FaceBook
Instagram
Mail

Sista september

18:33:00
30:e september
 
Och så kom den, siista dagen denna månaden. Nu börjar hösten och jag tror knappast att jag vågar hoppas på en brittsommar alltså. Jag körde backintervaller dagen till ära.
 
Idag skulle min farfar fyllt 99 år så jag på kyrkogården efter att jag lämnat trion i skolan.
 
Passade även på att plantera hos storebror och hans mamma. Titta på den söta ljunggubben jag köpte på Lidl. Om man är ledsen när man går förbi honom blir man nog lite glad iallafall.
 
Mejerifritt oktobber startar imorn oc då passade jag på att göra kålpudiing och gräddsås. Imorn får jag äta den som den är.
 
Sista mejeriintaget blev ostkaka till kvällsmat.
 
Nu ska jag jobba ett par timmar innan det är läggdags.
KRAM

Coach Emelie

21:30:00
Stjärnklar tisdag
 
Det var en riktigt vacker tisdagsmorgon med stjärnklar himmel och vacker soluppgång. Det gäller att ta till vara på dessa guldglimtar i vardagen. Snart kommer perioden med ihärdigt regn, rusk och slask.
 
Älskar att dricka morgonkaffet precis här!
 
Soligt och gött på väg in till jobbet!
 
Dagens middag innan basketträningen blev en snabb korvsoppa.
 
Om två dagar är det mejerifritt som gäller så jag passade på att göra 2 st små LCHFostkakor.
 
Basketklubbens allt-i-allo och eldsjäl överraskade mig på träningen idag  med varsin coach.tröja till mig och Zoran. Så himla gulligt och snällt! Nu matchar vi vara tjejer!
 
En riktigt bra tisdag blev ännu bättre!
Puss

Vardagshjälte

21:25:00
13 veckor kvar av år 2020
 
Startde v.40 med backintervalleri mörkret. Det är helt klart enkklare att springa i backarna när det är torrt i backen. Löven blir som slajmiga bananskal när det regnat. Livsfarligt!
 
 
En riktigt bra start på veckan med grymma klienter hela dagen.
 
Klockan 19 var det fortfarande lite ljust...
 
Mamma/mormor är vår vardagshjälte på måndagar numera. Innan corona var det Baba som hjälpte oss, men nu är hon riskgrupp och vi kan inte ta hjälp av henne även om hon gärna hade velat. Vi är så tacksmamma för att vi har våra mammor som ställer upp för oss när vardagspusslet inte riktigt går ihop ♥
 
Jag är helt slut och kommer nog somna så fort jag stänger ner datorn.
PUSS

Hej hej Söndag

21:21:00
180 morgonrundor i rad!
 
Still going strong eller hur man nu ska beskriva det. Snart är vi inne i oktober och som det verkar nu kommer jag ju få fotsätta att ta mina morgonrundor även då för att skilja mina pollenbesvär från covid-symptom...Låt oss hoppas på regnfria morgnar i så fall.
Avslutade med ett gött gympass!!
 
Alla hortensior som blommar här och var i alla möjliga färger är ju så vackra!
 
Dagens middag blev shirataki-fettuccine kyckligtacogryta
 
Chokladpraliner har jag hunnit med att göra också.
Smakerna blev, havssalt, apelsin och pepparkaka!
 
Min lilla superhjälte är redo för sängen och skola för första gången på länge imorn.
Själv ska jag titta på SMACRO!
 
Puss

Lördagen

20:54:00
Löpning, läxor och kalas
 
Startade denna lördag med riktigt härliga intervaller. Hösten är på intåg och det känns verkligen i luften.
 
Frukost!
 
Under hela veckan har Filip jobbat med skolarbeten. Vi villl inte att barnen kommer efter och även om dom är hemma sjuka så klarara dom att plugga 2-3 timmar. Sista uppgiften skickade hans fröken med hem igår så vi gjorde den imorse. Nu kommer hans månar också sitta uppe på tavlan i skolan.
 
Kalasdags för Lionel!
 
Hipp hipp hurra för Lionel!
 
Bebisar sover gött hos Zoran.
Bebistiden var helt klart Zorans favorit, då låg han gääärna hela dagarna och sov med sovande bebis i famnen!
 
Nu blir der mys här hemma för hela slanten!
PUSS

Ändrade helgplaner

21:17:00
Ändrade helgplaner, men en ruksigt mysig fredag!
 
Startade fredagen med lite sovmorgon till kl.6:20. Härligt även om det var oplanerat. Jag hade tydligen glömt ställa alarmet när jag gick och la mig igårkväll. Körde löpning och backintervaller dagen till ära. 
 
Vi hade planerat att åka upp till Örebro idag för att hälsa på Tobbe och gå på min brorson Jacks 4 årskalas, men så blir det inte. Filip är frisk nu, men har lite slemhosta på morgonen kvar och då är det ju onödigt att bo hemma hos någon annan. Vi hoppas på att kunna åka upp någon helg i oktober istället.
 
Morgonens soluppgång till kaffet!
 
Dagens hemmalunch blev lövbiffswok med shirataki-fettuccine, så gott!
 
Ett glas rött till oss vuxna medans vi fixade middagen ♥
 
Fredagens middag blev:
Kycklingtacos - ingen favorit hos oss så vi håller oss till den vanliga i fortsättningen.
 
Ikväll när jag tände vår jordglob som vi vann i julas på julklappsleken så blev jag så sugen på att resa.
Vi längtar allihop här hemma efter att få ge oss ut och se världen tillsammans. Sardinien står högt upp på min önskereselista. Vart vill du åka?
Älskar den ♥
 
PUSS

Torsdag

20:05:00
Och så kom torsdagen
 
God morgon! Även denna morgon gick det bra att springa. Jag är så tacksam till min kropp och för allt det låter mig orka med. Jag tror att det är viktigt att vara nog med att berömma sig själv och sin kropp för vad den faktiskt kan göra iställer för vad den inte kan göra.
 
Morgonkaffet i fin kopp som jag fick i julklapp av en klient!
 
Idag fyller vår älskade Tuto Linoel år!! Hipp hipp hurra!!
 
Direkt från jobbet till basketträningen. Min sista klient skulle åt mitt håll så hon körde mig från dörr till dörr! Så himla gulligt ♥ Just nu förbereder vi tjejerna inför match. Nästa helg är det dags för seriens första och dom måste förberedas på tuffare spel. SÅ roligt!
 
PUSS

Äntligen!

17:54:00
Bra start!
 
Woop woop! Första löpturen på vad som känns som en evighet,gick så bra! Hurra för att slippa PW ett par morgnar nu! Och vilken morgon det blev att springa i då. Helt fantastisk!
 
Morgonkaffet!
 
Morgonens soluppgång
 
Älskar onsdagar lika mycket som jag älskar orange...💛
 
Pernilla var i Källar'n för PTpass!
 
Min syster Fatima fyller 40 år idag och vi skickade blombud och hon skickade precis en bild på buketten! Så fin och höstig!
 
Resten av kvällen ska jag skriva nya kost och träningsscheman till PTklienter.
Jag älskar mitt jobb!
PUSS

Månadens Naglar

18:31:00
Höstnaglar!
 
Alltså dessa är nog bland dom snyggaste jag någonsin haft!
 

Tisdag

18:00:00
Tisdagsbestyr!
 
Nu börjar jag tröttna på att gå PW och höften har varken blivit bättre eller värre så imorn ska jag testa och se hur det känns. Känner jag minsta lilla hugg så kommer jag gå istället.
 
Efter jobbet så ringde Settie och sa att en tid bllivit ledig på salongen så jag åkte dit och gjorde naglarna. Nu är jag hemma snabbt för att äta och sedan skynda mig till basketträningen.
 
PUSS

Hej v.39

21:09:00
Ny vecka, nya tag!
 
Det var kolsvart när jag gick ut imorse, men det ljusnade ganska snabbt. Skönt väder att gå PW i.
 
Filip är förkyld sedan i torsdags, lagom till när Evelina blev frisk. Så imorse när jag lämnade tjejerna hämtade jag Filips alla skolböcker så vi kan jobba med honom under veckan så att han inte kommer efter. 
 
Gratinerad paprika är bra gött alltså!
 
Jag har precis kommit hem efter jobbet och nu ska vi kolla på lite serier innan vi går och lägger oss.
PUSS

Efter fest-söndag

17:18:00
Nej, ingen efterfest!
 
Denna söndagen har varit en riktig efter fest-söndag.
Meeen morgonPW blev det ändå, ävenom det var efter kl.9. Det var gött att gå ur benen efter en kväll med så mycket dans som det blev igår. Vilken lyckad fest alltså, den kommer vi lägga in i minnesbanken.
 
Det blev ingen avancerad middag eller så idag heller utan den fick killarna på I love Pizza i Utby stå för. En kebabsallad med extra sås, mums!!!
 
Nu fortsätter mys för hela slanten och taggar inför ny vecka imorn! Woop Woop!

Cristian 40 år

23:57:00
ÖVERRASKNINGSFEST!!!
 
Igår fyllde ju Cristian 40 år och hans fru har i hemlighet planerat en överraskningsfest för honom. Det blev så lyckat! Vilken kväll!
 
 

Lördagens PW

08:52:00
In i dimman!
 
Hann tänka att jag tyckte att det var märkligt att jag inte sett en enda människa på morgonens PW innan jag kom på att det nog var dimman som gjorde att jag inte såg någon. Det är skönt att gå istället för att springa ibland. Jag hinner filosofera så mycket mer när jag går. När jag springer så tänker jag nte på någonting, vilket också är skönt.
 
 
Jag har bestämt mig för att ta löpvila ett par dagar. Jag har slarvat med löpvilan vilket inte har gjort något, men sedan jag började träna baskettjejerna så använder jag muskler på ett annat sätt, framförallt i höften som jag inte gör annars occh det känns av. Min högra höft är ju sedan flera år tillbaka min akilleshäl efter att jag slet ut den med att jobba 100% som undersköterska, 125% med företaget + egen träning ( och tre barn, hushåll osv osv osv..) på det... Så nu lever jag som jag lär och vilar innan det går för långt. 
 
Puss

18 september!

20:37:00
Chiles och Cristians dag!!
 
Veckans sista löptur! Resten av helgen blir det PW. Klockan ballade ur totalt efter att jag uppdaterade den igår och räknade inte kilometerna. Måste se om jag kan fixa det. Jag vet ju sen innan att den räknar typ en halv kilometer per kilometer för lite, men det är ju sak samma för mig. jag springer inte för siffrornas skull. Tänk att jag haft min klocka i 3 år och den funkar fortfarande precis som när jag fick den. Snacka om bra kvalité!
 
Dagens mat efter jobbet! Äggwrap med kycklingwok!
 
Efter middagen hemma så åkte jag iväg till familjen Lopez för att fira Cristian som fyller 40 år idag. Evelina, Zoran och Filip har förkylningssymptom så dom fick stanna hemma och Laura ville ha fredagsmys med dom. Hemma hos Lopez firades det dubbelt då det är Chiles nationaldag också.
 
 
 
Mysigt födelsedagsfirande och vi har lovat Cristian en superfest när restriktionerna lugnat ner sig...
PUSS
 

Ingen corona

08:33:00
Negativt test, positivt resultat!
 
Vilken underbar morgon denna torsdagen bjöd på! Härlig luft och alldeles klart och fint. Det är magiskt att få springa i soluppgång alltså. När jag kom hem från rundan så fick vi veta att Evelina testade negativt för covid-19 och därmed slipper leva i karantän då hon har en vanlig förkylning. Det "visste" vi i och för sig redan, men man har ju satt sig i en rävsax när man testar sig så man måste behandlas som smittad tills motsatsen bevisas på papper. 
 
 Nu ska jag i väg och träna baskettjejerna! Det är så kul att se hur som utvecklas hela tiden!
 
PUSS

Onsdagens kontraster

18:30:00
Det skiftar!
 
Vaknade upp till en riktigt grå onsdag. Jag riktigt kände hur diset droppade i ansiktet på mig medans jag sprang. 
 
Jag fullkomligt älskar mitt jobb!
 
Zoran hade gjort goda kycklingpannbiffar som jag gjorde lite grönsaksröra till. MUMS!
 
Sen bar det av från 19°C och sol till päls, uggs och en svinkall ishall!
 
Vänjer mig aldrig vid kylan därinne och nästa vecka får jag inte glömma vantarna!
PUSS

Full fart!

20:25:00
Dietist, jobb och basket
 
Hej å hå! Det har gått i ett i dag!
Mötet hos dietisten gick bra. Filip växer och frodas samt utvecklas som han ska. Det bästa som hänt honom är helt klart att bli helt glutenfri och det märker ju alla läkare och dietister också. Han räknas som glutenintolerant TROTS att det inte kan påvisas i alla deras blodprover. Som vi har kämpat alltså! Det som alltid kommer skära i mig är ju att han gått igenom både öronoperation och halsoperation innan dess att vi ens tänkte på gluten. Grabben har ätit så otroligt mycket antibiotika och varit sjuk så himla mycket i hans liv och sedan han blev glutenfri (och fri från glutenfri vetestärkelse) har han inte varit sjuk en enda gång och han har växt som bara den. Jag får skriva mer om det i ett separat inlägg tror jag!
 
Överlycklig kille i väntrummet som önskat sig fiskar hur länge som helst.
 
Jag hann slänga i mig kokosgröt innan jag drog till jobbet.
 
Efter att ha tränat tisdagens grymma PTklienter skyndade jag  mig hem för att hinna äta maten Zoran lagat, lyssna på läsläxor och sedan åka på basketträning.
 
Falukorv i ugn som Zoran gjort till mig. Till det stekte jag zucchinin och grönkålen från Pernilla!
 
Livspusslet alltså!
PUSS

Mörkt

06:49:00
Pannlampa?
 
God morgon! Detta kan ha varit den mörkaste morgonen hittills faktiskt. Jag funderar på att skaffa en pannlampa för att slippa använda ficklampan på mobilen när jag är på mindre belysta vägar. Det som tar emot att köpa en är ju för att jag den 1:a oktober kommer köra inomhus istället för utomhus...
Vi får väl se hur jag gör. Har ni tips på någon bra och prisvärd pannlampa?
 
 
Nu ska jag duscha och göra mig iordning för jag och Filip ska iväg till dietisten och prata om hur hans första år som helt glutenfri varit. Behöver jag ens skriva... AMAZING?!
KRAM

Mörk måndag!

07:30:00
Nattsvart!
 
Det var nattsvart när jag gick upp imorse. Jag har letat rätt på reflexvästen också. Den är typ 3 storlekar förstör, men den fyller sin funktion. Det är ju ändå huvudsaken!
 
Idag väntas jobb fram till sent ikväll. Evelina har dessutom blivit förkyld med snuva och hosta.
Hon ska ta ett coronatest kl.8, vi är ganska säkra på att det inte är det, men för säkerhetsskull måste testet tas. Håll tummarna.
'PUSS