FaceBook
Instagram
Mail

Kick it!

19:25:00
Ibland är man efterklok!
 
Idag hade jag avsatt tid mellan två klienter för ett längre träningspass. Jag var så himla sugen och taggad på ett lugnt sparkpass. Alltså kickar mot en stor säck. Dom första 10 minuterna gick bra, men till slut sa (tack och lov) sprickan i foten ifrån. Det var nog lite väl tidigt att köra ett sådant pass bara en vecka efter att sprickan uppstod.
 
Det var kul så länge det varade och om två veckor försöker jag igen.
 
Det var bara att lägga om träningsplanen i huvudet och istället blev det ett överkroppspass.
 
Gjorde ketobollar/LCHFkokosbollar (recept HÄR) som är familjens stora favoritfika.
Riktigt bra energi i dessa ♥
 
Det är sista dagen på mejerifria mars. Det är ju helt galet vad fort tiden går.
Känner jag mig själv rätt blir det nog inga mejerier ändå försen framåt helgen, om ens då...
PUSS

Hej vecka 14

18:15:00
Ny vecka, nya tag!
 
Måndag, jag och Zoran ska till jobbet, barnen till skolan och vår vardag fortsätter tack och lov som vanligt. Jag hoppas innerligt att vi i Sverige slipper utegångsförbud och allt vad det innebär. Jag tror verkligen inte att det hade varit till någon fördel alls, speciellt när man tittar på dom länder som drabbats värst. Så länge vi friska som inte ingår i någon riskgrupp kan så bör vi hålla samhället vid liv.
 
Det sias att regn och moln är väg över västkusten så jag njöt lite extra av soluppgången imorse.
 
Mellan klienterna passade jag på att lapa lite sol i entrén till Exhale.
 
Dagens fastebryt blev kycklinglever och för en gångs skull tycker jag att jag fick det att se aptitligt ut.
Gillar du kycklinglever?
 
4 dagar kvar till påsklov. Om ni bara visste hur mycket barnen längtar!
PUSS

Lördag och söndag

20:04:00
Sista helgen i Mars!
 
Igårkväll var Zoran ute med sina vänner och jag och barnen roade oss bäst vi kunde med att mysa runt hemma. Det är ju skönt att bara vara ibland.
 
Träning under matlagning, en vanlig kombination här hemma!
 
Lördagsmiddagen!
 
Vädret denna helg har ju varit helt fantastiskt. Kallt, men med värmande sol. Jag gick första PW sen i måndags och det gick bra och sprickan i tån kändes bara lite öm precis efteråt. HURRA!
 
Eftermiddagen har spenderats ute med trion ♥
 
Hur var din helg?
PUSS

L som i lördag

08:49:00
Uppe med tuppen ändå!
 
Det spelar ingen roll om det är vardag eller helg, jag vaknar tidigt ändå. Det värsta med att vakna på helgen är att jag alltid vaknar med panik över att alarmet inte har ringt och att jag tror att jag försovit mig. Så även om jag kan lägga mig till ro igen så är det helt hopplöst att somna om efter att ha vaknat på det sättet, med hjätat i halsgropen, haha! 
 
Jag brukar ligga och dra mig en liten stund innan jag går upp.
Ingen synlig soluppgång till kaffet denna lördag, men vackert att stå där och lyssna på fåglarna och titta på ekorren i tallen där framme!
 
Lite jobb och P4 Göteborg i bakgrunden. 
 
Träning, veckostäd och mys för hela slanten står på schemat för resten av dagen.
Vad hittar du på?
 
Puss

Hej hej Fredag

21:07:00
Efterlängtad helg!
 
Morgonkaffet är helt klart bäst, speciellt i morgonsol!
 
Rumpapass blev det i morse. Jag tränar gärna tidigt, helst innan lunchtid. Jag hämtar energi i träning och den vill jag ju ha att förbruka under dagen när den behövs. Tränar jag på kvällen blir jag lite speedad och är vaken på tok för länge sen. och nu när jag är över 30 så behöver jag in skönhetssömn, haha!
 
Efter jobbet var det klarblå himmel, strålande sol och +11°C och det gjorde att det blev grillat till middag♥ 
 
Efter jobbet hämtade jag ut 3 flaskor P.Lex-viner som jag beställt till bolaget.
Jag har ju vinintresse och därmed känns det viktigt att stötta små vinmakare, leverantörer och importörer också. Detta är alltså rapparen Petters egna viner.
 
Fläskkarré, fläskytterfilé, champinjoner, palsternacka, tomater, bea och tryffelmajo!
Kunde inte bestämma mig för vilket vin vi skulle dricka så det blev vatten...
 
