FaceBook
Instagram
Mail

Långtidsfasta mot pollen

10:14:00
Jag lever i ett lyckorus idag!
 
Har man man följt min blogg eller instagram ett tag så borde man veta att jag lider av extrem pollenallergi. Och inte mot enstaka pollensorter utan alla. Jag har blivit remiterad och godkänd för att gå sprutprogrammet mot pollen, men då det uppdagades att min egen kropp inte ens vet om att den är allergisk, alltså trots att jag får andnöd osv så visas det inte mitt blod att jag är allergisk och då får man inte sprutorna då dom inte kommer ha någon verkan i min kropp. Ni försår ju frustrationen hos mig, men även hos läkarna som vill, men inte kan hjälpa mig.
Vad gör man då?
Jo, då griper man efter alla hamstrån som går så klart för att acceptera ett sådant tillstånd går bara inte. Jag har därför testat massa olika saker genom åren som olika fastor, c-vitaminsboost, olika tillskott, buljonger, utesluta livsmedel, ja allt!
Jag har nu kommit fram till en sak som funkar just nu, för man vet aldrig när det ändras. Man ska inte tro att något kommer hjälpa för alltid för det finns inga garantier för det.
Det som funkar alldeles ypperligt just nu är långtidsfastorna, minst 24-48h en gång i veckan. Plus mina antihistaminer så klart som jag doserar 10mg på morgonen och kvällen.
 
Under fastedagarna dricker jag:
2-2,5L vatten, mer om jag tränar eller om det är riktigt varmt ute
1-2 koppar svart kaffe på morgonen
1-2 tsk flingsalt utspritt under dagen
 
Plöstsligt händer det!
Idag sprang jag nämligen 6,5 km efter 33 timmars fasta medans alla gräsmattor i området klipptes. Jag kände ingenting. Jag nösn inte, halsen kändes bra, flåset var bra och mina ögon rann inte ens. Det är så stort att det inte är klokt och jag njuter av hela situationen. Detta hade aldrig gått utan mina långtidsfastor, det är jag säker på.
 
Efter morgonens runda smakade kaffet extra gött!
 
Nästa vecka ska jag testa att cykla till jobbet mån-tis för att se hur det funkar, men efter idag känns det ju som att det kommer gå hur bra som helst.
 
PUSS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: