FaceBook
Instagram
Mail

Bryter tystnaden med updates

08:43:27
God morgon!
 
Tänkte redan igår att jag skulle bryta tystnaden här. Att komma in i min vardag tog tid ifrån bloggen. Barnen och Zoran var hemma mån-tis p.g.a studiedagar, men jag började jobba i måndags och i tisdags körde jag första långpasset på jobbet efter semestern från 8:30-19:30.
 
Igår körde jag som vanligt på onsdagar en salig blandning av PT-hemma, PTpåföretag och på gymmet i stan. Övertalade mig själv att åka kollektivt istället för att cykla för att inte svettas så mycket, HA! Trodde jag, har nu lärt mig läxan att man svettas mer på spårvagnar.
 
Update från de senaste dagarna:
I söndags på morsdag bjöd jag ut min fina mamma på hennes första räkmacka och cava uppe på Heaven 23.
 
Innan jag mötte mamma var jag på terminens sista workshop. Och med befintligt semestermode hade jag med mig cava och drinkparaplyn så vi kunde skåla.
 
I måndags startade vi veckan med tacos, smakar lika bra på som på fredagar!
 
Körde dessutom mitt första träningspass med vikter efter semestern. På Mallis körde jag bara med kroppsvikt.
 
Igår hann jag med ett träningspass hemma innan jobbet. Svettigt, supervarmt och så gött!
 
Efter skola och jobb solade jag på balkongen och hjälpte Laura med matten.
 
Och idag då! Mensvärk från underjorden, störtblödningar och utan ipren hade jag inte kunnat jobba, men nu kör vi!
 
Ha en grym torsdag hörni ❤

Sista dagen på Mallorca

10:39:00
Allt gott har ett slut
 
Vilken fantastisk sista dag vi fick på Mallorca. Vädret var fantastisk och lyckan när vi fick veta att vi fick behålla vårt rum till kl.18 (självklart mot betalning) gjorde ju att vi kunde njuta fullt ut. Vår transferbuss skulle hämta oss kl.20 så det blev verkligen perfekt.
 
"Mamma!
Jag ska gifta mig med en
tjej som är precis som du!"
- Filip 6 år
 
Den älskade björnen Bernie 🐻
 
En heldag i poolen och solstolen blev det!
 
Till Lauras förtjusning var det nötfri cupcakes-buffé till efterrätt den sista middagen.
 
Vi har haft en helt fantastisk resa. En välbehövd och välförtjänt semester på Mallorcas fantastiskt vackra östkust. Hotellet är helt fantastiskt sett till poolområde, mat, snacks, dryck och personal. Nu njuter vi av minnet denna semester fram tills vi åker till Sicilien i augusti.
 
Flyresan gick bra, men p.g.a förlängd rutt i luften var vi hemma riktigt sent. Kl.4 la vi oss i sängen. 🇸🇪
 
Puss

Morsdag 💜

11:15:00
Glad Morsdag 💜
 
Efter morgonens PW blev jag mött i dörren av barn som ropade "Glad Morsdag!". Jag blev gratulerad, pussad och kramad på och fick ett fint guldigt paket. I paketet låg en vacker lilaglittrig ask och i den hängde en vacker ankellänk i guld.
Så otroligt fin och jag är så tacksam.
 
Men mest av allt är jag tacksam över att få vara mamma, mamma till tre helt fantastiska barn.
 
Vi myser, bråkar, pussas, kramas, argumenterar, skrattar, gråter, upplever, mister, reser och älskar ihop!
Jag känner mig inte alltid som världens bästa mamma, men jag vet att jag försöker vara den bästa jag kan för mina barn. Ingen är perfekt, men man gör så gott man kan eller hur?!
 
Grattis till alla supermammor i alla dess former därute. Och speciellt glad morsdag till min egen mamma Maria, min bonusmamma Birgit i himlen, min styvmamma Annelie och min svärmor Petra!
 
Mamma och jag ❤
 
Puss

Familjecykel till Cala Millor

15:41:00
Cykel - bästa sättet att ta sig fram!
 
Igår hyrde vi en familjecykel och cyklade till stranden vid Cala Millor. Det är helt klart det bästa sättet att ta sig fram här om man ska en längre tur med barn, vuxna, äldre som inte orkar gå hur långt som helst i solsken. Fanns både som vanlig och elcykel. Vi valde förstnämnda och det var trögt, men så kul och vackert att se havet under tiden.
 
