FaceBook
Instagram
Mail

Avslutad och påbörjad fasta

21:07:00
Avslutad fasta och påbörjad fasta
 
Mina värden imorse var tiptop!
 
Jag älskar att springa i soluppgångar, Kroppen har känts så stark och jag har verkligen saknat den känslan.  Idag har jag varit ute på morgonrudor varje dag i 2 år. Hur häftigt är inte det? I ur och skur och det har dessutom fårr mig att älska löpning. Jag som hatade att springa innan. Det är det enda vettiga den jäkla pandemin fört med sig tycker jag.
 
En av mina klienter älskar att boxas och jag sparras gärna ♥ 
 
Jag bröt min fasta i eftermiddags för jag kände mig hungrig för första gången och det såg jag som ett tecken på att kroppen var klar med fastan. Hela fastan har gått så otroligt bra och jag har känt att mn kropp har läkt inifrån precis som den ska. Men när jag hade ätit så upptäckte jag att kroppen var nog inte klar med reparationen för jag mådde inte bra efter att jag hade ätit och det har jag aldrig upplevt innan. Nu har jag varit illamående sen jag åt så nu har jag bestämt att inte äta något igen försen jag blir hungrig nästa gång och ger kroppen chansen att slutföra processen.
 
Jag förstår ju att för någon som inte är insatt i det jag gör, ser detta som något helt galet. Men det är inte det. Snälla läs mitt inlägg om autofagi HÄR.
KRAM.

Fastan går som smort!

20:05:00
Jag mår fantastiskt!
 
Jag mår så bra. Andningen är så mycket bättre, mina bihålor känns kannpt och min axel är precis som vanligt. Att genomför a en långtidsfasta var utan tvekan vad min kropp behövde. Den verkar liksom tacksam. En paus för att få koncentrera sig på att rena ut och bygga upp. Detta är utan tvekan den lättaste fasta jag gjort och då har ingen fasta jag gjort tidigare varit svår.
 
Morgonens värden!
 
Vilken vacker morgon!
 
Ny benbuljong som puttrat i crockpoten i 20h ♥
 
Jag kom precis hem från jobbet och både mina blodketoner och utandningsketoner är perfekta efter 72 timmars fasta.!
 
PUSS och godnatt!

Där kom snön...

20:50:00
Lätt fasta och snö!
 
Nu har jag avklarat 36 timmars fasta och jag har aldrig varit med om en enklare fasta. Jag tycker aldrig att fastor är svårt, men denna fastan känns annorlunda i kroppen. Imorse kände jag absolut ingenting i axeln. UNDERBART! Vi får se hur länge jag håller på.
 
Fina Tina var hos mig för sista gången på länge då hon ska åka till Portugal i ett par månader ♥
 
Vår lilla mini-coach ♥
 
Hemma på vår gata (bergstopp) i stan hade snön lagt sig fint. Jag har ju sagt att jag är säker på att det kommer komma snö tre gånger inna våren kommer på riktigt. Vi får väl se, två gånger kvar!
 
PUSS

Det blir en långtidsfasta!

07:38:00
Nu har jag fått nog!
 
Imorse när jag sprang ut så hugg det i axeln vid varje löpsteg nästan och då kände jag bara att "NU FÅR DET VARA NOG!". Allergichocken samt alla mediciner jag blev tvungen att ta har skapapt en obalans i kroppen. Jag är expert på min kropp så jag vet när något inte stämmer.  Jag kommer hjälpa kroppen att läka ut det som stör den och det gör jag bäst genom att köra en vatten och buljongfasta i minst 3 dygn. 
 
 
 
 

Löprunda nr.300 + vinst

19:35:00
Söndag!
 
300 löprundor i rad. det känns helt otroligt att det gått så här lång tid nu. Imorse sprang jag rätt in i hararnas frukoststund också. Det var mysigt!
 
Skål för matchdag!
 
Nääe, nu säger min kropp ifrån på riktigt. Jag har inte känt mig som mig sjäkv sedan jag fick allergichocken på löprundan för två veckor sen och nu har en gammal skada i axeln har börjat värka och det är ett stort tecken på att jag måste göra något NU! Kroppen kämpar och jag måste hjälpa den på traven.
 
Våra tjejer vann mot Lindome även denna helgen. Dt är helt otroligt att se vilket spel dom har utvecklat och vilket fint lag dom är på plan. Så stolta coacher!
 
Hörde jag frukostpizza?
 
Jag och Zoran tog med halva laget till Gothia Arena för att kolla på jämnåriga tjejer i en högre serie för att se hur dom spelar. Det är superviktigt att göra research och så är det superviktigt att umgås även utanför plan ♥
 
Väl hemma gjorde jag min fisksoppa som jag varit så sugen på i flera veckor.
Hemkokt räkfond, kokosgrädde, piripiri,rökor, rödspetta, gurkmeja, curry, vitlök och paprika. Toppat med syrad creme fraiche. MUMS VAD GOTT!
 
Trevlig kväll!
PUSS

En rolig lördag

19:05:00
Basket och kalas ♥
 
Men hallå vilken morgon! Gött att starta dagen med löprunda och gym innan en heldagskonderens med Svensk Basket.
 
Det är ju en himla tur att vi är coacher ihop för då blir ju en heldagskonferens en sorts dejt för det tar vi oss aldrig tid för annars, haha! En riktigt bra konferens faktiskt.
 
Konferensen var på Scandic Opalen och där blev vi bjudna på deras lunchbuffé som var så himla god alltså. Så mycket fräsch mat.
 
Efter lunch så fortsatte dagen med clinics i Landalahallen. Verkligen inspirerande.
 
Direkt från hallen till klas för mitt kusinbarn Alva som fyllde 5 år igår. Trion var redan där för dom åkte med min kusin Emma och hennes kille. Så fint att man kan hjälpas åt. Roligt att äntligen få ses på kalas för vi är nämligen en riktig kalassläkt på min pappas sidan
 
Trevlig kväll!
PUSS

Äggfria LCHFvåfflor

20:10:00

2 st våfflor
25g smältsmör
1 dl grädde
½ dl mandelmjöl
½ tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 krm salt
(lite vaniljarom/pulver om man vill)

Rör ihop allting. Vänta tills smeten tjocknat och klicka sedan på smeten i mitten på våffeljärnet.

 

 


Våffeldagen!

19:36:00
Våfflor, gravpynt, tacos och rosé!
 
Oh, happy day! Vilken underbar fredag! Jag var tungandad som en brunstig tjur, men benen var pigga och det kändes helt fatastiskt. Jag längtar efter att det ska vara lätt att andas igen.
 
Enligt tradition så fick trion LCHFvåfflor till frukost! På skolan serveras det våfflor till lunch.
 
Jag lyckades med äggfria våfflor, hurra!! Recept finns HÄR!
 
Vet du vem Ann Fernhilm är? Om inte tycker jag att du ska google upp det med en gång samt läsa alla hennes böcker!
 
Idag skulle min bror ha fyllt 41 år. Jag planterade nya påskliljor placerade nya prydnader, tände lljus och lyssnade på favoritmusik.
 
Tacofredag!
 
Men hej å hå vilket roligt rosévin! Bulgariskt, knallrött, prisvärt och superfräscht att dricka. Godast var det iskallt direkt ur frysen!
Jag hade flaska i frysen i 3 timmar efter öppningen hade jag det i kylen!
 
Hoppas du får en fin kväll!
KRAM

Är det snö på gång?

06:32:00
Vädret är märkligt!
 
Jag undrar om det är snö på gång? Det kändes rått på något vis. Jag tror ju fortfarande att det kommer komma snö 3 gånger till inann det blir vår.
 
NU blir det jobb från morgon till sen kväll!
PUSS

En dejt på operan!

23:23:00
In i dimman och ut på operan
 
Dimman låg tät på morgonens löprunda! Det känns alltid så filmiskt att springa när det ser ut på det viset!
 
Efter jobbet mötte jag upp Natalie som bjudit med mig på Göteborgs Operan för att se "Kärlek skonar ingen". Vi har inte setts sedan jag kidnappade henne när hon fyllde 35 för snart en månad sen så det var extra kul att få kvalitetstid ihop. Vi åt på Brödernas i Brunnsparken innan musikalen och WOW, vilken god mat! Rekommenderas varmt av oss båda!
 
En fin musikal ocj jag uppsakattade den verkligen trots att jag inte är ett fan av HåkanHellströms musik. Även om jag älskar många av hans texter.
 
Har du sett den? Har du varit på operan någongång?
PUSS

Två lyckade utvecklingssamtal!

17:20:00
Stolta föräldrar!
 
Jag sprang löprunda nr.295 i rad i morse. Och om bara några dagar så har jag varit ute på en morgonrunda varje dag i två år. Tiden går så fort!
 
Rykande färsk benbuljong som puttrat i 20 timmar.
 
Dagens frukost! Haha inte den finaste kanske, men så näringsrik , mättande och god!
 
Fina Tina var hos mig idag!
 
Vi har precis kommit hem ifrån barnens skola där vi har haft utvecklingssamtal med både Laura och Filip. Vi förväntade oss inget annat än att det skulle ara bra. Vi är duktiga på att ha kontakt med deras lärare och håller koll på hur det går för dom i skolan just för att inte överraskakas av något på utvecklingssamtal. Tänk att Laura ska börja högstadiet och Filip mellanstadiet?! Självklart blir vi ju extra stolta när det går så bra för dm som det faktiskt gör, det går inte att sticka under stolen med.
 
PUSS
 

Hej hej v.12

14:06:00
Hej v.12
 
-1°C och isvindar denna vackra måndagsmorgon! Trots att andningen inte är hundra ännu så kändes det ändå bättre än det gjort dom senaste dagarna.
 
En av mina klienter fyller år idag så jag har gjort en rosbukett till henne! Jag tycker att den blev fin!
 
Pernilla har precis varit här för sin PTtimma, alltid lika roligt!
 
Hoppas du får en bra vecka!
Puss

Vårdagsjämning!

20:04:00
20 mars - Nouruz-etân piruz till alla mina vänner som firar nyår idag!
 
En mycket efterlängtad vårdagsjämning skulle jag nog säga! Jag minns inte när jag längtade efter vår så mycket som jag gjort nu. Ändå tror jag att det kommer snöa 3 ggr till innan den kommer på riktigt.
 
Woop Woop! Vinst för våra tjejer!!
 
Det blev snabba ryck efter basketmatchen i Lindome för jag skulle med Laura på ett kalas p Laserdome och Zoran skulle köra Baba till flygplatsen.
 
Grönkålschips är ju så gott! Perfekt snacks till kvällens serier!

Min solkompis!

09:48:00
Lördag!
 
Wow vilken fin morgon att starta helgen med. Dagens löptur var vacker, men långt ifrån lätt. Jag tog det väldigt lugnt och undvek uppförbackar även idag. Det känns som att det kommer ta tid att komma tillbaka och det är helt okej! 
 
Det var skönt att komma in till gymmet och llåta andnngen återhämta sig lite.
 
Lilla loppan, hon älskar att vara i solen precis som jag. Hon håller mig sällskap i väntan på melodikrysset ♥ Det är mysigt att ha en solkompis att prata om ditt och datt med. Tänk vad lyckligt lottad jag är som har mina fina barn!
 
Hoppas ni får en fin lördag!
PUSS

Seg, men det gick!

16:21:00
Skyndar långsamt!
 
Jodå, jag kom både upp ur sängen och ut på löprunda. Det kan ha varit den långsammaste rundan någonsin tror jag. Jag sprang bara på rakstäckor utan backar för att inte överanstränga kroppen för mycket. Det lönade sig för idag fick jag ingen allergichock iallafalll! Jag förstår att många undrar om jag tappat det som ger mig ut på löptur efter det som hände igår, men jag vägrar låta sådant stoppa mig. Nu är jag ju fullmedicinerad plus att jag har med mig inhalatorn ut. Jag hoppas att det ska funka. Gör det inte det så får jag väl tänka om och göra annorlunda, men en enstaka händelse stoppar inte mig. Och bara så ni vet så tyckte läkaren exakt likadant om det lugnar bättre än mitt egna tycke.
 
Jag körde 30 minuter på denna gamla godingen mellan mina klienter. Svettigt värre!
 
Som att gårdagen inte kunde bli värre så hällde jag dessutom kokande vatten över handen när jag kokade te till tjejerna efter basketen. Jag var snabb med att kyla och hade isomslag på hela kvällen igår och det verkar tack och lov ha hjälpt för det ser helt okej ut. Men aj vad ont det gjorde och även gör nu. Det ser inte så rött ut på bilden som det faktiskt är.
 
Fredagsgöttat är rullat och redo för kvällen: KETO/LCHF-Raffaellobollar
Och titta på tulpanerna, dom blir bara vackrare och vackrare för varje dag.
 
INGEN steker burgare som Zoran. Han är bäst på det. När han dessutom steker älgfärsburgare så blir det total succè. SÅ GÖTT!
 
Vad blev det för fredagsmiddag hos dig?
PUSS

Pollen = andnöd!

20:35:00
Vacker, men läskig start på dagen!
 
Efter 2km på en av dom vackraste löprundor någonsin kände jag att något inte stämde så jag började ta en genväg för att komma hem. Bihålorna svullnade snabbt och det blev helt stopp, sedan började även halsen svullna igen och när jag var 100m hemifrån var det som att jag andades genom ett sugrör. Så läskigt!
 
Allergichock av pollen (trots mediciner)! Al och hassel i en fruktansvärd kombo🌱 Ett tips! Har ni inte börjat ta era antihistaminer så gör det! När akutmedicinerna hade kickat in så tog jag ett covidtest som så klart var negativt!
 
Tro det eller ej, men jag lyckades faktiskt boka en morgontid hos min läkare på VC  och fick avboka hela min arbetsdag. Ibland ska man ha tur alltså. Efter att ha kört barnen till skolan så åkte jag direkt till VC och att andas i den där jäkla munbindan var inte trevligt... Jag avskyr att bära munskydd.
 
Min läkare gjorde massa kontroller för att till sist undersöka mina näshålor. I november konstaterade han ju att jag inte hade någon slemhinna kvar i vänster näshåla p.g.a att jag använt Nasonex-pollennäspray året runt under hela pandemin... Så jag fick förbud att använda det i hopp om att slemhinnan skulle få växa till sig tills vårpollen skulle sätta igång. TACK OCH LOV så visade det sig att jag numera har två intakta slemhinnor i näshålorna och fick ett okej att börja använda Nasonex igen. För det är den enda polenmedicinen jag inte kunnat ta och nu behöver jag den ju som allra mest.
 
LYCKA!!
 
Jag sov i ett par timmar efter att jag hade kommit hem från läkaren. Akutmediciner mot allergi gör mig väldigt trött och så klart var väl kroppen helt slut efter hela händelsen.
 
Dagens middag: Kålpudding gjord på lammfärs kryddad med gurkmeja toppad med myntasås. 
 
Jag var helt väck när basketträningen skulle börja så Zoran och Filip körde slut på tjejerna istället. 
 
Det blir en tidig sänggång för mig ikväll för trots att jag sovit och vilat idag så är jag helt slut. Jag hoppas på att löprundan imorn blir annorlunda! Håll tummarna!
 
PUSS

Frustration!

19:27:00
In i dimman!
 
Löprunda nr:289!
 
Jag kom direkt från jobbet och hoppade in i en zoomföreläsning som jag hade sett framemot! Den skulle handla om mens och träning och det jobbar jag ju med hela tiden och har sedan ett par år anpassat både min egen och mina PTklienters träning efter menscykeln sedan jag märkte att min kropp sa ifrån. HJÄLP så besviken jag blev. Det var den totala motsatsen mot vad jag hade hoppats på. Läkaren som hade föreläsningen menade att p-piller var det bästa som fanns och mens är bara onödigt att ha så att äta karta efter karta från mensdebut skulle vara lösningen på allt!? Jag blev så arg stundtals att jag fick resa mig upp och gå omkring. GAH! Så hemskt! 
 
Nu måste jag lugna ner mig och gå och krama på mina stora barn innan vi alla ska gå och lägga oss.
PUSS

Rosaorange-filter

20:12:00
Tisdag!
 
Det var en så vacker morgonrunda. Det var som att allt hade ett rosaorange filter innan olen gick upp. 
 
En fettkaffe efter träningspass i solsken innan jobbet! Titta på hur fina tulpanerna fortfarande är efter en vecka.
 
Efter kvällens basketträning hade vi pärlning på teorin. Det är dags att fylla på vår lagkassa så att vi kan göra roliga saker!
 
Armband och nyckelringar 25kr/st 💛🖤
 

Hej hej v.11!

08:52:00
Hej hej v.11!
 
Jo du, nog är det vårvinter alltid när krokusen spricker upp vintergräset. Jag blev så glad när jag sprang förbi och så att dom kommit upp och gav allt det gråbruna en färgklick. Har du sett några ännu?
 
Espresso efter träningspasset på hemmagymmet. Se hur fina mina tulpaner är som ja fick av Tina på Internationella kvinnodagen förra veckan!
 
Måndagar betyder lång arbetsdag nere i gymmet! Nu kör vi!
 
Jag önskar dig en fantastisk vecka!
PUSS och KRAM

Hej hej Söndag!

16:35:00
Hej hej Söndag!
 
Strålande sol och kvittrande fåglar på morgonens löprunda. Dagar som denna så är det ju inte så dåligt med vårvinter ändå...
 
Fet yoghurt med snabbgranola och frysta blåbär vi plockde vid Stora svälta ♥
 
Helgens basketmatch slutade med vinst till våra baskettjejer!
 
Vi är hemma hos Baba nu och har precis ätit söndagsmiddag , MUMS! Vi vill passa på att umgås medan vi kan för om en vecka åker hon till Jugge.
 
Vilken rolig och mysig helg vi har haft. Jag känner mig så redo och taggade på en arbetsvecka.
PUSS