FaceBook
Instagram
Mail

Sista dagen i juli och semesterstress

23:38:00
God kväll!
 
Tänk att sista dagen i Juli detta året snart är förbi. det är helt sjukt vad fort detta året susar förbi.
Många stressar inför att ha hunnit med så mycket aktiviteter och skoj på semestern så jag tror att man liksom glömmer av att bara vara. Ett besök på Liseberg är minst lika roligt efter skolstart om inte roligare.
Vi väljer att avstå semesterstressen och pressen och tar dagen som den kommer. Idag hade vi tänkt åka till Borås Djurpark, men när både jag och Zoran hade tränat var klockan lite väl mycket för att packa in kidsen och åka den biten för bara ett par ynka timmar.
SÅ med tanke på at regnmolnen skingrade sig så bestämde vi oss för att åka Paddan allihop. Det var första gången för barnen och Filip var helt lyrisk och överröstade den stackars guiden med sin entusiastiska stämma ett par gånger ♥
Vi hade tur med vädret också och hade solsken under hela båtturen. Nästa gång tänker vi åka den långa turen genom Göta Kanal som tar två timmar, men när det blir får vi se. Kanske nästa sommar.
 
Efteråt åt vi cevapi på Monaco på Friggagatan. Det va längesen och hjälp vad gott det var.
 
Vad gör ni på semestern? Stressar runt eller tar dagen som den kommer?
PUSS

Härlig lördag!

15:53:02
Hello lovers!
 
Vaknade utvilad imorse efter att ha totaldeckat på soffan igårkväll. Känner mig av lite PMS, men försöker allt jag kan att inte låta det förstöra dagen.
 
Tränade i skinande solsken på inglasade balkongen innan brunch. Det är så fantastiskt gött att kunna träna där ute. Det fläktar så härligt när man öppnar upp fönstren också.
 
Efteråt njöt jag av en riktigt god Blåbärs proteinmilkshake gjord på bland annat Fitnessgurus nya smaker blåbär. 
 
Nu ligger jag utanför huset på zebrafilten och solar medans barnen leker. Man får passa på när solen är framme när prognosen visar regn. Zoran är och hjälper familjen Lopez att flytta. Och igår tog barnens gudmor körkort. Vi är så stolta över henne.
Vad gör ni?
Puss

Shoes are made for walking

13:59:00
Jag älskar snabba leveranser!
För två dagar sen beställde jag hem nya skor till Filip och Laura från ellos stora REA. Och vet ni, redan idag kunde jag hämta ut paketet. Och alla tre fynden passade perfekt.
 
Jag har dessutom en rabattkod 345507 som ger ytterligare 50% på rean (30% på märkeskläder).
In och fynda!
 

Inte ett endaste alarm!

23:21:46
God kväll!
 
Ikväll njuter jag, eller ja redan kl 16 när jag trampade mot gymmet efter jobbet började jag njuta. Sex dagars semester stundar och bara tanken på att inte behöva ställa klockan en enda gång på dessa dagar får mig att må riktigt gott.
Zoran har ju semester och nu ska vi gå ha det gemensamt, mys!
Vi ska inte göra något speciellt utan bara några små utflykter som Paddan och Borås Djurpark och förhoppningsvis kommer vi få bada en del.
 
Dagens träningspass blev bål och axlar ♡ Övningar med boll är suveränt ☆
 
Jag firade med sashimi till lunch och min egna kycklingtallrik till middag.
 
Nu ska jag lägga mig och njuta av att få ligga och dra mig imornbitti.
 
Har ni semester?
Puss

Snickers och rea

22:23:00
God kväll!
 
Idag var första dagen tillbaka på kommunala jobbet efter 2 veckors semester. En perfekt dag att vara mycket utomhus på och självklart fick min nya kompis cykeln vara med, haha! Har nog blivit smått beroende av att cykla, men hey det finns värre saker att bli beronde av.
 
Efter jobbet körde jag ett gött ryggpass på gamla gymmet. Skönt med miljöombyte faktiskt även om jag älskar jobbgymmet Exhale i stan. Fast på detta gymmet finns det ribbstolar och det älskar jag ♡
 
Ikväll fick jag tummen ur att fixa iordning LCHF-SNICKERS så att det finns i frysen. Suveränt att plocka fram vid fickor eller om man behöver ett mättande snacks i farten. 
 
Nu ska jag in och kolla på ellos stora REA
Jag har dessutom en rabattkod 345507 som ger ytterligare 50% på rean. In och fynda!
 
Puss

Optimistisk cyklist

23:07:00
Hej å hå!
 
I två dagar har jag cyklat till jobbet. Fram och tillbaka är det dryga 16km och det tar 30 minuter per väg. Helt okej alltså. Det går lika fort som att jag skulle ta mig till jobbet kollektivt, fast nu slipper jag att trängas och andas in vidriga odörer på spårvagnen.
Bilen står still eller används av familjen på ett miljövänligare sätt än om jag skulle kört till jobbet i stadstrafik med den och dessutom slipper jag betala 18kr/timmen i parkering.
Sen är det ju grym cardio alltså, mycket backar och dalar, men även många raksträckor där man kan trampa på ordentligt.
 
Sjukt många fördelar med cykel alltså och idag skaffade jag även en hjälm. Jag har dessutom brutit mot färre trafikregler idag än igår så det går framåt liksom. Yeey! Taggad till tusen!
 
Rosig om kinderna, men nöjd efter att ha slitit uppför backarna till Kungshöjd. Dock är solbrillor ett måste p.g.a allergin!
 
Två dagar fyllda med PTklienter är nu förbi och två dagar som undersköterska väntar!
Puss

Skagen - kärlek vid första ögonkastet

23:39:00
Vi frågade oss själva hur det var möjligt att vi inte varit där förut. Tobbe hade ju varit där med min mamma, men vi hade inte varit där. 
Tobbe pratade om "Grenen" kvällen innan vi åkte. Det är slutet på stranden där två hav möts, Kattegatt och Skagerrak och där stod vi i mitten av vågorna av dessa två hav som slogs ihop, så häftigt! Hela strandpromenaden var magisk. Barnen var lika förtrollade som vi och gick och plockade stenar och räddade blåmaneter från att torka ut. Det var en bra bit till Grenen, antagligen ett par kilometer, men barnen klagade inte en enda gång utan traskade på.
Sanden var mjuk som sammet och vattnet var så där perfekt varmt, men ändå svalkande.
Vi ska dit igen och då ska vi bada där och hyra rum i Skagens hjärta för att stanna ett par dagar.
 
Tips om ni tänkt åka dit är att ha med sig massor med dricksvatten då det bara finns en kiosk i början på promenaden. Och även om man inte orkar/kan gå den fina strandpromenaden så finns det ett sandtåg (Sandormen) som tar en ut till "Grenen"
 
Efteråt åkte vi till en annan badplats med massor av olika vikar och där badade vi och solade ett par timmar.
Rekommenderar varmt att åka dit nu på sommaren.
 
Puss

Gästfritt och bad i Kåsjön

16:36:00
Jahopp! Då var den här semestern snart över för mig  del. För Zoran har den bara börjat. Hans första riktiga sammanhängande semester sedan 2008. Det är han minst sagt värd.
 
I morse åkte Tobbe hem till Örebro så nu är vi en person mindre hemma. Jag trivs med att bara många, antagligen ett resultat av att bo i ett kollektiv halva livet. Vilken kanonhelg vi har haft. Jag ska skriva att par inlägg om den senare.
 
Vi har haft kanonväder ☆
När Tobbe kom i torsdags fikade vi på nybakt lchfpaj på balkongen. 
 
Just nu är vi i Kåsjön och solar och badar. Jag och Zoran hade helst åkt till havet, men vi  blev direkt nedröstade av barnen.
 
Puss

Skagen över dagen!

09:20:04
God morgon!
 
Nu sitter vi ombord på Stena Danica och väntar på att äta frukostbuffé. Vi har precis varit på spelområdet Mistral och spelar pingis och schack.
Det är barnens extramorfar Tobbe som har bjudit oss på en Skagen över dagen resa. Ingen av oss har varit där förut så det ska bli riktigt kul.
Tur med vädret har vi också ♡
 
Puss

Bara så!

12:42:04
Hello lovers ♡
 
Vilken dag vi hade igår.
Först åkte jag och barnen ut till Särö och hälsade på barnens extramorfar Tobbe som var där på hotellvistelse. Supermysigt! Det var varmt men väldigt grått, men lika vackert ändå!
 
När vi åkte därifrån ringde Zoran och sa att han slutade tidigare så vi åkte och hämtade honom och åkte sedan till barnens farmor.
Efter det lämnade den av mig för en AW med min Määriam.
 
Tipsy ride, rosévin, musslor och champange☆
 
En rolig kväll minst sagt då jag träffade många från förr.
Idag har jag hängt i tvättstugan och städat här hemma sedan jag vaknade. 
Nu hänger allt på tork så nu ska jag och kidsen cykla till affären och handla lunch och middagsmat! Lax tror jag det får bli.
Puss

Summerstan och cykelpremiär

10:41:00
God morgon!
 
Väderprognosen utlovar sol och 20-25 grader varmt, men det "skiner" med sin frånvaro här i Göteborg. 
Tur att vi passade på att spendera dagen utomhus igår.
 
Först tränade jag och käkade frukost i solen ute på inglasade balkongen. Fantastiskt att man kan öppna upp där och gotta sig. 
 
