FaceBook
Instagram
Mail

Bröllopsfix

21:13:26
Nagelfix på Glans Studio
Lokalfix med hyrstolsöverdrag.se
"Något lånat" blev örhängen med sötvattenspärlor av min fina farmor.
 

Bröllopsprepp

23:45:43
Min fina mamma kom i måndags. Roligt för barnen nu när jag är bunden till antingen sängen eller soffan.
Bröllopet är ju om 3 dagar och nu händer det grejer hela tiden, men jag tar det lugnt och låter Zoran fixa med det som behövs. 
 
Min mamma fixade sina naglar hos Settie på Glans igår. Superfina. Ser ni väskan hon håller i?! Den färgen har hennes klänning också. Hur fin som helst.
 
En sneakpeek på Filips fina brudnäbbs-outfit.
 
Jag längtar ihjäl mig!
Puss

Grönt är skönt!

23:38:00
 
Jag gillar grönt i alla nyanser förutom kräkgrönt. Inte min färg alls.
Gröna goda och mättande hälsodrinkar gillar jag också. Jag byter ut ingredienserna i mina smoothies hela tiden, men en riktig favorit är min egenkomponerade GreenBoost.
 
1st GreenBoost
1,5dl kokosvatten/mjölk (utesluter man grädde behövs 1 dl extra)
1dl grädde(behövs inte om man använder kokosmjölk)
1 stor näve färsk spenat eller 3 frysta bitar 
1 mogen avokado
1 redig klick kokosolja
1 krm vaniljpulver 
3 droppar bittermandelsarom
Mixa och njut !
 
1st GreenBoost Post Workout
1 skopa proteinpulver (kan ersättas med 2 ägg)
1 krm vaniljpulver 
1 mogen avokado
1 näve färsk spenat eller 3 st frysta bitar
1 redig klick kokosolja
1 dl kokosmjölk
0,5 dl kolsyrat vatten.
 
 
 

På en skala mellan 1-10

23:12:00
Idag frågade min kusin mig hur jag mådde nu på en skala mellan 1-10. Ingen, inte ens läkarna har frågat mig det.
Idag ligger jag stadigt på 2.5. Det kan tyckas vara lite, men igår låg jag snarare på 1.5 och det tycker jag är en bra höjning.
 
Jag ligger precis som doktorn sagt,  känns som att jag kommer få liggsår av allt liggande...
 
En drink om dagen får jag i mig. (Även mat så klart) Jag säger och Zoran gör. Min hjälte och klippa, det finns ingen som han.
150 ml ekologiskt kokosvatten
1 dl vispgrädde
1dl frysta hallon
2 msk frysta blåbär
1/2 skopa proteinpulver (wildberry använde jag)
Mixa och njut!
 
Puss

Strikt order!

15:24:00
I onsdags fick jag en plötslig blixtrande hemsk huvudvärk och bara några sekunder efteråt domnade mitt ansikte bort. Jätteläskigt och jobbigt. Jag blev tillsagd från Infektions Kliniken att åka in akut och vår älskade granne Sedi ställde upp och körde mig så Zoran kunde stanna hemma med barnen.
Väl på akuten gick det fort. Olika undersökningar, blodprover, ryggmärgsprover och hjärnröntgen. Mina ryggmärgsprover visade sig vara högre än när jag åkte in första gången. Om det var samma virus eller ett annat som letat sig upp i hjärnan kunde dom inte se just då, men utredning och uppföljning skulle dras igång. Jag fick åka hem på natten och därmed fira min födelsedag hemma.
 
I fredags var jag på Infektions Kliniken hela dagen, huvudvärken så jag kräktes, stel nacke, ljus och ljudkänslig var anledningen. Prover visade då att det är samma virus som oturligt nog har blossat upp igen. Att dom dessutom tagit LP (ryggmärgsprov) så många gånger under kort tid kunde vara en stor anledning till min kraftiga huvudvärk. Så med massa smärtstillande och antiillamående tabletter får jag vara hemma med strikta order om att bara ligga ner,  helst helt plant i minst 3 dagar. Sen fortsätta vila...
Så här ligger jag i sängen precis som doktorn sagt och hoppas på att kunna bli riktigt bra till bröllopet på lördag
 
Vädret ser helt okej ut för bröllop iallafall, wihoo! 
 
 

27 år!

20:49:00
Igår fyllde jag 27 år och nog blev jag firad trots att det var en "oviktig" eller ojämn födelsedag.
 
Zoran och barnen kom insjungandes tidigt med minitårta och paket. Jag fick det jag önskat mig, en Samsung Gear Fit klocka. Ett superduper grymt redskap för den som tränar mycket och är Samsungnörd som mig. Längtar tills jag kan använda den!
Sen fick jag fina blommor av Zoran och barnen, min svärmor och Hanna och ett kort med pengar från min farmor. Hundratals gratulationer på tele, fb, instagram och irl. Tack till er allihopa!
Zoran gjorde smarrig middag och Laura hjälpte honom att göra tårta.
 
Vilka fantastiska människor jag har omkring mig. Wow! 
 

Blivande brud!

