FaceBook
Instagram
Mail

På bättringsvägen!

10:48:57
God morgon!
 
Ett soligt och väldigt blåsigt Göteborg vaknade vi upp till idag. 
 
Filip är på bättringsvägen och jag vet att storslagen är det som hjälper tillfrisknandet. Det är vidrigt, men då bra för dom små som fortfarande inte kan snyta sig med kraft. Evelina brottas mest med segt slem o luftvägarna.Zoran mår även han bättre.
 
Tur att Laura håller sig frisk. Jag själv mår faktiskt ganska bra. Trött efter för lite sömn, men annars helt ok. Jag och Laura ska passa på att gå till affären så vi får frisk luft. Skulle hemskt gärna vilja vädra ut här hemma också, men då fryser väl sjuklingarna ihjäl. Får väl kanske packa in dom i täcken under tiden.
 
Hur ser er söndag ut?
Puss

Nybakt och snorigt värre!

11:40:00
God morgon!
 
Sicket supervirus som hittat hit. Filip blev sämre under gårdagen med fortsatt hög feber som inte ville under 38-gränsen plus att han nu är hostig och jättesnorig. 
Evelina hann knappt komma hem från skolan innan tempen sakta men säkert gick uppåt. Filip och Evelina mår likadant. 
Zoran känner sig snuvig och svag speciellt efter att ha jobbat hela natten nu. Jag är lite snuvig och Laura mår prima.
 
Ja ni hör ju. Vi som annars klarar oss har åkt på't så det visslar om det. MEN det är inte magsjuka eller löss så jag är nöjd ändå.
 
Vi myser omkring i vår lilla sjukbubbla med pyjamasbyxor och yvigt hår. Jag bakade LCHFbröd (HÄR är receptet) till frulle och hjälp vad gott. Det är sällan jag blir sugen på bröd, men idag satt det fint.
 
 
 Hur ser er lördag ut?
Puss

Superhet

08:29:31
God morgon! 
Det blev inte många minuters sammanhängande sömn för mig och Filip inatt. Febern vägrade gå ner under 38 grader och den höll sig knappt där i 30 minuter innan den snabbt gick upp till 39.5 med Ipren i kroppen.
Stackarn kokade och ville bara dricka bubbelvatten hela natten. Han fick sova bredvid mig och vi hade fönstret öppet både för frisk luft, men även för att hålla luften sval.
Nu forsätter vi med att varva mellan Alvedon och Ipren och hoppas att febern börjar ge med sig.
 
Just nu har han precis druckit ett halvt glas smoothie och verkar ha fått lite energi av det så nu har han både skjorta och fluga på sig till sina pyjamasbyxor och tittar på "Bortspolad". Själv hoppas jag på att få sova ikapp några minuter.
 
Efter att jag skrev mitt inlägg igår så har jag förstått att det är fler som har fått hög feber bara så där.
Nu har Filip börjat hosta lite smått får hoppas det stannar där.
 
Puss

Från ingenstans kom...

22:21:44
Dagen har passerat så fort! 
PTJOBB,  träning, mensvärk, städ, tvätt, matlagning och ja allt det där.
Precis innan läggdags myste jag och barnen i soffan och då kände jag att Filip var varm. Tog tempen och förväntade mig en liten förhöjd temp men "POFF" sa det så stod det 39.2 på termometern.
Han har varit som vanligt hela dagen, ätit bra och lekt bra, dock hade han varit tröttare än vanligt på föris. Undrar just vad som kommer efter febern.... Helst ingen magsjuka. Om man får välja, haha!
 
Jag skulle jobbat kommunalt imorgon,  men får VAB:a då Zoran jobbar natten och inte är hemma försen vid 6 imornbitti. Kan räkna på en hand dom gångerna jag har VAB:at under mina 8 år som förälder.
 
Nu ska jag göra mig iordning för att lägga mig.
Man vet inte vad som händer inatt.
Puss

65 & 55

23:14:00
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min styvfar och svärmors födelsedag, hurra hurra hurra! 
 
Svärmor/Baba (65) firade vi med tårta, sång och presenter i och med att hon bor här medans vi fick uppvakta barnens extramorfar morfar Tobbe (55) på distans. Tur det finns post och telefoner.
 
Tobbe och jag när han tillsammans med min pappa lämnade över mig till Zoran på bröllopet ♡
 
Min svärmor (Baba) och Evelina 1 år ♡
Fotot är taget av min svärfar ☆
 

Gråt och tandagnisslan

17:03:00
Hej hopp hörni!
 
Alla dagar kan inte vara på topp eller hur?! 
Dagen började med ett tidigt pt-pass med en klient och det gick kanon. Jag blir så stolt över varenda en. Kämparglöd som kommer fram, fantastisk!
 
Sen var det snabba ryck hem för att göra iordning barnen för skola och föris. Det gick bra tills jag och Filip skulle gå från Evelinas korridor för att gå ner till föris. Han vägrade och stortjöt. Han ville inte till föris, han ville hem och titta på "Det regnar köttbullar 2". Som tur var hade jag inte någon PTklient kl:9 idag så jag hade tiden till att låta honom vara ledsen och gråta klart i lugn och ro. Mysstund i mitt knä innan vi gick in på avdelningen och väl där sa han "Du kan gå och jobba nu mamma.".
Lättnad, men samtidigt har det gnagt i mig hela dagen att det lika gärna kunde varit en sådan morgon där jag ska vara på gymmet i stan kl.9 och inte har tid att stanna kvar och trösta honom. Gah, det där ständiga dåliga samvetet som förälder. Någon som känner igen sig?
 
Mina ändringar i sovrutinerna tär på mig. Det tar 100 år innan jag somnar, jag sover oroligt och kommer liksom inte in i djupsömn. Men om jag bara rider ut den här stormen kommer det nog funka. Jag har börjat dricka mitt bedtime-te som funkade sist. Att det ska vara så svårt att göra något som ska falla sig helt naturligt?!
 
Egen träning hann jag med. Ett intensivt bålpass med många övningar med och på pilatesbollen. Skönt! Älskar mina kläder från By Shape Me Up. Tydligen är det REA hos dom nu och även på deras kläder hos sportamore.
 
Denna tisdag krävde en ordentlig middag. En hamburgertisdag fick det bli! Löjligt gott ♡
 
Laura som är 6 år och minitonåring har haft humörsvängningar hela eftermiddagen. Tårar, gap och skrik och mitt tålamod är väl inte det bästa idag. Nu är allt lugnt och färdigpratat så nu myser vi framför just "Det regnar köttbullar 2" som Filip är helt tokig i förtillfället. Phuu!  Som sagt, alla dagar kan inte vara tipptopp! 
 
Två timmar kvar till läggning, måtte dom gå förbi utan missöden!
Puss

Ny vecka, härlig måndag

10:13:58
God morgon!
 
I helgen bestämde jag och Zoran oss för att börja lägga oss i tid. Alltså helst innan kl 24:00, i bästa fall redan 23:00. Det har gått väldigt bra faktiskt och vi har lyckats hålla oss inom tidsramen. Anledningen är att vi vet att kroppen inte mår bra av för lite sömn även fast vi fungerar bra utan att sova 8 timmar i sträck. Men det är ju inte hållbart, någongång kommer kroppen säga ifrån och då är det ju bäst att stoppa det innan dess ellerhur.
 
Nybeställning från fitnessguru gjordes innan gymmet idag. Det går åt extra mycket när Zoran tränar också.
Det har kommit ny smak på amino, blåbär så den ska bli kul att smaka.
 
Nu är det tid för egen träning.
Puss

Laxrullar LCHF (sushistyle)

07:22:00
15 st
200g gravad lax 
100g färskost (jag föredrar pepparrot eller gräslök)
2msk majonnäs
3 gurksstavar
1/2 avokado  skuren i stavar
 
Tillbehör om man vill få sushismak:
Inlagd skrivad ingefära på burk
Lite soya att doppa i
 
Öppna laxpaketet, men låt laxen ligga kvar på brickan. Blanda ihop färskosten och majonnäs i en skål och smeta sedan på allt jämnt över laxen. Lägg gurkan och avokadon på längden bredvid varann på laxen. Rulla ihop laxen på längden och skär i bitar.
 
Det går att göra snabbt på lunchrasten, men då blir rullarna inte lika fina.
 

Fredagsgott till fredagsmyset

18:59:00
Vi har faktiskt inte något fredagsmys då vi båda jobbar skift, det kan lika gärna bli onsdagsmys och utan problem gå flera veckor mellan "mysen". Men sjukt nog betyder ju fredagsmys för dom flesta att hela familjen ska sitta i soffan tillsammans och moffa i sig godis och chips. I bästa fall grönsaker och dipp (nu blev jag sugen på det..). Alla gör som dom vill och jag menar inte att trycka på någons knapp. Våra barn äter också godis ibland. Filip hade till skillnad ifrån sina systrar kunnat leva på det om han fick. En riktig godisråtta är han.
Det vi försöker fasthålla är att mys är att titta på en film tillsammans utan att behöva äta någonting.
 
Idag äter vi LCHF-ostkaka till fredagsgott med nygjord sockerfri sylt.
 
