FaceBook
Instagram
Mail

Sista Augusti!

20:49:00
Tack å hej Augusti!
 
Sista morgonen i augusti bjöd på krispiga 8°C och soluppgång. Ett perfekt avslut på augusti och perfekt start på dagen!
 
Stackars Evelina alltså, som att det inte varit nog med hennes öga hela sommaren så har hon nu även fått ett infekterat nageltrång som läkarna punkterade och tömde igår. Nu blir det salva, asolomslag, omläggning och träningsstopp ett par dagar. Är det inte det ena så är det det andra...
 
Dagens snabblunch blev ett par lammkorvar och surkål från Gourmetkorv, mums!
 
Min lilla tös! Väntandes på spårvagnen, taggad på basketträning ♥
 
Efter träningen blev det ännu en korvmåltid för mig. Helt okej med tanke på att korv inte kommer ingå i min kost dom närmaste 30 dagarna framåt. Imorn drar nämligen 30 dagar Carnivore igång.
Så taggad!
 
Vi ses i September 😉
PUSS

7 år som gifta

12:34:00
"Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Guldfynd"
 
7 år som gifta - Ullbröllop
 
Tänk att det redan har gått 7 år sedan vi gifte oss där uppe på Ramberget, precis vid platsen där vi kysstes första gången på vår första dejt?! Tiden går så fort! →HÄR← kan du läsa om vår bröllopsdag ♥ 
 
Vi två ♥
 
Innan jag gick till jobbet imorse la jag en liten symbolisk present vid Zorans mobil på sängbordet. Vi skulle egentligen inte ge några presenter, men denna köpte jag samtidigt som jag köpte hans födelsedagspresent.
För att inte spoila vad som låg i så hittar ni det →HÄR← och det matchar morgongåvan som han fick på vår bröllopsdag ♥
 

30 augusti 2021

12:15:00
Hej hej v.35
 
Uppe tidigt i vanlig ordning, utvilad efter en superhelg och så redo för allt som denna veckan har att ge! Jag är så taggad på den här veckan och även dom kommande. Och att sensommaren visar sin bästa sida gör det hela ännu bättre!
 
Nykokt, nytappad benbuljong av högsta kvalite ♥ Flytande guld!
 
Och vips så ligger tredje skörden med prir piri på tork!
 
Lunch i stekande sensommarsol vid kanalen denna måndag! Yes, jag brukar fasta på måndagar, men om två dagar drar vi igång 30 dagar Carnivore-kuren och då blir det buljongfasta i två dagar så jag har valt att äta idag!
 
PUSS

Jobb, SUP och bad

17:33:00
Home Sweet Home!
 
Solen lyste på löprundan imorse, bara en sådan sak gör mig lycklig! Det var skönt att springa i skogen igen, att vara på hemmaplan.Här behöver jag inte tänka på vilka vägar jag ska ta, det sitter liksom i benen nu. Dom vet vart dom ska föra mig och jag bara kopplar bort allting. Det är en sådan skön känsla. 
 
Pernilla kom förbi mig här hemma idag för vägning, mätning, fotografering och avstämmning inför kommande 30 dagar Carnivore som vi drar igång med 1 september. Vi är taggade båda två.
 
I och med att jag slutade tidigare i fredags för att åka på SPA så fann det fortfarande lite jobb kvar på veckan arbetsschema. Evelina är den som oftast tar bilder på mig och filmar mig när jag gör träningsvideor. Hon är grym! Så idag filmade vi fyra nya träningsvideor och passade på att ta lite bilder.
 
En eftermiddagstur med SUP:en i Bergsjöbadet fick det bli och även massa bad trots att det bara var 16,8°C i vattnet. Det var bara jag och Laura, dom andra satt på en filt och kollade på oss!
 