13:11:00
9 dagar kvar.... NIO!!! Let's do this! Läkarna säger att jag SKA gifta mig och att det kommer bli så bra, MEN att jag får acceptera att jag kanske inte orkar det jag annars hade orkat. Punkt slut!

Så oavsett vadså bli #TheBabunovicWedding av och kommer bli helt fantastiskt!
 
Jag har ju varit på provuppsättning och provsmink, wow säger jag bara! En speciell grej som jag hoppas att alla får vara med om.
Sneakpeek från när vi provade olika frisyrer.
 
Placeringskorten är skrivna och tavlorna lika så!
 

Snabbshopping!

12:58:00
I tisdags var jag i en affär för första gången sen jag blev dålig. Jobbigt! Många lampor, surrande, jag många intryck helt enkelt. Det gick fort, men jag var helt slut efteråt. Dock måste jag ju utsätta mig för sånt här för det tillhör ju livet. Jag blir inte mirakulöst frisk genom att ligga hemma i soffan och bara glo. Jag måste sakta men säkert bygga upp en ork och hittills har det gått rätt bra! Träffade min fina Hanna som lunchshoppade dessutom♥
 
H&M
2st Erbjudande: Tröja+Byxa 99;-/set
2pack Kalsonger 99;-
Klänning 50;-
2st Ögonbrynspenna 30;-/st (bästa som finns)
Lindex
Tröja 99;-
3pack Strumpor Cars 80;-
ThePhonehouse
Samsung S5 (Zorans födelsedagspresent)
Sportband 99;-
 
 
 
 

En stor dag för våran stora tjej!

23:55:00
Idag var det upprop i skolan! Evelina kommer gå i klass F:2 Blå och kommer ha gympa på fredagar innan bamba. Det tycker hon är kul. Zoran var med idag och han har fått bra vibbar om både fritids och skolan, yeey! Evelina trivs och det är ju viktigast.
 
Vår stora tjej, tiden har susat förbi!
 

LCHF Saffranspannacotta

16:07:36
Älskar du saffran? Då är denna pannacottan något för dig!
 
6 portioner
4dl vispgrädde (kan bytas ut mot kokosmjölk)
2,5 gelatinblad
0.5dl sukrin
0.5g-1g saffran (jag använder 1g)
1 krm vaniljpulver
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll i grädde, sukrin, vaniljpulver och saffran i en kastrull och rör om medans det värms upp, ta av kastrullen från plattan så fort det börjar koka. Rör ner dom lätt urkramade gelatinbladen.
 
Rör om i någon minut så det hinner svalna lite och häll sedan upp i serveringsglasen (jag använder såsslev). Ställ dom i kylen med plastfolié över i minst 4 timmar.
 
 

Det som enda som spelar roll..

23:32:00
Motgångar kommer och går, i ur och skur! Men i slutändan är det vem eller vad som får dig att skratta när du har en dålig dag som spelar någon roll.
 
13 dagar kvar till bröllopet! 
Jag är tacksam och lycklig över att få spendera alla mina dagar med dig!
 

När jag blir gammal...

14:36:00
Det cirkulerar en underbar video på socialmedier. Det är en 88 årig dam som ska åka iväg med sin dotter och på väg till bilen kan hon inte hålla sig ifrån att dansa. Jag blir rörd till både tårar och skratt när jag ser henne. Det är ju ens dröm att få leva länge och fortfarande orka med och vara sig själv.
 
Jag hoppas att jag får vara lika frisk som hon i den åldern och att musik precis som nu får mig lycklig och dansant ♥
 
 

Vissa bara har det i sig...

11:09:00
...och Laura är en av dom. Hon säger själv att hon är född till att stå på scen, dansa och sjunga ♥
Hon väljer alltid (oftast) vad hon ska ha på sig och vilken frisyr hon ska ha. Idag tog jag fram hennes nya skor och vips sa det så hade hon plockat i ordning dagens outfit och bad mig göra en hårboll på huvudet på henne. Hon blandar hejvilt och ibland förstår jag mig inte alls på klädvalen, men det är ju det som gör hela grejen.
Hon vill, kan och är supernöjd det är ju det som spelar roll och som mamma finns det väl inget som är så underbart som när barnen älskar sig själv och tycker att dom är bra?!
Dock är det inte alltid lika roligt när hon på en dag utan tvekan kan byta outfit 3 ggr och tvättberget växer eller det ligger använda kläder bland dom rena i byrålådan, men det får det helt enkelt vara värt när hon exprimenterar fram sin egen stil.
 
"Kan du ta kort på mig mamma?" frågade hon och självklart kunde jag det.
Man får vara snabb för hon ändrar pose snabbare än blixten, haha!
 
Photogenic och med sin egna stil, hon kommer nog gå estet på gymnasiet!
 

Fram och tillbaka!

13:21:00
När jag vaknade upp idag mådde jag sämre än jag gjort dom senaste dagarna. Huvudet dunkade och gjorde ont, ryggsmärta från provtagningen och trötthet. Suck! Hur lång tid kommer det att ta att bli bra egentligen?Läkarna har redan förberett mig på att det kan ta lång tid, men jag har inte den tiden känner jag.
 
