FaceBook
Instagram
Mail

Midsommardukningen

18:34:02
Visst är det roligt att duka fint?
 
När jag och Zoran hade köpt vår lägenhet så kom min farmor och faster med inflyttningspresent. Det bar bland annat färgglada champangeglas från Sagaform ur serien Club. Med åren fick vi fler och köpte även själv och precis när det kom ut att glasen inte skulle tillverkas mer var vår samling färdig. Jag är så glad att samlingen hann bli komplett och att farmor hann se den.
 
Älskar att det blir så färgglatt 💗
 
Hoppas ni har en lika fin midsommar som oss!
Kram

Trevlig Midsommar

07:48:00
God morgpn!
 
Äntligen midsommar. Jag gillar verkligen den här traditionen, den är så mysig. Folk är glada, finklädda och allmänt festliga. Det är verkligen sommar.
 
Här firar vi midsommar. Vart firar du?
 
Vädreruppdateringen ser ändå helt okej ut
 
Nu blir det utfodring av frukost!
Puss

Vi har besök

01:39:00
Lever hon ens?
 
Ja, det hade man ju kanske kunnat undra med tanke på bloggtystnaden, men jag har jobbat väldigt mycket och långa dagar och då grottar jag liksom in mig i det.
I måndags drog jag till höften på ett mindre bra sätt så jag har fått rehabträna mig själv dessutom, haha! Och ibland är det nyttigt att kroppen säger ifrån så att man får tänka till. Jag skulle bara flytta på en lätt vattenkanna från golvet här hemma och så sa det bara PANG, på riktigt. Det känns redan så mycket bättre.
 
Hur som helst så blev jag upplockad vid hållplatsen hemma av min styvpappa/barnens extramorfar Tobbe. Han hade sitt senaste vrålåk med sig och ja, nog är den snygg. En BMW Z4 som spinner som värsta tigern.
 
Vi åt tacos idag som vi brukar göra när Tobbe kommer. Mysigt att få spendera midsommarhelgen ihop.
 
Klockan är mycket så nu måste jag sova!
Puss

Sverige 1-0

10:49:00
Heja Sverige 🇸🇪
 
Igår stämplade jag ut redan kl.13 för att hinna hem till Sveriges första match i VM.
Hela familjen taggad till tusen med Sverigeflaggan hängandes ut genom fönstret och jag och barnen klädda i blågult. (Zoran får vi köpa ny Sverigetröja till för hans kom bort när det var EM.) Zoran fixade hamburgare medans jag målade svenska flaggor på barnens kinder. Hade Laura fått som hon velat hade nog hela hon varit målad blågul, haha!
 
"Jag vill leva, jag vill dö i Sverige🎶🇸🇪"
 
Och vilken match det blev. Sverige missade flera chanser, men vad gör det när Granqvist fixade straffen. Imponerad av Syd Koreas målvakt som tog bollen som att han hade klister på handskarna och kroppen. Matchens spelare om ni frågar mig.
 
Nu taggar vi inför matchen på lördag!
Tittade du?
 
Puss

Liseberg 2018

16:20:05
Det blir en sommar på Liseberg!
 
Kan ni gissa hur förvånade och överraskade barnen blev när dom trodde att vi skulle hem, men istället stannade utanför Liseberg? Jag önskar att jag hade kunnat filma reaktionen, men att köra och filma samtidigt är inte en bra idé, rättare sagt olagligt. MEN dom blev hur glada som helst. Glädjeskrik och hela tjofräset.
Så ja, det blir alltså ännu en sommar på Liseberg. Barnen har guldpass medans jag och Zoran mest tittar på och står i köer. Hur kul som helst tycker vi allihop! Så har ni vägarna förbi Göteborg och dessutom ska till Liseberg så är det bara att säga till 💚
 
En perfekt första dag på ett folktomt Liseberg så barnen kunde åka om och om igen på alla karuseller.
 

Dop för Aurora Daniella Patricia

16:02:00
Aurora Daniella Patricia
2018-06-16
 
I lördags var vi injudna till att delta på Auroras dop. Hon döptes i Katolska Kyrkan och sedan hölls dopkaffet på Skårs församingshem. Ett fintt dop som vi med glädje minns med alla andra andra som var med.
 
Bildbomb ♥
 
Stolt gudfar med guddotter!
 

Vår lilla Madick!

10:59:32
Astrid Lindgren-konsert!
 
I måndags hade Evelinas klass och hennes parallellklass en Astrid Lindgren-konsert och Evelina skulle uppträda som Madicken. Hon sjöng pannkaksversen i sången köttbullar. Alla barnen var så duktiga.
 
Evelinas klänning köpte vi på Mallorca 💙
 
Mormor och Bengan var också med och tittade 💗
 

Månadens naglar

13:36:09
Igår var det dags för ny färg på naglarna.
Många, vill egentligen skriva alla tror ju att mina naglar är fake alltså lösnaglar. Det är mina naglar. Inga tippar eller uppbyggnader. Det är mina naglar med ett tunt lager akryl över som förstärkning och sedan gel-lack på det. Många tror ju också att man automatiskt får tunna och sköra naglar under, men icke! Mina är fina. Jag äter ju tillskott och bra mat så mina naglar är starka i sig själv, men genom att ha valt nagelteraput med omsorg så är dom lika fina under. Settie är bäst och jag rekommenderar alla att gå till henne. Värd varenda krona 💗
 
Så här ser mina naglar ut utan något på!
 
Månadens naglar blev en ny sommarfärg i cerise och silverglittriga franska.
 
Nu får jag rocka dessa i 5 veckor innan nästa besök.
Puss

Skolavslutning!

08:50:45
Nu är det sommarlov!
 
Ja, efter gårdagens skolavslutning är det numera sommarlov. Dock kommer vår trio att gå på fritids framtill dom stänger. Inte varje dag och som vanligt mellan 8-14. Hur gör ni i sommar?
 
Gårdagens skolavslutning var så fin! Alltfrån alla fina sånger framförda av alla duktiga barn och ungdomar till avtackningen av niorna.Extra roligt för våra barn var ju att deras morfar, Annelie och faster Bitti var där och tittade. Mysigt!
 
Lågstadiets körsång!
 
Årets fina 9:or!
 
Hemma firade vi med kvällsmat och LCHF jordgubbspaj!
 
Skönt med sommar ändå va?
Puss

Sista skoldagen!

10:37:00
Läsårets sista riktiga skoladag
 
Med krusat hår från nattens flätor, självvalda sommarklänningar och personliga presenter till pedagogerna åkte tjejerna mot sin sista skoldag för terminen.
 
Evelinas sista dag i 3:an och Lauras sista i 2:an💙
 
Skolavslutning är först kl.18 i kyrkan ikväll, men Lauras klass och parallellklass bjöd in till sommarkonsert i aulan på morgonen. Dom var så duktiga allihop!
 
Laura och hennes bästis Malina ❤
 
Jag höll ett litet tacktal (och började så klart gråta) och gav en gåva till en morfar i klassen. Han har blivut lite av en klassmorfar utan att be om det. Han har frivilligt ställt upp och följt med på alla utflykter utan för skolan och när klassen hade simskola så följde han med.  Ett sådant otroligt stöd har han varit och det betyder så mycket att han har ställt upp när vi föräldrar varit på jobbet.Han är guldvärd!
 
Världens bästa klassmorfar🌟
 
Har ni varit på avslutningar ännu?
Puss

Mot Influencerevent

10:12:00
Äntligen!
 
Som jag väntat på detta influencerevent som Johanna och Siranee anordnar oå Clarion Post Hotel här i Göteborg.
 
Det här med att packa för ett dygn borta!
Haha någon som känner igen sig?
 
Laddade med ett corepass imorse!
 
Glöm inte att följa dygnet på instagram!
Puss

Att acceptera sina gränser

08:47:00
Jag måste acceptera mina!
 
Jag började 6 juni med att springa 5km för första gången på länge i Sverige. Vädret och temperaturen var perfekt. Jag har ju fruktansvärd pollenallergi och har dessvärre alla sorter. Alla andra år har jag pressat kroppen genom att springa, köra intervaller och cyklat full fräs trots pollen. Allergin har inte fått stoppa mig liksom. I år har jag tänkt annorlunda och har därmed inte behövt åka in akut en enda gång och därför sluppit kortisonsprutor.
 
Så igår kände jag både lycka och frustration när jag sprang. Lycka över att trots oregelbunden löpning ändå höll ett tempo på 5,09min/km. 
Frustration över att känna att jag rent fysiskt (muskulärt/kondotionsmässigt) hade kunnat springa hur långt som helst, men pollen kväver mig. Och man måste ju kunna andas för att springa. Jag vägrar medicinera med inhalatorer och kortison mer och lura kroppen till att utföra något den egentligen inte klarar av. Man får nämligen igen det på ett eller annat sätt ofta genom att bli sjuk p.g.a sänkt immunförvar och det vill jag inte.
Jag får helt enkelt köra kondition inomhus och vänta med att springa utomhus tills vi åker till Sicilien i augusti.
 