En kväll tillsammans allihop i soffan blir det nu och bara njuta av att vi haft en fantastiskt bra helg allihop!
PUSS

Vi två på SPA

16:04:00
Förtidsfirande ♥
 
Den 30/8 har vi varit gifta i 7 år och den 2/9 har vi varit tillsammans i 15 år. Vi båda jobbar skitmycket nästa vecka när dessa dagar infaller så därför drog vi iväg på ett förtidsfirande på SPA. Vi hade först tänkt åk till Tylösand, men valde i sista sekund Varbergs Kusthotell för att vi var så nörjda där första gången. Men det hela började helt katastrofalt och vi var beredda på att åka därifrån på en gång.
Vi fick nämligen ett rum som var så vidrigt äckligt. Det var smutsigt, ofräscht och superslitet. Med tanke på vilket fantastiskt rum vi hade sist så visste vi ju att detta inte var deras standard.
Alltså vi snackar smuts på soffor, spilda fläckar, brännmärken, en fön full med kladd och en toa med både kissfläckar och könshår i, BLÄ!!
 
Vi bara vände och gick ner till repan igen och bad om ett nytt rum och visade både bilder och videor. Nu fanns det tack och lov ett rum som var fräscht och fint och det fick vi, men jag kan med handen på hjärtat tala om att hade det inte funnits ett rum ledigt till oss hade vi åkte hem på studs.
Rummet vi fick var litet, men rent och vi bestämde oss med en gång för att inte låta detta förstöra vårt dygn trots att det inte är starten man önskar på en romantisk spaupplevelse!
 
Vi två ♥
 
Vi hade den sena SPAtiden och trots att det var mycket mer folk än sist vi var där så var det aldrig trångt eller jobbigt på något vis! Detta var precis vad vi behövde.
 
Vi bokade ett SPApaket där 2-rätterssupé ingick och maten på Varbergs Kusthotell är så god och denna gången blev vi nte besvikna heller. Dom är grymt duktiga på att märka ut vilka vad varje rätt innehåller så att man slipper oroa sig för att få i sig något man inte tål/vill äta som i mitt fall.
 
Efter en god natts sömn i superbekväm säng vaknade jag utvilad av mig själv innan tuppen i vanlig ordning. Jag snörade på mig skorna och begav mig ut på löprunda direkt!
 
Hotellets gym och sportavdelning är fantastisk så det blev en timmes helkroppspass där!
 
Frukosten är to die for, så god!
 
Efter frukost hade vi bookat in oss på basturitual precis som förra gången och sjävklart blev det dopp i havet. SVINKALLT när man just skrubbat sig med mintsalt!
 
Efter ytterligare lite SPA checkade vi ut mycket nöjda över vårt dygn tillsammans där.
 
 
Påväg hem stannade vi vid Hedes och fyndade en hel del kläder och nu är vi hemma hos Baba för att hämta trion. Självklart såg Baba till att maten var klar tills vi skulle komma ♥ Tur det för jag och Zoran är helt slut efter denna SPAresan. Snacka om total avkoppling!
 
PUSS

TGIF!

06:21:00
Good morning!
 
En supertidig runda denna fredag fick det bli.Jag sprang den vanliga rundan och njöt av tanken på att jag imorn springer längs havet i Varberg. Zoran och jag ska till Varbergs Kusthotell för att i förväg fira oss och vår kärlek lite i förskott och det ska bli så mysigt! Sist vi var på SPA var nämligen för exakt 2 årsen och då var vi på samma ställe! Läs om det →HÄR←&→HÄR
 
PUSS

Månadens Naglar

10:19:00
SENSOMMARNAGLAR
 
Det är fortfarande augusti och folk pratar redan om hösten? Jag fattar ingenting för vi har ju hela sensommaren kvar. Jag och Settie på GLANS STUDIO tänker iallafall lika om saken och var helt överens om att det minsann inte var dags för höstnaglar ännu. Hon letade i gömmorna och hittade två helt makalöst fina nyanser av blått och lila. Dom fick det bli!
 
Urläckra färger eller hur?! 
 

Piri piri i burk!

07:57:00
En mörk och mulen torsdag!
 
En grå, mörk och blåsig torsdagsmorgon! Första gången som gatulyktorna var tända också. NU går vi mot mörkare tider minsann!
 
Igår hade första skörden av piri pirin torkat så jag la dom i en burk och gav till PTklienten som jag fått busken av! Jag har precis klippt av en massa så ligger skörd nr två på tork!
 
En fullspäckad jobbdag väntar och sedan är det raka vägen direkt till baskethallen.
PUSS

Lyxig onsdag!

18:29:00
En riktigt lyxig jobbonsdag!
 
Från kyliga morgnar till att helt plötsligt få springa i 15°C... Fick svettchocken när jag sprang, haha! Men jag klagar inte, det är fantastiskt!
 
Hade turen att få den tidiga nageltiden hos Settie på GLANS, hurra!!
 
Efter att ha jobbat ett par timmar mötte jag upp Jessica för en lunch i solen vid kanalen.Supermysigt!
 
En ansiktsbehandling hos Jessica på Allékliniken blev det också. Hon är bäst! ♥
Jajamen, lyxigt värre! Det var längesen sist för det är så sällan jag har lunchledigt, men idag så! Det gäller att planera väl!
 
När jag kom hem från jobbet på kvällen möttes jag av en tydlig och vacker regnbåge ♥
 
Nu blir det middag för min del och kvällsmat för familjen. Älskar att sitta och lyssna på vad trion har haft för sig i skolan!
PUSS

En grym tisdag!

21:04:00
En toppen tisdag ♥
 
Tisdagsfeelingen var på topp imorse! Jag var pigg i knoppen, benen var snabba som attan och känslan efter rundan var allmänt go änna då va!  Fina grejer!
 
Månen sa godnatt och solen god morgon ♥
 
Idag skulle min lilla mormor ha fyllt 96 år!
Mina gröna ögonfärg har jag ärvt av henne. Resten av mina familjemedlemar har blå ögon!
 
På tal om färg så var färgglada Tina hos mig i Källaren idag för PTpass.
 
Jag skyndade mig hem från jobbet för att hinna äta innan första basketträningen för säsongen!
Auberginelasange hade Zoran gjort.
 
Både jag och Zoran hade på oss våra "matchställ" idag för att överraska tjejerna med att vi också har dräkt som dom! Samhörighet är viktigt och jag vill verkligen skapa en familjekänsla i laget!
 
Två tjejer hade fyllt år i sommar och självklart ska dom firas precis som dom som fyller år under träningssäsongerna!
 
Säsongen är igång och vi hoppas verkligen på att få spela matcher i höst. Vi är så redo!
Och nu är jag redo för att störtdyka ner i soffan och kolla på serie med Zoran.
 
Puss

510 rundor i rad

20:40:00
510 rundor i rad och fler ska det bli!
 
510 morgonrundor i rad är nu genomförda. Det var ju inte riktigt tanken när jag började, men det är kul att fortsätta. Måndagsmorgonen bjöd på 9°C och en vacker soluppgång.
 
Pernilla var i Källaren för sitt PTpass idag. Med sig hade hon en födelsedagspresent till mig. En påse full med gott från hennes trädgård och viltdelikatesser. TACK! Det är bäst vi båda passat på att äta hennes grönsaker nu för snart drar vår Carnivore-månad igång.
 
Dagens fastebryt var precis lika gött som det ser ut!
 
 Nu ska jag jobba lite vid datorn innan det är dags att checka ut för idag. Och efter det hoppas jag att jag orkar hålla mig vaken så att jag kan se ett avsnitt av serien som jag och Zoran tittar på nu.
 
Hoppas du har haft en superbra start på veckan!
Puss

Leverbiffar

22:53:00
Leverbiffar
 
5 st stora eller 10 st små
Ingredienser:
500g köttfärs 
250g lever
Salt
Peppar
Smör/talg/ister att steka i
 
Gör så här:
Enklast är att be sin kötthandlare mala köttfärsen och levern tillsammans i deras kvarn, men det går också bra att grovmixa levern själv hemma i mixern och sen blanda själv med köttfärsen. Salta och peppra efter smak!
Rulla och platta ut till stora pannbiffar och stek i smör/talg/ister tills dom biffarna är helt genomstekta.
 
Dessa leverbiffar är gjorda på nötlever och nötfärs, men jag gillar även att göra med kycklinglever och kycklingfärs.
 
Jag bad kötthandlaren S.O Larsson i Saluhallen här i Göteborg att mala och packa det åt mig, Supersmidigt och kostade 70kr totalt!
 

Fint avslut på helgen!

15:38:00
"Inlägget innehåller reklam genom en annonslänk för Yves Rocher"
 
En riktigt bra söndag!
 
