FaceBook
Instagram
Mail

Regnig tisdag

18:59:00
Regn, regn, regn
 
Denna tisdag får nog sumeras som en av dom regigaste sommardagarna hittills. Störtskurar av och till sedan i natt. Jag vaknade första gången kl.04 av att det ösregnade, somnade om en liten stund för att vakna till fortsatt smattrande regn... Kan erkänna exakt vad jag låg där i sängen och tänkte:
-" Okej Emelie! Du har kört morgonrunda i 91 dagar i rad redan, du behöver inte ge dig ut i regnet idag..." Jag hann knappt tänka färdigt den tanken innan jag for upp ur i sängen, tog på mig och gjorde mig i ordning för att ge mig ut. Jag har nämligen bestämt med mig själv att den enda gången som jag slipper undan är om jag blir sjuk och det är jag inte så då var ju valet lätt. Bara att gå ut!
 
Rustad med kläder efter väder!
Anders Tegnels sommarprat höll mig sällskap denna morgonrunda. Vilken stor person han är som trots alla påhopp stått stark i motvind. Det är läskigt hur utsatt en människa kan bli av andra vuxna. Jag tror helt och fullt på att Folkhälsomyndigheten har gjort rätt beslut i denna pandemi!
Lagom till när jag kom hem så sken solen!
 
Jag har iallafall lyckats klara mig från skurarna både till och från jobbet.
Ibland ska man ha tur!
Puss

Sista veckan i juni

17:31:00
Slutspurten!
 
Jahopp! Då var vi framme i slutet på juni. En månad som helt klart visat sig från en bra sida vädermässigt framtills nu. Det är jag tacksam över. Tack vare det har jag ju kunnat hålla målet om att smträna i Bergsjöbadet minst en gång i veckan. Jag hoppas på att kunna hålla det hela juli också. Simloppet jag ska genomföra (om det inte ställs in ) när den 16 augusti i Delsjön och innan dess vill jag ha hunnit köpa två simtillfällen med Jonas Colting så jag lär mig andas rätt. Det är det som är det svåraste med simningen nu tycker jag. 
 
Min pollenallergi är inte att leka med just nu så största fokus på morgonrundorna just nu är att andas enbart genom näsan. Svårare än vad man kan tro, speciellt i uppförsbackarna som i mitt fall är många och långa!
 
 
Efter jobbet idag träffade jag rara Michaela som jag igår köpte en jeanskjol av. Hon hade tidigare en lyxig klädbutik i Borås och har exklusiv smak. Hon säljer ibland av helt nya märkeskläder på sin instagram: Kika in henne HÄR och håll utkik i hennes storys efter fynd!
Så lyxigtatt hon hade ärenden i stan så jag kunde få direktleverans och en liten pratsstund. Vi ses för sällan, men nu bestämde vi att vi minsann måste boka in en lunchdejt!
 
Denna kjolen köpte jag!
 
 
Den kostar egentligen 1300kr, men jag fyndade den för ynka 300kr!
 
Idag börjar Zorans fem veckors semester. Dagarna som jag jobbar kommer han och trion försöka hitta på saker för att fördriva tiden. Har du tips på vad dom kan hitta på eller vad dom inte får missa? Skriv gärna tips!
 
Puss
Puss

Söndag

21:42:00
Blixtrar och dunder!
 
Nähä, så gårkvällens åska och blixtar lättade inte på trycket i luften?! Kl.05:30 när jag sprang ut imorse var det 18 grader och superkvavt! Svettigt värre kan jag meddela.
 
Vi var på kalas och firade kusin Liam som fyllde 7 år på midsommarafton.
 
Efter kalaset åkte vi hem och myste. Jag lagade middagen som jag nog hade kunnat leva på i sommar. 
Lammfärsbiffar med myntasås. Lika gott att äta svalt som varmt.
 
Det har regnat av och till hela eftermiddagen och nu ikväll så var hiimlen magiskt vacker!
Det såg ut som att det brann och röken spred sig.
 
Imorn väntar ny jobbvecka och det ser jag framemot.
PUSS

Lugn lördag

19:16:00
Lugna sköna lördag!
 
