FaceBook
Instagram
Mail

Autofagi 72 timmar

11:44:00
Vattenfasta i 72 timmar
 
 
 
Autofagi betyder själväta på latin.
Det betyder att du försätter kroppen i ett tillstånd där den äter av sig själv och rensar ut gamla celldelar och proteiner samtidigt ersätts kroppen med nya fina. Se det som en inre healing, uppfräschning eller renovering. Bort med det gamla, utslitna och dåliga för att ge plats åt det friska och fräscha. Enligt forskning så har det dessutom positiva resultat vid cancer och Alzheimers.
 
Av vilken anledning gör man denna fastan?
Anledningen till att jag gör det just nu är för att jag känt att min kropp tog stryk av halsflussen jag hade i början på mars och antibiotikan jag åt för att bli av med den. Så jag bestämde mig direkt efter antibiotikakuren att göra denna vattenfastan med start 1 april när mejerifria mars var avslutat.
 
Hur gör man detta då?
Genom vattenfasta i minst 3 dygn alltså 72 timmar. 
Efter att ha pratat med Martina som forskat på just autofagi fick jag veta att svart kaffe var helt okej att dricka och att det t.o.m kunde verka födelaktigt på autofagin.
Så jag dricker minst 2L vatten/dag och äter ca. 1 msk flingsalt samt dricker 1-2 koppar svart kaffe på morgonen.
 
Hur går det hittills?
Jag har just nu fastat i 37 timmar och har inte upplevt hunger en enda gång. Jag tänker på mat, men blir inte hungrig eller sugen. Det jag tycker är mest jobbigt är att jag inte får tugga mina extra-tuggummin som jag annars gör dygnets alla vakna timmar. En vana jag ersatte när jag slutade röka för massa årsen.
 
Hur länge ska jag göra det?
Jag startade fastan kl. 21:30 i söndagskväll och som det ser ut nu så kommer jag inte äta försen på torsdag kl. 12 så det blir ju lite mer än 86 timmars vattenfasta.
Jag ska bryta fastan med att dricka benbuljong som jag kokade ihop i söndags och enbart dricka buljongen och vatten under torsdagen och först på fredag vid lunch äta en mild och lagom måltid för att därefter äta som vanligt.
 
Benbuljong:
1 st fläsklägg/Kyckling/Nöt ca 2 kg
1 msk Salt
10st Kryddpepparkorn
10st Vitpepparkorn
 
Gör så här:
Lägg köttbiten i en stor kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker köttbiten. Häll i kryddorna. Koka i ca 2 timmar och ta bort eventuellt skum på ytan.
Ta ut köttbiten ur vattnet och låt vattenet vara kvar på spisen. Ta sedan bort så mycket av köttet från benen som det går för att sedan stoppa i benen i vattnet igen. Låt sedan benen småkoka/sjuda i vattnet i minst 12 timmar. Rör om en gång i timmen. När det kokoat klart silas benbuljongen in i en annan skål/kastrull genom en tät sil och får stå och svalna innan den ställs i kylen (hållbar i ett par dagar) eller fryses in i portionsbitar man tycker passar..
 
Tycker ni att det låter helt galet eller intressant?
 
PUSS på er


Kommentarer
Postat av: Maria

Tycker det låter intressant, hade det inte varit för amningen hade jag troligen börjat med periodisk fasta nu men detta ska jag ha i minnet till senare

Svar: Så häftigt att köra detta. Kommer skriva ett inlägg om hur jag upplevde det osv.
KRAM
Emelie Babunovic

2019-04-02 @ 13:44:54
URL: http://nouw.com/me_ia
Postat av: Anonym

Wow! Hade aldrig klarat det,men jag vill ändå försöka. Måste man köra i 3 dagar?

Svar: Hade du säkert klarat.För att vara autofagi är det minst 72 timmars fasta som gäller, men självklart kan du testa med kortare bara för att känna hur det känns, dock viktigt att veta att det inte ger samma effekt/resultat.
Emelie Babunovic

2019-04-10 @ 19:10:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: