FaceBook
Instagram
Mail

Ett livstecken!

09:45:25
Det var väl på tiden!

Man hade ju nästan kunnat tro att det inte hänt något i mitt liv, men haha! Så är så klart inte fallet. I vanlig ordning händer det mycket och samtidigt, så klart! 
Men nu har vi (förhoppningsvis) kommit ur denna renovering med förståndet i behåll. Jisses, vilken pärs. Man tror att man betalar 150 000 kr för att det ska klaffa och man inte ska behöva göra så mycket själv.... Så är inte fallet, bara så ni vet. Så det kostar inte bara MASSA pengar utan även tålamod, psyke och att du är på plats MINST 4 timmar om dagen så även tid man kanske inte har måste ändå investeras. Sen kommer städningen efteråt och hjälp vad jag har städat!!

Vi börjar komma iordning nu och är så nöjda med vårt nya kök.
Här kommer en tjuvkik, bättre bilder kommer när allt är på plats.


Tanken är att vi ska totalrenovera badrummet och lilla toan, men både jag och Zoran är överens om att vi måste glömma hur jobbigt detta var innan vi sätter igång det projektet, haha!

Puss

Evelinas 11-årskalas

18:26:00
Evelina 11 år!
 
Och så kom äntligen dagen när vi skulle fira vår 11-åring tillsammans med släkt och vänner.
Första kalaset med nya köket klart ♥ 
En mycket nöjd tjej somnade på kvällen och så även föräldrarna.
 

Fredagsnöje

01:06:15
Direkt efter jobbet åkte jag och mötte upp Zoran i lägenheten för att reda ut problem som uppkommit i köket. När det var gjort skyndade jag mig hem till Baba för att ge barnen mat för att ta med dom på aktivitet. Barnens kusin Maša var här också så hon följde med oss.

Jag hade bokat 90 minuter bowling 🎳
Vi älskar bowling!




 
En riktigt bra start på helgen ♡
Puss

Evelina 11 år

19:06:10
Hipp Hipp Hurra 
för vår Evelina idag
 
Tänk att vi har varit föräldrar i 11 år. Tiden har gått så fort att det inte är klokt. Jag tittar ofta på barnen och förundras över att dom är våra. Vi har skapat och format dom. 
 
Evelina, min fina flicka. Jag är så glad över att just jag fick ära att bli din mamma. Att få utvecklas och växa upp tillsammans med dig. Du har lärt mig så mycket och format mig att bli den mamman jag är idag. 
Du är omtänksam, ansvarstagande, vänlig och ordentlig. Du är rolig, skojig, busig, sprallig och smart, men också bestämd, ibland småtjurig och tvär. 
Musik, dans och pyssel är det du gillar allra mest och att vara med dina nära och kära är viktigt för dig. Tonåren knackar på dörren ochh det märks på många sätt. Därför är jag glad att det inte var så längesen jag var det själv för jag känner så väl igen både känslor och tankar du har. 
Jag älskar dig min fina tös och är så stolt över att få vara din mamma ♥ Jag älskar dig!
 
 
 
Just nu bor vi hemma hos Baba p.g.a renoveringen hemma. Så imorse gick vi alla upp tidigt trots att det är sportlov för att fira vår stora tjej. 
 
Många paket och många ljus i kladdkakan!
 
Hon blev nöjd med alla paket som innehöll massor med kläder och LOL- bollar. När jag kom hem från jobbet hade barnens kusin Masha kommit så jag tog med dom ut på promenad och lek. Vi hade riktigt roligt och hittade flera olika lekplatser att leka på här i Hammarkullen.
 
Min egna Dolly Style-trio
 
Födelsedagsbarnet är så nöjd med sin dag ♥
Puss

Hej då köket!

12:43:00
Medans vi är i Danmark och göttar oss...
 
...så håller hantverkarna hemma på med att riva ner vårt gamla kök. Nu finns det ingen återvändo.
Vi har fått uppdateringar från arbetsledaren hela tiden och igår eftermiddag var det bara mosaikväggen kvar att ta bort. Nu längtar vi tills allt är klart. Imorn kommer det en kille som ska köpa alla våra tidigare vitvaror.
 
9 flyttlådor senare var köket nedpackat och tre av dom skänkte vi bort. Tänk vad mycket man sparar i onödan när någon annan kan få bättre användning för det.
 
Visst ska det bli spännande att se det nya?!
PUSS

Stylingassistent för en dag

08:56:00
Våra stjärnor ♥
 
I lördags var Filip bjuden på kompiskalas och jag och Zoran skulle packa ner hela köket. Inte så kul för tjejerna. Så jag lovade dom att vara deras stylingassistent innan vi började med köket.
Dom ville bli fixade inför Mellon, inte för att vi skulle gå och titta på den, men dom ville vara fina hemma i soffan. Vi hade riktigt roligt med musik och grejer. Jag kommer ju själv ihåg hur speciellt det kändes när man blev ompysslad av mamma eller en kompis. 
Tjejerna äger mer smink än mig, men sminkar sig inte speciellt ofta. Mest om dom fyller åt eller ska på konsert eller så. 
 
