FaceBook
Instagram
Mail

Mot Stockholm!

13:31:00
Resan har bara börjat, men det har redan börjat spåra ur haha! Morsan hittade inte sitt kort när vi skulle ta ut pengar så vi fick vända tillbaka hem till henne och leta, men det är "spårlöst" borta. Så vi fick sätta oss i bilen igen och åka mot Stockholm och spärra hennes kort. Hjälp alltså! Detta kan gå precis hur som helst! Ni följer resan bäst på instagram. *undermyumbrella.se*
 
 
Ni följer väl med oss på resan med 40tim-kryss med Silja Serenade till Helsingfors?
Puss

Jag har rest mig

16:15:00
Hallå eller?!
 
Om ni trodde jag hade dött så hade ni nästan rätt. Jag drabbades nämligen av en helt fruktansvärd man-cold  (en mans förklyning) i fredags kväll. Trodde Det enbart var min allergichock först, men icke. Hjälp!
jag har inte varit förkyld på typ SEX år. Det är ju aslängesen!!! Självklart sjukanmälde jag mig i helgen. Man jobbar inte med sjuka människor när man är sjuk. Punkt slut!
 
Men jag är grym på att kurera och nu är jag mycket bättre. Rösten är någorlunda tillbaka och näsan rinner inte som en öppen kran längre. Värst är det i bröstet. Ett jättejobbigt tryck liksom. Men det går över sakta men säkert känner jag. Zoran och barnen var hos Baba igår och med sig hem hade dom sarma till mig. Det är jugoslaviska kåldolmar med surkål. Så gott!!!
 
Tack världens bästa svärmor ♡
 
Nu sitter vi i bilen upp till Örebro, imorn drar vi till Sthlm och sen vidare till Helsingfors med Silja Line.
 
Puss

7 dagar i rad.

10:54:46
God morgon! 
 
Det var längesen jag jobbade 7 dagar i rad, men det får det vara värt för en hel veckas ledighet nästa vecka. 
Idag jobbar jag 9-18 på gymmet. Massa endorfiner som ska fram innan helgen. Sen blir det kommunalt hela helgen. Fullt ös ☆
 
Just nu väntar jag in en av mina klienter som fyller år. Då är man värd paket minsann ♡
 

Happy midweek

20:34:37
Redan onsdagskväll!
 
Vi började dagen med att möta en vacker himmel när vi skulle gå till bilen. Ett lugn och en härligt power-feeling svepte över mig och den har hållt i sig hela dagen.
 
Jag jobbade halvdag medans Zoran varade Filip som har haft ont i örat. Tid är bokad på Lundby nästa vecka, nu får dom göra något.
 Middagen blev enkel, men god. Lax är aldrig fel liksom.
 
Lekplatshäng, läxor och mys i soffan framför "Labyrint" blev det också. Tjejernas taekwondo-träning får vänta tills på fredag, då har nog hostan gett med sig. 
 
Nu ska jag köra 30 minuter på crosstrainern innan Zoran kommer ifrån jobbet och vi kan mysa.
Puss

What's up?

23:03:24
Good evening ☆
 
Ny vecka och den rullar på i rasande fart alltså.
Mycket jobb både med företaget och i kommunalråd, men sen har vi höstlov jag och barnen i en hel vecka! Idag bokade vi även in en liten mini-trip som barnen inte har en susning om ännu. Gah! Jag älskar överraskningar.
 
 
Idag kastade livet citroner på mig och vet ni vad, först sved det lite grann, men nu... Nu har jag samlat kraft till att göra lemonad (sockerfri såklart) så det det räcker och blir över. Oh yes, jag ger mig inte i första taget.
 
Puss

Endast tandlösa pumpor i detta hem

15:55:00
Hello lovers ♥
 
I tisdags var vi i Lilla Edet och gjorde fint på morfars och Kerstins grav. Nya lyktor i fin mässingfärg, samt orangea rosor och en söt liten pumpa som Filip valde.
 