Vi hade underbara timmar på stranden. Finkornig sandstrand och klart och turkost vatten. Vi älskar havet 
 
 
Lycka för mig är att vara med familjen och ha möjligheten att resa så som vi gör.
 
Puss

Våra Mini-Stars

22:58:00
Våra Mini-Stars 🌟
 
Laura och Filip (tillsammans med flera andra) ställde upp i hotellets Mini-Stars show. Dom fick backstagepass, styleas i ett henligt dressroom och sitta i en del som kallades greenroom. Allt för att dom skulle få känna sig som riktiga stjärnor. 
 
Stolta föräldrar och syskon satt i publiken och stöttade. Så kul och fint verkligen! Efteråt blev det snabbintervju och diplom. Så bra arrangerat alltihop.
 

Första doppet i havet!

11:50:00
Badkrukan har gjort det! 💦
 
Igår var det riktigt varmt precis som idag och efter att ha legat och pressat kände jag att det var dags för första doppet i havet. Zoran fick följa med och dokumentera det både med foto och film, haha! Det blev faktiskt två dopp i havet igår ocg efter att jag skrivit klart detta inlägget ska jag göra det igen.
 
Dom andra nöjer sig med poolen!
 
Puss

Försov mig imorse

11:23:00
Buenos Días ❤
 
Jag försov mig imorse. Klockan sju ringde alarmet imorse, men jag snoozade och vaknade först halv åtta av mig själv. Inte likt mig, men var snabbt ombytt och i ordning för morgonens löprunda innan klockan blivit åtta. Jag älskar mina morgonpass. Se staden som håller på att vakna, höra havet, känna havsdoft och nybryggt kaffe, hälsa på andra motionärer och bara vara jag.
 
Dagens pass blev:
3km löpning
50st sit ups
50st sneda sit ups
5×30s statisk planka
50st planka med höftvridning
3km löpning
10 varv i trapporna
 
Vad/hur tränar du idag?
Puss

Resans varmaste dag

11:25:00
Good morning Sunshine 🧡
 
Klockan ringde i vanlig ordning kl.7 imorse och så fort jag klev ut på balkongen kände jag att detta skulle bli resans varmaste dag hittills.
 
Jag gav Evelina medicin och begav mig ut på morgonens löprunda. Dagens pads blev:
▪3km löp
▪200st step ups med crunch
▪10st långsamma armhävningar
▪3km löp 
▪Upp och ner i trapporna 
 
Så härligt jobbigt och svettigt att det inte är klokt. Jag riktigt känner livet i mig. Nu har vi avnjutit dagen frulle som i mitt fall ALLTID ser likadan ut här.
 
Nu blir det sol och bad för hela slanten.
 
Hur är det hemma i Sverige?
Puss

Duggregn och halsfluss!

17:22:00
Vilken start på veckan va?!
 
Duggregnet på morgonens löprunda gjorde ingenting, men Evelinas halsfluss var inget vidare.
Nu har hon iallafall fått dundermedicin i alla dess former så att hon ska bli fit for fight. Vi har gett badförbud idag ttots att läkaren sa att det är ok.
Läkarbesöket här kostade 90€ och medicinen 24€.Värt varenda krona och försäkringsbolagen är kontaktade, men man påminns man om hur bra man har det hemma i Sverige med grattis vård och receptbelagd medicin till barnen. Lätt att glömma bort bland försenade vårdköer och personalbrist.
 
Imorse när jag skulle ut och springa duggregnade det lite. Ett fint regn som inte kändes och kallt var det inte heller. 5km blev det + massa knäböj och utfall. Och så klart massa spring upp och ner i trapporna som avslut.
 
Sprang förbi en trädgård med ett helt fantastiskt citronträd. Det hade varit rena drömmen att få ha ett sådant.
 
Nu ska vi gå från poolen och göra oss  iordning till kvällen!
 
Puss

Dagen började med löptur

21:43:00

" Det ska va gött och leva annars kan det kvetta!" 🎶
- Ur Galenskaparna

Dagen började med en löptur för min del. En skön sådan. Mötte flera på vägen som valt att börja sin dag på samma sätt. Alla hejar på varandra och det blir liksom roligt då, för någon som är översocial som mig då alltså.

 

Jo, men livet är ju ganska gött att leva på semestern. Speciellt när man som vi reser charter och all-inclusive. Det är så gött att slippa alla vardagssysslor som tvätt, städ, handling, matlagning, planering, skjutsning, skola, läxor och pussel av jobbscheman.

