LCHF Saffransostkaka / Ostkaka
Jag har varit sugen på saffransostkaka i flera veckor och igår gjorde jag slag i saken och bakade min egna LCHF-variant. Självklart går den lika bra att göra utan saffran om man vill det.
Saffransostkaka
3 ekologiska ägg
250g avrunnen keso
2dl vispgrädde
4 msk Ica sötströ
0.5dl mandelmjöl (kan uteslutas)
1msk hackad mandel (går att utesluta)
6 droppar bittermandelsarom
1 pkt saffran (utesluts för vanlig ostkaka)
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa äggen och sötnongen pösigt. Tillsätt sedan de andra ingredienserna och vispa alltihop så det är riktigt blandat. Häll smeten i en ugnsfastform och grädda den sedan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Lägg sedan över aluminiumfolie och låt den stå 15 minuter till i ugnen. Ta sedan ut de och låt den stå svalt innan servering .Förvaras i kylen!
Servera gärna med grädde och sylt ♥
Saffransostkaka
Vanlig ostkaka