FaceBook
Instagram
Mail

Jag börjar 1 okt med mammografi

21:57:00
God kväll ♥
 
Ja imorn är den rosa månaden kommen. 1 oktober och jag börjar måndagen med att göra min regelbundna mammogafi. Självklart är jag nervös just nu, men det är ju inte så att jag tar ut något negativt i förskott. Jag är cancerfri tills läkaren säger annorlunda och jag kommer aldrig att begrava mig i något som inte exicterar. Vad skulle det vara för liv? Speciellt för mig som gör detta med 2 års mellanrum. HJÄLP, jag hade inte kunnat njuta av livet som frisk ju. Jag kommer kanske och förhoppningsvis aldrig behöva få cancer.

Imorgon kommer dom att ta bilder i "tuttpressen", sen gör läkaren ett ultraljud på brösten och därefter ska en sköterska hjälpa mig att lära känna mina bröst som dom är nu. Det för att jag enklare själv ska känna skillnad och kanske därmed bara komma och kolla mig var 3:e år.  Hade varit skönt då strålningen inte är bra heller så man slipper ju gärna det OM det är möjligt.
 
Jag hoppas ju så klart att ni tänker rosa i oktober, att ni bidrar med det ni vill och kan. Jag kommer bära min rosa-skyddsängel så ofta jag kan hela oktober. HÄR hittar du en likadan. Med mitt företag Back To Basics PT kommer jag att ha 5 st GRATIS gruppträningstillfällen utomhus under oktober-månad. Det kommer skapas ett insamlingskonto (=Team Back To Basics PT) där dom deltagare (och även andra som vill) kommer kunna skänka en slant OM dom vill och kan.
 
All kärlek till er och håll tummarna för mig imorn ♥
 
 

Blodröd fullmåne på Fullmånegatan

16:43:20
Självklart var jag en av dom som ställde klockan för att gå upp och kolla på den blodröda supermånen.
Hur häftigt som helst tycker jag. Universum är så mystiskt och fantastiskt. Tänk vad små vi är i jämförelse med det liksom.
Inte dom bästa korten kanske, men jag tyckte dom blev coola.
 
Såg ni den?

Jobbfjäril!

08:14:45
Inget Loppi bloggevent för min del idag. Jag roar mig med kommunalt arbete och visst lyste det upp tillvaron att hitta en vacker fjäril på kontoret. 
Tröt som sjutton då jag var uppe inatt och fitade blodfullmånen. Mäktigt och vackert! Bilder kommer.
Puss

En bara vara söndag

22:08:16
Min och barnens söndag har i blandad kompott bestått av att:
Vakna av solljus och barnens pladder. Springa 5km i det härliga solskenet och den krispiga morgonluften.
Pussa Zoran hejdå. Pussla, måla och mysa framför barntv. Gå ut på cykeltur och snigeljakt i strålande sol och klarblå himmel. Sortera skräp på miljöstationen. Köpa glass och veckans rosor på torget. Få efterlängtat besök från Baba. Få spontanbesök från lillebror/morbror med familj. Skratta och äta godisask till bolibompa. Springa av sig sockerruset på lekplatsen innan lägging.
 
Ett perfekt avslut på denna veckan och perfekt uppladdning över den tunga jobbveckan som kommer.
 
 

Lionel 3 år

21:27:52
Tänk vad tiden går fort!Den 24 september fyllde Lionel 3 år. Känns som jag att jag såg honom födas typ igår.
Igår var vi bjudna till gårdskalas för att fira honom. Vädret var kanon med sol och blå himmel, det är ju helt underbart att kunna ha ett utomhuskalas på hösten ♥
 
Finaste Tuto ♥
 
 
 
 

Rutigt och snyggt!

10:21:00
God morgon ♥
 
Här gick vi upp tidigt. Redan kl.7:15, då gick nämligen Zoran och la sig efter att ha jobbat hela natten. Min duktiga man ♥ Nu får han sova tills vi ska gå på kalas i eftermiddag. Alla morgonsysslor är gjorda och nu går jag igenom lite jobbmail och så.
 
Fick ett mail imorse om att Röhnisch har 50% på deras rutiga träingslinne. Så jag valde att köra 2 för priset av 1 tankesättet och klickade hem ett svartrutigt och ett rödrutigt. Hade nog velat klicka hem alla 3 egentligen, men jag har mer träningskläder än vanliga kläder snart så jag får begränsa mig!
 
