FaceBook
Instagram
Mail

Perfekt avslut!

20:00:00
Vackra Amundön
 
Vi blev ett stort gäng idag, vi fem, mamma och Bengan, Astrid och Erik och sen kom familjen Lopez och dom träffade grannar så jag vi blev ett ganska så stort sällskap. Jag hade tänkt bada, men det var så galet kallt så jag doppade bara benen ett par gånger. Det känns faktiaskt helt förfärligt att inte ha badat i havet ännu när juli är förbi.. Vi hoppas på havsbad i augusti!
 
 
Denna fredag blev ett perfekt avslut på julimånad!
PUSS

Sista rundan i juli

08:55:00
Tack och hej juli!
 
Hurra för sol på morgonrundan! Jag får en skjuts av energi så fort solen lyser och även om jag inte är supertaggad på att ge mig ut tidigt på morgonen så blir det ändå så mycket lättare med skinanade sol. Delade upp morgonens runda i 2,6km intervaller och sedan 5,4km löpning inna veckans tunga benpass.
 Nästintill ensam under hela timme på gymmet, GÖTT! Nu ska jag köra PTonline tills i eftermiddag när vi ska möta upp favoriter vid Amundön..
 
PUSS

Det kommer bättre dagar..

20:48:00
Inte en blund nästan!
 
Fy vlken natt. Blåsten var förskräcklig och jag sov allt som allt kanske en timme.Kl.05 gav jag upp och gick ut för att gå PW och lyckades undgå regn som tur var. Morgonens tidiga klienter fick ombokas p.g.a att jag fick ett samtal från en som behövde min hjälp akut. 
 
Sedan lunch har jag jobbat på som valnligt och dagens fastebryt blev lac nu ikväll. Magiskt gott efter den här dagen. Phuu, det kommer bättre dagar. Och i natt hoppas jag på att få sova.
 
KRAM

Onsdagstacos

21:41:00
Full fräs och tacomiddag
 
Startade i vanlig ordning dagen med en motgonrunda. Idag har jag varit ute i 120 dagar i sträck! Helt fantastiskt att det har funkat så bra ändå. Hoppas på att hålla mig frisk och hel framöver också. Tanken är ju att köra till 1 september, men ska corona styra hela hösten så kanske jag kommer få fortsätta för att kunna skilja på allergier och corona-symptom...
 
Firade med ett gött överkroppspass innan jobbet! Full färs hela dagen!
 
Ikväll har vi haft mamma, Bengan, Erik och Astrid här hos oss. V åt tacos och min LCHF toscaakaka med blåbär i. sen dansade vi Just Dance på PS4 allihop, så kul!
 
NU blir det sängen innan tidig arbetsdag imorn.
PUSS

Blöta tisdagen!

19:14:00
Tvära kast!
 
Man fick ju en liten smak av sommaren igår iallafall. När ska det vända egentligen? Blir det ingen riktig sommarvärme mer? Jag hoppas att Augusti har massa sol med sig. Regnjackan var på under morgonrundan idag och lyckligtvis klarade jag mig från regnet. Precis när jag kom hem öppnade sig himlen. Ibland ska man ha tur också...
 
Hade lyxen att bli körd till jobbet imorse så jag skulle slippa bli dränkt. Mina tappra PTklienter var dyblöta när dom kom till gymmet. Som tex. Pernilla som lyckades tajma in precis när det kom en störtskur, haha!
 
Efter jobbet gjorde jag lammfärsbiffar och myntasås.
MUMS alltså!
 
Nu ska jag forsätta jobba lite PTonline innan det blir Netflix innan läggdags!
PUSS

Spanjorer och minigolf

21:06:00
Nu är dom här!
 
I en månad ska Astrid och Erik vara hoss mamma och Bengan. Det har vi alla sett fram emot. Dom kom från Real Madrid som hade 41 grader idag så vi kan ju bara hoppas på lite svensk sommarvärme så dom slipper frysa ihjäl.
 
När vi hade sagt hejdå så dom kunde åka hem och slappa efter en lång resedag åkte vi till Slottsskogen och spelade minigolf. Jag tror nog att det var 20 år sedan jag spelade sist. Det var så mysigt och roligt, förutom när Laura råkade svinga sin klubba i huvudet på Filip, det var ju inget vidare... Det gick bra som tur är!
 
Väl hemma blev det god tomatsallad med kyckling!
Tomater, salladslök, vitlök, fetaost, avokadoolja, citronjucie, salt och chili!
 
