LCHF Snickers & Fatbombs
Som jag har längtat efter att få baka med nötter och nu får jag äntligen göra det igen efter brevet ifrån Lauras allergiläkare.
Igårkväll bakade jag LCHF Snickers, det var nog 5 årsen sist. Poppis bland både LCHF:are och kolhydratätare ♡
LCHF Snickers
25-30st rutor
Ingredienser:
250g jordnötssmör med bitar
1 dl sukrin
50g smör
1 dl kokos
2krm vaniljpulver
100 g mörkchoklad (jag använder 85% eller 90%)
Gör så här:
Bryn smöret i en kastrull (bränn absolut inte!). Häll upp i ett glas och ställ åt sidan och låt det svalna. Värm jordnötssmöret i kastrullen på låg värme. När det blivit rinnigt häller du i kokos,sukrin och vaniljpulver och rör om. Sedan häller du i smöret medans du rör om. Häll upp smeten i bakplåtsklädd liten form, helst fyrkantig för fina bitar.
Sedan smälter du chokladen över vattenbad, det gör du så här: Koka sedan upp vatten i kastrull och dra sedan bort den från plattan,lägg en djuptallrik över som lock och lägg chokladen i och rör om lite emellanåt tills chokladen smält helt. Häll sedan över den smälta chokladen jämnt på jordnötssmeten i formen. (OBS! Tallriken blir varm, använd grytlapp!)
Låt sedan formen stå i kylen i 2 timmar innan du skär upp kakan i rutor.
Förvaras med fördel i frysen!
Man kan även göra enkla och sötningsfria fatbombs!
250g jordnötssmör
100 g mörkchoklad
Rulla bollar av jordnötssmör som ståt i kylskåp över natten. Doppa dom i smält choklad (gör det genom vattenbad som jag skrev om i receptet ovan) och lägg dom på ett kallt fat och ställ i kylen 1 timme innan du för delar dom och med förvarar dom i frysen.
Nu finns det fika i frysen inför eventuella spontanbesök ♡
Puss