Just nu 99kr/st HÄR!
 
Vad och vart handlar ni mest?
Puss

Hello friday!

14:07:31
Jobbet utfört, paketen hämtade nu blir det hem för träning och tacos med familjen. Tjejerna har taekwondo ikväll och eftet det blir det mys framför film.
 
Snabba leveranser från både sportamore och h&m, me like ♡
 
Puss

Stressad men lycklig!

19:49:00
God kväll ♡
 
Idag har jag stressat mycket, men inte ens hälften så mycket som stresskänslan jag kände mig. Tidig morgon för PT-jobb på Exhale, lunchträning och ett spännande, roligt och helt bananas möte efter det.
Det är så mycket som händer nu och samtidigt som det är lite mycket och lite småläskigt så är det då sjukt roligt och galet kul.
 
Att det regnat massor på mig idag låtsas jag inte om!
 
Mina ögonbryn sitter på plats, läkta och bra ♥
 
Puss

Alla dessa känslor!

21:00:48
Vi var ju som sagt på bio idag. Jag och Laura gillar inte 3D-filmer så då fick hela familjen gå på vanlig bio. Vi gick inte till stora Bergakungen heller utan till gamla och mysiga Biopalatset.
 
Jag tycker bäst om Biopalatset ♡
 
"Insidan ut" är en jättebra film. Vi alla fem gillade den. Den går in på djupet fast på en väldigt pedagogisk nivå om våra känslor. Att känna känslor som glädje, vemod, avsky, rädsla och ilska är viktigt för att vi ska vara dom vi är. Att det t.e.x är p.g.a just dom känslorna som vi upplevt och därför minns saker/händelser på ett visst sätt. Den har allt. Den är rolig, spännande och sorglig.
 
Våra tre små gryn! Ni vet väl att det är barnens biodag den 4 oktober? Då är det halva priset på alla barnfilmer fram till klockan 15:00. Passa på att gå då ♡
 
Puss

Somliga går med trasiga skor

18:03:00
Inlägget innehåller adlink och klassas som ANNONS
 
I detta fall var det Laura som gick med trasiga skor.
Evelina råkade hacka ett hål med en kratta på hennes sneackers förra veckan. Typiskt!
Som tur var hade hon ett par helt nya skor hemma som hon fick av sin mormor i somras, lite Vans-stil på dom.
Igår gick det hål på dom också... Suck haha! Hon är överallt den alltså och hon förbrukar mer skor och kläder än båda sina syskon. En livlig tjej ful av energi som aldrig står still. Härligt. Även om det är stövelväder för det mest så är det ju bra att ha ett par sneakers hemma att bra slänga på sig.
Så nu fick hon välja ett par nya på → sportamore.se ← som just nu har 25% rabattNike och Adidas.
 
Dessa valde hon ↓ Självklart i favoritfärgena silver och rosa ♥
 
 

Studiedag

09:05:35
God morgon ♡ 
 
Inget regn idag, yeeyh!
Tjejerna har studiedag så alla 3 är hemma och myser idag. Jag är igång sen kl.7 i tvättstugan och kidsen har fått risgrynsgröt till frukost. Det var Filips önskemål så fort vi vaknade. Evelina sa att hon tyckte att det luktade jul här hemma och jag höll med. Nu när hösten är ett faktum längtar jag lite efter julen med granris, nejlikor i apelsiner och massor med ljus.
 
Jag tänkte att bio skulle vara den perfekta studiedags-aktiviteten då jag trodde att det skulle spöregna idag, men nu blir det så iallafall även om det inte regnar.
Alla 3 är eniga om vilken film vi ska se, dom har nämligen längtat efter att få se den. "Insidan ut" så klart!
 
Har ni sett den?
Puss
 

Min älskade och hatade kropp

14:18:04
Snackisen just nu är "debatten" mellan Maja och Katrin Z igår hos Malou Efter tio. HÄR kan ni se den om ni inte redan sett den. Temat var "Min älskade och hatade kropp".
Båda två vill väl det är inget snack om saken. Dom är överens om att folk ska må bra. Enligt Katrin Z gör man det genom att äta i balans med hur mycket du gör av med och därmed blir du smal. Enligt Maja gör man det genom att vara nöjd med hur man ser ut och att ha en bra relation till mat. Båda har helt rätt.
Den stora skillnaden mellan vad Katrin Z och Maja pratar om, är om man lyssnar på "debatten" att det är hur man ska se ut för att må bra skiljer sig. Det blev väldigt rörigt och jag fick känslan av att dom inte alls förstod varann.
 