Nu är det helg. Let's dance kommer inte vara som vanligt så vi struntar i det och tittar på film istället.
PUSS

Torsdagsbestyr

21:26:00
Tillbaka till Källar'n
 
Det känns som en helt vanlig torsdag och för oss är det faktiskt det. Vilket är så konstigt. För vårt liv ser likadant ut nu som innan pandemin. Jag jobbar, Zoran jobbar, barnen går i skolan (förutom Evelina då). Men det känns som att vi flera gånger om dagen blir örfilad av coronan för samhället är inte som vanligt.
Företag kämpar eller går omkull, männsikor varslas eller permitteras, vårdpersonal kämpar (fast det gör dom alltid), skrämselpropaganda sprids snabbare än fakta och ja det är upp och ner. Måtte det vara över snart!
 
Filip läste och berättade ur sin favoritbok för oss imorse. Alla lyssnar spänt för han berättar verkligen med entusiasm och inlevelse.
 
Äggfrulle ur söta äggkoppen hon fått av mormor ♥
 
Efter två dagars filminspelning var det riktigt gött att gå upp för backen och in på Exhale för att jobba med klienter hela dagen. Jag är så glad för varje dag jag kan jobba som vanligt och hoppas innerligt att jag fortsätter vara frisk och även mina klienter.
 
Gött väder har vi ju iallafall, även om det fortfarande är vårvinter och fortfarande kallt. 
Puss

Våffeldagen

22:34:58
Våfflor, gravbesök och inspelningsdag 2/3

Våffeljärnet gick varmt tidigt imorse så att våfflorna skulle vara klarar när Filip och Laura kom från skolan. Recept på mina LCHF-våfflor hittar du HÄR och mejerifria frasiga LCHF-våfflor hittar du HÄR.

Jag kör ju mejerifritt mars så jag äter med kokosgrädde och färska jordgubbar ♡

Idag skulle min storebror fyllt 39 år om han varit i livet ♡

Innan jag åkte på statistjobb åkte vi till graven för att plantera påskliljor och en födelsedagsblomma ♡

Vi passade på att besöka svärfars grav också 💛

Inspelningsdag 2/3 gick bra och vi var klara ganska tidigt trots flera strömavbrott... Imorn är jag på Exhale och jobbar som vanligt och jag längtar vetkligen efter att få coacha min goa PTklienter!
Puss



Tystnad tagning!

18:29:00
Då var det dags igen!
 
I början på året berättade jag ju om att jag är civilpolis-statist i en film som kommer till hösten.Det går att läsa om HÄR. Jag har alltså inte en filmroll och har inte haft mer repliker än "Hej hej!" och "Tack!" så det är ingen stor grej. Det är helt enkelt en rolig grej som inte tillhör vardagen för mig, men som jag ser som en utvecklande och lärande erfarenhet.
 
Igår var det dags för inspelningen igen och denna veckan har jag tre inspelningsdagar bokade. 
 
Så här ser det ut på väg in i statisternas fikarum.
 
Jag får ju verkligen anstränga mig för att dölja min lite haltande gång med sprickan jag fick på jobbet igår. Återstår ju att se om det syns i rutan sen, haha!
 
Puss

Tur i oturen

08:18:00
Aj aj aj!
 
På jobbet igår tappade jag en 10kg viktplatta från höfthöjd rakt ner på framtill på foten. Det gjorde så klart asont, jag såg stjärnor och hela grejen tror jag, haha! MEN! Det var mitt i ett pass med PTklient så det var bara att bita ihop och forsätta. Jag visste dessutom att så länge jag hade skon på kunde det inte bli så mycket värre. Så jag beslöt mig för att jobba vidare dom sex timmarna jag hade kvar och åkte haltandes till Ortoped Akuten efter jobbet.
 
I natt kl.2:30 var jag hemma med konstaterad liiiten spricka i stortån och ordiation på vila från långa promenader och tunga lyft som belastar foten i 1-2 veckor (till att börja med). Det borde jag ju klara... Så jäkla trött på allt vad rehab och lungt heter bara efter att ha kört det hela januari och en bra bit in i februari, men det får ju bara gå! Läkaren sa flera gånger vilken otrolig tur jag haft. Jag känner väl mest att det kanske var tur i oturen för jag hade helst sett att det inte hänt alls, vilket jag också förstår att han menade.
 
I väntan på röntgen läste jag en bok jag nog läst 5 gånger förut för att den är så bra.
Matrevolutionen- har du läst den?
 
PUSS

Månadens naglar!

17:51:08
Corona möter påsk-edition!💛🐣

Så var det dags för ett nytt besök hos Settie på GLANS STUDIO för nya färger och årets påsknaglar. Dessutom tog vi bort längden ifall att det skulle vara så att jag måste jobba inom vården igen. Man vet ju inte om all utbildad vårdpersonal (som jag) kommer att få gå in och jobba på ett eller annat sätt och då är ju lite färg på naglarna ganska lätt att fila bort.Nu hoppas jag ju att det inte kommer behövas, men jag är beredd!