Det blev en PW runt Kvibergs Park imorse. Jag är fortfarande livrädd så fort jag ser en fiskmås efter att jag blev attackerad. Jag får upp pulsen så fort dom flyger förbi eller ovanför. Usch och fy! Gör dom verkligen någon nytta inne i stan? Det tror inte jag! 
 
 Grannarnas son skulle skulle gifta sig och dom skulle överraska brudparet med en guldig limo!
SÅ FIN!
 
Vi mötte upp mormor, Bengan och Laura på Bergsjöbadet! Vi hann bada i hela tre timmar innan vi tyckte att det blev för trångt. Egentligen fanns det massa plats, men folk utan hänsyn ville typ sitta så nära att filtarna låg på varandra. Så vi gick innan det hann hända oss.
 
Väl hemma hade Zoran vaknat och vi myste mest omkring. Nu ska vi se på film allihop och bara ha det riktigt lugnt och skönt. 
 
PUSS

Månadens Naglar

07:03:00
Sommarnaglar 💟
 
Som sagt var jag ju hos Settie på Glans Studio och fräschade till mina naglar på lunchen. Bort med utväxten och det rosa! Denna gången körde vi på blå, ljusblå och lila ombré och så klart lite bling bling! Riktigt somriga och roliga!
Jag älskar färg!
Älskar effekten på färgerna!
 
Så här såg dom ut när jag kom till salongen med 5 veckors utväxt!
 
PUSS

Min långa fredag

20:44:00
Hej hej Fredag!
 
Ännu en arbetsvecka som susat iväg. Är det bara jag som tycker att det går fort eller? Jag trodde att det skulle kännas som att tiden gick långsammare än vanligt när coronapandemin spreds över världen. I och för sig kanske jag känner så just för att Sverige inte stängde ner och för att jag har kunnat jobba nästan precis som vanligt. Jag är så tacksam över det och är även tacksamöver att leva i Sverige och tror stenhårt på att "vårt" sätt att hantera krisen är den absolut rätta. Vad tror du??
 
Lyckades fånga ett rådjur som nochalant tittade på mig och vände baken till!
 
 
På lunchen idag hade jag bokat nageltid hos Settie på Glans Studio. Hon ska precis som jag inte heller ha någon semster i år. Vi småföretagare kämpar på bäst vi kan så stötta oss gärna!
 
Sist ut idag två power-pinglor som firade födelsedag 💪
 
Denna fredag känns lite annorlunda. Bara två av barnen är hemma. Laura sover hos mormor som bestämt sig för att ha egna mormordagar med trion. Laura gladde sig stort åt att vara först ut och har väntat tålmodigt sedan februari 💜
 
En gammal, men favoritbild på mitt lilla bustroll! Saknar henne redan ♥
 

Älskade värme

19:02:00
🎶 Keep up this spirit! Come on let's do it! Feeling hot hot hot!🔥 🎶
-The Merrymen🎙
 
Vissa dagar vaknar jag upp och verkligen känner livet i mig lite extra. Från topp till tå och från djupet till ytan. Tacksamhet, lycka och energi som inte liknar något annat. Visst är det en underbar känsla? 
Det är extra gött att få egentid ute på morgonen och verkligen njuta av varenda solstråle och alla svettdroppar som rinner längs kroppen. Bra uppladdning inför en dag som består av att få andra att kämpa och svettas. 
 
Ljus och värme har en positiv inverkan på mig. Jag fullkomligt älskar denna hetta som råder just nu. Tropisk värme som får en att svettas av att bara stå still. 
 
 Ikväll kom jag hem till en grabb som gjort en egen svalkande milkshake med extra allt!
 
 
Nu ska jag planera inför morgondagens alla PTklienter. Sist ut är ett födelsedagspass, så roligt att det blir mer och mer poppis att ge bort träning i present!
 
PUSS

Onsdagsdopp

18:40:00
Onsdag med dopp
 
85 morgonrundor i rad.. Mestadels springer jag och håller stenhårt på att ha löpvila var tredje eller fjärde dag och dåistället gå power walk (PW). Hittills har det funkar perfekt och jag hoppas att det kommer gå  hela vägen till september. 
 