Nu till hur jag ser på det hela.
Vi människor är enskilda individer, vi är olika och har också olika förutsättningar. Det betyder att vi kan göra exakt samma sak, men resultaten blir annorlunda. Att äta hälsosamt, motionera regelbundet, ha goda sömnvanor, inte stressa och undvika tobak och droger är bra för hälsan är ju varken en nyhet eller ett påhitt. Vi har aldrig varit så införstådda med det som vi är nu. Men allt det där är lättare sagt än gjort många gånger för att det är den optimala livsstilen för god hälsa. Vårt vardagspussel plus vår omgivning fylld av normer och reklam ruckar vårt fokus hårt. För att inte tala om hur våra gener och hormoner kan ställa till det för oss.
Den negativa fokuseringen på vad vi stoppar i oss är enorm och den är inte hälsosam. Antingen äter vi för mycket eller för lite, detta ofta tillsammans med dålig koll på vad vi stoppar i oss eller istället nästintill besatta av minsta lilla födoämne. 

Jag tror på inifrån och ut-effekten. Mår man bra inuti kropp och knopp så syns det även på utsidan. Jag menar inte att man då blir,är eller ska vara spinkig eller smal, utan hälsosam. Psykisk hälsa och fysisk hälsa går hand i hand. Vi är alla byggda på olika sätt, vissa är platta, vissa är kurviga, vissa är stora upptill och vissa stora nertill. Att bara vara smal betyder inte att man är hälsosam. Jag pratar aldrig om vikt och inte heller om klädstorlekar  som måttstock då det är inte är relevant för hur hälsosam en person är.
 
Men faktum kvarstår att det är ohälsosamt att vara överviktig/underviktig allra helst långsiktigt, och då spelar det ingen roll hur vacker du är eller hur bekväm du än är i hur din kropp ser ut. Detta är ett väldigt infekterat ämne och smutskastningen bara fortsätter. Det är svårt att få en ändring då. Förnedring och att skapa stora klyftor mellan individer p.g.a vikt och storlek är helt galet och kommer aldrig göra något bättre lika lite som att trivas i ett tillstånd som är farligt och ohälsosamt kommer göra något bättre.

Jag hoppas att kunna föra över kunskapen om optimal hälsa som livsstil till våra barn, alla andra är ett plus. I hopp om att dom aldrig ska gå vilse i vikthets.
 
 
 
 
 

Fullsmockad helg, skönt med måndag!

21:30:00
Det var ju min jobbhelg denna helgen, 7:15-16 fredag och lördag samt 13-22 igår.
Dessutom har det kommit ensamkommande flyktingarna till gamla skolan i Kortedala så jag har varit där på några snabbvisiter varje dag hela helgen. Min fina vän Märiam har jobbat natt där hela helgen ♡ Bor ni i göteborg och vill hjälpa till så är det just nu efterfrågan på herrskor i strl 43-45 gärna med ett par nya strumpor i. Behoven ändras hela tiden och jag kommer skriva om det så fort jag vet.
 
 
I lördags var det ju ingen dejtnight för mig och Zoran utan vi skulle ju på överraskningsfest för vår vän Cristian som fyllde 30+!  Natalie hade fixat så bra och inte försagt sig så han blev verkligen överraskad och hoppade till när vi störta fram i mörkret!
En jätte lyckad kväll ♡
Zoran ser lite småsur ut för att jag sressade honom att bli klar.
 
 Men efter lite hångel och dans var det glömt, haha! Zoran hade lika mycket läppstift som jag till slut ju!
 
Vi dansade mycket som vanligt! Och Natalie och Cristian dansade salsa som änglar med varandra! Så fina ♡
 
En fullsmockad helg och kul har det varit, men jag skulle ljuga om jag sa att det inte var gött med vardagslugnet igen. Jag menar vem vill inte höra läsläxa från Askungen i soffan?
 
Nu ska jag slötitta på TV innan jag lägger mig.
Puss och godnatt ♡

VIP-event H&M Beauty lansering!

16:35:00
I onsdags förra veckan var jag inbjuden till VIP-event på H&M i nordstan då dom skulle släppa sin Beauty-line och vi skulle få vara första med att prova och köpa produkterna med 20% rabatt på alla produkter.
Med mig hade jag min fina vän Jessica från Allékliniken och vi både tyckte att det var både fina och tillsynes bra produkter och dessutom väldigt prisvärda.
 
