag på...

06:39:54
GOD MORGON ♥
 
Jag ska gå och jobba (kommunlat), men hinner dra iväg ett snabbt inlägg.
Det blev alltså en dag på Liseberg igår. Fast nu blir det i och för sig mer än bara en dag då vi köpte guldpass igår.
Det är ju ingen badsommar direkt så vi kände att detta var bland det bästa att göra. Kul att både vuxna och barn kan köpa "Lilla Guldpasset" dessutom.
Det blir en rolig sommar detta!
 
Tog så många fina bilder igår, men dom hinner jag inte lägga upp nu, men i eftermiddag.
Puss

Tji fick jag!

14:36:03
Ja, men så enkelt som han på supporten fick det att låta var det ju så klart inte. Upp till 3 veckor kan det ta innan teknikerna kollat på kameran och vi får en ny. Suck! Men vi fick en lånekamera. En canon. Den får duga och jag är tacksam både för den och för den grymma servicen jag fick.
 
Nu ska vi överraska barnen!
Puss

Tur man har försäkringar!

12:33:00
Hej hopp!
 
Nu är vi i full gång här hemma. Vi ska överraska barnen med något roligt. Något som dom kommer ha nytta av hela sommaren, men även i vinter. Kan ni gissa vad det är?
 
Först måste vi göra en viktig grej. På midsommar var det nämligen då att Zoran la systemkameran/bloggkameran i mitt knä när vi satte oss i bilen, vilket jag glömde bort då när jag steg hur bilen föll kameran ner i marken med ett brak. Självklart var det objektivet som tog smällen. Suck! Meeen nu är det som då att min smarta man tog en extra försäkring på den så nu behöver vi bara åka direkt och byta ut den. Ingen självrisk eller något, bara att hämta nytt. Wohooo! 
 
Fick den av Zoran i 8års-present förra året 3 dagar efter bröllopet och är så nöjd med den ♡
 
 
 Nu måste vi iväg!
Puss

LCHFglass

16:47:00
Så här i sommartider är det ju extra gott med glass, allra helst om det är så varmt att man vill svalka strupen.
Imorse gjorde jag något mycket enkelt, kokos och ananas glass. Mjölk/laktosfri, sockerfri, sötningsfri, enbart naturlig sötma. Den går att variera hur mycket som helst med olika frukter och bär, det är bara fantasin som sätter gränser.
 
 
3st calipoformar = 4,45kh/glass
Ingredienser:
50g skalad och skivad färsk ananas  (inte mittendelen)
250g kokosmjölk (jag använder garants för den är som vispad grädde)
 
Gör så här:
Mixa ananasen till en rinnig jucie. Blanda sedan i kokosmjölken. När allt är blandat häller du i glassen i glassformar.
Ställ sedan in i frysen i ett par timmar tills glassen stelnat. Konsistensen är annorlunda, men god.
 
Ät och njut!

Från Nymåne till Fullmåne

08:13:10
Igår efter jobbet mötte jag upp Zoran och barnen. Zoran var sugen på att spela basket och barnen på att leka så dom var på väg till Nymånes lekplats vid basketplanen.
Jag svidade om snabbt skyndade mig ner för skogsbacken med Filip som guide.
Det är verkligen kul att se någon göra något dom verkligen älskar och Zoran älskar basket. UNdrar just om han inte vill börja igen.
 
Han kallar det bebiskorg, haha! Kanske för honom som är 2 meter!
 
Vi mötte upp Lauras dagisbästis Moa och hennes mamma Mia.
 
Sen följde Moa med oss hem. Efter lek på rummen och köpepizza och köpesallad i magen gick vi ut till lekplatsen.  Det var en härlig sommarkväll igår och vi gick inte in försen vid klockan 20.
 
Hoppas det är varmt ute idag för det ser väldigt grått ut.
Snart dags för en PW-runt Kviberg.
 
Puss

Mina förbrukade ammningsbröst!

22:22:00
Ja, förbrukade är dom och det är med stolhet!
Men dom är också friska, hittills, men hur länge är det ingen som vet.
Ni som har läst bloggen vet att jag går på mammografier då jag har allvarliga bröstcancerdiagnoser på både mammas och pappas sida. I år är det dags för mammografi igen och självklart är jag livrädd.
 Livrädd att cancern en dag ska grabba tag i mig och inte släppa taget, för idag är det faktiskt så att det är inte en fråga om IFALL du får cancer utan snarare NÄR du får cancer.
 
Men man kan göra skillnad! Man kan hjälpa forskningen att gå framåt både för att upptäcka cancer i tid och för att behandla och bota. Jag är månadsgivare, men när jag får chansen att köpa något extra gör jag gärna det.
 
Jag kan i ärlighetens namn säga att jag aldrig trodde att mina förbrukade ammningstuttar skulle få vara med att göra något så fint som att vara med i en annons för att stödja bröstcancerforskningen, men nu är dom det.
By Maragarete Nudel har valt att ha med min bild i sin annons. En ära, en stor stor ära!
 