Ovant med kotta,men älskar färgerna!



Två veckor kvar till påsklov 🐣
Håll i hatten, det går undan!
Puss

Lekdejt ute!

17:37:15
Luften är fri som tur är...

Igår var vi ute i flera timmar och bara njöt av den friska luften och solen varma strålar.
Filip hade saknat sin klasskompis. Så hon kom upp till vår lekplats och dom röjde omkring i skogen och var så glada över att ses ♡


Så himla söta!
Jag höll koll på avstånd ♡

Supertrion ♡

Det är ju verkligen tur att det är fint väder nu när det inte är läge att bjuda hem folk.

Hur umgås du? Inte alls, ute, inne eller digitalt?

Puss



Utomhusträning

09:31:00
Utomhusträning!
 
Förra veckan spelade jag in träingsfilm för utomhusträning till min företgasinstagram. Känns som att det är väldigt aktuellt nu i en tid av VAB, VOBB, och karantäner så här i corona-tider.
 
  
All träning som blir av ÄR bra träning 💪
 
Tips på bra träningsband som garanterat inte korvar sig ↓
Finns på Flying Tiger-butiker för ca 20-30kr/st
 

PW i vårsol

11:38:00
PW genom mina gamla hoods
 
Men hallår eller! Trots att det i snitt bara var 4 grader igår med iskall och halvhård vind här i Göteborg så värmde solens strålar. I lä hade man kunnat sitta i solen utan jacka.
 
Jag passade på att ta en PW till min pappa för att lämna ett kort han fick när vi hade hans fest. Det  är ett helt gäng uppförsbackar och nedförsbackar mellan oss, men det tog ändå bara 39 minuter att gå dom där 4km från mig till honom. Sedan fortsatte jag att gå igenom mina gamla hoods, men på Komettorget kände jag att ett skoskav var begynnande och det ville jag inte så därifrån tog jag spårvagn till Kortedala Torg. Där handlade jag grillmat innan jag promenerade hem igen. 6,2km blev det totalt.
 
Merkuriusgatan ♥ I juni är det 10 årsen vi flyttade därifrån.
 
Rymdtorgets lekplats där nere!
 
Massor med isklädda bergsväggar längs vägen! 
 
Jag gjorde rätt i att avbryta PW:n för nu slapp jag stans största skoskav vilket räddare fortsatta PW:s. Från och med 1 april ska jag börja gå ut på mina tidiga morgonrundor som jag gjorde förra året från april-september. Värsta pollensäsongen stundar!
 
PUSS

Tidig söndag!

09:13:00
På vår gatan i stan....
 
Jag vaknade strax efter kl.5, men låg och drog mig en stund. Det första jag ser när jag kommer ur sovrummet är vår gata. Kolla vilken vacker himmel ↓. Typisk unichornfärger skulle nog barnen säga. Jag älskar att bo häruppe på berget och har så svårt att se att vi någonsin kommer flytta härifrån. Inte ens när barnen flyttat ut ♥
 
På vår gata i stan var det -6 strax innan kl.6 imorse!
 
Utsikten från köksfönstret och inglasade balkongen ♥ Älsk på den med!
 
Vårsol och vårkänslor kräver gott sommarkaffe!
 
Så fint när solen sticker   horisonten och kommer direkt in i vårt kök 💛
 
Nu har jag jobbat ett par timmar. Sms och mail ska besvaras och träningsscheman och kostscheman ska iväg. Resten av dagen ska ägnas åt PW, träning, utomhuslek och sedan ska jag putsa dom fönster som jag inte hann med igår. Nästa vecka ska vi putsa inglasade balkongens enorma fönster och storstäda den och sen ska det minsann bli premiär där ute om det är soligt!
 
Vad ska du hitta på?
PUSS

Årets första hemmagrill

20:49:00
Grillat är godast!
 
Johorå, det blev minsann grill idag! Första hemmagrillen för i år och jag hoppas verkligen att det blir en riktig grillsommar i år. Förra året var ju så där... Det är ju så gott med grillat och det är ju så lätt att variera sig i matlagingen. 
 
Älskar doften av grill, medans man grillar. Dock inte när de envist sitter kvar i kläder och hår, haha!
 
Min frusna, men snygga grillmästare ♥
 
Allt grus är borta från marken, så härligt!
Fläskytterfilé, korv och majskolvar grillades medans trion lekte. Dom cyklade och sprang runt som tokar. Dom kände nog våren i sig tror jag.
 
Så löjligt gött va!
 
Passade ni också på att grilla?
Puss

Uppe med tuppen!

