FaceBook
Instagram
Mail

Mors Dag

19:56:00
Grattis på Mors Dag ♥
 
Igår var vi hemma hos familjen Lopez på grillning. Så mysigt och trevligt att ses igen.
 
Pollenhalterna var skyhögaoch jag fick en pollenchock på kvällen. Ögonen blev blodröda och svullnade ihop. Trots massa mediciner när vi kom hem igår och även nu på morgonen så är jag fortfarande supersvullen!
 
Titta på mig liksom, haha! Kunde inte öppna ögonen helt p.g.a av svulnnaden. Värsta var att det kändes som att jag hade glasskivor på näthinnorna varje gång jag blinkade...
 
Istället för löprunda fick det bli en PW!
 
Efter PW:n överraskades jag av familjen med presenter ♥
 
Precis vad jag önskat mig/tänkt köpa själv. MIn absoluta favoritparfym och simglasögon och paddlar inför kommande simträningar i öppet vatten i sommar.
 
 
I kortet som Laura gjort till mig hade honskrivit det finaste brev jag någonsin fått!
Det slutade med att jag, Laura och Evelina bara grät när jag försökte läsa det högt.
 
Vi besökte även Baba och grattade henne, på avstånd så klart ♥
 
Och min lilla mamma ♥
Det var första gången vi sågs på 2½ månad p.g.a att dom båda haft corona. Det var så fint att se dom båda två som nu har varit helt symptomfria i flera veckor! 
 
När vi hade grattat våra mammor åkte vi till Familjen Lopez och firade resten av mors dag där.
 
 Hoppas du har haft en minst lika fin dag som vi!
KRAM

Bara ut och köra

10:31:03
När man ändå inte kan sova...
 
Skönt att komma ut innan pollenhalten blir katastrof och medans det är tom på gatorna. Imorse glömde jag t.o.m att sätta på podden och kom på det första när jag var hemma igen. Jag deckade i soffan innan kl.21 igår och trion väckte mig lagom till när vinnaren av Let's Dance skulle avslöjas. Evelina blev extra glad över resultatet då hon var den enda av oss som hoppades på John. Båda två var så klart värdiga en första plats, men vi andra hoppades lite mer på Sussie.
 
Nu räknar vi ner timmarna tillvi ska åka till Familjen Lopez och grilla!
Vi längtar ihjäl oss efter dom ♥
 
PUSS

Shortspremiär och 30 årsdag

19:15:00
Shortspremiär och 30 årsdag
 
Johorå, det blev minsann shortspremiär imorse trots att temprturen låg på ynka 6°C. Det är ju tur att man kan springa sig varm alltså. Sommarkänsla direkt, bästa tiden börjar NU!
 
Efter jobbet skyndade jag mig iväg till en uteservering vid Saluhallen där jag visste min lillebror Daniel satt med sin fru i väntan på middagsbokning. Vem vill inte överraskas med konfettibomb liksom?
 
Hipp hipp hurra för min svägerska Carro som fyller 30 år idag!
 
Jag stannade bara en kort stund för att prata med födelsedagsbarnet innan dom skulle iväg på middag! Förhoppningsvis får vi fira henne med dunderfest när restriktionerna är annorlunda!
 
Nu väntar vi på att Let's Dance finalen ska börja, trion och jag!
Tittar du?
PUSS

Försommar

17:13:00
Som vi längtat
 
Man känner ju verkligen livet i sig när solen skiner och värmer redan innan kl.6 på morgonen! Vi får hoppas att vädret fortsätter resten av sommaren också. Blir det en lika fin morgon imorn slår jag nog till på shortspremiär alltså!
 
Tungt överkroppspass stod på mitt träningsschema idag. Jag ÄLSKAR att träna rygg ♥
 
Imorn är det redan fredag. En väldigt märklig vecka blev detta alltså och jag längtar faktiskt över att få komma in i vanliga rutiner igen nästa vecka. Tänk första veckan i juni blir det.. GALET! Tiden flyger förbi och är det någon som inte funderar och grubblar över hur denna sommaren kommer att bli?
PUSS

Efter bad-koma

19:48:00
Tre timmars bad 
 
Wow, vilken eftermiddag och vilket fint och fräscht badhus! Tydligen öppnad Kungsbacka badhus upp nu i maj så allt var ju helt nytt! Roligt familjebad med roliga rutschkanor och nogranna och alerta badvakter som säger ifrån när det behövs. 50 meters längder i motionsbassängerna. Vi kommer garanterat åka dit igen.
 
Efter 3 timmars bad följt av dusch och bastu var vi alla helt slut och hungriga. Jag vet ingen aktivitet som får en så mosig efteråt som bad och simning i badhus.En härlig känsla ändå, men längtar dock efter långa dagar vid sjöar och hav i sommar när man ligger och solar mellan doppen. ♥
 
Dagens middag: Stekt lax med ugnsrostad sötpotatis, sallad och romsås.
 
Vi kommer somna ovaggade allihop kan jag lova, eller ja inte Zoran för han jobbar ju hela natten stackarn, haha!
Puss

Studiedag 2/2

12:38:56
Familjetid ♡

I morse var jag helt säker på att det skulle komma en åskknall och att himlen skulle öppna sig medans jag sprang, men jag klarade mig!


Precis som med träningen så är det när jag umgås med familjen som jag hämtar energi. En annan slags energi dock. Lite mer kärleksenergi till hjärta och själ skulle jag nog kalla det. Vi gillar att umgås bara vi fem och även om det blir tjafs och gnabb så har vi väldigt roligt ochh mysigt ihop ♡. Det känns som att vi måste passa på och umgås mycket nu för vi märker hur framförallt Evelina börjat stänga in sig på sitt rum för att vara i fred när vi är hemma. Hon vill leka, läsa eller titta på sina serier i fred. Hej hej tonåren!
Så denna studiedag passar vi på att umgås allihop och åker till nya badhuset i Kungsbacka alla fem.

Brunch och blogg innan bad!

Puss

Ledig tisdag

20:47:00
En bra dag!
 
Morgonrundan var magiskt bra. Vädret var helt fantastiskt och man kände redan innan klockan slagit sex att det skulle bli en varm försommardag.
 
Vi hade en tidig tid hos Lauras läkare på barnmedicin imorse för att prata om och diskutera hur vi ska gå vidare med hennes allergier och förebyggande behandling/behandlingar. Det känns bra att vi har fått bollen i rullning och nu ska vi inävnta svar efter att dom i teamet haft sin veckokonferans och tagit upp Lauras fall. Efter det kommer vi att bli kallade för vidare planering och nya provtagningar.
 
Vår modiga lilla loppa ♥
 
Efter läkarbesket åkte vi hem för frukost och lunch innan vi åkte för att lämna Evelina hos en kompis och vi andra åkte för att handla kläder till barnens skolavslutning och sommarkläder.
 
Jordgubbar ❤
 
En ny resväska för halva priset blev det också. Vi vill ju vara beredda när man väl får börja resa igen.
 
Vi passade på att umgås med Baba ute i det fina vädret! Åh, vad vi längtar efter att kunna umgås som vanligt med henne. 
 
Dagens middag blev rester för min del, lika gott idag som igår!
 
Skål för tisdag!
 
Läxläsning med snygga grabben i ny sommarhatt och "guldkedja" som han valt själv.
 
En riktigt fin dag och jag lär somna innan jag lägger huvudet på kudden. Imorn åker vi nog och badar i badhus för väderrapporten ser inte så lovande ut.
PUSS

Lammfärsbiffar med myntasås

21:21:00

Lammfärsbiffar - Ca. 20st:

500g lammfärs 

1 st ägg

2 msk vispgrädde (kan uteslutas)

2 st pressade vitlöksklyftor

2 msk hackad persilja (fryst går bra)

3 tsk vegeta

2 tsk mald gurkmeja

1 krm peppar

Smör att steka i

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150grader. Blanda alla ingredienser i en bunke/skål. Rulla med våta händer små korvar av färsen. Stek ca 7st biffar i taget i smör i en stekpanna tills dom fått fin färg och yta. Ställ in dom färdiga biffarna i en ugnsfastform i mitten av ugnen medan du steker dom andra.

 

Myntasås:

15st myntablad

2dl turkisk/rysk yoghurt

1,5msk majonäs(kan uteslutas)

2tsk citronjucie

Salt och peppar efter smak

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en skål! KLART att servera! Receptet går att dubbla flera gånger om man vill och behöver!

 
Servera gärna med stekt blomkålsris, rostade tomater eller ugnstostad sötpotatis!
 

Sista veckan i maj

21:08:00
Ny kortvecka
 
Ännu en kortvecka har börjat. Barnen har studiedagar tisdag och onsdag så jag har tagit föräldrarledigt för att vara hemma med dom. Mysigt och samtidigt konstigt med "helg" igen efter bara en dag på jobbet. Morgonen började med löprunda. Det var skönt att få springa ut lite träningsvärk ur benen och rumpan kan jag tilläga. 
 
Denna veckan går Zoran tillbaka till sitt vanliga jobbschema så nu kommer vi tillbaka till vardagen där vi oftast möts med en puss i dörren när vi byter plats mellan hem och jobb, haha!
 
Sist ut på jobbet idag var ett gäng tjejer som bokat in en gruppträing för att fira sin vän som fyllt jämt i vintras. Så kul och vi hade verkligen tur med vädret!
 
Väl hemma gjorde jag en matträtt jag varit sugen på i flera veckor, lammfärsbiffar med myntasås.
Perfekt fastebryt efter måndagens fasta.
(Recept finns HÄR)
 
Nu blir det sängen för jag är helt slut!
PUSS

Regnig söndag

19:51:00
Regn, hamburgare och hemmaspa
 
Imorse regnade det, men som tur var så var det vindstilla så regnet kom inte från alla håll och kanter. Tacksamt. Tur att det finns kläder efter väder. Vattentätaskor och allväderjacka räddade PW:n idag.
 
Dagens middag blev hamburgare med extra allt, fett gött!
 
Efter två stycken hemmaträningspass var det riktigt gött att få inbjudan till handspa.
 
Vi blev verkligen bortskämda både jag och Zoran. Tjejerna var riktigt proffsiga och trots att dom aldrig varit på spa själva så visste dom precis hur det ska gå till. 💜
 
Nu blir det dusch och läggdags för imorn är det vardag igen!
PUSS

Lördag

11:42:00
Aktiv morgon!
 
Våra lördagsmorgnar är oftast likadana. Jag vaknar tidigt och ger mig ut på min morgonrunda. När jag kommer hem kokar jag kaffe och förbereder frukost till trion. Det är viktigt att Evelina kommer upp strax efter kl 7 så att hon kan äta frukost i tid så att hon hinner smälta den innan basketträningen börjar. Oftast är det jag som kör Evelina till basketträningen och omm jag inte behövs där så tränar jag på gymmet på övervåningen på arenan. Idag kunde jag träna och passade på att köra rumpa och benpass. Så gött!
 
Löpvila idag = PW
 
Coronatider...
 
Stora tjejen som hade tofs för första gången sedan hon klippte håret.
 
Baketträning:
 
Känner mig så stark i kroppen, så härligt!
 
På schemat denna halvregninga lördag står skoshopping, framförallt till Filip som behöver både tofflor, stövlar och lättare sommarsneakers.
 
Hoppas ni får en fin lördag!
PUSS

Ledig fredag!

19:22:00
Långhelg!
 