Efter det gjorde vi oss iordning för att åka på vattenkrig hos Summerstan. Det är fritidsgården vid medborgarhuset i Gamlestan som har sommaröppet med roliga aktiviteter för alla barn och ungdomar. Hur kul som helst. Besök dom om ni får chansen!
 
Vi cyklade på dit och hem och jag undrar verkligen hur jag kunnat vara utan cykel så länge. Hur kul och mysigt som helst att cykla ihop alltså. Det kommer bli en hel del cyklande framöver och jag lovar att jag ska ha hjälm och inte fram medans jag cyklar hädanefter.
 
Nu ska vi göra iordning oss för att sätta oss i bilen och köra till Särö där någon väntar på oss.
Puss

Hej sex dagars ledighet !

08:01:09
Good morning sunshine ♡
 
Vaknade upp till detta goa vädret.
 
Ska sitta här och bara gotta mig med mitt morgonkaffe kaffe och lapa sol hela morgonen. Det får bli stranden idag. Vi är utan bil kidsen och jag men det ska nog gå ändå. Hur gör alla andra utan körkort liksom?! Frågan är bara vart vi ska...? Vart det än bär av så är detta en perfekt dag att börja min ledighet på.
 
Igårkväll när jag kom hem från jobbet stod den där och blänkte. Min cykel ☆ Zoran och barnen hade byggt och fixat ihop den. Den ska minsann bli välanvänd!
 
Vad hittar ni på?
Puss

Idag kommer den!

08:29:55
God morgon måndag!
 
Idag kommer min efterlängtade cykel. Förhoppningsvis har Zoran byggt ihop den när jag kommer hem ikväll, för cyklar levereras väl omonterade va?! 
När dom har tagit emot cykeln så ska dom ut till Tagene där Jollyroom's lager ligger och hämta cykelsitsen till Filip. Det enda som fattas nu är en hjälm, men det får jag köpa mig imorn så vi kan dra ut och testcykla. 
 
 
 
Ha en fin måndag hörni!
Och ta ingen skit, som Grynet säger!
Puss

Jag håller inte på med fasader

23:32:26
God kväll!
 
Vilken helg det har varit och jag är glad att den är över.
Jag längtar efter att få gå till jobbet imorn och PTjobba 11 timmar. När jag jobbar och tränar tänker jag inte på något annat än det jag har framför mig där och då. Jag kopplar bort helt och hållet. Det är nog det som har fått mig att klara mig genom livet, att jag kunnat koppla bort helt och hållet och bara existera en liten stund.
Man vet vart man har mig, jag har inga fasader utan är väldigt tydlig och rak på sak. Dock är jag inte elak utan ödmjuk även när jag misstycker. Ärlighet är viktigt för mig, både att ge och att ta. 
 
Hur som helst så har vi hunnit umgås med både Familjen Lopez och haft grillmys hos dom och idag var vi på Barnpalatset med Hanna och Neo ♡ Jag känner livet i mig när vi är med vänner. Dom man har vid sig nu är ju liksom dom man valt att ha kvar, det är äkta vara så att säga!
 
Hoppas ni har haft en fin helg!
Puss 

Vår lördag!

21:27:51
Hujedamej!
 
Helt slut! Vet inte om det är att mitt järnvägen gått ner så nu under min syndaflod eller om det är brist på sol och sommarvärme.
Vi har myst hemma hela dagen. Massor med filmer, pannbiff till middag och balkongträning för mig. Först på kvällskvisten gick vi ut en stund för att köra slut på energi innan kvällsbad och sängdags.
 
 
Kvällens dessert blev en lite roligare vaniljpannacotta med blåbär och mango. Sockerfri så klart!
 
Barnen ska lägga sig nu och jag ska slå på en film. Zoran är ute med grabbarna ikväll.
 
Imorn får det bli lite mer action.
Puss

Hur kan ni ens vara förvånade!?

09:14:00
God morgon!
Nu vet vi väl alla vad som hänt i Turkiet? Om inte så har det skett en sk. Militärkupp och som vanligt pekas en idiot ut som ansvarig, men om man lärt sig av vår historia vet vi att detta inte måste vara sant.
Men det jag förundras över mest är hur skärrade och förvånade folk är... Är ni helt efter eller? Har ni helt missat att det pågått inbördeskrig där i flera flera år. 
Bara för några veckor sen var det ett attentat på Istanbuls flygplats. Har ni gömt er bakom en sten eller? Ni kan inte ha missat det?
 
Jag förstår inte hur folk tänker? Eller jo lite egoistiskt kanske?
Vi åkte inte ens till Cypern för att det är halvturkiskt liksom. Man åker inte till krigsdrabbade länder om man inte tänker delta i krig eller hjälpa hjälporganisationer, punkt! Billiga lyxsemestrar går fetbort. Man lyxar inte i andras misär och elände och stöttar stater som behandlar sina medborgare som smuts. 
Vakna upp!
 
Nu hoppas bara jag att min pappa, styvmamma och framförallt min 16åriga lillebror kommer hem från Side som planerat på måndag, om inte tidigare. (SJÄLVKLART alla andra också) Dom mår iallafall bra och har precis som alla andra utegångsförbud. Dom har kontakt med svenska ambassaden och alla oss här hemma som sitter på hel spänn. Måtte dom aldrig återvända dit om dom har chansen att komma hem ♡

Yeeyy!! Friday ♡

07:48:00
Good morning lovers ♡
 
När jag vaknade imorse var detta det första jag såg. Hur fint?! Mina sovande älsklings grabbar ♡
 
Nu njuter jag av fågelkvitter och utsikt medans jag dricker mitt morgonkaffe (minst 5 koppar). Barnens morgonTV hörs i bakgrunden och jag myser av tanken på att jag är helt ledig fre-sön. 
 
 
Idag ska vi gå och kolla på en lägenhetsvisning med min kära svärmor. Det ligger jättenära oss och skulle vara helt perfekt för henne. Nu får vi hoppas att den är ok.
Vad ska ni hitta på?
Puss

Ensamt!

08:26:48
Tror det är första gången som jag är helt själv på vägen till jobbet! Helt tomt på gatorna, inte ens bilar som åker förbi! Rätt skönt ändå. Det hade varit en perfekt morgon att cykla in till stan på, hoppas den kommer snart innan jag tappar glöden. Idag får det bli spårvagn, alltid lika spännande.. Nu väntar PTjobb 9-16. 
 
 Puss
 

Jag hatar att springa långt, men ska göra det ändå

08:42:04
Hej igen ♡
 
Det blev ingen PW för att köpa kaffe, jag sprang istället. Jag springer ju midnattsloppet om 1,5 månad och har inte tränat ett skit inför det. Varför inte? Jo först och främst så har jag ju som dom flesta av er vet en hemsk pollenallergi och för att kunna springa måste man kunna andas,faktiskt! Men då kan man springa inomhus tänker ni, men även då måste man kunna andas, faktiskt! Sen för det andra så tycker jag att det är så sjukt tråkigt att springa långt. Riktigt så där tråkigt så att jag likt ett litet barn vill sätta armarna i sidorna, stampa ner ena foten görhårt (betyder jättehårt på göteborgska) i golvet, rynka näsan och räcka ut tungan. På den nivån är det. Ja ni fattar nivån motivationen va?
MEN, så är jag ju envis som synden och min egna PT och jag blir rabiat när jag själv tänker lata tankar som att jag inte skulle klara det bara för att det är tråkigt. SÅ jag bestämde ju mig för att ha sprungit ett lopp på 1 mil innan jag fyllde 29 år och typiskt nog så är ju midnattsloppet den 20 augusti i år... Jag fyller den 21:a. Så med minsta möjliga marginal ska jag klara detta. Jag har även satt som mål att springa loppet på under 55 minuter. Yeeyy!!
Som skrivet i början sprang jag idag för att känna lite hur det känns och nog är det enklare att andas ändå (där det inte är nyklippt gräs) och trots att jag bara sprang i backar och dalar och knappt någon raksträcka alls så känns det som att jag kommer att klara detta. 
Det måste jag, det finns liksom inga alternativ.
 
Är det någon av er som ska springa? Jag springer i 4b.
Nu slappar jag på inglasade balkongen med kaffe och ägg. Gött!
 
Puss

Kan knappt tro det

06:34:00
God morgon!
 
Vaknade utvilad, men omtumlad kl. 6. Jag somnade på soffan kl. 20:30 igår, alltså totalslocknade. Alltså 9,5 timmars sömn.Det tar hårt på en att jobba långpass efter 3 dagars ledighet tydligen, haha! Nej skämtosido så var det nog en kombo av det och att jag fick kvinnovecka igår. Måste gå och kolla upp mig för mina blödningar är inte normala. Stört floder typ. Jaja, nog om det!
 
Vet ni vad? Jag har köpt Back To Basics PT en cykel. Jag ska börja cykla till gymmet på soliga eller åtminstone dagar utan regnmoln så det lär ju inte bli så många gånger den används, haha! Ska köpa cykelstol till Filip så att jag kan lämna barnen på skolan när terminen börjar.  Och en hjälm måste jag ha. Korg, lås och snygg ringklocka köpte jag när vi var uppe i Örebro.
 
Tjusig va?
Back To Basics PT-logan ska på så klart ☆ 
 
Nu ska jag gå en PW och köpa kaffe och hostmedicin till en snuvig Evelina. Kaffet är dock till mig!
Puss