FaceBook
Instagram
Mail

Något att se framemot!

11:03:55
God morgon!
 
Jobbar dagen på kommunala jobbet idag. Slutade 22 igår och då är det bra segt att gå ett tidigt pass nästa dag. Men nu är det som det är.
Jag jobbar mycket nu, 15 pass med endast en dag ledigt. Blandat kommunalt och företaget då såklart. Slitsamt, men det går. Familjen ska man ju hinna umgås med också, det är ju prio ett!
 
I torsdagskväll fick jag ett ryck och kände att "Näääe, jag vill ha en resa att se framemot!". Jag kollade på bilder från Barcelona och bara längtade efter värmen. Och att jobba så som jag gör, det tär liksom på en och det känns som att man behöver något att se framemot, att allt jobb faktiskt leder till något gott. Förstår ni hur jag menar?
Så jag kollade runt hitta en pang-resa till grymt bra pris, kollade med Zoran som gav grönt kort. Så i Maj åker vi på en all-inclusive resa med TUI (gamla fritidsresor) till Kreta. Vi börjar räkna dagarna från och med imorn!
 
♡☆Hur härligt ser det inte ut?☆♡
 
2017 ska vi resa på minst två solresor.
Ska ni resa och isåfall vart??
Puss

Tomte och tandfen

21:59:11
Kan ni tänka er lyckan hos en 7-åring som tappar 5:e tanden på självaste julaftonskvällen precis innan läggdags?!
Den är inte nådig. Tänk att Tomten och Tandfen kom på samma dag! Älskade lill-skorpan. Hon blev så glad och den här gången somnade inte tandfen utan att lägga guldpeng i glaset, HURRA!
 
 
 Vi samlar barnens tänder i små askar. Mest för att jag själv sparade mina tänder, men jag tycker egentligen att det är lite knäppt och småäckligt. Tänder i en ask liksom, varför? Haha! Nu är det försent att ändra på då tjejerna vill samla sina.
Hur gör ni med tappade tänder?
 
Puss

Ett ljus

23:29:30
Idag är det ingen vanlig dag. Idag hade morfar fyllt 81 år. Jag har jobbat hela dagen och inte ens kunnat ta mig till LIlla Edet för att tända ljus, men jag har tänt här hemma och tänkt extra mycket på honom hela dagen.
Han är saknad varje dag. När han gick bort öppnades ett sår i mitt hjärta som inte läker. Man kan tro att han var gammal och dog en naturlig död och att hans tid var kommen, men så var det ju inte, tyvärr.
Han fick svälta till döds och trots att jag och mamma (och även morfar) gjorde allt vi kunde så valde dom den vägen och vi fick se vår finaste tyna bort och dö i våra armar på sjukhuset. Hemskt, men sant!
 
Sista kvällen i min soffa, Juldagen-2013 ♥
 

Vår Jul 2016

23:15:16
Detta året firade vi "lilla julen". Det är julen då mina bröder och deras familjer firar hos sina respektives familjer. Vi var tio st ändå, så det var ju långt ifrån tomt om man säger så. När klockan slog 14 hade alla kommit. Jag stod mest  i köket där jag trivs bäst och vi alla drack glögg i väntan på Kalle Anka.
 
Kalle Anka kom och så även spänningen då barnen vet att tomten kommer efter Kalle Anka.
 
Och nog såg dom tomten komma utanför och Lauras hår hamnade rätt i ljuset på kandelabern och det slog lågor om håret, men jag fick släckt det i tid med snabba reflexer och med ett par mindre väl valda svordomar... Laura brydde sig inte ens och tack vare att hon bär en lejonman märks det inte heller som tur är. Alla tre rusade till dörren i hallen för att öpnna dörren åt tomten och sen började julklappsutdelningen.
 Massor med julklappar fick dom och var helt överlyckliga ♥
Efter maten uppträdde tjejerna med en julsång för oss och det var så vackert att det kom tårar från mammans ögon.
 
Sen var det julklappsspel för oss vuxna. Lika kul varje gång! Jag vann 3st paket!
 
Vi byggde lego med barnen fram till närmare midnatt innan vi kastade in handduken och gick och la oss allihop. Mätta och nöjda. Jag fick parfym, pengar och brandsläkare och Zoran somnade extremt lycklig då han fick ett PS¤ av mig. Tror ni jag kommer få ångra det eller?
 
Hoppas ni har haft en fantastisk julhelg vare sig ni firar eller ej!
Puss och Kram

Julaftons morgon!