Nu i vår har jag passat på att ta ut resterande av föräldrardagarna för Filip som jag hade kvar. Dom skulle annars ha brunnit inne dagen då han slutar första klass. Så under påsken samt lovdagar och studiedagar har jag använt dom. Så mysigt och vi har verkligen fått njuta av dom dagarna tillsammans.
 
Tro det eller ej, så gick det alldeles utmärkt att springa idag trots milen igår.
 
Bakade LCHF-frallor när jag kom hem från morgonrundan och dom hann precis bli klara innan jag åkte iväg och gjorde naglarna.
 
Vädrret idag blev ju inte riktigt vad vi hade hoppats på så vi stannade hemma och umgicks. Höjdpunkten var helt klart KUBB. Vi älskar att spela kubb.
 
Filip körde sin RC-bil med grannpojken Lucas!
 
Dagens middag blev Butter chicken, med friterade vaxbönos, sallad och tryffelmajo!
 
Nu blir det filmmys i soffan för hela slanten!
KRAM

Månadens Naglar

11:45:00
Pink ombré 💓
 
Äntligen har mina naglar växt sig långa igen och jag slipper tappa saker hela tiden. Idag var jag hos Settie för att byta färg. Vi körde på barbierosa ombré och det blev så snyggt. Trivs så bra i det och kommer nog köra på ombré hela sommaren och bara byta färg.
 
 På salongen har dom anpassat efter rekommendationerna.
 
Visst är dom läckra!?
 

Kristi Himmelfärdsdag

21:52:00
Kusinhäng och inställd grill!
 
Kusinerna Babunovic hade inte setts på 3 månader och trion har längtat efter att få träffa sina kusner. Både jag och Dragana var lediga idag så vi bestämde redan förra helgen att vi skulle ses. Vi spenderade 3 timmar ut hos dom i Rannebergen och vi hade så himla mysigt!
 
-"Mamma, får vi krama dom när vi ses?" frågade Evelina mig och lyckan över att få göra det var total!
Jag är så glad att dom får växa upp ihop och jag längtar efter att denna coronatid ska vara över så vi får umgås som vanligt!
 
Väl hemma hade vi tänkt grilla, men det hade hunnit bli brandvarning i Västra götaland så vi struntade i grillen och hörde på ugnsgrillad kyckling istället. Barnen åt innan mig och Zoran så vi fick till en middag på tu man hand! Mysigt!
 
Hoppas du har haft en fin torsdag!
KRAM

Årets första mil!

08:58:00
Oplanerat och prestgelöst!
 
Jag gillar inte att springa långt, 8km är min gräns. Efter 8km tycker jag inte att det är roligt längre helt enkelt. Men så nu imorse så var vädret perfekt och jag hade en riktigt go känsla i kroppen så efter 4km bestämde jag mig för att ta en annan runda och köra milen. Bara för att se om jag kan och om det kanske är roligt. Och det gick riktigt bra. Jobbigast var helt klart burmabacken efter 7km som är 1km rakt uppåt. Men roligt vet jag inte, det lär nog dröja innan det blir en löparmil igen... Jag håller mig till mna 6-8km och har kul på vägen istället.
 
Väl hemma firade jag med bubbelvatten i champagneglas med jordgubbe och yoga för löpare ♥
 
Wohoo! Vilken start på dagen!
PUSS

En Fronsdag

20:50:00
En onsdag som är en fredag
 
Laura har bestämt att det är fronsdag idag, en blandningen mellan onsdag och fredag. Vi ska vara lediga tillsammans allihop och det ska bli så mysigt. Det ska ju dessutom bli kanonväder och det gör ju det hela ännu bättre.
 
In i dimman denna morgon! Den var så tjock att jag inte såg längre än kanske 50m framför mig. Spökligt och fascinerande på samma gång.
 
Ikväll efter jobbet väntade Taco-middag! 
 
Är ni också långlediga?
KRAM

Dag 50 och regn

18:29:00
Det var väl så dags!
 