Jag älskar ju mitt jobb och har ju aldrig jobbångest längre så det är bara själva pusslandet av mitt och Zorans arbetsschema som är skönt att slippa. Lyxigt att känna så.

 

Jag som är världens badkruka hoppade faktiskt i poolen idag. Fruktansvärt först, skönt efter ett par simtag.

 
Nu har vi käkat middagen och kollat på barnshowen. Vi ska promenera in till stan för att köpa nässpray till Evelina. Stackarn hon är så tät i näsan. Imorn ska vi träffa läkaren på hotellet ocg se om det är bihåleinflammation.
 
Ser på Instagram att bi har fint väder hemma i Sverige också. Vad gött!

Puss


Poolhäng!

11:58:00
Vi har det gött!
 
Det blev poolhäng för hela slanten! Det var lite mulet när vi kom till poolområdet, men efter lunch sken solen från klarblå himmel. Barnen badade hur mycket som helst medans jag och Zoran njöt i varsin solstol.
 
 
Kvällen avslutades med minidisco med Lollo och Bernie, god middag, lek och filmkväll på rummet.
Puss

Första morgonen på Mallis

11:27:03
Buenos días 🇪🇸😍
 
Så vaknade vi upp till första morgonen på Mallis. Cala Bona är så vackert även om det är mulet. Det är varmt och behagligt och poolvattnet känns varmt, men barnen får ändå inte bada försen solen tittar fram.
 
Frukosten var suverän! Så mycket gott och det är absolut inte svårt art käka LCHF för mig här.
 
Min första löprunda blev efter frukost. Helst tränar jag ju innan frukost, men det gick riktigt bra. Det finns så mycket fint att se här. Längtar redan tills nästa löptur.
(Tack till kvinnan från Motala som tog bild på mig📸)
 
Nu ska lungorna få jobba lite för jag ska blåsa upp en megastor donut och flamingo.
Puss

Nu har vi landat på Mallis!

23:33:00
Äntligen framme!
 
Nu har vi äntligen landat på Mallis. Mer än en timma sena, men vi alla blev bra kompenserade redan på planet. Sånt uppskattas! Nu sitter vi på bussen som ska ta oss till hotellet. Nu börjar semestern på riktigt och jag längtar tills jag ska ut på min första löprunda imorn.
 
Världens bästa trio incheckade och klara!
 
Vi hörs imorn!
Puss

Poolside Lounge på Sankt Jörgen Park

10:17:00
Wow, vilken kväll!
 
För ett tag sen fick jag inbjudan till invigning av Poolside Lounge på Sankt Jörgen Park. Superkul att få inbjudan dit och med mig tog jag Johanna och Siranee
 
Och vilken invigning det var! Perfekt på alla sätt och vis. Skön musik, glatt folk, goda drycker, goda tilltugg och fantastisk plockmat. All personal var så serviceinriktad och alla var supertrevliga. En riktigt gid stämning helt enkelt. 
 
Jag och Siranee gick all-in på franska ostron, det är ju så gott!
 
Vi blev så bortskämda med allt det goda. Dom visste minsann hur ett invigningsevent skall hållas. Tiptop verkligen!
 
Några badade faktiskt både ute och inne, men inte vi! Jag nöjde mig med att posera på poolkanten.
Photocred to: enklaknep 
 
Minglade även med Johanna Toftby en stund, alltid lila kul att ses!
 
Och jag var bara tvungen att be om en selfie med självaste "Roj" ifrån Macken! En av mina barndomsidoler, är man göteborgare så är man!
 
En grymt rolig kväll och det blir nog ett par besök på Poolside Lounge i sommar.
 
Puss

Nedräkning pågår

07:32:00

2 dagar kvar!

 
Nedräkning pågår här hemma. Varje morgon frågar Filip samma fråga så fort han vaknar: -" Hur många dagar är det kvar tills vi åker till Mallorca?" Imorse frågade han inte utan kom stolt fram till mig med två fingrar i högsta hugg och talade om för mig att det är TVÅ dagar kvar idag.
 
Grabben som börjar skolan i augusti! Bild från när vi var och hälsade på i hans klassrum.
Tänk snart har vi bara skolbarn... Tiden flyger iväg!
 
Vi längtar lika mycket allihop! Igår var vi på Allum och köpte dom sista sakerna och växlade pengar. Nu är det bara tre saker kvar att köpa: vattenfast mascara, extra solkräm och vax.
 
