FaceBook
Instagram
Mail

Sommarskuggan - Nu som bok

11:14:00
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Adlibris.com
 
Boktips
 
På Filip önskelista står den efterlängtade boken om Sommarskuggan och halloween-buset (HÄR). Han började räkna ner dagarna till att den skulle släppas när nyheten om den kom, men glömde av att räkna någonstans på vägen. Tur var väl det för mamman glömde inte så nu hamnar under granen i jul ♥ Jag hade hoppats på att en bok till skulle släppas innan jul, men så verkar det ju inte bli.
 
Sommarskuggan och halloween-buset
(Bild lånad från Adlibris)
 
 

Fried cauliflower rise - Stekt blomkålsris

10:54:00
Fried cauliflower rise - Stekt blomkålsris
2-3 portioner
Ingredienser:
1 pkt Blomkålsris
2 msk Benbuljong (kan uteslutas)
2 msk Smakfri kokosolja
10 g Smör
1 tsk Vegeta eller örtsalt
1 krm Peppar
 
Gör så här:
Smält olja och smör i en stekpanna på hög värme. Tillsätt blomkålsriset och sedan dom övriga ingredienserna. Sänk värmen till medel när blomkålsriset får lite färg och rör ofta så det inte bränns vid. Klart efter ca 5-6 minuter.
 
Gott till kött, fisk och fågel. Även som tillbehör till grytor.
 
 

Valkorv

10:43:00
Norsk valkorv!
 
Jag är nog en ganska så snäll PT ändå när jag får något så lyxigt som valkorv från norsk klient! Det var första gången jag smakade val överhuvudtaget och det var så gott. Helt klart något jag vill äta igen. Hela familjen tyckte om den, men mest jag och Evelina. På fyra dagar var den slut.
 
Den smakade väldigt mustigt och vilt ♥
 
Har du ätit valkött eller valkorv någon gång?
Puss

1:a advent

10:30:00
1:a advent
 
Hej då gråa November och hej December! Som jag längtat! Det är något särskillt med att tända första ljuset. Trion åt risgrynsgröt till frukost efter att vi hade lyssnat på radiokalendern. så mysigt!
 
Upptäckte när jag fixade adventsljusstaken att jag slängt alla dekorationer till mossan så det får jag köpa idag ♥
 
Lyxigt att ha det vitt på tak och mark utanför julpyntade fönster på 1:a advent tycker jag.
 
Äntligen första dagen för lucköppning. Jag har sett fram emot årets julkalaender lika mycket som barnen. Det är ju så mysigt att sitta tillsammans under filten, med tända ljus och titta eller lyssna.
Trion turas om om att öppna luckorna och i år fick Evelina börja att öppna. Vi alla ger årets julkalender tummen upp.
 
Radiokalendern är rolig och spännande och ett stort plus är att det finns massor med roliga aktiviteter kring den på hemsidan.
 
 
Trion har även en Harry Potter legokalender ♥
 
Tittar och /eller lyssnar ni på julkalendern hemma? Vad tycker ni hittills?
PUSS

Emelies Chokladpraliner

22:25:00
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.com
 
Hemgjorda chokladpraliner ♥
 
Aldrig hade jag kunnat tro att det skulle vara så lätt att göra egen choklad. Här kommer mitt recept på choklad som är fritt från mejerier, gluten och socker!
 
Du behöver:
Kastrull
Skål i glas/metall eller en djup tallrik
Slickepott
Liten sked
Silikonformar/isformar/bakplåstpapper
 
För ca:30 praliner
Ingredienser:
30 st knappar/skivor Kakaosmör (finns HÄR)
3/4 dl Kakao
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
12 droppar stevia eller 2 msk sukrin melis (tillsätt mer sötning efter smak om du gillar söt choklad eller uteslut om du inte vill söta alls)
(man kan använda 2 msk ica sötströ, men då blir resultatet knastrigt som noblesse)
 
Smaksätt med tex. lite rivet apelsinzezt, 2 krm lakritspulver, torkade bär, nötter, ja det man gillar helt enkelt.
 
Gör så här:
Chokladen görs över ett vattenbad. Koka upp ca 5 dl vatten och sänk sedan till låg värme. Lägg alla ingredienser i skålen och sätt den på kastrullen som ett lock. Rör om med slickepotten tills allt har smält ihop och blivit en len och jämn chokladsmet.
Häll upp chokladen i formar med hjälp av skeden (jag fyller halva silikonformar) eller häll ut över en stor form klädd i bakplåtspapper.
Kyl sedan chokladen i kylen i minst två timmar. Förvara chokladen sedan i alluminiumfolié och svalt, gärna i kylen för lång hållbarhet.
 
Uppskattade av alla som smakat!
 
Skriv gärna en rad om ni provar receptet!
PUSS
 
 
 




Söndagsmiddag

21:09:00
Stek och köttgrotta
 
I eftermiddags var vi bjudna på söndagsmiddag hemma hos mamma och Bengan.Zoran jobbar och Baba har inte mått så bra så det var bara jag och barnen. Mysigt att få umgås ♥
 
Mamma serverade både stek och köttgrotta (kötfärslimpa) och allt var supergott. 
 
 
Tiden går fort när man har roligt och vips så var kl.redan 19:30. Som tur är går spårvagnen som går raka vägen hem precis utanför deras port. så kl.20:00 var vi hemma och kunde göra iordning trion för läggdags. Denn söndagen ha<r varit ett perfekt avslut på en tuff vecka.
 
PUSS