Nu blir det ett avsitt av BORGEN innan läggdags!
PUSS

LCHF Toscakaka

11:52:00
 
Toscakaka
Ingredienser:
4 ägg
1dl Ica sötströ
2dl kokosgrädde
100 g smält smör
2dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
 
Knäcktoppingen:
Ingredienser:
100g riven kokos eller andra hackade nötter
50g smör
1krm vaniljpulver
½dl sockerfri fibersirap
2 msk ica sötströ
(Gärna 1tsk kanel och/eller kardemumma)
 
Gör så här:
Kakasmeten:
Sätt ugnen på 180 grader och sätt gallret längst ner.
Vispa äggen och sötningen pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en djup skål. Tillsätt kokosgrädden och smöret i äggsmeten och blanda det. Strö sedan ner blandningen med torra ingredienser samtidigt som du vispar. Smöra/olja in en ugnfastform (helst en sådan du kan ta av "väggarna" på).
Bred ut smeten (som mer har konsistensen av en torr deg) jämnt över hela formen.
 
Knäcktoppingen:
Smält smöret i stekpanna. Häll i nötterna blanda runt och häll över resterande ingredienser.Låt det stå och puttra under omrörning på låg värme i 5 minuter. 
Häll sedan över knäcken i ett jämt lager på kakan i formen.
Sätt in den längst ner i ugnen och låt den stå tills den fått en fin ljusbrun yta. Ca. 30 minuter
 
 
 

Sista veckan i juli

08:24:00
Juli har swishat förbi!
 
Ännu en morgonrunda utan regn. Solen lyckades att mota bort dom tunga gråa molnen och leta sig fram. Måndag morgon och sista veckan i juli är ett faktum. Tänk att tiden kan gå så fasligt fort... Zoran går på sista semsesterveckan nu. Framtiden är ovis då det just nu planeras varsel i Hamnen och Zoran är tyvärr en av dom som ryker i så fall.
Dock är allt långt ifrån klart ännu, men vi är ändå beredda på att det faktiskt kan bli så. Vi har även valt att inte oroa oss i onödan utan väntar in klara besked från arbetgivaren och framförallt facket och rättar oss efter dom. Att oroa sig i förväg och kanske i onödan känns inte aktuellt och inte heller hälsosamt så vi tar det som det kommer helt enkelt! 
 
 
Nu ska jag jobba med PTonline ett par timmar innan vi ska iväg. Först ska vi till Baba och sen till flygplatsen för att välkomna Bengans barnbarn.
PUSS

Att göra ingenting..

21:33:00
..men ändå massor!
 
Men hej å hå vilken härlig morgon. Luften var kvav, solen varv och brisen ljumen så min övertröja fick jag ha kring midjan istället för på mig. Jag käänner livet i mig i sådana stunder alltså. Åh, vad jag längtar efter stekheta sommardagar. Väntar jag förgäves på det kanske?
 
Mötte en borttappad kompis, hoppas ägaren hittar den!
 
Idag omvandlade jag mina sprungna kilometer till pengar och skänkte summan till Ella Hjältar som har haft en välgörenheteskampanj 23-26 juni. #GåFörEllaHjältar.
Man gångrar sina kilometer med 50 kr och skänker summan till 123 382 48 77
6,66km x 50kr = 333kr
 
 
Hatkärlek till veckans tunga benpass!
 
Barnen har läsbingo under lovet som vanligt och jag ska passa på att läsa samdtigt med dom också.
 
Dagen har gått i ett trots att vi egentligen inte har gjort något p.g.a vädret. Jag bakade t.o.m en kaka till hela familjen som jag lägger ut recept på imorn för den blev väldigt uppskattad. När klockan var tarx efter kl.19 gick vi ut på en långpromenad hela familjen och det behövdes verkligen.
 
Nu har vi precis gjort färdigt en välkomstskylt till Bengans två yngsta barnbarn som kommer till imorn.
Dom ska vara hos mamma och Bengan i en månad och vi ser fram emot att umgås med dom.
 
Jag behöver väl knappast skriva att vi ska titta på BORGEN nu va?
PUSS

Sol, träning och grill

19:10:00
Vilken lördag!
 
Tydligen hjälper det att be snällt för idag var det sol när jag vaknade. Jag hade nog kunnat springa hur långt som helst idag, känslan var amazing!
 
När alla andra här hemma hade vaknat och ätit frukost gjorde vi oss iordning för hinderbanan. Tjejerna ville cykla dit så Zoran sprang med dom och jag och Filip promenerade. Filip fick visa vägen och till min glädje visste han precis vart vi skulle gå. Det är ju så viktigt att öva in ett bra lokalsinne alltså.
 
Dagens middag blev grill, det gäller att passa på!
 
Grillat är svårslaget alltså!
 
Kvällen blir lugn och vi hinner nog se färdigt på säsong 2 av BORGEN ikväll.
PUSS

Sol, tack!

19:59:00
Ge mig sol nu, tack!
 
Jag skrev igår att jag väntar tålmodigt på sommarvärmen... Jag tar tillbaka det. Morgonens PW i ihärdigt ösregn fick mig att tappa det tålamodet, haha!
 
Dagens brunch: Ägg, korv och bacon med lchffralla
 
Jag är inte bra på att göra ingenting. Jag är ganska så rastlös av mig och vill gärna hitta på saker. Däremot har jag ingenting emot att vara hemma så länge jag gör något "vettigt". Idag var det Zoran som var den rastlösa och så fort det hade slutat regna kollade han upp om det fanns lediga kanoter i Deljön och det visade sig att alla var lediga så vi tog påoss och åkte dit.
 
Så fort vi satte oss i kanoterna sprack solen igenom och molnen försvann.
Vi hade det så mysigt!
 
Efteråt åkte vi till glasscafét i Sävedalen för att fira att ingen plumsade i vatnnet, haha!
Nu är vi hemma, har hyrt filmen Frost 2 och har plockat fram fredagmys till både barn och vuxna.
 
PUSS
 

Värt att fira

22:37:00
Veckans sista arbetsdag
 
Tack och lov för solen! Energin den ger är magisk. Jag väntar tålmodigt på sommarvärmen....
 
En liten död skogsmus låg på gångbanan! Alla dessa djur jag möter alltså...
 
Bytte löprundan mot gym och veckans tunga överkroppspass!
 
Det var även veckans sista arbetspass på Exhale och Pernilla var hos mig!
 
Mötte upp familjen efter jobbet och vi åkte och fyllde på med efterrättskaffe.
Min favorit är Irish Cream.
 
På kvällen hade vi en hemmadejt med skaldjur, zoran och jag. Det är nämligen 14 år sedan vi sågs på jobbet första gången. Jag var postombud och han jobbade på posten. Vår årsdag är 2 september, men vi tyckt att det var på sin plats att fira lite idag med.
 
Nu blir det ett avsnitt av BORGEN innan läggdags!
PUSS

Vår onsdag

20:39:00
Ett kärlekstecken
 
Idag var det dags för löparvila. Jag har sprungit fler dagar i rad än vad jag borde så nu var det dags för en PW istället. Det gäller att hitta balans och hålla sig till den. Lätttare sagt än gjort alla gånger.
 
Morgonkaffe i solsken!
 
Efter jobbet på väg för att möta familjen såg jag en gammal skönhet. Lisebergsvagnen som denna sommaren går till Slottskogen istället.
 
Idag skulle barnens Deda ha fyllt 73 år. Vi köpte med oss fin blomma och åkte till kyrkogården.
Han är så saknad av oss alla ♥
 
När vi åkte från kyrkogården gjorde flygplanen hjärtan på himlen. Ett sant kärlekstecken ♥
 
Zoran steker världens godaste hamburgare sådeså!
 
Detta kan vara sommarens godaste jordgubbar hittills. MUMS!
 
Nu ska vi titta på BORGEN, Zoran och jag. 
PUSS

Tisdag 21 juli

07:59:00
Gravbesök på morgonrundan
 
Uppe innan tuppen för att hinna med både löprunda och träning inna jobbet. Jag ställer inte väckarklockan längre, men borde nog börja för det har kommit en ny pollentopp och då blir jag så extremt trött. Oc försovning finns inte på kartan.
 
Flera gånger i veckan så springer jag förbi min bror och hans mammas grav samt min farmor och farfars grav. På vanliga dagar stannar jag inte till utan slänger en blick och en tanke åt gravarna, men imorse stannade jag en stund hos farfar. Idag är det 15 år sedan han gick bort.
 
Överkroppspass!
 
Nu måste jag skynda mig iväg för att hinna till jobbet!
Långpass i Källarń väntar!
PUSS

Slappemåndag

20:53:00
Besök hos Baba, spa och lövbiffswok
 
När jag hade stängt datorn och där med jobbat klart för dagen åkte vi och hälsade på Baba. Hon hade stekt pannkakor till Zoran och barnen och vi hade tänkt vara ute som vi brukar, men det blåste otroligt mycket så vi gick upp till henne så dom fick äta där. Vi visna satt på balkongen och barnen i köket. Det var första gången vi var inne hos henne sedan i mars. GALET! Vi alla längtar efter att få ha middagar och kvalitetestid hos henne.
 
Kjol dagen till ära ♥
 
Hemma lagade jag iho en lövbiffswok, gör gött med koriandersallad till
 
Tjejerna hade fått gildmasker i julklapp som dom hottade när dom städade i sina rum så jag hjälpte dom att sätta på dom. Dom luktade slajm och var hala som tusan. Visst såg det ut som att dom smälte, haha! Laura sa att det kändes som att hon hade en skinka i ansiktet... GALET ROLIGT!
 
