FaceBook
Instagram
Mail

Julskyltning på Kurragömma!

14:50:44
Nu när jag ändå sitter fast här i rum nr 6 på Lundbysjukhus med Filip så kan jag ju passa på att berätta om när jag och Zoran var på Kurragömmas julskyltning i slutet på november.
 
Julskyltning inspirerad av Mrs Mighetto - The forgotten tivoli
 
Jag hade nog kunnat vänja mig vid att bära så tjusiga kronor, haha! Nej, men skämtåsido så hade denna lätt fått sitta i toppen på vår gran om vi hade haft högt till tak hemma.
 
Första julklappen för i år inhandlad hos och inslagen av Kurragömma.
I paketet nedan ligger den HÄR roboten.
 
Vi två ♥
 
Sedan gick vi vidare till Grand Hotell för att checka in och käka middag med härliga tjejer. Jag och Zoran firade Theodora lite grann som skulle fylla 30 år vecka efter.
Efteråt minglade vi lite backstage med Emil och hans musiker.
 
Hotellfrukost är ju fantastiskt.
 
Är ni klara med julklapparna ännu?

Filips tonsilloperation

08:44:00
God morgon!
 
Dagen D är här. En månad innan 6 årsdagen och med sin åttonde halsfluss behandlad med antibiotika i 4 dagar. Vi kan inte vänta längre, den måste bli av, operationen alltså, han kommer ha halsfluss jämt annars.
 
Jag har i en vecka pratat med Filip om vad som skulle hända idag. Att vi skulle till sjukhus, att dom skulle sätta nål i handen och sätta dit en slang och ge honom sovmedicin genom den. Jag har förklarat att dom skulle skära bort halsmandlarna när han fått sovmedicin och att det kommer göra ont i halsen när han vaknar.
Att han får medicinera med isglass efteråt var en ganska bra tröst.
Hur som helst så har jag varit ärlig mot honom då jag tror att det är dåligt att lura barn. Jag är alltid brutalt ärlig mot mina barn och tror att det är det bästa för dom. Då vet dom att dom kan lita på mig, alltid. 
 
Min älskade pojk! Jag ber att detta blir sista gången jag får se dig sövas och att du kommer att få må bra när allt detta är klart!
 
 Nu ligger han på operation! Sövd med gas då det inte gick att sätta nål. Kärlen sprack och det var bättre att söva med gas så att det inte skulle bli ett hemskt och plågsamt minne från operationssalen. 
Jag sitter i dagrummet och förbereder mig mentalt för att stötta mitt lilla barn i den värsta smärta han någonsin fått uppleva. Men allt kommer och bli bra, det måste det bli!
 
Har ni erfarenheter av tonsilloperation?
Berätta gärna i kommentarerna ♡

Luciatåg

09:54:00
God morgon!
 
Bland all hysteri om inställda luciatåg i hela Sverige och besvikna barn och föräldrar så kunde vi glädjas att att få se ett luciatåg imorse. Lauras klass och parallellklass hade ordnat så fint och man blev rörd till tårar när alla barn stod där framme och sjung för full hals. Så otroligt fint och jag (och alla andra föräldrar så klart) är så stolta över dom och deras mod. En riktig mysig luciamorgon värd att minnas. En tradition som jag hoppas att dom fortästter att hålla kvar vid.
 
Luciatåg 2017
 
 
Har ni fått se ett luciatåg?
Puss
 

Vi komma, vi komma från..

23:17:10
Vi komma, vi komma från pepparkakeland 🎶
 
Lagom till andra advent började pepparkaksbaket här hemma. Första baket gjordes tillsammans med barnens extramorfar Tobbe. Han hade dessutom inte bakat pepparkakor på över 40 år så det var ju extra kul.
 
Glutenfria pepparkakor såklart ♡
 
I söndags gjorde jag det årliga pepparkakshuset. Det är bara jag som gör det och barnen får inte hjälpa till, haha! Lite roligt får väl mamman också ha...? Nu står det så ljust och fint i hallen och det doftar pepparkaka så fort man kommer hem till oss.
 
Har ni pepparkakshus hemma?
Puss

Laura 8 år

07:25:00
God morgon!
 
Just nu i denna stund för 8 årsen låg jag inne på förlossningen på Östra Sjukhuset med barnens gudmor.Tre timmar senare var hon född. (Förlossningsberättelsen går att läsa HÄR.) Vårt älskade mellan barn som inte är det minsta mellan. Hon syns och hon tar plats. Med lika stort hjärta som hjärna. SÅ smart, men också så omtänksam och kärleksfull.
 
Älskade Laura, grattis på din födelsedag ♥ 
 
I lördags hade vi släktkalas för Laura! Det är så roligt med våra barn. Visst älskar dom att få presenter, men det viktigaste för dom att är aatt få umgås med nära och kära. Så fint att se!
 

Jag är lucka nr. 6

13:21:00
Jag är lucka nr.6 i Johannas (enklaknep.se) julkalender.
Varje dag så publiceras ett inlägg på bloggen med en kvinna hon känner att hon vill lyfta fram.  Idag är den kvinnan jag. Hur fint är inte det liksom? →HÄR← kan ni läsa hennes inlägg om mig!
 
Jag känner mig rörd och tacksam. Både över hur hon valt att skriva om mig, men även för att jag fått chansen att lära känna en kvinna som hon. 
Jag ser att vi är lika på många sätt, men också väldigt olika på många andra sätt. Jag fascineras av henne och hennes kunskaper om sådant som jag inte förstår mig på alls (oftast statistiker; koder och massa annat smart).  Jag blir även glad över hur jag fått gå igenom det (hårda) yttersta skalet hon har och fått se hennes mjuka sida.
 
Tack Johanna!
 

Fitnessfestivalen 2017

13:18:00
För 5:e året i rad har jag och Jessica varit tillsammans på Fitnessfestivalen. 3:e året uppe i Stockholm. Det är ju jobbresa först och främst, men att kunna förena buisness and pleasure är ju det bästa!
Vi har så sjukt kul tillsammans och det finns liksom ingen annan som jag hade kunnat göra dom här jobbresorna med. Vi är lika rastlösa och gillar samma tempo och samma saker. Tur vi har varandra!
 
 
På väg hem!
 
Om ett år är det dags igen!