Köp en ängel här
 
 
 

Kålbonara LCHF

18:18:00
Det finns så mycket goda saker att ersätta mjölig pasta med. Här är ett av mina favorit snabbmatsrecept. Jag slängde ihop det en gång och sen dess slinker den ner med jämna mellanrum. Mättande och hur gott som helst.
 
2-4 portioner
1 st litet vitkålshuvud
1/2 skivad gul lök
3 dl vispgrädde
1 pkt bacon (minst)
100 g riven ost
Salt och peppar
 
Gör så här:
Skiva vitkålen i långa strimlor. Stek vitkålen i en rejäl klick smör och salta efter smak. När vitkålen blivit mjuk häller man i skivad bacon och lök. När löken mjuknat häller man över grädde och ost och rör om så allt binder samman. Salta och peppra efter smak. Riv gärna parmesan över vid servering.
 

Vad hände med tiggarna på utkiksplatsen?

10:59:05
För en tid sen gick jag en PW på min vanliga runda kring Kvibergs Kyrkogård. I flera veckor gick jag förbi en plats där tiggare höll till. Jag störde inte dom och dom störde inte mig.
Denna gången möttes jag inte av någon levande människa där, inte någon död heller för den delen. Däremot kändes det som att jag kom till en krigszon där folk försökt fly för sina liv.
 
Bilarnas rutor var krossade, tälten var tömda och rivna/sönderskurna, madrasser var utdragna, barnkläder låg utslängda, oöppnade matkonserver låg överallt och en bil var nerputtad i ett dike. Så det har inte gått lugnt till.
Det fanns inga spår av polistejp eller liknande så och det har inte nämnts på några nyheter.
 
Vad hände med dom? Hur gick det för barnen? Tankarna är många och svar går inte att få. 
 
 
Bara 2 veckor senare var det tomt. inte ett spår av människorna som hade bott där som på ett hemskt sätt blivit bortfösade var kvar förutom små svarta fläckar där dom eldat för att göra mat.
Detta röjdes undan fort, men en avkörd stulen bil på en väg kan stå kvar hur länge som helst. Lite konsigt eller hur!?
 
 
Jag tänker på dom varje gång jag går förbi där. Även imorse på löprundan. Hoppas dom mår bra!
 
Var ödmjuk, alltid!

God morgon solig måndag!

08:33:41
Jahopp! Vaknade upp till solsken och blå himmel. Perfekt väder att springa i. Shortsen är på och allergimedicinerna är i magen. Nu sitter jag och laddar samtidigt som jag lapar sol och tankar kaffe och njuter av utsikten.
 
Barnen sitter i köket och äter risgrynsgröt med kanel som jag gjorde nu på morrran.
Lite konstigt kändes det allt, men barnen ville ha risgrynsgröt så då blev det så.
 
 
Näe, nu får jag pussa upp min karl så jag kan komma ut och springa. Kanske blir det en tur till Kåsjön innan jag börjar jobba ikväll... om vädret håller i sig alltså.
 
Puss

Glasklara fynd!

23:05:00
 
Inlägget innehåller adlinks och klassas som ANNONS
 
Vi samlar på club-serien av Sagaform. Nu håller den på att utgå så dom som säljs nu är dom sista. Så nu har jag precis lagt en order på rabattsidan → Campadre ← som har upp till 45% off på just Sagaform. Nu kommer vi ha tillräckligt av alla sorterna och det enda som saknas är en karaff från club-serien.
 
↓RABATT-TIPS gäller till midnatt↓
Ange: SUMMER100 för 100kr rabatt vid köp över 500kr eller Ange: MIDSUM15 för FRI FRAKT
 
Jag betalade 932kr istället för 1623kr. That's a FYND!
 

Liam 2 år!

21:21:00
I fredags på självaste midsommar fyllde fasters grabb 2 år. Idag var vi och resten av släkten bjudna på kalas för att fira honom.
 
Lille plutten! Lego, bilar, musik och fotboll är hans stora intressen och det fick han massor av. Av oss fick han Cars-lego och direkt började Liam och Filip leka med det. Kul att dom har gemensamt intresse.
 
Mysigt att träffa släkt och kusiner ♡ 
Puss

Nyhet på laktosfriahyllan - Proteinpudding

11:27:49
Good morning!
 
Vilket gött väder det var här igår då. Varmt och soligt. Det är raka motsatsen idag dock.
 
Vi tog iallafall en promenad bort till torget igårkväll. Evelina och Laura cyklade.
 
Medans Zoran var kvar ute på torget med barnen som lekte handlade jag själv en snabbis. Till min glädje hade vårt Hemköp tagit in en nyhet jag hört om tidigare i veckan. Njie's protein pudding med caramel-smak. Det finns choklad också men den hade dom inte.
 
Jättegod faktiskt och enligt mig så mycket bättre val för den som tränar än en gainomax eller proteinbar som är fullproppade med allt möjligt + socker. Dåligt fettinnehåll så  om man som jag äter lchfkost så tycker jag att man inte bör äta den som annat än efter-träningsmål. Finns i laktosfriahyllan och 18kr kostar den och har en smart sked i locket.
 
 
Helt klart värd att prova!