 
Det sägs att denna veckan blir sista med sol så jag ska njuta av varenda solstråle som bjuds på. 
 
När jag kom hem från morgonrundan satt denna lilla sommarlovstösen vaken i soffan.
Min lilla lejonprinsessa ♥
 Efter att jag jobbat klart för dagen åkte vi till Bergsjöbadet allihop! Det var så varmt i vattnet så jag som tro det eller ej är badkruka stod inte lämge vid vattenbrynet och fjanta mig idag, haha!
 
Tips på bra strandmat:
Feta lchfpannkakor - recept HÄR
 
Skivade salamislantar och grönsaker, idag små paprikor i rött, gilt och orange.
 
Perfekt mat efter en eftermiddag på stranden.
Kryddiga kycklingvingar, koriandersallad och krämost
 
PUSS

Svettfest

19:33:00
Så varmt!
 
Tydligen så glömde jag helt av gårdagens lärdom om att det var för varmt att springa i långärmat. Att det är mulet behöver ju inte betyda att det är kyligt ute... Och det var det inte idag heller. Svetten bara droppade och det såg ut som att jag sprungit igenom en regnskur.
 
Taco-tisdag, så himla gött!
 
Nu ska jaa jobba vidare från datorn så länge jag bara kan innan jag slocknar.
PUSS

Hej hej Måndag

13:24:00
Måndagar ♥
 
Jag älskar måndagar! Det är gött att ha avslutat en grym vecka och veta att man har en helt ny framför sig att fylla med diverse jobb och äventyr. Imorse var det mulet, men alldeles för varmt för att ha långärmat.
 
Älskade Göteborg ♥
 
En rikgit mysig kaffedejt med My och Pernilla ♥ Roligt att få snacka ikapp oss lite.
 
Nu ska jag fortsätta jobba!
PUSS

Söndagslunk

20:38:00
Ibland vill man bara göra ingenting...
 
Sen är jag ju inte direkt expert på att göra ingenting  så det blir ju ändå en massa gjort. Trycket iluften har fortfarande inte släppt och jag har haft huvudvärk trots att jag fyllt upp med både vätska och salt.
 
Tobbe åkte hem strax efter klockan 10 och då körde jag ett träningspass ute på balkongen. Trot huvudvärken var det riktigt gött.
 
Imorn börjar ny jobbvecka och det ser jag framemot.
PUSS

Midsommardagen

22:30:00
Hej å hå vilket tryck!
 
Efter morgonens tidiga runda satt jag ute på balkongen och eftersvettades. Hjälp vad kvalmigt och kvavt det var trots allt regn igår.
 
 
Tobbe vaknade och vi bestämde oss för att åka till morfars och Kerstins grav så fort som möjligt. Vi tog det säkra före det osäkra och skrev ut melodikrysset så vi skulle kunna stanna och göra det i bilen ifall vi inte hann hem till klockan 10 igen. Men detgjorde vi.
 
Eftermiddagen gick i ett, vi slappade i soffan och promenderade omkring i området innan vi bestämde oss för att grilla. Och det var precis så vi han sätta oss med maten vid köksbordet så slog åska och blixtar ner och himlen öppnade sig. Sedan regnade det resten av kvällen och vi myste med först familjefilm med barnen och sedan en kriminalare för oss vuxna. Riktigt mysigt!
 
PUSS

Midsommar 2020

21:17:00
Vår midsommar
 
Vaknade tidigt i vanlig ordning och begav mig ut och tur var väl det för det var ju en hel del som skulle förberedas inför dagen. Löpvila och därmed PW. Idag är det dessutom 80:e morgonen i rad som jag varit ute på morgonrunda. Tiden har susat förbi!
 
Efter att ha förberett maten och alla fått frukost i magen gick jag, Zoran och Tobbe ut för att fixa en egen midsommarstång. Vi blev fakitskt nöjda med den.
 
När Zoran åkt iväg för att hämta in bror med familj kom så klart midsommarregn. På varenda väderrapport stod det helsol och 28 grader hela dagen... Det visade sig vara helt fel.
 