Lockat hår och sminkning 💞
 
Tänk vad stora dom är båra tjejer. Evelina blir 11 på onsdag och i år ska Laura fylla 10 år. Tiden har gått så fort och det känns som att det bara går snabbare och snabbare...
 
Vår stiliga kille valde som vanligt sin outfit helt själv.
 
Puss

Flyttlådor inköpta

08:39:00
Då var det dags... 
 
Igår var Zoran iväg och köpte nya flyttlådor för nu är det äntligen dags att börja packa ner alla grejerna i köket. Det är nämligen så att nya köket kommer på onsdag (på Evelinas 11-årsdag), men redan på måndag börjar dom riva det gamla.
 
Det är med skräckblandad förtjusning får jag erkänna. Vi har ju längtat efter detta och verkligen planerat och beställt precis det som vi vill ha, men...
Jag är ett litet kontrollfreak och detta har jag liksom ingen kontroll över alls känns det som så jag får helt enkelt lämna det i proffsens händer och hoppas på det bästa, haha!
 
Men något jag har absolut kontroll över är min träning... I torsdags brände jag av ett benpass som jag minst sagt känner av. Det är sällan jag har sådan träningsvärk som jag har nu, men det är ju gött!
 
 Så vår lördag ska ägnas åt att packa,flytta möbler, tvätta, köra Filip till kompiskalas och mysa ♥
Vad ska ni htta på?
 
Puss

Slasksoppa

08:32:49
Slaskigt värre!
 

Idag har jag varit kors och tvärs över Göteborg och för ovanlighetens skull hade jag PTbilen. Jag har fått min del av slasksoppa kan jag lova. I måndags läckte båda min boots in på vägen hem från jobbet. Blä säger jag bara! Dags för nya och det blir nog ett par exakt likadana för jag har varit så nöjd med dom. Men ingen fara på torpet, jag är ingen stor miljöbov så imorn åker jag spårvagn igen.

Dagens frulle innan jobbet, kokosgröt ♡

Ikväll hade jag planerat att gå på ett litet event, men nu ska jag istället vara hemma och mysa med barnen ♡

Hoppas du har haft en fin onsdag!
Puss


Vardagen

16:52:00
Blommor på en måndag
 
Och så kastades man in i vardagen igen. Barnen till skolan och jag till jobbet. Igår jobbade jag till kl 19:30 och forsatte sen jobba vid datorn fram till kl.22. Idag slutar jag kl.19, men ikväll ska jag inte jobba hemma sen. Jag vill filmmysa med Zoran. För imorn och fram till söndag är det ham som är på jobbet kvällstid så då kan jag jobba från datorn istället.
 
Igår morse kom han med blommor till mig imman han körde mig till jobbet ♡ 
Kärlek i vardagen!
 
Jag älskar vardag ovh rutiner lika mycket som jag älskar ledighet och resor med familjen ♡ 
Kört ryggpass idag!
 
Vad gillar du mest? Vardag eller semester? Eller är du som jag och gillar båda?
Puss

Fjällen Dag 4

08:23:00
Sista åken och hemfärd!
 
Efter att ha checkat ut och lastat i bilen åkte vi skidor i två timmar innan vi åt lunch och började vår resa hemåt. Tänk vad vi utvecklats på dessa dagar i fjällen. Jag, Evelina och Filip åker blå ⭕ backe utan problem och Laura avslutade med att åka röd 🔴 backe och även göra ett skidhopp. Vi har haft en helt fantastisk weekend i fjällen. Får familjen bestämma så vill dom att vi åker varje år... Jag är inte lika sugen på att offra vår solresa i maj mot fjällresa varje år. Vi får väl se..
 
Sista dagen i backen ♡

 
Jag lyckades fånga alla mina skidstjärnor på film när dom åkte ☆
 
På hemvägen åkte vi förbi min moster Inger och stannade på fika. Min kusin Cecilia och hennes son Alvin var där också. Så mysigt att hinna ses ♡


 
Vid kl.21 var vi hemma i Göteborg. Och visst är det så, borta bra, men hemma bäst!
Puss

Sista fjällfrukosten

09:24:00
Nedräkningen har börjat!
 
Jajamen, alarmet ringde kl.7, men jag var vaken innan dess. Jag och Zoran packade igår när barnen hade lagt sig så det mesta var redan klart nu på morgonen. Vi ska checka ut kl.10 så vi ska packa in i bilen och åka skidor fram till lunch! Sen äter vi här och efter det åker vi förbi min moster Inger och fikar på vägen hem.
 
Vi åt frukost vid utsikten till backarna
 
Laura började störtblöda igårkväll så vi fick byta täcke och allt och imorse började det igen precis innan frukost. Det är verkligen som att slå på en kran, det bara forsar ut blod, stackars tös ♡
 
Nu sitter hon och gör det sista i matteboken innan vi beger oss
 
Puss

Fjällen Dag 3

23:37:00
Backe upp och backe ner...
 
Nu kan vi åka skidor jag och barnen, på riktigt. Vi kan åka lift utan att ramla av eller snubbla samt att vi kan hoppa av liften utan att orsaka stopp eller glida ner på den bakom.
Vi kan bromsa både genom att ploga och även på sidan. Vi kan åka rakt ner, slalom, fiskekrok och även hoppa på hopp. Vi kan åka gröna och blå backar.
Det är inte så pjåkigt för att vara första gången i fjällen och 3:e dagen någonsin på skidor.
 
Den numera obligatoriska pussbilden ♥
 
Idag gick vi ut från lägenheten strax efter kl.10 och kom in igen strax innan kl.18. Vi har hunnit åka massor, åka gondolliften upp till Toppstugan för lunch och fastnade i en kvart på 400 möh och ner igen. Zoran åkte skidor ner, vi hade inte ens med våra upp, haha!
 
Barnen och jag gick vår sista dag i skidskolan och vi alla njöt av att kunna åka skidor ganska så bra. Vi har lärt oss bra saker och finslipat det vi redan kunde.
 
Ikväll har vi haft mellomys precis som typ 75% av alla i Sverige.
Vi gillade låtarna som kom vidare, men tjejerna höll mest på High15. Har du någon favorit?
 
Puss

Frukost vid backen

10:05:56
God morgon vackra vintervärld!
 
Även denna morgon var alarmet ställt på kl.7. Kroppen känns bra. Vaderna känns det lite i och även i ett blåmärke på rumpan/höften som jag fick på min första vurpa, men annars bra. 
Både Filip och Laura startade morgonen med näsblod. Filip blödde lite grann, men Laura blödde mängder som vanligt när hon väl gör det. Typiskt nog har vi ju glömt hennes vadd som stoppar blödningen fort hemma. Men med bomullstuss dränkt i nässpray fick vi stopp på den. Bäst att ha med det ut i backarna idag tror jag.
 
Denna morgonen åt vi frukost med utsikt över backarna.
Ser ni backen under kransen? Det var den jag åkte störtlopp ut för igårkväll och slängde mig ner i snön.
 
Kolla in min nya snygga fjälltröja, ett REAfynd från H&M!
Antaglien var det väl så jag såg ut i backen igår, haha!
 
Nu ska jag hjälpa Laura med med matteboken innan det är dags för första passet i backen.
PUSS

Fjällen Dag 2

23:19:00
-"Se upp i backen annars får du hål i nacken!"
 
Vi är här i precis rätt tid. Det är så lite folk. Vi behöver inte köa till några liftar eller  trängas i backarna.
Hur lyxigt är inte det?! Vi kunde inte ha fått en bättre vistelse första gången i fjällen.
 
Idag var det -3, vindstilla och snöfall!
 
Första vändan ute i backarna åkte vi skidor från kl.10-13 sedan gick vi till lägenheten för att äta lunch.
 
Jag åt omelett och halloumi medans familjen åt spagetti med köttfärssås.
 
Efter lunchen skyndade vi oss ut i backen igen för barnens skidskola som började kl.14:30. Och  direkt efter deras var det dags för min. Vi var ute till kl.18 så alltså totalt över 6 timmar ute i backarna. Vi alla slog till med att åka en blå backe precis innan vi gick hem. Alla klarade det galant utom jag som fick panik när det gick för fort och slängde mig ner på sidan mitt i backen, haha! Imorn ska jag öva på att åka långsamt och metodiskt. Barnen är så duktiga att det inte är klokt. Mäkta stolta över dom är vi, vilka modiga barn!
 
Kvällen avslutades med fredagsmys framför Wild Kids och Talang. Jag och Zoran drack en god cava som jag fått i present av en av mina PTklienter. Så gott!
 
Puss och godnatt!


Frukost vid brasan

09:33:00
God morgon från fjällen! 🗻
 
När klockan ringde kl.7 imorse så trodde jag att den fått fnatt för det kändes som att jag precis lagt huvudet på kudden. Då har har man sovit gott. Det har vi gjort allihopa faktiskt och alla fem vaknade utan träningsvärk.Kl.8 öppnar frukosten och då var jag och barnen klara att gå ner. Zoran kom på efterkälke..
 
Barnen valde frukost framför brasan framför utsikten till backen utanför, bra val tycker jag!
 
Lchf-frallor och kokt ägg! Och hur söta är nte dom där mini-kaviartuberna? Älskar dom!
 
Laura fick halsfluss i söndags och har därför varit hemma från skolan mån-ons och har därmed en del att ta igen medans vi är här i fjällen. Laura och Zoran hämtade allt i onsdags så läxorna gjorde vi i onsdagskväll, men matteboken och läsboken har vi med oss. 
 
Tjejen som hellre hade varit i backarna↓
 
Snart blir det backen!
PUSS