Fredagsmyser ni?
Äter ni något extra gott på fredagar?
Puss
 
 
 

I'm alive!

09:28:46
Good morning lovers ♡
 
Jag är vid liv även om det varit knäpptyst härinne.
Det var fullt ös i Örebro och tågresan hem gick bra. Jag pratade med en kille på tåget som heter Adnan. Han har bott i Sverige i 1,5 år och pratade nästan flytande svenska. Han har inte flytt hit från Marocko utan har kommit hit för att jobba och läsa vidare, men det är svårt att få arbetstillstånd i Sverige just nu när flyktingkrisen råder. Jag hoppas det går bra för honom. 
 
Gårdagen gick åt till PT-JOBB,  träning och middag hos svärmor. Dessutom halkade jag på en småbutiker trappa och slog halvt ihjäl mig. Jag gick in och blev helt galen på ägaren. Tänk om det hade varit en tant eller farbror. I bästa fall hade blivit en bruten höft. Han ska vara glad att jag är säker vältränad kan jag säga. Kan ju säga att han var snabb ut för att hacka isen och salta trappan.
 
 
Fredag idag och min kommunala  jobbhelg stundar så jag ska njuta hela dagen kan jag säga.
Tjejerna har taekwondo, tvättstugan är bokad och  fredags middagen blir rester. Lyxigt va?!
 
Vad är era fredagsplaner? 
Puss

Puckon, snökaos och flyttkaos

09:15:00
God morgon!
 
Jag kom fram i god tid igår. Men det är ju så typiskt att en man som precis muckat (släppts ut) från Mariestads anstalten satt bredvid mig. Full och bökig var han och undrade om jag kunde skaffa Ritalin eller Concerta till honom för att han hade svår ADHD. Helst ville han ha tjack, men det skulle ses på morgondagens pisseprov hos Borlänge Kommun så det gick inte. Tydligen hade han suttit för kvinnovåld och våld mot tjänsteman. Men va trevligt hörru! Måtte han få hjälpen han behöver så han får komma ur sin hemska sjukdom, missbruk!
 
Hemma i Göteborg är det tydligen snökaos, surprise surprise. Det behöver inte komma 15 cm tjock snö för att det ska bli det. Värdelöst!
Här hos mamma råder flyttkaos istället. Igår höll vi på till efter midnatt och idag blir det väl likadant.
 
Nu ska vi göra oss iordning. Vi ska ut till huset och hälsa på Tobbe. Mysigt! 
Vad gör ni idag? Jobbar? Skottar snö?
Puss

Mot Örebro!

11:19:00
God morgon ♡
 
Sitter på tåget mot Örebro nu. Känns så konstigt att åka utan min familj. Inte naturligt alls. Men jag måste verkligen upp och då Evelina har skolplikt kan man inte bara packa in dom i bilen och dra längre, tyvärr!
 
 
Fint väder borde ju göra att även SJ är i tid va?!
Puss

Mera fynd!

00:19:00
Det gäller att passa på när tillfälle ges sägs det ju.
Jag har precis suttit och klickat hem massa snygga kläder, igen!
Egentligen skulle jag bara köpa ett par gå bort-stövlar till Laura då hon har växt ur alla sina kängor och tjatar om att det är orättvist att hon måste ha sina vinterskor hela tiden medan Evelina får ha "fin-stövlar" när vi ska någonstans. I-landsproblem, jag vet, MEN varenda klädesplagg, skor, filtar etc skänker vi bort så fort det inte används här hemma till behövande sådeså. Här sparas inget i överflöd.
 
Mina fynd och hör och häpna så blev det enbart ett träningsplagg beställt ♥
 
 
 
Nu måste jag packa inför Örebro-resan imornbitti. Som vanligt kommer jag packa för mycket. Jag ska vara där mån-ons och kommer utan tvekan packa för minst en vecka, haha! Någon mer som har samma problem?
Puss och godnatt!

Kalas x3

21:26:59
God kväll!
 
Blogg.se har  krånglat hela dagen idag också så jag hra inte ens kunnat logga in.
Nu sover barnen och jag springer mellan TV:n och tvättstugan. Det är så skönt att den här veckan är över. Eller inte själva veckan, men alla kalas! Bara en måmad kvar tills Evelinas och sen är vi färdiga med egna kalas tills december, puh!
 
 
I fredags var vi hemma hos barnens kusin Masha som fyllt 6 år.
 
Igår hade vi släktkalas för Filip som är helt tokig i Ninja Turtles just nu och det märktes på kalaset.
Jag gjorde ett försök till att måla hans favorit Rafael på tårtan gick inget idare, men Filip var överlycklig så då är jag nöjd iallafall.
 