09:37:37
Good Morning Sunshine 💛
 
Jag tröttnade på att ligga och vrida och vända mig i sängen i försök om att somna om kl.6. Tur var väl det för himlen var magisk och jag hann se solen gå upp med en kopp kaffe i handen.
 
Visst är det vackert ❣
 
Idag luktar det vår och känns som vår och vi ska njuta som bara den av det. Det blir utelek för hela slanten. Evelina mår mycket bättre och halsontet har gått över i en slemhosta och ute i friska luften får även hon vara. Luften är fri som det så käckt heter. Vem vet, vi kanske slår till med premiär grill!?
 
När jag kom hem från jobber igår stod det en bukett rosor till mig på bordet ♥
 
Ha en underbar dag och glöm inte att Rocka Sockorna ♥
Puss

F som i fredag

19:48:00
Hej Hej Fredag!
 
Årets märkligaste vecka går mot helg och det känns så skönt. Väderapparna lovar sol hela helgen och det är ju helt fantastiskt. Här ska tankas vårsol och energi så det spritter i kroppen.
 
Morgonkaffet i morgonsolen ♥
 
Städ, tvätt och jobb stod på dagens schema och allt gick som smort. I stan satt folk på dom redan öppnade uteserveringarna och njöt av fredagskänslan och vårsolen. Så härligt att se att friska männsikor vågar sig ut och stöttar våra lokala restauranger och barer.
 
Nu är ljusen tända, trion i soffan och jag slår mig ner hos dom för att titta på premiären av Let's Dance. Tittar du också?
 
Trevlig helg!
PUSS

Terapeutiskt fasta

07:41:00
Det här med fasta...
 
Många tycker ju att jag är lite (eller väldigt) tokig som håller på med dessa långa fastor, men det gör mig absolut ingenting. Jag vet varför jag gör det, att jag mår superbra av det och effekten det har på min kropp.
 
Jag har ju skrivit om långtidsfasta och autofagi förut, HÄR är det inlägget. Jag har även skrivit att jag sedan förra året (2019) fastar 24h-48h varje vecka då det gjorde under för min extrema pollenallergi  när jag startade förra året, HÄR kan du läsa om det. 
Men varannan eller var tredje månad kör jag en långtidsfasta på minst 72h. Denna vekan slutade det med 90½ timmes vattenfasta. Jag har mått superbra hela tiden. För jag vill understryka att mår man inte bra så bör man avbryta en fasta omedelbart och pröva en annan gång istället. 
 
Helst bryter jag mina långa fastor med hemkokt benbuljong och kött och det gjorde jag även denna gång. Det är riktigt bra mat att börja med. Snällt för magen och guldvärt för kroppen.
 
Recept på benbuljong hittar du →HÄR
 
Dagens fastebryt, inte så vackert kanske, men vad gör det?!
 
Har du fastat någon gång? Har du funderat på det eller tycker du att det verkar lite läskigt?
PUSS

Denna torsdagen!

17:11:35
Snart är helgen här!
 
Kl. 05:50 var trion vakna i morse, lite ovanligt för att vara vardag faktiskt. Då brukar jag få väcka dom kl.06:30. Konstigt nog på helgen så vaknar dom hur tidigt som helst när dom inte behöver. Fast dom väcker aldrig mig och Zoran på helgerna utan låter oss sova tills vi vaknar av oss själva. 
 
Våra rutiner är så inrotade så det är sällan tjat och gnäll på morgonen.
Här står jag oftast ett par minuter med mtt kaffe och ser hur dagen gryr och lyssnar på fågelkvitter ♥
 
Evelina är hemma med halsont och huvudvärk sedan igår så vi hade tid på vårdcentralen för att kunna få läkarintyg då man behöver det från dag ett med barn som fyllt 12 även nu i coronatider där alla andra regler om VAB slopas. Dom tog även ett halsprov för att utesluta halsfluss och det provet var negativt.
Dom har byggt en sluss och allt!
Hon har och kommer så klart vara hemma och inte att beblanda sig med andra försen hon är helt symptomfri. Min stora tjej ♥ 
 
Puss

6 årsen!

19:09:00
Tiden bara rusar iväg..
 
Idag är det 6 årsen vi begravde morfar ♥ Finns att läsa om det HÄR. Jag fick upp ett fin minne där Laura plockar snödroppar ovh vitsippor innan vi skulle till morfars grav ett år efter att han hade begravts. Det värmde ända in i hjärteroten.
 
Älskar allt med detta fotot ♥
 
Och på talom Laura så var hennes konståkning inte inställd, hurra! Så i vanlig ordning spenderade vi onsdagseftermiddagen i ishallen. Härligt med aktiviteter som inte ställs in.
 
Puss