Jag jobbar för fulla muggar. Det är sällan jag är ledig så PTklienterna vill ju passa på innan jag är på semester. Men resten av sommaren jobbar jag ju. 
 
Ha en underbar onsdag!
Puss

Semesternaglar!

20:35:45
4 dagar kvar!
 
Sista arbetssagarna innan välförtjänt semester och så var det ju så dags för riktiga semesternaglar. Jag är ju aldrig diskret med mina naglar och dör av tristess av för neutralt lack. Snyggt på andra, men själv orkar jag inte med det i 5-6 veckor. Jepp så lång tid får det mellan gångerna. Fördelen med att ha hittat rätt för ett par årsen hos Settie på GLANS STUDIO. Min egna naglar under akrylet är superfina och inte förstörda som dom lätt kan bli om man går till fel nagelteraput.
Nog om det ich tillbaks till mina fräsiga semesternaglar. 
Så all in på färg och dessutom mermaideffekt på dom neongula naglarna! 
 
Hur läckra är dom inte då?!
 

Eurovision 2018

07:41:00
Äntligen final 🎤🎶
 
Så var det äntligen dags för Eurovision 2018. Folkfesten med stort F där alla får vara precis vad och vem dom vill. 
 
Gul drink i glas med blå fot för att få in Sverigekänslan
 
Barnens gottebord som dom fått vara med att välja ut. Godiset hade vi och är kvar från påsk, haha! Det går inte åt mycket godis hår hos oss.
Det mesta av godiset och chipsen blev kvar... som vanligt! Frukten däremot, den tog slut!
 
Ost och charkfat till oss vuxna! Så gott
 
Benjamin Ingrosso var bäst igår och var helt klart värd sina åtta 12:or och fler, men det var fler låtar som var bra.
 
Vi tippade Top5:
1. Sverige 🇸🇪
2. Cypern 🇨🇾
3. Israel 🇮🇱
4. Tjeckien 🇨🇿
5. Estland 🇪🇪
 
Hur trodde du top5 skulle sluta?
Israel vann och Netta var en riktigt härlig tjej och låten är rolig. Vad tyckte du?
 
Puss

Två dagar i rad

10:34:00
Good Morning Lovers ❤
 
Från att inte ha setts på länge blev det två dagar i rad för mig och Natalie. Zoran var på grabbkväll så jag och barnen åkte dit. Barnen lekte och vi vuxna tjötade och hade det riktigt trevligt.  
 
Laura och Lionel 🌸
Och sommarskuggan Filip i bakgrunden 🖤
 
Det blev dessutom grymt god grillmat igen. Jag hade kunnat leva på grillat för att det är så himla gött. Det går ju att variera till oändlighet liksom.
 
Jag känner mig då lyckligt lottad att få ha så fina människor runt mig och familjen. En rikedom omöjlig att värdera.
 
Ikväll är det eurovision och vi ska kolla! Ska du? Har du en annan favorit än Sverige?
 
Puss

Grillmys med dom bästa

11:55:00
Årets första grillmys 🔥
 
Som jag hade längtat till gårdagens grillmys med dom bästa vännerna vi har. Familjen Lopez och Familjen Karlsson skulle komma till oss. Det blev även första gången som vi gick träffa lilla Aurora!
 
Vädret var helt fantastiskt och vi hade bokat grillplatsen vid föreningens fotbollsplan. Där kommer vi hänga fler gånger!
 
Vi avslutade med häng på vår balkong och drinkar!
 
En grym dag med våra favoriter!
Puss

En bättre torsdag!

09:57:00
Good Morning Sunshine ☀️
 
Det är en lite bättre torsdag idag! Den började med kaffe med öppna fönster på inglasade balkongen. Alltså vår utsikt, lugnet innan alla vaknat och fågelkvitter är  en svårslagen start på dagen.
 
Jag har hunnit med en del som att nopra ögonbrynen, utfodra kidsen, ringa ving och flygbolaget om Lauras nötallergi samt mailat med hotellet. Om 8 dagar åker vi och vi längtar så mycket efter att få en vecka tillsammans bara vi fem. Ingen tvätt, inget städ, inga storhandlingar, ingen matlagning och inga andra vardagsmåsten. Så GÖTT!
 
Bild från Rhodos aug-17
 
Nu ska jag köra ett träningspass innan jag och barnen ska åka och handla det sista inför dagens grillmys med Familjen Lopez och Familjen Karlsson ❤ Som vi har längtat efter dom allihop!
 
Vad hittar du/ni på idag?
Puss