Det blev hur fin som helst, men Filip har velat ha en egen pumpa ända sedan dess och jag har lovat honom en. Det är viktigt att hålla på löften så igår när vi storhandlade köpte vi en till honom.Den skulle det så klart bli en lykta av. Här hemma är det Tata Zoran som sköter pumpa-aktiviteter då jag får utslag på händerna när jag tar i rå pumpa.
 
Alltså, jag tycker att videon är så söt. Först och främst för att min lille grabb är livrädd för läskiga pumpor med tänder och sen för att hans fantastiska storasystrar är snabbt där för att trösta honom medans hemska morsan bara filmar eländet, haha! Älskade ungar vad jag älskar er ♥
 
Jag undrar just hur poppis det kommer vara när jag visar upp den här filmsnutten för honom om sisådär 10 år, haha!
 
Det blev en superfin liten pumpa när den var klar och Filip var så nöjd och glad så.
 
 
Gör ni pumpapynt hemma?
Puss

Bubbel och trubbel

14:26:57
Hejsan hoppsan blogglovers!
 
Vaknade kl.8:30 idag och det var välbehövligt kan jag lova. Jag har sovit som en stock. Kanske beror det på att jag mötte upp en go bloggis för ett glas bubbel när hon är på besök i stan. Kände mig super "afterworkig" i mina jobbkläder, haha!
 
Skånska stockholmaren Johanna ♡
Bubbel på champange-dagen ☆
 
Vart kommer trubbel in tänker ni nog!? Jo, förstår ni att det som så att idag var det meningen att höstens städdag i föreningen skulle hållas. Livet i en bostadsrätt! Vi är ALLTID med, i ur och skur med alla kidsen. Vädergudarna har sagt jela veckan att det skulle vara 5 grader, regn och blåst idag. Ingen nyhet alltså! När jag väl har fått på mig själv och barnen alla regnkläder och kommer ut säger en granne att det blivit inställt! Say What? Så pissdåligt att jag vill kasta ägg på dom som beslutat det. Moget va? Men på riktigt, jag är ledig 4 dagar i månaden; FYRA!!! Och en av dom har föreningen nu tagit ifrån mig till ingen nytta. Så jag är lite bitter, bara lite!
 
Mina kickass-kids och jag ♡
 
Nu ska jag väcka min man med nybakta lchf-kakor och sluta vara bitter!
 
Puss

LoppiBlogbag Höst 2016

21:23:00
Jag var väldigt nöjd med denna LoppiBlogbag måte jag säga.
Älskar att det är fullsize produkter som passar hela familjen.
 
 
I höstens LoppiBlogbag 2016 fanns
- Colgate Tandkräm
Colgate Smiles kids 0-5 är en tandkräm speciellt framtagen för de minsta, med ny mild smak med anpassad fluornivå. 50ml. #colgate #smiles
 
- Palmolive Barntvål
Magic Softness härlig skumtvål direkt från pumpen  med en ljuvlig äppeldoft, som gör det så mycket roligare att tvätta händerna. En banbrytande innovation inom handtvål, som ger skum direkt från pumpen tack vare den unika pumpfunktionen. Berikad med fuktgivande ingredienser och efterlämnar en otroligt mjuk känsla.  

 
- Yoplaits Safari
Yoplaits Safari är den kalasgoda yoghurten som gör varje dag extra rolig för nyfikna och leksugna barn i alla åldrar. Släta, lena och riktigt smarriga smaker, helt utan fruktbitar, att fylla på spralldepåerna med. Safari fruktyoghurt kommer i multipack bägare (6x125g) i tre olika varianter; Safari Djungel (Jordgubb, hallon), Safari Äventyr (Päron-Vanilj, Hallon) och Safari Expedition (Jordgubb, Hallon, Päron-Vanilj). 
 
- Neutral
Neutrals tvättmedel är särskilt utvecklat för känslig hud tillsammans med Astma- och Allergiförbundet. Det innehåller 0% färgämnen och 0% parfym för att minimera risken för allergiska hudreaktioner. Tvättmedlet rengör och tar bort fläckar effektivt redan vid 30 grader. Finns för både färgade och vita textilier.  
 