Jag passade på att duka så att det skulle vara klart efter midsommarfirandet ute.
 
Det blev bara mörkare och mörkar på himlen medan vi bar ner grejerna till fotbollsplanen. Vi hann dansa kring midsommarstången och kör färdigt ett parti kubb innan himlen öppnade sig med dunder och brak. Tur det finns skydd nere vid fotbollsplanen.
 
Det var inte lite regn som om alltså! Typiskt midsommarväder..
 
Efter att ha dansat, fika och lekt körde zoran hem min bror med familj och jag sa<tte igång att förbereda maten.
 
Dessert blev LCHF pannacotta med sommarbär. MUMS!
 
Hoppas ni hade en minst lika trevlig midsommar som oss!
PUSS

Torsdag!

07:50:00
Veckans sista arbetsdag
 
Dagen innan midsommar. Veckans sista arbetsdag, känns märkligt. Jag ska dessutom mvara stenhård med att inte jobba med något annat än sms-tjänsten denna helgen. Tobbe kommer ner från Örebro för att fira midsommar med oss och det ska bli så mysigt. Vi visste ju inte när vi skildes åt i påskas när vi skulle ses nästa gång.
 
Det blev en lite längre runda imorse för jag sprang en helt annan väg. Skönt!
 
PUSS

Sommarregn och AW

22:40:00
Sommarregn och efterlängtad AW
 
Jag hann precis in från morgonrundan innan ett välbehövt sommarregn kom. Inte för att det vara några mängder regn motsvarande behovet, men ändå. Det lär nog komma regn lagom till midsommar eller?
 
Morgonkaffe spetsat med regndroppar i fin kopp från en av min PTklienter!
 
Hann även baka LCHF-frallor denna morgon.
 
Och äta frukost medans jag jobbade vid datorn innan jag skulle till jobbet. Fördelen med att gå upp riktigt tidigt är att du hinner med massor av saker.
 
Som ag längtat efter denna onsdag och AW med Jessica på Allékliniken. Egentligen skulle vi ha haft det i måndags, men med min långa arbetsdag och pollen hade det aldrig funkar alltså. Tur att vi kunde byta till ikväll. Uteservering  och filt i gräset var uteslutet så vi satt på hennes innergård hon har vid kliniken. Vi åt mat från Sjöbaren och drack både bubbel och rödvin, så smidigt med små flaskor och halvflaskor. Det var så mysigt att få prata ikapp oss!
 
Nu ska det bli gott och lägga sig!
PUSS

Fiskmåsattack

21:13:00
Kaosartad start på dagen
 
Är fiskmåsar ens till någon nytta? Kanske vid havet, men inte sjutton inne i stan va? Jag skulle väl säga att dom är flygande statsråttor och helt kokobello!
Idag har jag löpvila alltså går jag powervalk istället för att springa på morgonrundan. Det fick jag minsann bli varse om för från ingenstans så kom det en helt idiotisk fiskmås som attackerade mig rakt framifrån. Den ville picka mig i huvudet, men jag lyckades lyckligtvis ducka undan. När jag vände mig om såg jag hur den i luften gjorde en 360 graders vändning för att attackera mig igen. Den måste garanterat haft en unge i närheten.Hur som helst! Löpvila eller inte, jag sprang rätt ut i bilvägen i ren panik. Det var en bil som kom emot mig, men föraren måste ha sett hur jag blev attackerad för hen körde så långsamt, tack och lov för jag hade varit påkörd annars då det är 70 väg just där. Jag sprang och jag sprang utan att vända mig om och utan att överhuvudtaget ens reflektera över VART jag sprang.... När jag stannade till var fiskmåsen borta och jag fick liksom stanna upp för att lokalisera mig. Helt bortsprungen var jag lyckligtvis inte. Fy sjutton vilken start på dagen!
 
Gick mycket i skogen för där finns inte några fiskmåsar, men däremot både fästingar och huggormar så lite pest eller kolera får jag väl säga...
 
Gick även i i Kvibergs Parken mot Utby
 
Det blev en bra runda till slut även mitt hjärta typ stannade varje gång jag såg en fiskmås... Tänkte även hela rundan på om detär så att man med jägarlicens får skjuta fismåsar?  Måste luska vidare i det...
 
