FaceBook
Instagram
Mail

Filip 7 år

23:26:03
Hipp hipp hurra!

Idag fyller vår lille prins, som inte är så liten längre SJU år. Som han längtat!

Spiderman är en av favoritpersonerna just nu och vad passar bättre än att gå på nya Spiderman-filmen i sin nya Spiderman-dräkt då?!

Filip, du är:
Snäll, omtänksam, rolig, busig, smart, kärleksfull, påhittig, vänlig, givmild, stark och känslig.
En helt fantastisk person och jag är så stolt över att vara din mamma!

Puss

Träningsmotivation

22:27:32
Min motivation får räcka till Zoran också...

Om dryga 3 veckor åker vi till fjällen och även om jag aldrig har åkt utförsskidor så vet jag ju av andras upplevelser att träningsvärk är ett faktum. Jag är inte speciellt orolig över mina benmuskler, men däremot Zorans.

"Man blir inte profet i sin egen by." sägs det ju!

Så är det ju. Det är inte lätt att vara PT här hemma trots att jag jobbar med det hela dagarna. Jag älskar ju att träna. Det är min passion, min hobby och det jag hämtar kraft och energi ifrån. Zoran vill nog träna mer och ofta, men att faktiskt göra det är det svåra. 
Så... när jag drog med honom på hans första träningspass i år så var han inte JÄTTEpepp direkt. Det ändrades under träningen så klart och han rev av ett bra benpass.

En favoritbild från ett annat påtvingat träningspass ♡ Det är kärlek det!

Nu är det hårdhandskarna som gäller och denna veckan skall han köra två benpass, ett överkroppspass och två cardiopass på crosstrainern. Spännande att se hur detta går.

Puss

(Serbisk) ortodox jul

12:04:13
Eller juggejulen som jag säger...

Till skillnad från den "svenska" julen som för oss enbart firas av tradition och ej religion då varken jag eller Ziran tror han föddes 24 december, så är juggejulen både väldigt religös och med djupt rotade traditioner.

6 januari är julafton, dagen då man firar att fastan (då man inte äter mjökprodukter, animaliskafetter, kött, kyckling och ägg) snart är slut. Man går till kyrkans gudtjänst, skänker pengar, tar nattvard, köper ljus och umgås. Utanför kyrkan här hos oss står julelden där du kan kasta in ett julris samt smäller dom raketer och en orkester spelar folkmusik.


Vi hämtade även julgrisen som äts den 7 januari som är juldagen.

Hemma hade vi julriset för första gången!

Denna julen handlar inte om julklappar, dom flesta får pengar. Våra barn får alltid en gemensam julklapp av oss och nästan varje år har det varit biljetter till Disney On Ice, men nu har det varit liknande show i flera år så vi går inte i år. Istället fick barnen Ps4 kamera + spelet Just Dance 2019


Sen gjorde vi oss iordning och åkte hem till Baba för att fira.


Vi drar till...

12:04:55
Fjällen!!!

Kan knappt tro att jag skriver detta, men så är det.
Jag har ALLTID sagt att jag ALDRIG velat betala för snö absolut inte när det kostar likadant för en solsemester. Men nu är det gjort! På juldagen bokade vi vår första (kommer kanske bli fler med åren..) skidsemester för hela familjen.

För ett årsen var ju Zoran iväg med sina kompisar i Idre. Han fick välja skidsemester i Idre eller VM-resa och valde Idre, det säger en hel del om hur mycket han faktiskt ville till fjällen. Han åkte nämligen mycket skidor som ungdom då min svärfar jobbade i Sälen och har saknat det.

Denna bild skickade han när dom kom fram till stugan i Idre, det ser kallt ut!

Så när han kom hem från Idre var han ju så klart eld och lågor över det och ville (till min stora fasa) att HELA familjen skulle åka iväg nästa gång... Barnen blev så klart lyriska medan jag ville typ gråta. Zoran åkte t.o.m iväg och köpte skidglasögon till hela familjen i present..

Supertaggad fru redan då.. eller inte, haha!