 
Har ni kollat in deras nyheter?
Just nu kan man använda koden 3143 för fri frakt!
Puss

Att slå in fredagen!

18:46:00
Woop woop för helg!
 
Det är min jobbhelg men ändå har jag fredagsfeeling. Slippa att väcka barnen när dom sover gott och alla andra vardagsrutiner som luskammning och läxor. Imornkväll ska barnen sova över hos baba för jag och Zoran ska ut tillsammans på kvällen. Mysigt!
 
Nu är vi hela familjen och tittar på tjejernas taekwondo träning, dom slår in den här fredagen och början på helgen. Sen blir det lite filmmys i soffan imnan läggdags och då blir det träning för mig. 
 
Puss 

Jag har ögonbryn nu!

22:01:00
God kväll!
 
Här sitter jag och är så lycklig. Jag vågade verkligen inte ta ut den här lyckan i förskott och jag tror inte jag ens förstod vilken lättnad som skulle sköljas över mig. Jag är så nöjd och då är detta bara första omgången, ifyllningen är om exakt en månad och sen är det helt klart.
Jag har lovat att berätta precis allt och att visa bilder. Hur gick det till idag då? Jo det ska jag visa och berätta!
 
09:15 var vi på Infinum, Zoran följde med som fotograf och smakråd. Jag var nervös, men så fort jag träffade Marika så liksom rann nervositeten av mig. I rummet var det lugnt och skönt med tända ljus och härlig avslappnande musik i bakgrunden. Hon frågade hur vi skulle göra med eventuell smärtlindring. Hon håller på att testa olika bedövningsmedel för att försöka hitta det som passar flest bäst. Alla är ju olika känsliga och det är väldigt individuellt hur pass effektiv bedövningen är. Jag valde att köra utan bedövning.
Vi tog förekort och sedan fick jag sitta på britsen och Marika mätte noggrant och målade mallar till ögonbrynen. Detta kan ta lång tid, det är viktigt att man känner sig helt nöjd och man kan aldrig bli för petig eller jobbig.
Det gick ganska fort för mig att bli nöjd, vi hade ju gått igenom form och önskemål under konsultationen.
 
 
Efter att ha kommit fram till den formen jag önskade så fick jag lägga mig ner på britsen medans Marika blandade färgen. Även den var jag med om att bestämma, jag valde en lite mörkare brun med väldigt lite röda pigment i. Efter det målade Marika med vattenfastpenna runt omkring mina ögonbrynsmallar för att noggrant se vilket område hon skulle hålla sig inom.
 
Sedan var det dags att börja tatuera. Marika började med att dra ett streck för att jag skulle veta hur det skulle kännas. I videon nedan hör ni hur förvånad jag blev.
 
Det är klart att det känns, men det gjorde ju inte i närheten av så ont som jag trodde efter att ha läst skräckhistorier på internet. MEN allt är individuellet och jag förstår att alla har olika smärttrösklar så jag förlöjligar ingen då min smärttröskel är väldigt hög. Det svider och bränns på samma gång, så känns det. Sedan drog hon 3 streck åt gången för att sedan torka av emellan. Det känns mer ju längre in mot näsan man kommer. 9/10 nyser då, det gjorde inte jag. När första brynet var gjort la hon bedövningsmedel på det innan hon började med det andra. Detta för att hon sedan skulle fylla i eventuella luckor i brynen.
 
När hon hade gjort båda brynen fyllde hon i lite luckor som hon upptäckte. Sen fick jag en spegel för att själv kolla och säga vad jag ville korrigera och fylla på. Då brast det lite för mig och ett par lyckotårar kom. Vilken lättnad, äntligen! Jag visste att hon var duktig, men så här?! Det gick över alla mina förväntningar.
 
Efter lite gråtfest och lite fler streck så tvättade hon rent med kallt vatten. Det sved. Sedan la hon på ett franskt snigelslemserum som ska vara väldigt bra för läkningen. Svullen men väldigt lycklig kramades vi innan jag gick. Jag är så lättad och tacksam som kommit så rätt. 
Efteråt var det så klart ömt med en svidande brännande känsla, men det gick över inom 1 timme och samtdigt försvann svullnaden och rodnaden.
 
Så har du funderat över att göra kosmetisk tatuering så kan jag med hela mitt hjärta rekommendera dig att gå till Marika! Du kommer inte att ångra dig! ♥
Puss

Evelinas rum!

