FaceBook
Instagram
Mail

Disney On Ice 2020

20:32:00
Lyckad överraskning!
 
På serbiska julen brukar barnen få biljetter till Disney On Ice i julklapp. Förra året struntade vi i showen för då hade den varit nästan exakt likadan i 3 år och skulle för fjärde året vara likadan igen, men i år skulle Vaiana vara med och det villle vi gärna se. Dock trodde ju vi att showen skulle vara i mitten av januari som det brukar så därför köpte vi inga biljetter p.g.a tidbrist med alla födelsedagar och kalas, men så av en händelse så såg jag att premiären i Göteborg skulle ara idag 31/1. Så jag köpte biljetterna igår och lyckades att få bra platser till bra pris.
 
Barnen trodde att vi skulle hem till mormor och Bengan på fredagsmys och blev riktigt överraskade och glada när vi överraskade dom vid Skandinavium.
 
Jag filmad delar av showen  med mobilen detta år!
 
Taggad trio ♥
 
Vi hade jättebra platser, lagom nära!
 
Lilla sjöjungfrun
 
Vaiana
 
Rapunzel
 
Skönheten och Odjuret
 
Frost
 
 
Har ni sett årets isshow eller ska ni göra det?
PUSS

Lite firande

09:09:00
Lite hemligt firande
 
Igårkväll firade vi lite grann. Jag fick nämligen ett positivt jobbmail igår som handlar om något som jag verkligen hoppas ska gå i lås. Det är något jag velat länge och äntligen fick tummen ur och la upp en idé som mottogs väl. Jag vet att det är är jobbigt att läsa sånt här hemligt och inte få veta, men jag lovar att berätta när allt är helt klart.
 
Allt är inte klart ännu, men jag kände ändå för att fira. Hellre fira i onödan än inte alls. å efter jobbet åkte jag och köpte färska räkor och kräftstjärtar. Det var så gott. J
 
ag hämtade även ut det nya svenska, ekologiska, mousserade vinet SAV 1785 som jag hade beställt när det släpptes.
Tyvärr var just detta för sött i eftersmaken för mig som inte äter socker annars och det tog bort det goda för mig. Jag  skulle nog säga att dom som annars inte gillar bubbel, men gillar cider hade gillat SAV 1785. Det finns en dyrare variant som ska vara mindre sött så det ska jag prova.
 
 
PUSS

Vår lille Grinch

17:10:00
Överlycklig kille!
 
Ja, ni förstår väl Filips lycka när han öppnad upp paketet han väntat på i över en månad och Grinchen masken och handskarna i. Den åker av och på mest hela tiden och vi alla har minsann fått prova.
På spndag har han sitt första kompiskalas som är ett maskeradkalas. De är första gången han har kompiskalas, han har inte velat ha det dom andra åren.
 
The Grinch!
 
Puss

Inspelningsdag

18:48:00
Världen är liten!
 
Precis innan vi skulle börja spela in imorse så kom statisterna som spelar pikén och bland dom var det en jag kände sedan innan. Så himla kul att ses. Det var 4 årsen sist, men vi ser varandra på socialmedier typ varje dag.
 
Lite roligt får man ha på rasterna mellan tagningarna
 
Goa Janne har jag lärt känna här. Han är med i hur många filmer och reklamer som helst.
 
Så glad att jag inte avbokade innan jag prövat. Det har nämligen varit väldigt roligt!
PUSS

Sista veckan i januari

07:40:00
Tiden går så fort!
 
Samtidigt som det känns som att januari har swishat förbi så känns det som att det var så längesen vi firade ortodoxa julen, men det var ju bara 20 dagar sen.
 
Idag fyller Tobbe 59 år och svärmor 69 år dubbel-grattis ♥
 
 Nu blir det på jobbet tills ikväll och imorn är det dags för inspelningsdag igen.
Hej å hå, nu kör vi!
Puss

Roller Derby

19:27:00
Hon rullar...
 
Äntligen var det dags för Laura att börja i Roller Derby. Som hon längtat. Kanske inte efter Roller Derby som sport utan mer att få åka rullskridskor. Det är ett bra komplement till hennes konståkning tycker vi. Hon har ju åkt retro-rullskridskor utomhus hemma sedan 2018 och är väldigt duktig på det. Hon tycker att det är roligt och vi är så glada att vi hittade denna föreningen.
 
Vår modiga tjej! Till nästa träning ska vi ha fixat tandskydd.
 
Taggad trots över en timme iishallen precis innan första träningen.
 
Jag lärde mig också att åka på retro-rullskridskkor på glada 90-talet. I tonåren började jag åka inlines och är nog mest bekväm med det så förra sommaren köpte jag ett par som jag hoppas att jag ska våga prova denna sommaren, haha!
 
Kan du åka?
PUSS

Rehab och kalas

19:15:00
Hej å hå!
 
I vanlig ordning på lördagar så tränar Evelina basket på lördagsmorgonen och jag tränar uppe i gymmet. Jag längtar efter v.6 när jag ska börja träna styrka så smått igen. Just nu är det enbart crosstrainer och magövnngar samt rullning och stretch som gäller. Nu gippas jag bara att den rehabmånad har gett kroppen den återhämtning den behövde. Håll tummarna!
 
 
Filip var bjuden på en klasskompis kalas och jag var med honom på det.
Nästa helg har hans sitt första kompiskalas, ett maskeradkalas nere i lokalen hos oss.
 
Efter kalaset åkte vi hem till Baba. Hon hade så klart lagat mat så det blev middag där. Mysigt.
PUSS

Civilpolis-statist

18:05:00
Jo, men så är det!
 
Jag har varit bokad i flera veckor, men har velat avboka typ varje dag p.g.a att jag varit så nervös. Jag må vara extrovert och väldigt social, men just inspelningar både med film och podd är jag inte bekväm med. Men som jag skrev igår så är det vad år 2020 ska handla om. Att jag ska göra saker som jag just nu inte är så bekväm med. Nu är min första inspelningsdag över. Det spelas just nu in en ny Irene Huss-film och jag är statist i den och spelar civilpolis. Det var så mycket roligare än jag trodde att det skulle vara. Härliga statister, skådespelare och personal. Och innan ni frågar så kan jag meddela att jag inte får berätta någonting om filmen och inte ta kort ifrån inspelningarna.
 
Over and out!
 
PUSS

Lugn morgon

08:53:00
Hemmajobb innan gymjobb
 
Ibland är det lyxigt att lägga PTonline-kunderna och pappersjobbet på morgonen innan jobbet i gymmet börjar. Det är sällan jag planerar in det så och kör det mest på sena eftermiddagr eller kvällar. Men som idag kunde jag dricka kaffe och köra ansiktsmask i lugn och ro samtidigt som jobbet blev gjort i väldig fart. Det händer mycket roligt just nu och jag får ofta pirr i magen. År 2020 är året då jag ska göra sådant som jag kanske inte är helt bekväm med och tror att jag inte vill göra, men GÖR det ändå. Imorn har jag en helt annorlunda jobbdag framför mig, men det berätttar jag mer om sen.
 
Lycka med morgonsol också!
 
PUSS

Då var det klart!

20:43:00
Det går fortare än man tror...
 
72 timmar utan mat kan tyckas långt när man först hör det, men om man lever på som vanligt med jobb och vardagssysslor så går tiden väldigt fort. Bäst denna gången var ju igår när bihålorna släppte alltså. Det var även först då som mitt blodsocker gick ner till vanliga värden för mig under fasta. Det höll nämligen sig kvar runt 4.6  mån-tis, men sen började det gå neråt. Många vet inte det, men vårt blodsocker reagerar på mer än näringsintag. Som till exempel när jag har ägglossning och mens så går mitt blodsocker upp liiite trots att jag äter och lever precis som vanligt. Och även vid infektion/virus/inflammation går blodsockret upp. 
 
Mitt blodsocker på sista fastedagen!
 
 
Jag bröt fastan efter 73 timmar med en LCHF-fralla i ishallen.
 
När vi kom hem från Lauras konståkning så fick jag min efterlängtade kycklinglever. Den åt jag tilsammans med ugnsgrillar paprika som jag sedan lagt in i salt, olja, vinäger och massa vitlök.
 
Har du provat att fasta någon gång? Eller har du tänkt på att göra det?
PUSS

Äntligen släpper det!

17:26:00
Tack och lov!
 
Anledningen till 72 fastan denna gången är att den varma vintern bidrar till mycket pollen och imitt fall bidrar mycket pollen till bihålsinflammation. Och äntligen efter 48h fasta (och så klart pollenmedicin) så släppte det och mitt huvud blev helt plötsligt så mycket lättare.
 
Visst ser det mer ut som vår på bilden. Helt galet! Jag tror att snön kommer i mars/april.
 
Imorn är fastan över och jag planerar att äta kycklingever. Det är vad jag är sugen på.
PUSS

Dags för 72h fasta

06:57:00
Tre dygn med vatten, salt och lite kaffe
 
Nu var det i och för sig inte längesen jag gjorde en 72-timmarsfasta (LÄS MER FASTAN HÄR) sist, utan närmare bestämt i december. Men Tack vare denna varma vinter så är min pollen allergi inte nådig och det resulterar som alltid i bihållsinflammation innan jag lyckats få rätt dosering på allerginässprayen. Så nu kör jag en långtidsfasta för att hjälpa kroppen på traven att ta itu med det.
 
På onsdag kl.17 äter jag nästa gång
 
Nu kör vi skiten ur den här måndagen tycker jag!
PUSS

Söndagsmys

21:46:00
Söndagsmys
 
I fredgas fick barnen presenter av sin mormor när vi var där på tacomiddag. Filip fick bla. handdockor, Rödluvan, Vargen, Jägaren och Mormor. Så efter frukosten så ville han så klart göra en dockteater för oss. Det var så himla roligt. Sen ville tjejerna göra teaterbiljetter att dela ut inför nästa show. Så kul att dom fortfarande leker så fint ihop.
Kartongen dockorna förvaras i är även "scenen".
 