Jag sa med en gång att det var Zoran som fick agera researrangör med fjällresan då det var/är en resa han absolut vill göra med oss. Innerst inne hoppades jag att det skulle bli som jag trodde, att det inte skulle bli av och pengarna kunde gå till solresa istället. Det är nämligen så att Zoran överväger saker ofta och skjuter därmed också upp saker så att det ibland blir försent. Där kompleterar ju vi varandra då jag är tvärtemot. Han bromsar mig när jag är för spontan och jag trycker på knappen när han tvekar för länge.
Och denna resan höll faktiskt på att inte bli av, men barnen vill så hemskt gärna åka och det gjorde lite ont i mammahjärtat, så på juldagen tog jag tag i saken och fixade ihop en resa som jag och Zoran var överens om att boka.

Vi har verkligen bokat ALLT på denna resan för att det ska bli en så bra upplevelse som möjligt första gången. Skidskolor för barnen, liftkort till alla, rätt och bra utrustning till alla fem, frukostbuffé, flerrumslägenhet med torkrum på hotellet som ligger 20m från backen och liften, tillgång till bastu osv. 

Familjen Babunovic i Fjällen, det kan bli hur som helst, haha!


Julnaglarna!

10:59:53

Världens bästa Settie på GLANS kunde trycka in mig på en nageltid veckan innan jul. Jag var bombsäker på att vi hade bokat en tid, men när jag kollade i kalendern upptäckte jag att vi inte hade det. Panik!! Speciellt med den utväxten jag hade på färgen jag hade, haha!

Kolla vad snygga! 
Juligt rött med vit sockernagel ♡

Utväxten efter 6 veckor på färgen innan!

Puss

Långpromenader

10:43:51
Kvalitetstid!

Handen upp om jullov betyder massa slapptid och filmmys i soffan. Här hemma är det lite så faktiskt, men vi är noga med att komma ut också för att våra barn och vi behöver det.
Låter vi dom vara inne en heldag så blir dom helt bananas på kvällen med massor av överskottsenergi som behöver komma ut. Inte något vidare och slutar oftast med sura miner och noll tålamod.
Så... därför är vi noga med att komma ut varje dag. Lekplatssafari är det bästa då det blir både långpromenad och massa lek.

I onsdags gick vi iväg till fastlagsgatan och lekte där ♡

På väg hem besökte vi Kortedala Torg och lekplatsen där och sedan avslutade Zebralekplatsen.

Ser ni vad bra trion lyser upp i vintermörkret? 
Puss

Nyårsdagen

09:44:26
Stormvarning med strålande sol!

Vi vaknade upp till ett stormigt med soligt Göteborg på nyårsdagen. Jag fick gå ut pp balkongen och snöra fast grilllocket igen som hade brutis upp under natten.

Efter långfrukost gick vi ut för att få solstrålar på oss och friskluft. Vi tog med Tobbe på vad vi kallar lekplatssafari i området och så klart besökte vi utegymmet.


I två timmar var vi ute innan vi gick hem och hade restfest med tacos och sarma. Restrn av dagen tittade vi på film och bara myste. Jag körde cardio först vid kl 19. Världens bästa crosstrainer som tjänat mig i snart 11 år ♡

Filips önskemål - Ananas!

Hoppas ni haft det gött dessa lediga dagar ♡
Puss

Gott Nytt År

18:55:29
Tack 2018 och välkommen 2019!

Gårdagen firades på samma sätt som vi brukar göra.
Först med nyårslunch hos Baba tillsammans med Zorans bror + familj.


Vid 17-tiden åkte vi hem för att träffa extramorfar Tobbe som skall vara hos oss ett par dagar. Han hade med sig en älgstek från en älg ham skjutit själv som vi skulle ha till huvudrätt.

I vanlig ordning lagade jag 3rätters.
Förrätt:
Västerbottensostflarn med krämig röra, hackad rödlök, caviar och dill

Huvudrätt:
Älgstek med potatisgratäng (till familjen) blomkålsgratäng (till mig), rödvinssky och svampsås

Efterrätt:
LCHF såklart! Mazarinbotten med vaniljpannacotta och toppad av karamell och chokladsås.(Recept kommer)

Vi roade oss med Bingolottos uppesittarkväll, dans och raketer vid 12slaget. Så mysigt!

En lyckad nyår helt klart. Nu är vi alla redo för 2019 och allt detta året kommer medföra.