09:58:07
God morgon och God Jul allesammans ♡
 
Barnen väckte oss imorse och frågade om dom fick öppna paketen som nisse lämnat vid huvudkuddarna.
Alla tre fick lego som dom satt och byggde ihop till julkalendern började. Vilket fantastiskt slut på Selmas Saga.
 
Både mjölk och pepparkaka var slut. Och nu vet barnen hur dom tog sig ut.
 
Massor med paket hela vägen runt under julgranen ♡
 
 Barnen har precis ätit grötfrukost så nu ska jag duka borden, göra iordning flickornas och mitt hår, stryka kläder och ta på oss innan jag tar på mig förklädet och börjar med Janssons frestelsen och potatisgratängen och allt det andra. Zoran sköter allt det andra. Nu är det jul!
 
Puss

Klappat och klart

00:22:33
Midnatt råder tyst det är i huset...
Barnen sover, släkta äro ljusen...
Se då kryper tomtar upp ur vråna...
Dom smyger fram på tårna...
Snälla barnen har låtit kakan vara...
Stå på bordet åt en tomteskara
Mjölk och kaka, lilla äppelbiten...
Den får nisse liten...
Delar ut klappar och in i tysta vråna...
Dom smyger och tassar ut på tårna...
 
Tipp tapp Tipp tapp Tipp tapp
 
 
Jag lyckades fånga tomten på väg ut. Tänk så glada dom kommer bli våra tre små älsklingar när dom ser att det är massor med julklappar under granen. 
Laura vann 100kr på Bingolotto ikväll, men hon vet inte om det själv för hon vann på fjärde bingon och hon somnade efter andra♡
 
Nu ska vi sova så vi orkar med morgondagen!
God Jul ♡

"KRASH" sa det!

10:14:46
Jo, men alltså jag är inte ens förvånad.
Vi kan aldrig bara få ha det lugnt en stund. 
 
Igår var jag på väg till Bäckrbol för att handla den sista julklappen. Jag åkte från Olskroken för jag hade precis gjort julnaglar och behövde därför åka genom tingstadstunneln. Klockan var runt 16 så det var ju knakar så klart, men jag är van och tycker inte att det är jobbigt. Det var kö och jag stod still mitt i tunneln när det bara sa PANG och jag flög framåt. Min mamma var på Bluetoothtelefonen som går genom högtalarna i bilen, en surround-funktion och hörde smällen. Läskigt!
Smärta i nacke och bröstrygg kom direkt och  så även chocken. 
Satte på varningsblinkers och gick ut för att se hur illa det var och ta kort på den andra förarens regskylt. 
Hon frågade om jag var okej och att vi skulle mötas utanför.
Hela vägen ut ur tunneln tackade jag Gud för att barnen inte var med i bilen och för att det inte var en lastbil som kört in i mig samtidigt som jag ringde 112. Det visade sig även att det var en fantastisk kvinna som kört in i mig med hela familjen i bilen. Dom alla var helt oskadda och inte någon direkt skada på deras bil. 
Med min bil var det värre. Hon hade kört in i mig i 30km/h. Ambulans och brandkår var snabbt på plats och undersökte mig direkt. 
Smärtan i nacken höll i sig så även chocken. Jag skakade som ett asplöv och tårarna rann. Både av tacksamhet att jag var själv och av hur tröttsamt det är att det aldrig bara får vara lungt i mitt liv.
Alla papper skrevs på och jag åkte direkt till läkaren som undersökte mig och ordinerade smärtstillande och lugn och kontrollerad rörelse i rygg och nacke. Blir det värre måste jag åka in akut.
 
Så idag ska bilen på skadebesiktningen och sen blir det julförberedningar till max. Det mesta är färdigt faktiskt, det är bara lite mat som ska förberedas.
 
 
 

Julklappsinslagning

23:56:45
God kväll! 
 
Jag äter min LCHF chokladkola, lyssnar på julmusik, småtittar på "Våra pinsamma kroppar" och slår in dom sista julklapparna som finns kvar här hemma. Jag har bara 3 st julklappar kvar att köpa och barnens nisse-paket som dom får vid huvudkudden!
 
Jag älskar att slå in julklappar och vill helst göra dom extra fina ♡  Hur häftigt är inte detta pappret liksom?! ☆
 
På tal om julklappar så har jag köpt julklappar i form av karastrofpaket hos Unicef. Jag är världsförälder och bloggare för varenda unge och då ska jag självklart ge julklappar av samma summa till mina "världsbarn" som till  mina egna barn ♡ Ingen kan göra allt, men alla kan göra något ♡
 
199kr/karastrofpaket!
 
Puss och godnatt!

I vårt pepparkakeland ♡

21:14:00
Eller pepparkakskök..
 
Idag gick jag och barnen på jullov. Zoran stackarn ska jobba två nätter till innan han blir ledig. Barnen är lediga framtill 10 januari, jag jobbar alla dagar utom 22,23,24/12. That's just life ♡
 
Vi firade jullovet med pepparkaksbak. Jag älskar det, så mysigt och juligt att man smäller av. Nu är det minsann jul!
 
Mitt pepparkaksrecept hittar ni HÄR och kristyr gör man med sukrin melis, vatten och citron (karamellfärg om man vill)
 
Bakar ni pepparkakor?

Slava 2016

13:47:00
Idag är det Zorans släkts helgondag! Sankt Nikola  är deras helgon, högtiden kallas Slava och den firas numera hos Zorans bror och hans familj.
Deras slava är under den ortodoxa julfastan och är därför vegetarisk och utan animalier, men däremot fisk och sallader i mängder och min svägerska Dragana har gjort allt så gott!
 
Matkoma deluxe☆
 

Lusse hos Morfar och Annelie

22:41:14
God kväll!
 
Jag sitter här i soffan med pälsig filt och Filip snusandes bredvid mig. Jag har äntligen julkänsla som pirrar i kroppen. Idag var vi hos morfar och Annelie för årets lussande. Några dagar efter lucia, men det var den tiden som passade oss alla bäst. Vi hade inte ens en lucia med oss utan en pepparkaka, en tomtenissa och en julalv. Det gick hur bra som helst. Enligt tradition får barnen klä morfars och Annelies gran. Dom älskar det och känner sig så klart stolta som tuppar efteråt. Och fint blev den minsann!
 
Tydligen kan allt som är rött och grönt hamna i granen! Hårsnodd och kattens leksaksråtta till exempel.
 
Annelies 100-åriga tomte och hans fru som jag gjorde för snart 20 årsen ♥
 
Julkrubban och Tomtestaden är alltid lika spännande att titta på.
 
När vi kom hem klädde vi även vår gran, men den visar jag först imorn!
 
Har ni gran?
Puss

LCHF knäck

21:32:00
Hur god som helst och ett så mycket bättre alternativ än vanlig knäck gjord på socker. Min lchfknäck smakar PRECIS likadant som vanlig och har samma konsistens.
Knäck ♡
10-15st =8g kh/hel smet
1dl fibersirap
1,5 msk vispgrädde
25g smör
(1msk hackade nötter/solrosfrön att ha i)
 
Lägg allt i en kastrull med tjockbottnad eller nonstick.
Koka upp allt och låt det puttra under regelbunden omrörning.  (Det får absolut inte brännas vid! ) Efter ca 20-30 minuter är smeten klar (testa genom att doppa ner en knivspets och låt den svalna och se om det är önskad konsistens) och OM man önskar nötter i häller man i dom och rör om. 
Häll eller portionerna ut smeten snabbt i knäckformar. 
-OBS!! Väldigt varmt så var försiktig!-
 
 

Julgransstjärna, lussekatter och ostkaka

10:15:00
God morgon!
8 dagar kvar till julafton och 15 dagar kvar till nyårsafton! 2016 susar förbi och med skräckblandad förtjusning längtar jag efter att få uppleva 2017 års alla upptåg och händelser.
 
Då bloggen försummats senaste veckan tänkte jag gå igenom lite av vad som inte nämnts hittills.
 
Lagom till första advent hade Filips föris så klart julpyntat. En fin vit gran står i hallen med ljus och julkulor, men den var utan stjärna på toppen. Så Filip skulle minsann köpa en stjärna till granen. Och i veckan åkte den upp en morgon.  Filip  är så stolt och vill helst att jag tar kort på den varje morgon när det är jag som lämnar.
 
En bild från imorse!
 
Vår gran ska väljas och köpas i helgen och på söndag tänkte jag att vi skulle klä den. Barnen får alltid hänga några kulor och sen gör jag resten när dom sover. 
I veckan har jag trots massor med jobb lyckats baka både lussekatter och ostkaka. Lchf så klart!
 
Nu är det bara knäck och kolor kvar att baka. Lchf också så klart! Kanske har jag kraft nog att göra det imorn?! Detta är min lediga helg och jag minns inte när jag längtade efter något så mycket senast... 
 
Har ni någon julkänsla ännu?
Puss

Lämnat önskelistor till Tomten.

10:21:54
Hello!!
 
Igår var det julmys på Kortedala Torg. Tomten var där för att ta emot barnens önskelistor och det fanns pyssel för barnen. Dom fick lägga kristyr på pepparkakor och göra korghjärtan.
Supermysigt! 
 
 
9 dagar kvar till jul!
Puss

Älskade primadonna

14:49:00
Till Laura från mamma!
 
Hej min älskade tös!
Tänk att du redan är sju år. Tänk att du fick börja dina sex första veckor i livet med en frejkakudde (skena) på höften och sedan bli en väldigt tjock bebis på min gula tjocka bröstmjölk för att nu vara en lång smal och vig spillevink med dans rinnande i dina ådror. 
Du har ett bubblande skratt och ett leende som får hjärtat och slå volter. Din pipiga och höga röst får trummhinnorna att vibrera, men vad gör det när du ger så varma omfamnade kramar och pussar stora som rosor. Med hela munnen plutar du och det är så charmigt att det inte är klokt. På tal om klok så är det precis vad du är. Du lär dig fort och är nyfiken på allt. Du berättar med inlevelse och lyssnar jättegärna på sagor och andras berättelser.
Du har ett varmt och stort hjärta och är väldigt empatisk. Du kan lättgråta av sorg eller lycka och orättvisor hatar du. Du är noga med att alla ska få vara med om dom vill det och tar helt avstånd från utanförskap.
Du är givmild och delar gärna med dig, till och med till den grad att du själv kan bli utan ibland. Man blir glad av att vara nära dig.
Familjen är viktig för dig och du älskar när vi alla är tillsammans, då mår du som allra bäst.
 
 
Du är en vacker tjej både på insidan och utsidan och jag är så stolt och lycklig över att få vara din mamma.
Jag älskar dig ♡
 
Puss och Kram från Mamma

19 dagar kvar!

12:47:00
Hej hopp!
 
Måndag och redan ny vecka. Tiden rusar förbi och nu är det bara 19 dagar kvar på detta året. 
 
Mamma är här vilket ni som följer mig på instagram nog har sett. I fredags överraskade jag henne med After Dark sista show "This is it" på Rondo. Hon hjälpte ju mig så att kidnappningen av Zoran skulle bli av och jag ville tacka henne för det.
 
Vi hade så roligt! Och självklart blir man imponerad över hur en man på 63 år kan vara så snygg och framförallt rörlig och graciös. Helt fantastiskt! Jag hade ingen systemkamera med så ni får nöja er med mobilbilder.
 
En kväll jag kommer minnas ♡
Har ni sett After Dark live någongång?
Puss

Laura 7 år

11:15:12
God morgon!
 
Idag är det minsann ingen vanlig dag, för det är Lauras födelsedag ♡
Som hon har längtat efter att få fylla 7 år. Sist ut i klassen, men det gör henne absolut ingenting. 
 
Vi kom insjungades med en skål marängswish och med paket "väckte" vi henne. 
 
Lycklig tjej ♡
 
Idag kommer kusiner som inte kunde komma förra helgen när vi hade kalaset! Mysigt!
 
Puss

Det är mycket nu!

23:24:55
God kväll!
Ännu ett sent kvällsinlägg. Det är så mycket jag vill skriva och berätta om. Men tiden räcker inte till. Det är mycket jobb nu. PTjobb alltså. Och under 4 veckor ska jag även jobba 50% på kommunala jobbet. 
Så alla tid som hade kunnat gå till att blogga flitigt går istället till Familjen och träningen. 
 
Jag klagar dock inte utan jag förklarar bara varför det kan bli lite glest och tyst ibland ♡ 
 
Nu ska jag sova så det blir morgon fort för imorn kommer min älskade mamma hit♡
Puss 

Ullared baby!

08:42:12
Yes, igår åkte tomtens släde till Ullared för att fylla på julklappsförrådet. Jag är nästan helt klar vilket är så skönt! Det var inte så mycket folk. Man behövde inte knö eller kriga sig fram. 
 
Slutsumman blev 3909kr och kvalar in på lägsta EVER för mig på Ullared!
 
Är ni klara med julklapparna?
Puss