- Comfort
Sköljmedlet Comfort Sensitive är parfymfritt och extra milt mot känslig hud. Det är dermatologisk testat och rekommenderat av Astma- och Allergiförbundet. Comfort Sensitive vårdar dina kläder och lakan samt gör dem härligt mjuka och fräscha! 
 
- Old El Paso™
Old El Paso™ utvecklar nu sitt mexikanska sortiment genom att lansera en minivariant av sin populära mjuka båtformade tortilla Stand ’N’ Stuff™. Nya Mini Stand ´N´ Stuff™ är ett praktiskt och gott alternativ för alla som vill äta god tortillas men i litet mindre format. Den nya minivarianten gör Old El Pasos mexikanska sortiment ännu mer spännande. Mini är ett bra alternativ för barn under Taco-kvällen men också för övriga familjemedlemmar då den tack vare sin storlek ger nya spännande sätt att äta tacos på. 
 
- Folksam
Folksams barnkit är ett praktiskt litet kit som är perfekt att ha med sig i bilen eller i väskan. Den innehåller diverse bra att ha grejer såsom: vattenavvisande plåster, skavsårsplåster, brännsårsplåster, brännskadegel, torkare och solskyddskräm. 
 
- Storytel
Välj bland tusentals titlar! Upplev kittlande maktspel, ångande passion, träget polisarbete eller roliga barn-/ ungdomsböcker. Med Storytel får du tillgång till tusentals ljudböcker direkt i mobilen och många kan du även läsa som e-bok. I LOPPIblogbag får du 30 gratis dagar med Storytel! 

Knytskor!

23:25:00
Inlägget innehåller adlinks och klassas som ANNONS
 
God kväll!
 
Min lediga dag gick fort. Men som tur är har jag två till i helgen.
Idag invigde tjejerna sina sprillans nya sneakers. Hur snygga som helst och dessutom med riktiga skosnören.
Båda är superduktiga på att knyta och nu var det dags för första riktiga knytskorna. Stora tjejer alltså.
 
Lite varmare basketmodell från Adidas, just nu på REA hos Sportamore.
Ord.pris - 499kr NU - 349kr
 
Nu ska jag sova!
Puss

Ledig torsdag!

09:56:01
Oh yes, ni läste rätt!
Jag är L E D I G! Och håller barnen hemma en extra dag (dom har varit hemma med Zoran hela veckan för hosta och snuva).
Vi är noga med att hålla barnen hemma länge när dom väl blivit dåliga. Det är högt tempo på skolan/föris och man ska orka med det. Dessutom är immunförsvaret nedsatt och lättare att smittas av andra baciller då.
Så alltså hellre en längre VAB än 15st små VAB. Vi har tagit hem alla böcker också så dom missar inga läxor iallafall.
Morgonkaffe och julinspo ♥
 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen så att vi kan sätta oss i bilen och åka till min morfars grav i Lilla Edet och samtidigt ta ett eller två varv på Klädkällar'n. Såg på deras instagram att det kommit in lite jul där också. Vi närmar oss vintern med stormsteg!
 
Puss

Inte alls som planerat

18:14:12
Hello!
 
Just nu ska jag egentligen vara på Desirée Larsens event i Lerum.ö, men här sitter jag i köket och dricker kaffe i träningskläder.
Barnvakten (min pappa) har fått ryggskott och då bör man inte passa tre barn. Kanske lika bra då det kändes jobbigt att lämna barnen till barnvakt med tanke på att Laura fick en allergichock igår. Valnötter var boven... suck! Vi får hoppas att det var för att hon är förkyld och immunförsvaret är nedsatt.
 
Hon var full av nässelutslag, men det tog hennes kortisontabletter bort illa kvickt!
 
Så nu blir det soffmys framför barnens favorit "Labyrint" istället och det är inte så pjåkigt det heller ♡
 
Puss

Bloggevent på Manifest PR

10:40:00
Hello!
 
Igår var jag inbjuden på ett bloggevent på Manifest PR här i Göteborg.Så kul!
Deras vision med bloggeventet är att få mer att hända i Göteborg och att just sätta kvinnor i fokus. Grymt! Kvinnor ska lyftas fram och våga ta plats. Feministiskt tänk helt enkelt. Jag gillar't så klart.
 
Vi blev varmt välkomnade och fick mingla runt lite innan vi fick slå oss ner i ett rum, uppdukat med öl och popcorn för att sedan se på presentation av företagen, sponsorerna och syftet till kvällens event.
 
Kappahl pratade om hur dom gör för att sätta kvinnor och miljö i fokus, intressant.
Ni vet väl att ni får lämna in gamla (tvättade) kläder i deras affärer? Märke, fläckar eller hål spelar ingen roll, allt är välkommet.
 
Masomenos berättade om deras fantastiska resa till Guatemala och om armbanden från Wakami som bidrar till att kvinnor får chansen att försörja sina familjer genom att göra dessa vackra armband.
 
Efteråt blev vi bjudna på goda smårätter från Spira medans vi minglade runt. Fantastiskt fint upplagt.
 
Det är så kul att träffa nya människor, men så klart även gamla godingar man känner sen innan.
 
Thaimorsan och På Smällen med sin två små prinsessor är alltid kul att prata med.
 
Den enda killen på stället Mohammedi. Kul att catch-up sen sist.
 
En för mig ny pärla CityCatWalk. Hon har bloggat länge precis som jag och ändå har vi aldrig snubblat in på varandras bloggar.
 
Vad är ett event utan goodiebag? Nej, men precis! Så klart gick vi hem med en finfin sådan!
 
Tack till Manifest PR för inbjudan!

Fullspäckad helg

14:53:00
Hello!
 
Tyst i bloggen, i know. Men med sen jobbdag i fredags följt av 70-årsfest och sedan jobb hela helgen så har det inte funnits tid över.
Men nu ska tempot dras ner igen. 
 
Mamis 70-årsfest ❤
 
Helgfrukost☆
 
Soffdejt med min man i lördags♡ Just nu plöjer vi serien "Powers". Så sjukt bra; in och kolla om ni inte sett den.
 
Puss 

Bloggevent med Paula Uribe

22:27:00
God kväll!
 
Jag är nyss hemkommen ifrån en kväll på Scandic Rubinen där Loppi, Paula Uribe, Apoteket ♥ och TryggHansa bjöd in till "Babykväll". Men hon har ju inga bebisar, tänker ni kanske då och ni har helt rätt, MEN det hölls utbildning i hur man ger Hjärt-och lungräddning till alla barn samt hur man kan göra ifall ett barn håller på att kvävas. Mycket intresseant och vi var bland dom första att få ta del av dom nya direktiven vid hjärt och-lungräddning på barn. Först gör man FEM inblåsningar och sen gör man TRETTIO kompressioner för att sedan blåsa TVÅ ggr och så fortsätter man så tills ambulansen kommer. Livsviktigt att veta!!!
 
Kul att komma ut och träffa både gamla och nya godingar/kollegor i bloggvärlden.
Det kommer bli väldigt mycket event denna hösten.
 
Och vad är ett bloggevent utan goodiebags?!
 

Mellanlandning

17:14:23
Hej hopp!
 
Just nu har vi mellanlandat i soffan innan vi ska iväg på tjejernas taekwondo. Hämtningen tog 40 (FYRTIO!!) minuter idag. Hjälp alltså! Tjejerna går i olika fritidsgrupper och ingen visste vart den andra gruppen befann sig så det blev massa letande och kaos. Ja, det var inget vidare. Som tur var skulle vi ändå äta mat från igår när vi kom hem för att laga mat hade jag inte hunnit idag så sena hem som vi var. Men nu är maten i magen, läxorna gjorda, luskammning gjord och Taekwondo-kläderna. Tummen upp och high five liksom! Onsdagar är utan tvekan vår mest hektiska dag. 
 
 

Äntligen är det klart!

09:42:00
God morgon!
 
Jag är på väg till jobbet för en kort dag. Jag slutar kl. 14 och det är inte vanligt.
Jag har glömt att visa hur vårt vitrinskåp blev här i bloggen. Har bara hunnit lägga upp på snapchat och instagram.
Äntligen blev det klart, men den som väntar på något gott... Vi är så nöjda. Det som kanske kan fixas är att göra ljuset mildare och så vill jag försöka få tag på 6 glas till av dom som står nederst. Inte det lättaste med tanke på att dom slutat tillverkas.
 