Två av presenterna Filip fick igår, en smartklocka och böcker om Titanic.
 
Vi tittade även på massa vintersport. Bla. damerna skidskytte och vi se när svenskorna knep 3:e, 4:e och 5:e plats!
 
Vi hann även med ett besök hos morbror Robin och kusinerna, middag på MAX och avslutningsvis filmkväll i soffan! En riktigt härlig söndag!
Puss

Filip 8 år, släktkalas!

22:35:00
Supernöjd 8-åring
 
Det var en lycklig kille som somnade med magen full av tårta ikväll. Han fick så mycket fina presenter, men gladast var han för att så många kom för att fira honom ♥ Han hade beställt en tårta som skulle se ut som hans favorit-DJ Marshmello , men när han såg att jag gjort en av hans andra favoriter på en annan tårta så blev det den som fick bli "sångtårta"
 
Ser du vem det är?
 
Rätt svar: Vinterskuggan!
 
 
Svårt att få alla på bild för alla springer in i olika rum,. Men hälften kom nog med på bild ändå, så ingen nämnd ingen glömd!
 
Tack till alla som på ett eller annat sätt firat vår stora grabb.
PUSS

Fredagsfeeling

23:18:00
Härlig start på helgen!
 
Efter jobbet mötte jag upp familjen hemma hos mamma och Bengan som bjöd på fredagsmiddag. Tacos och sedan marängsviss till barnens stora glädje. Det var längesen jag åt tacos så det var riktigt gott. Barnen tittade på Talang och vi vuxna prata i köket. Mysigt!
 
 
Imorn blir det släktkalas för Filip ♥
PUSS

Rosa soluppgångar

09:24:00
vackert ♥
 
Även om det beror på att luften är smutsig och förorenad så är det ju magiskt vackert med dessa rosa och lila soluppgångar. Jag har lyckats fånga flera stycken och fascineras av hur vackra dom är. Har du också sett dessa vackra morgonhimlar?
 
Inte helt fel att stå och dricka kaffe till denna utsikten!
 
Puss

Rehab i två veckor till..

09:11:00
Still doing rehab
 
Hela januari ut är det vila som gäller. Med vila menar jag rehab. Det vill säga ceosstrainer, kortare PW:s och enkla bålövningar. Och så såklart mycket rulling på foamrollern och även två besök hos min ordinarie kiropraktor Jonas. Längtar efter tung träning nu kan jag säga... Svårast av allt har varit att undvika tunga lyft på jobbet. Klienterna får bära, men jag glömmer liksom av mig ibland.
 
Den stela SI-leden stör framförallt min högra höft just nu.
 
 PUSS

Filip 8 år!

11:42:40
Prinsen växer ♥
 
Tänk att jag fått vara mamma till tre i hela 8 år. Tiden sprimger iväg och jag försöker njuta av tiden så mycket det bara går. Imorse vaknade vi tidigt för att hinna fira vår prins.
 
 
Lyckan över att få sin efterlängtade Marshmello-mask var TOTAL √
 
Filip, du är så snäll, omtänksam, kärleksfull och uppfinningsrik. Du ser det goda i alla du möter  och är lika snabb på att säga förlåt som du är på att godta någon annans ursäkt. Din fantasi och skaparlust har inga gränser (tyvärr har dina föräldrars färdigheter det haha!) och du är en riktig idéspruta. Du får oss i din närhet att känna oss både vackra och högt älskade och det ditt hjärta verkar vara oändligt stort.
Jag är så glad över att få vara din mamma och även om du bara blir större kommer du alltid vara vår lille prins ♡ Älskar dig!


Tjugondag jul

08:36:00
Nu ska julen ut!
 
Redan igår efter basketmatcherna började jag städa ut julen. Inte för att det märktes så mycket för vi har nämligen inte så mycket julpynt. Däremot har vi julgardiner, julmattor och filtar och det gör mer än man tror. Så allt det där får bytas ut imorn när både jag och Zoran är hemma på eftermiddagen. 
 
Granen har gjort sitt också!
 Nu blir det jobb. Idag är jag både på gymmeti stan och hemma hos PTklienter. Perfekt väder för det!
 
PUSS

Basketmatch

21:22:00
Mer basket...
 
Alarmet ringde vid halv 7 denna söndag. Basketmatcher i Gothia Arena stod på agendan och vi alla följde med som support.Tjejerna var superduktiga och lärde sig nog mycket av att möta svårare motstånd. Nu vet dom och vi vad dom behöver träna mer på.
 
Vi var hejarklack och har alltid hemmasnickrad skylt med oss.
Mormor och Bengan kom också förbi och hejade på!
 
Kortedala BK F07/08/09