Hua så kallt det var i morse! Kyligaste morgonen hittills med ynka 8°C. Men vad gör det när solen skiner och himlen är blå? Så himla vacker morgon och jag njöt verkligen av varenda löpsteg!
 
Igårkväll skulle vi egentligen ha haft skaldjursfrossa, men vi var så mätta efter middagen och pajen så vi sparade allt tills idag istället. Och den som spar hen har, i vårt fall en lyxfrulle då!
 
Vädret var på topp och jag bad familjen om att följa med och SUP:a en stund innan det var dags för Zoran att ta bilen till jobbet. Tjejerna hakade på direkt, men killarna var inte sugna på det så dom åkte och klippte sig medans vi SUP:ade och badade.
 
Min älskade familj! Tack för en superbra födelsedagshelg!
 
Tips! Köpte denna schampokaka för ett par veckor sen och idag testade vi den. Ett så kallat sjöschampo och den är alltså helt okej att använda i sjöar och hav. Den är verkligen så bra, luktar så fräscht och verkar vara väldigt dryg. Trots att vi inte använde balsam bleb håret linte frissigt eller svårt att borsta ur sen. Helt klart en ny favorit! 
 
Nu ligger lunchen i magen och jag ska börja sortera tvätt och sedan går nog jag och trion ute och cyklar en stund. Det gäller att njuta av sommaren så länge det bara går!
 
Puss

34 år idag!!

22:05:00
Bästa födelsedagen!
 
Dagen startade med att jag blev "väckt" med paj, sång och paket!
En ny crosstrainer! Precis vad jag behövde och själv hade tänkt köpa mig nu i höst.
 
När Zoran (som jobbat hela natten) hade gått och lagt sig för att sova en stund sprang jag ut på löprunda och därefter spenderade jag en timme på gymmet och körde ett gött benpass!
 
När jag kom hem hade Filip märkt att tandfen kommit och lämnat en guldpeng i glaset. Mäkta stolt över sin lilla glugg. Snart ryker nog den på andra sidan också.
 
Födelsedagslunch: Lammfärsbiffar med smörstekt babygtönkål och myntasås
 
På eftermiddagen kom min lillebror Johan på besök och efter en liten stund kom Baba!
Hon hade med sig ett paket och i det var den en ångmopp!! Som tar bort 99,4% av bakteriena. Så coolt!
 
Självklart vill alla testköra nya crosstrainern ♥
 
När gästerna gått åkte vi och gjorde det enda som jag önskat att få göra på min födelsedag; SUP:a i Bergsjöbadet! Det var vindstilla och alldeles underbart varmt i solen. Så klart badade jag och tjejerna också.
 
Lycklig ända in i hjärteroten ochsjälen åkte vi hem för att skåla i gott bubbel som jag fått av en PTklient tidigare i veckan och äta flankstek!
 
Och till efterrätt blev det LCHF hallonpaj med lättvispad grädde!
 
Jag har haft en helt fantastisk födelsedag på alla sätt och vis. !00-tals gratulationer på sociala medier och många samtal och sms. Det är en oerhört tacksam och ödmjuk 24-åring som går och lägger sig ikväll!
 
PUSS

Sista dagen som dubbeltrea

23:18:00
 
Fredag 20 augusti!
 
Vaknade upp och kände mig superstark och superpeppad på dagen! Härlig känsla!
 
Min tonåring på till spårvagnen för att möta upp sina kompisar och åka till första riktiga skoldagen i 7:an. Hur kan tiden ha gått så fort? Min älskade lilla tjej som snart är lika lång som mig, som lär mig nya saker hela tiden, som numera drar vuxenskämt och som berättar allt för mig i förtroende ♥ 
Jag är så mäkta stolt över allt hon varit, allt hon är och allt hon kommer att bli, vad det än må vara. Jag älskar min stora tös!
 
Efter veckans sista arbetsdag var det gött att komma hem till denna goda middagen:
Köttbullar, sötpotatis, mozarella och tomatsallad och gräddig svampsås.
 
Helt slut ikväll. Pajen inför morgondagen är fixad och nu går jag och lägger mig som 33-åring för sista gången!
PUSS






Hejdå sommarlovet 2021

20:57:00
Och hej höstterminen!
 