Nu ska jag och Zoran titta på BORGEN på Netflix. En dansk serie. Den var trög i början, men det är så värt att traggla för den blir så bra.
PUSS

111 dagar i rad

15:08:00
Borta bra, hemma bäst!
 
Det är mysigt att vara borta, men skönt att komma hem. Det är positivt tycker jag. Man ska ju trivas bäst hemma annars är det ju något som är knas. Eller hur?! Jag hade turen att slippa regn på morgonens runda som blev nr.111. Det var svettigt och jag belönade bedriften med ett ännu svettigare och tyngre benpass på gymmet.
 
Har mina springkompisar saknat mig tro?
 
 
Jag har jobbat hemifrån med PTonline-klienter 9-15 idag. Nu har jag slutat och ska stänga datorn för vi ska åka och hälsa på Baba som vi saknat massor. Och nu lyser ju solen, sicken tur!
PUSS
 

Hem till Göteborg!

16:31:00
Dags för hemfärd!
 
Och så var det så dags att åka hem. En händelserik helg som gör att det känns som så mycket längre.Vi hinner ju med rätt mycket om dagarna. Vädret har ju inte varit vad dom lovade, men det har varit perfekt för våra aktiviteter. Nästa gång vi kommer upp blir nog till hösten, om pandemin inte sätter stopp för det vill säga.
 
Vi fick till en bra gruppbild innan vi for ♥
 
Nu har vi åkt förbi Skara så nu är det inte långt kvar hem! Här regnar det, undrar om det gör det hemma med?
 
PUSS

Andra djur på vägen idag

09:23:00
Lyckligtvis för mig var det ett road kill...
 
Vaknade upp till 16°C, strålande sol och blå himmel och valde en helt annan väg än igår för att undvika möte med vildsvin!
 
Sista rundan på landet för denna gången
 
Mötte inga vildsvin idag, men sprang förbi en orm på vägen. Skrek rätt ut i panik, men den visade sig (tack och lov) vara död.
 
Pustade ut över tanken på att enbart vara rädd för fiskmåsar på morgonrundan imorn...
 
Jag och Tobbe åkte bort för att titta på ormen som jag såg och det visade sig vara en överkörd snok när man vände på den..
 
Hua mig!
 

Wadköping & Barnens Ö

21:55:00
Mysrunda i Örebro
 
Vi brukar alltid vara upp i Örebro vid den här tiden på året och lyckas alltid pricka in Medeltidshelgen, men i år är den framflyttad till hösten p.g.a pandemin. Men vi besökte arrangörens butik i mysiga Wadköping och tjejerna hittade ju Harry Potter-hyllan på direkten.
 
Det är så mysigt att gå omkring i Wadköping och titta i alla små handelsbodar och innergårdar och torg. När jag bodde i Örebro och gick i mellanstadiet hade vi en heldag där vi fick leva som förr i tiden.
 
Vi gick vidare från Wadköping till Stora Hoomlen och Barnens Ö. Otroligt uppskattat för barn 0-12 år skulle jag säga. Evelina kände sig lite för stor nu. Favoriten är så klart trampbilarna man hyr i 30 minuter och får köra runt i en uppbyggd liten stad med verklighetstrogen trafik.
 
Istället för att gå till samma vg tillbaka tog vi en genväg med roddbåten som man gratis åker med över ån. Så smidigt och mysigt.
 
När vi gick av båten i stadsparken mötte vi Silversurfaren
 
På väg hem ringde jag Tobbe som tände grillen, grillat är ju helt klart godast.
 
PUSS

Sprang på vildsvin

08:34:00
Pulshöjande morgonrunda
 
Hemma i Göteborg är jag livrädd för attackerande fiskmåsar och det finns det ju inte så många av här ute på landsbyggden, men det finns ju andra djur. Som imorse när jag sprang rakt emot en vildsvinsflock som korsade vägen diagonalt i min riktning.
Chansnen finns att jag slog något form av världsrekord idag för så fort har jag nog aldrig spurtat tror jag. Ringde till Tobbe (som låg och sov) så fort jag kom in på någons tomt och flämtande frågade om råd. Lusten att springa ditåt igen var ju lika med noll om man säger så... Han menade på att dom var mer rädda för mig än jag för dom... SÅ kändes det inte kan jag lova. 
Men med rådet att springa förbi och klappa händerna ochlåta så mycket som möjligt samlade jag bådemod och energi för att spurta allt vad jag kunde förbi just det området. Högsta puls registrerades på 225 på denna morgonrundan, det säger väl en hel del, haha! 
 
Behöver jag säga att jag springer en annan väg imorn eller?
Hua mig!