Vårt vardagsrum. Vitt, silver och grått går det i, så färgklicken glasen ger är perfekt.
 
Det enda jag älskar med hösten är att man tänder massor med ljus. Dock har det fått mig och barnen att längta efter december och julpyntet. Myspys ♥
 
Ha en fin onsdag!
Puss
 

Tillsammans för barnen i katastroferna!

09:17:28
Barnen behöver dig

Aleppo, Haiti, Jemen
– barnen behöver dig

Hej!
Just nu drabbas barn av bomber i Syrien och Jemen. Just nu drabbas barn på Haiti av följderna av orkanen Matthew. Just nu drabbas barn i Nigeria och Sydsudan av näringsbrist.

Gemensamt för de här katastroferna är att barnen drabbas hårdast. Och att vi finns på plats för att hjälpa dem med rent vatten, näring, mediciner, stöd och skydd.

Förra veckan träffade jag tioåriga Victor som kom till vårt kontor för att lämna alla pengar han hade i sin spargris. Han ville ge dem till arbetet för utsatta barn. Om du har möjlighet att göra som Victor och ge en gåva till vårt arbete, vill jag att du ska veta att pengarna kommer att göra oändlig nytta för de drabbade barnen.

Ge en katastrofgåva

 

Stort tack och bästa hälsningar
Per Westberg

Per Westberg
Vice generalsekreterare, UNICEF Sverige

 

PS. Var med och rädda barns liv - ge en katastrofgåva nu! Tack för ditt stöd!


En skön tisdag

22:16:00
God kväll!
 
Tisdagen går mot sitt slut och jag är så trött. På ett bra sätt. 4:e dagen helt utan egen träning och hör och häpna har jag träningsvärk.  Musklerna börjar äntligen slappna av. Yeey!! Jag har fått många fina samtal, sms och pm och jag vill bara klargöra att jag mår bra, det är bara min trötta kropp som reagerar på hur jag stressat och dubbeljobbat det senaste året.
Tack för all omtanke ♡
 
Idag var en annorlunda jobbdag. Tisdagar är oftast 9-19 jobbdagar för mig, men idag var jag PT på Filips föris. Denna terminen har dom nämligen tänkt hälsa på föräldrarna på jobbet. Varken mitt eller Zorans jobb funkar det att ta  emot 17-24st 4-6åringar så då tog jag mitt jobb till dom. Jag höll i deras gympa timme idag. Det var verkligen jätteroligt och så härliga och energiska barn dom är alltså. 
 
Sedan var det tandläkarbesök med Evelina och utvecklingssamtal med Laura. Båda gick väldigt bra. Våra tjejer är så duktiga ♡ Man blir så stolt, så stolt 
Sen åkte vi hem och lagade middag och så kom min kusin Johanna efter jobbet. Mysigt!
 
Smörstekt lax med blomkålspuré och skagenröra!
 
Nu ska jag lägga in tvätt som Zoran tvättat och vikt innan vi lägger oss. 
Puss

Månadens naglar!

12:09:56
Ingen har väl missat att det hetaste inom nageldesign är Chrome? Det är det iallafall och äntligen var det min tur att få mina naglar smyckade med just det. Jag är fullkomligt kär i mina nya naglar som världens bästa Settie skapat.
 
Hur läckra är dom inte då?!
 

Pilligt värre!

14:52:00
Hello!
 
Just nu pågår söndagslunket. Zoran har åkt till jobbet, kidsen har ätit LCHFpizza och jag dricker kaffe.
Något som går väldigt varmt här hemma nu är pärlplattor. Filip älskar det och är så grym på att göra egna gubbar och figurer utan mall.
 
Evelina har gjort små disneyprinsessor utan mall som hon ska ge till diverse prinsessa den dagen vi åker till Disney World. (Det dröjer ett tag)
 
Laura har också gjort en prinsessa utan mall, ser ni vem det är?
 
Puss