 
Puss

Sveriges Nationaldag

14:47:24
Glad Nationaldagen 🇸🇪
 
6 juni och Sveriges Nationaldag. En dag värd att firas för att även om det är mycket som inte är perfekt i detta vackra land så är det så mycket som är det. Vi är bortskämda och kan därför göra bagateller till stora problem, typ som genusfrågor och vem som ska vara föräldraledig. Eller att vi går vänta i vårdköer för länge i väntan på vård som till största del är gratis eller att vissa barn (som mina egna) måste ta med egen frukt till skolan som annars serverar tre mål mat om dagen i skolbespisningen även kallad bamba i Göteborg. 
 
Jag hade kunnat skriva hur mycket som helst om lyxproblemen vi har turen att kunna bry oss om i Sverige. För vi får inte glömma att vi har det himla bra ändå om vi ska se till i hur majoriteten lever i vår värld idag.
 
Så var stolta svenskar idag och varje dag och kämpa för att andra ska ha chansen att ha det lika bra som oss. För när det väl gäller så spelar det ingen roll vart du köpt din nya tröja!
 
Puss

Fiolkonsert

08:48:57
Vår blivande skolkille!
 
 
Igår var föräldrar och syskon till förskolebarnen inbjudna till fiolkonsert. Filips sista konsert med avdelning Rubin. Barnen blev även avtackade av personalen och rektorn och firades med blommor, bibel, diplom och tårta.
 
 
Konserten var så bra och barnen är så duktiga. Personalen hade även knåpat ihop en film som visade hur en vecka på förskolan ser ut. Jättekul att få se.
 
Tänk att jag bara har skolbarn till hösten 💙

Lekplatshäng och veckostäd

09:45:26
Söndagen kom och gick!
 
Jag hade planer om diverse strandhäng med barnen medans Zoran skulle jobba,  men det slutade med lekplatshäng och veckostäd.
Vi brukar annars utföra veckostädet på lördag förmiddag för att ha helgen fri, men nu fick det bli så här. Laura var på provträning i fotboll med Zoran så då körde jag igång. Inte så illa faktiskt. Och till hösten börjar Laura spela fotboll. Det är kul att hon vill träna fotboll och konståkning.
 
Det är något speciellt med att dricka morgonkaffet ute!
 
När jag hade städat klart var vi ute vid lekplatsen och barnen lekte, läste och gjorde läxor medans jag pressade i solen.
 
Sen ville dom vara inne och då passade jag på att träna i solen på den öppna balkongen. Gött när alla blir nöjda!
 
Söndagsmiddagen blev lchfpizza!
 
På kvällen kom mamma och Bengan förbi med glasstårtor till barnens stora glädje.
En mysig söndag! Hur var din?
Puss

Fiskebäcksbadet

08:08:00
Wow vilken eftermiddag vi fick igår.
 
Fiskebäcksbadet var det bestämt. Vi var hos Familjen Lopez efter kl.15 för att hämta upp Nattas mamma och och mormor. Funkar ju superbra för att vi kan göra vår bil till 7-sits.
 
Första gången jag gjorde iordning bilen själv till 7-sits, men det gick ju bra. Vi är så nöjda med Toyota Verso.
 
Som vanligt blev vi många och det är det som är roligt. Det var så varmt och gött alltså. Vi alla hoppade från bryggan och det var både kul och skönt, det är ju helt fantastiskt att det är så varmt i vattnet redan. Vi åkte inte hem försen klockan var närmare nio på kvällen. Så härligt. Det blir fler sådana här dagar.
 
Badade ni också igår?
Puss

Fredagsdoppet

10:25:49
Fredag 1:a juni!
 
Efrer jobbet kom Zoran och barnen och hämtade mig. Sen blev det snabbmatsköp på Max, deras tripple cheese som lowcarb-burgare är ju så bra. Mättar bra och är sjukt god, man kan inte begära mer.
Hur som helst så var det Kåsjön som var vår destination. Det blev ett härlugt kvällsdopp för hela familjen i det härliga vattnet. Evelina var lite vrång och sur för att hon somnade i bilen, men även hon badade. 
 
Älskade Kåsjön ♡
 
Så underbart sätt att starta helgen på.
I eftermiddag ska vi till Fiskebäck med familjen Lopez, vi längtar efter dom. Innan dess ska jag varva städning, träning och solning. 
Puss

Hej Juni!

08:57:00
Hejdå Maj och Hej Juni!
 
Ut ur en glödhett Maj och in i en förhoppningsvis lika fin Juni.
Månaden som för oss är full av konserter och uppvisningar på föris och skolan, skolavslutning, sommarlov, events, kortresor, pressresa och mycket mycket mer!
Det blir helt klart en fartfylld månad blandat med massor av jobb. Ser fram emot det så mycket!
 
Favoritbild från Mallis på vår supertrio ♡
I höst ska Evelina ska börja mellanstadiet, Laura sista året i lågstadiet och Filip ska börja skolan. 
Tiden flyger iväg!
 
Hur kommer er junimånad se ut?
Puss