18:23:50
Tiden går så fort så fort. Från barnrum till flickrum och nu till tjejrum.
Hon har valt allt själv. Tapet, sängkläder, skrivbord, stol, lampa, matta, ja allt. NU är det bara piffet som saknas. Hon vill ha lite fotoramar, en stor väggspegel, en liten bokhylla och kanske en silvrig liten kristallkrona. Sen är hon helt nöjd.
 
Hon ville att alla lampor skulle vara tända i rummet när jag tog kort där av det lite gulare skenet i rummet.
"Jag älskar mitt rum mamma, här trivs jag!" sa hon idag. Skönt att höra ♥
 
Filip och Laura har också fått lite nytt och annan ordning inne i rummet, men jag har inte hunnit ta kort på det ännu. Idag öppnade dom paket från Jollyroom.se som vi vann på ett event.
 

Nu ska jag få ögonbryn!

09:56:26
Nu är jag här, nu är det dags. Trodde jag skulle vara mer nervig, men jag är lugn och litar helt på Marika. Nu ska vi snart börja med själva tatueringen, spännande!
 
Jag ska få ögonbryn ♡
 

Imorn 3D tatuerar jag ögonbrynen

18:01:00
Sista dagen med målade ögonbryn är kommen
 
Imorn är dagen kommen, dagen som jag har längtat och sett fram emot.
3D tatueringen av mina ögonbryn på Lasting Lines. Jag kommer kunna gå upp och gå rätt genom dörren precis som alla andra. Det kan jag nu med, men då tror alla att jag är JÄTTEsjuk och ser medömkande ut.
T.o.m barnen är påverkade av det. Om vi är på väg någonstans och det börjar regna är det någon av tjejerna som säger "Akta ögonbrynen nu när det regnar mamma!". Haha ja men ni hör ju, helt galet.
Samtidigt är jag ju nervös. Det är en tatuering i ansiktet, inget som går att dölja direkt heller. Fast nu vet jag ju att det kommer bli hur bra som helst för Marika är så himlans duktig och proffsig. Jag litar helt och fullt på henne annars hade jag ALDRIG gjort detta. Mina läsare kmmer dessutom få rabatt!
 
Tänkte dela med mig av tipsen jag fått nu innan det är dags:

Hur lång tid tar det?

Avsatt tid för behandling är 2 timmar. Är man allergiker kan man några dagar innan bokad tid komma för kostnadsfritt allergitest. Vid behov/önskan kan en konsultation bokas in mot en avgift som senare dras ifrån vid behandling.

Att tänka på innan bokning

Undvik alkohol, blodförtunnande medicin, även smärtstillande sådan, nikotin och koffein samma dag som behandling och gärna 2 dygn innan. Dessa ökar risken för blödning under behandling vilket gör att färgen lättare blöder med ut som då ger ett sämre resultat. Undvik att svettas 24 timmar före och efter (ex. träning, bastu, solarium).

På behandlingsdagen

Kom ej stressad! Undvik koffein och nikotin. Vi går igenom önskemål om form och färg och därefter får du ligga ner medans behandlingen utförs.

Skötsel

Hur länge tatueringen sitter beror på många saker som t.ex., hudtyp, cellförnyelse, livsstil, hudvårdsprodukter, sol, svett, hormonrubbningar, mediciner m.m. Vid korrekt skötsel vanligtvis i 3-5 år. Ibland längre.
 
Nu har jag ännu mindre ögonbryn än när kortet nedan togs för några månader sen.
 

Man blir varm i hjärtat!

10:41:00
God morgon ♥
 
Jag blir så varm i hjärtat när jag ser att folk runt omkring mig engagerar sig i flyktingkrisen som råder just nu.
Folk köper mat för flera hundra och lämnar på centralstationerna där flyktingar befinner sig, skänker pengar och kläder och framförallt TID och KÄRLEK.
 
Jag är ju sedan flera år tillbaka världsförälder genom UNICEF och är även bloggar för varenda unge genom dom.
Jag gillar deras arbete och har så stort förtroende för dom.
Så jag blev lite extra glad när Jennifer - En chic mamma bekännelser startat en insamling med UNICEF.
 
Vill du också vara med och hjälpa till? Sjävklart vill du det!
Sms:a KÄMPA 3317 till 72900 och skänk 50kr.
En dag kan det vara du och jag som behöver denna hjälpen, vår trygghet är inte att ta förgiven!
 
Puss