I 50 dagar i sträck har jag kört mina tidiga morgonrundor. Det har regnat innan och det har regnat efter, men aldrig medans jag varit ute och sprungit eller gått PW. Idag var det dags, morgonrunda nummer 50 blev rundan då jag fick gå i regn. Tur att jag köpte mina snygga allvädersjacka förra veckan.
 
Det behövs regn, det är så himla torrt i skog och mark. Vi vill ju inte ha en lika torr sommar som 2018 när det både blev vattningsförbud och grillförbud..
 
Min middag idag blev kycklinglever och persiljesallad.Visst fick jag det att se smarrigt ut.
 
Två frågor jag får ofta på instagram när jag lägger upp kycklinglever är:
1. Äter du det ofta? 
Svar: Jag äter det 1-2 ggr i månaden. Jag blir alltid enormt sugen på lever när jag ska få mens och jag ser det som att kroppen lagrar vad den kommer behöva.
2. Äter resten av familjen också lever?
Svar: Jag äter bara kycklinglever, jag gillar inte nötlever. Laura och Zoran gillar kycklinglever, men äter det typ aldrig.
 
Gillar du lever?
PUSS

Måndag och kortvecka!

10:13:25
Vilken underbar morgon!
 
Plusgrader, sol, klarblå himmel och vindstilla! Bara vädret i sig denna morgon gav så otroligt mycket energi. Känslan av att jag hade kunnat springa hur långt som helst infann sig, men jag har ju begränsat med tid på vardagsmorgnar så det fick räcka med strax över 6km i härligt tempo.
 
Morgonen har bestått av massa samtal med barnmedicin och mail till Lauras lärare och skolsköterska som utan tvekan har gått med på lite ändringar i rutinerna i skolan tills vi vet mer. Och redan på tisdag nästa vecka har vi möte med Lauras läkare och provtagning!

Nu blir det jobb fram till kl.20 ilväll!
Kram

Badsöndag igen!

23:11:53
Nolhaga parkbad för andra söndagen i rad.
 
Men hjälp vad det blåser! Tack vare blåsten tog jag en PW istället för löptur idag. Det är inte värt att utmana allergin genom att springa i denna blåst. Så nöjd med nya allvädersjackan jag fyndade tidigare i veckan! Den har ju passat perfekt dessa blåsiga dagar.

 
Vi bestämde oss för att köra en repris på förra helgens utflykt och åkte till Alingsås för att bada på Nolhaga parkbad.
 
Man blir ju helt slut av att bada och simma i ett par timmar. Så vi åt middag på MAX och väl hemma slappade vi resten av kvällen fram till det var läggdags. Ett riktigt mysigt sätt att avsluta helgen på och det behövde vi nog alla fem♡
Kram

En ovanligt lång lördag

21:57:00
Ibland behöver man ha tråkigt..
 
Det blev en hemmadag för oss idag. Det blåste så hemskt mycket att jag i sanningens namn inte vågade att ta ut Laura i alla pollen efter gårdagens allergichock. Evelina och Filip var inte supersugna på att gå ut i blåsten heller i och för sig. Evelina fick sin beskärda del på till och hem från basketen tyckte hon och jag höll nog med henne.
 
Så vad gjorde vi egentligen denna långtråkiga lördag? Barnen lekte, spelade spel och tittade på film och telefonerna. Jag städade på sådana där ställer som man inte städar hela tiden som att damma i köksskåpen osv. Jag gjorde även en kålpudding medans barnen fick hamburgare som dom hellre äter. Vi åt LCHFplättar till kvällsmat och dansade Just Dance på Ps4. När Zoran kom hem från jobbet körde vi all-in på filmmys i soffan allihop och tittade på min barndomsfavorit "Rädda Willy" som finns på Netflix just nu.
 
Kålpudding med gräddsås är ju bland det godaste som finns!
 
Hoppas ni har haft en fin lördag!
KRAM