Väl hemma hann jag med träningspass plus att filma veckans övning till PTonline-klienter inna jag skulle till jobbet.
 
Efter jobbet så mötte jag familjen vid Bergsjöbadet för att få simträna lite.
 
Väl hemma blev tisdagsmiddagen hamburhare i salladsblad med smörfrästa vaxbönor och haricots vert och tryffelmajo! Så gött fastebryt!
 
Nu blir det lite datorjobb innan läggdags!
PUSS

Min långa måndag

21:36:00
Långpass
 
Jag börjar nästan alla måndagar supertdigt. Jag går upp senast 05:00 och ger mig ut på dagliga morgonrundan. Och nej, jag är inte pigg eller superenergisk, men jag blir.efter en stund ute. Tack och lov får jag väl säga för pollenallergin dränerar mig på energi. På kvällarna är jag supertrött och somnar nästan sittandes i soffan
 
Och att hinna träna på inglasade balkongn innan jobbet, drömmen!
 
 
Från tidig morgon till sen kväll på jobbet idag. My och Pernilla tränade eter varandra idag och nästa måndag har vi bestämt lunchdejt eter deras pass. Ser framemot det.
 
Nu ska jag tvätta av mig mascaran, borsta tänderna och gå och lägga mig!
OVER AND OUT!

Skön söndag

19:37:00
Stressfritt och varmt
 
Det här med att andas med näsan när man springer är svärare än man kan tro, speciellt i uppförbackar, men jag kämpar på. Det går bra! Idag var det morgonrunda nr 75 i rad. Så glad över att det har funkat!
 
Ny rutin på helgerna är att köra yoga efter morgonrundan. Så härligt! Jag har hittat två sm passar mig och det är Yoga for runners och Yinyoga.
 
Det blev ett besök till Bergsjöbadet med några snabba dopp och lite simträning innan vi var tvugna att ta oss hem för att Zoran skulle åka till jobbet.
 
När Zoran åkte till jobbet så passade jag och trion på att bara vara hemma.
Vi ordnade vattenlek med grannbarnen, tänk vad en vattenspridare kan bidra till.
 
Ett riktigt gött av slut på veckan om ni frågar mig!
Hoppas ni har haft en minst lika fin helg som vi.
PUSS

Vår lördag

21:02:00
Lite allt möjligt!
 
Imorse vågade jag mig på att jobba väldigt lugnt med fokus på att andas genom näsan och det gick faktiskt väldigt bra. Pollenprognoserna visar superhögahalter för gräs hela helgen så jag är superförsiktig. 
 
 
Våra fina jordgubbar börjar bli redo att skördas så idag kunde vi smaka på 3st. Dom smakar lite som smultron faktiskt, hur goda som helst.
 
Dagens lunch blev enklast möjliga, varma mackor! Gott och mättande.
 
Filip har velat göra en tårta sedan tjejerna gjorde sina i våras. Han ville baka en så att vi kunde komma till hans café och köpa fika. Han vill tjäna pengar och bli stenrik och köpa sig ett mansion.
Visioner är bra att ha tycker jag! Nog märks det att han har bagar/konditorsgener alltid för hans prinsesstårta blev så fin. Glutenfri såklart!
 
Vädret har ju varit lite si och så idag, men hela kvällen har det varit varmt och fint även om det blåst en hel del. Det blev kvällsdopp för trion ikväll. Jag hade också gärna hoppat i , men jag har vaxat mig idag och får inte bada försen imorn, typiskt!
 
Nu har bryggan kommit ut i sjön!
 
PUSS

Den som söker...

20:36:00
...skall också finna!
 
Och så blev det också.
 
I eftermiddags publicerade jag denna på min facebook:
 
Inom tre timmar hade den delats så många gånger och vi fick kontakt med hohom via sms! Helt galet hur fort det gick! NU efteråt undrar vi varför vi inte kommit på idéen innan... Bättre sent än aldrig sägs det ju och nu gick det ju alla tiders! Det är vi så glada för min lilla pappa och jag.
 
KRAM