Idag kom min bror Daniel med familj hit då dom inte kunde komma igår så det blev en kalasig playdate ♥
 
Nu ska jag ner en sista vända till tvättstugan och sen ska jag bara lata mig på soffan!
Hur har er helg varit?
Puss

Beställde på torsdag kom på fredag

09:38:00
God morgon!
 
Här snöar det som bara den. Och under den nya fina pudersnön ligger hal is. Jag höll på att halka när jag gick ut i Zorans 45:or (jag har 37.5) för att slänga soporna. Då berättade grannarna som gick förbi att en farbror precis hade halkat där. Hoppas han inte slog sig.
 
Jag skrev ju i torsdags att jag hade handlat på rea. Jag skrev även att leveransen brukar vara ganska snabb ifrån dom, men jag blev mäkta förvånade när jag fick ett sms från posten kl. 11 igår förmiddag att jag kunde hämta ut mitt paket. Grymt bra!
 
 
 
Idag vankas det även släktkalas för Filip. Mysigt ♥
Vad ska ni hitta på?
Puss

Den gode dinosaurien

16:35:00
Det försöker vi igen!!
Det är så att blogg.se har krånglat hela dagen och inget av mina inlägg har kunnat sparas eller publiceras, suck! 
 
Igår var vi på bio. Filip fick nämligen ett födelsedagskort av barnens extramorfar Tobbe innehållande pengar till att bjuda hela familjen på dinosaurie-bio, gulligt! Så vi bokade in oss på eftermiddagen och tittade på Den gode dinosaurien. En supermysig film verkligen som passade hela familjen. 
 
Har ni sett den?
 
Nu ska vi iväg på kalas och fira barnens kusin Masha som fyllde 6 år i måndags ♡.
 
Puss och trevlig fredag till er!

Fyndat på REA

09:57:00
Vem älskar inte att fynda liksom. Ni som känner mig vet ju att jag är grym på att fynda även om saker inte är på REA. Men nu har jag iallafall fyndat. Dom brukar ha snabba leveranser så jag hoppas att paketet snart är hemma hos mig. Kolla in dom snygga träningsbrallorna liksom ♥ Finns med rosa text också och passar dessa bra så beställer jag nog dom också. Finns även med texten "I love Running". Bild på dom med rosa text finns längst ner i inlägget.
 
Ord.pris 599 Nu 299,50kr
Filip växer så det knakar så en ny vinterjacka är ett måste!
Ord.pris 549kr Nu 379kr
 
Fler REAfavoriter ♥
 

Jag födde mitt sista barn för 4 årsen

08:48:00
God morgon!
 
Idag är det 4 årsen vår prins Filip föddes på Östra Sjukhuset Kommer ni ihåg hur det var? Om inte finns förlossningsberättelsen här ← bara att gå in och läsa. Det är verkligen en fantastisk känsla att föda barn när man vet att det är sista gången. Att det blev en alldeles fantastisk förlossning gör att jag liksom myser med tanken.
 
Vackra pojk, tänk vad glada vi är att du fick komma till oss ♥
 
Morgonens firande av vår 4-åring som sov väldigt gott i mammas och Tatas säng ♥
Presenter från oss och kort från Tobbe och gamla faster Anette. Lycklig kille!
 
Nu väntas PTjobb!
Puss

Förberett och klart!

00:00:10
Imorn ska vi upp klockan halv 7 och sjunga för lill-prinsen.
Paketen är inslagna, skickade födelsedagskort från släkt framtagna, en liten tårtbotten är bakad (LCHF så klart) och ska bara fyllas samt dekoreras och ljuset är framlagt.
Ändå känns det som att jag har glömt något.... Hmm? Vad kan det vara?
 
 
Paket innehållande hans favoriter just nu ♥
 
Nu ska jag fylla tårtan och gå och lägga mig!
PUSS

Kreativiteten flödar

20:26:11
God kväll! 
 
Här har kreativiteten flödat kan jag lova. Laura fick My Little Pony-play doh på sitt kompiskalas och sånt tycker även jag är kul. Jag är ingen lekmamma med passion för barbiedockor och sånt, men pyssel och utelekar min melodi. 
Min och Filips ponny kom inte med på bild, med Lauras Pinky Pie och Evelinas Rainbow Dash fick vi kort på.
Visst blev dom fina!  Duktiga tjejer ☆
Kidsen ligger i sin sängar och jag halvtittar på Sveriges Mästerkock.
Lugnet före kvällsröjet kan man säga.
Det ska fixas en liiiiten tårta att fira födelsedagsbarnet med imornbitti. Tänk att vår prins Filip blir 4 år imorn, helt galet.
 
Puss