Och så kom dagen då trions sommarlov tog slut. Ett långt och härligt sommarlov för deras del med relativt mycket bad, roliga utflykter, inrikesresor, grillfester och massa annat skoj! Även om det bara är Evelina som längtat efter att börja skolan igen så tror jag dom andra är redo och ser framemot det ändå. I smyg!
 
Taggad trio på väg till skolan!
 
Evelina börjar 7:an
Laura börjar 6:an
Filip börjar 3:an
 
Jag överraskade med en skolstartstårta som trion och deras kompisar kunde fira med ♥
Jag tycker skolstart ska fira lika mycket som skolavslutning, det är en lyx att få gå i skolan och det är det sorgligt nog inte alla i världen som får göra.
 
På jobbet hade jag en 25 åring att fira, självklart inhandlad på MMsport Kungsgatan💝
 
Och så fick jag en födelsedagspresent av en klient. Så himla fint skriver på kortet också ♥
 
Dagens middag fick bli tacos som ändå är en lite festligare vardagsmat och barnsligt gott!
 
Jag tror vi alla kommer somna ovaggade efter den här dagen. Phu! Hela förmiddagen hattade jag runt som en skållad råtta, haha! Längtar efter en lugn fredag imorn.
Jag ska bara ORKA tvätta bort ansiktsmasken...
 
Puss

Inte kallt nog!

06:49:00
Överhettad!
 
Okej, jag vet inte hur jag tänkte när jag gick upp imorse, men en sak är säker; Det är på tok för varmt för att ha tjocktröja på löprundan. Hjälp alltså! Trodde jag skulle smälta bort. Och nej, att ta av mig tröja och knyta den runt midjan kommer inte på frågan. Den hasar bara ner och/eller dinglar ärmarna in mellan benen när jag så springer.
 
NU ska jag väcka trion som börjar skolan idag. Eller ja, börjar och börjar? Det är bara upprop, men ändå!
PUSS
 

Bönehörd

07:35:00
Halleluja!
 
Good Morning Sunshine 💛
Måste medge att jag kände mig bönehörd när jag vaknade imorse. Som jag njöt av att springa i morgonsolen under den klarblå himlen! Så tacksam att det inte är klokt!
 
Den där känslan! Att stå där i värmande morgonsol med öppna glas och bara ta i för allt musklerna orkar, den känslan är nästintill oslagbar alltså!
 
Detta mina vänner, det är livskvalité för mig!
PUSS

Smarrig LCHFsmulpaj

14:55:00
 
Smarrig LCHFsmulpaj!
 
300-500g bär (beroende på storlek på bär och form)
1,5 tsk chiafrön
1 msk ica sötströ
 
Gör så här:
Fyll en pajform med valfria bär (frysta använder jag)
Strö sötströ och 1 tsk chiafrön. Chiafröna suger upp vätskan så du slipper rinnig paj
 
Smuldeg till en paj:
100g smör
1tsk vaniljarom eller vaniljpulver
2dl mandelmjöl
3msk kokosmjöl
0.5-1dl ica sötströ 
 
Fördela smuldegen jämnt över bären. 
Grädda pajen i nedre delen av ugnen 180°C (200°C om du ej har varmluftsugn) i ca.25-30 minuter och/eller tillssmuldenen blivit gyllenbrun och fin!
Låt svalna minst en kvart innan servering!
 
Servera gärna med lättvispad grädde med lite vaniljpulver i ♥
 
Detta kan vara den godaste pajen jag gjort! Den fick toppbetyg av hela familjen ♥

Idag satt det långt inne!

07:45:00
Fy bubblan, så mycket regn!
 
Okej... Imorse kände jag absolut inte för att springa ut i ösregnet. Det satt långt inne kan jag ärligt säga, men tack och lov (?) struntade jag i det och gav mig ut iallafall.Det känns knappast värdigt att vara ute och springa i det blöta så att t.o.m trosskyddet i trosan lossnar av att ALLT är så genomblött. Kanske lite väl mycket info, men det är sanningen. 
 
Inte ens efteråt kunde jag känna att det var skönt att ha det gjort, jag var för blöt och kall för det! Men eter att ha gjort Yin Yoga med tända ljus i mrökret kom känslan av behag.
 
Måtte det bli sol imorn alltså... Nu drar jag till jobbet!
Puss och kram!