Hur som helst hade jag redan igår bestämt mig för att börja gåträna utomhus idag. Sagt och gjort så gav jag mig ut för första gången på en vecka. Jag gick till vår parkering och tillbaka. Jag klarade det, men är helt slut. Jag ska sova en stund sen ska jag gå samma sträcka igen. Sakta, men säkert ska jag tillbaka till mitt vanliga jag!
 
Heja mig!
 
Puss

Check and check!

14:42:32
17 dagar kvar till #TheBabunovicWedding idag. Jag mår bättre, men det går så långsamt att tillfriskna. Men fingrarna är krya och kvicka så blogga kan jag, tack och lov ♥
 
Bröllopsbilen är kirrad. En vit Ford Tiffany.
Idag kom min pappa med smakprov på innehållet i vår bröllopstårta. Hallon/vanilj/choklad är smakerna sen ska allt täckas med vit sugarpaste och vackra handgjorda röda rosor som Susanna gör. Den kommer bli sååå fin och god!
 
Zoran mitt hjärta överraskade mig med rosor efter att han köpt sina skor till bröllopet idag ♥ Att bi uppvaktad utan någon vidare anledning är den bästa uppvaktningen tycker jag. Dock är det han som borde överösasmed rosor för den fabulösa pappan och mannen han är. Han har varit helt fantastisk och skött allt med bravur sen jag blev sjuk. Vi är lyckligt lottade jag och barnen som har honom.
 
 
♥Bröllop 30/8 2014♥
Inbjudningar√
Lokal√
Bordsdekorationer
Skyltar
Mat√
Dryck
Tårta√
DJ√
Fotograf√
Blommor
Smink√
Hår & Naglar√
Skor√
Underkläder
Klänningar√
Kostymer√
Tärna√  Bestman√
Vigselförrättare√
Tillstånd för utomhusvigsel√
Vigselring√
Morgongåvor√
Busstransfer√
Bil√

Filips första pöl!

18:53:00
Den sjukt pinsamma, men väldigt stolta mamman är i farten. Filip kissade i pottan idag och han blev så stolt själv att han stod tillsammans med alla oss och applåderade och ropade bravo! 
 
Jag trodde inte att han skulle bli blöjfri försen nästa vår/sommar då han inte visat något intresse för det alls. Vi har dock märkt att han är väldigt medveten om när han behöver göra sina behov och därför har vi i 3 dagar haft honom blöjfri hemma (inte ute eller på dagis) och han har hållt sig och inte kissat försen på natten/morgonen i blöjan. Men så idag hände det i muta om att få en multivitamin-björn satte han sig på pottan (i Evelinas rum) och kissade.  Hurra!!!! Nu har vi kanske en helt blöjfri grabb i slutet på sommaren iallafall.
 
En stolt och applåderande Filip! 
(Jepp pinsamma mamman både skriver om händelsen och lägger upp bild på kisset, sådeså!)
Jag har varit lika pinsam med alla barnen ♥

F som i...

17:41:38
Förstfödd, Förväntansfull, Flicka och Fritids.
Jepp, i nya kläder som Baba kom med igår, Elsa-fläta och fjärilar i magen åkte Evelina och Zoran på första inskolningsdagen på fritids. Allt hade gått bra och hon tror att hon kommer trivas. Imorn ska hon lämnas där en stund samt äta lunch, det ska bli spännande tycker hon.
 
Evelina, den söta och den fina ❤
 

Kärt återseende!

23:35:28
God Kväll finaste! Alla andra sover här hemma och jag ska snart ta mina natttabletter innan läggdags. Jag blir bättre, sakta men säkert. Men jag får erkänna att det är inte lätt det här med att ligga still... iallafall inte för mig! Jag gör ofta mer än kroppen/huvudet orkar och sen blir jag helt slut och Zoran blir tokig på mig. Nej, skärpning får det bli!
 
Idag har vi haft Evelinas bästa dagiskompis här på besök. Första mötet efter ett långt sommarlov resulterade i kramkalas. Dom ska dessutom börja i olika skolor, så nu är det upp till oss föräldrar att hjälpa dom att hålla kontakten så länge dom vill.Alla våra barn har ju gått på samma avdelning (1-5 år) och där har ju även Thea gått så alla är så vana vid varandra ♥
 
Dom 3 tjejerna lekte mest instängda på rummen, men sedan blev det pizza och kebabmiddag innan dom gick ut med Zoran. Jag fick ligga i soffan och titta på dom genom fönstret och försöka sova.
 
Fyra bustroll och en "inlåst" uttråkad mamma ♥
 

LCHF Proteintårta

22:55:00
På sommaren är det ofta fest, bjudningar och kalas. Då kan det ju både vara trevligt och gott att kunna bjuda på lite tårta till kaffet. Denna sommaren har jag gjort LCHF Proteinpannacotta tårtor (←recept hittas i länken). Dom har uppskattats av alla som ätit dom och då är som flesta icke LCHF:are.
 
↓Denna godingen är gjord på wildberry/vanilla protein,frysta blåbär och laktosfrigrädde↓
 
Någon som blev sugen?
Puss ♥