Tokenkelt lchfbröd

09:35:00
Det händer inte ofta nuförtiden att jag bakar bröd, men igårkväll blev jag så sugen på att göra toast så då gjorde jag bröd. Jag slängde ihop ett bröd som blev gott och var duktig nog att skriva ner exakta måtten så jag ka
 
Ingredienser:
4 ägg 
2 dl vatten 
1 dl mandelmjöl 
2 tsk bakpulver 
1 dl profiber
3 msk fiberhusk
1 msk smakfri kokosolja
(Jag har i 1 tsk brödkrydda)
 
Sätt ugnen på 180 grader
Vispa ihop äggen och vattnet i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser och blanda. Låt smeten stå och tjocka till sig i 5 minuter. Smörj en brödform med smakfri kokosolja och "bröa" med sesamfrön eller mandelmjöl. Lägg i degen och fördela den jämnt och låt det sedan grädda i mitten av ugnen i ca. 40 minuter.
Ta ut brödet och skär längs sidorna så att det inte fastnar. Låt det svalna innan formen värms upp och ner på en kökshandduk. Eventuellt kan man banka lite i botten för att få brödet att släppa.
Skiva upp i önskade skivor och förvara brödet kallt (i kylen) men servera det rumstempererat.
 
Rosta, toasta eller ät det som det är!
 

Kommentarer
Postat av: Jessica Högberg

Så gott det såg ut med varma mackor i toastjärn!! Kanske måste jag baka oxå... hehe

Svar: Tycker jag absolut! 😄
Emelie

2017-02-08 @ 12:13:21
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Jessica Högberg

Blev ingen toast men dock bakat, vi har inte riktigt samma recept men nästan... haha

2017-02-09 @ 11:36:17
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Anders

Oh, toast saknar jag när man äter LCHF. Detta måste testas!!

2017-06-09 @ 11:26:08
URL: http://barometern.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: