FaceBook
Instagram
Mail

Stort steg för en snart 9-åring

09:33:00
(Inlägget innehåller adlinks för bodystore.se)
 
Om ynka 13 dagar har vi en 9-åring i huset. Om vi skulle få för oss att glömma det så är hon dessutom expert på att påminna oss, haha! Nog märks det att hon börjat bli en riktigt stor tjej och närmar sig tonåren med stormsteg samtidigt har hon så mycket lek kvar i sig och jag verkligen älskar det och uppmuntrar henne till att just leka. Det är inte bara i kroppen det händer mycket utan även i kroppen. Förutom att det bara skiljer sig 30cm i längd och 4 skostorlekar mellan henne och mig så händer det mycket annat. Tex så har jag köpt beställt en deo till Evelina hos bodystore.se som hon kan använda dagarna hon har träningar och gympa. Jag vill inte att hon ska utsätta sin kropp för massa skit som förstör kroppen genom att använda samma deo som mig med både aluminium och annat hemskt. 
 
Jag köpte dessutom en till mig själv för att försöka vänja av kroppen från vanlig.
 
Desert Essence Deo Stick Tropical Breeze är fri från aluminium, propylenglykol & alkohol. Tea Tree-olja & trollhassel som verkar bakteriedödande. Med kokosdoft och grapefrukt/äpple.
 
(Inlägget innehåller adlinks)

Semmelfrossa!

09:15:00
God morgon! 
Jag vaknade av att Filip pussade på min kind. Bästa sättet att vakna! Då gör det inget att min utlovade sovmorgon uteblev. Nu kör jag ett cardiopass innan bankärenden och besök hos revisorn innan jag börjar jobbet och veckans första klienter ska få sitt!
 
I helgen har vi förutom att lekt och busat även frossat i mina LCHF-semlor. Dom är så goda! Receptet hittat ni HÄR!
 
Hur äter du din semla?
Jag äter gärna min genom att doppa bitar i varm mjölk
Puss

Jag ser det snöar..

10:02:00
God morgon!
 
Efter fyra koppar kaffe är jag fortfarande trögstartad! Så fort Zoran går upp blir det ett träningspass för att väcka både kropp och knopp.
Det började snö här precis, lär väl knappast ligga kvar så man kan göra något kul med den ändå. 
 
Typiskt nog köpte jag en ny vårjacka häromkvällen på Let's deal. En sandfärgad bomberjacka från Rut & Circle för ynka 179kr÷frakt! Jag har ju redan den svarta och är supernöjd med den så då passade jag på. Den finns i flera färger så in och fynda HÄR!
 
Idag ska vi iväg och köpa mattor till vardagsrummet och köket innan Zoran börjar jobba också.
 
Vad ska ni hitta på?
Puss

Vi fick byta belöning!

21:04:00
God kväll!
 
Igårkväll när jag skulle boka biobiljetter så märkte jag att alla filmer värda att se redan var sedda av oss. Den enda var Marcus och Martinus, men även om Filip gillar dom lika mycket som tjejerna tror jag att 1h 28min på norska hade tråkat ut honom. Belöningen för att dom var superduktiga igår var ju tänkt att gynna alla tre lika mycket så det fick bli Barnpalatset.
 
Vi hade superskoj, men det var nog sista gången vi var där för hjälp vad nedgånget det är. Mycket trasigt och mycket som inte funkar.
 
Ikväll myser vi i soffan framför filmen Husdjurens hemliga liv medans Zoran är ute med grabbgänget.
Min kung och klippa ♡
 
Puss 

Vaknade till en mardröm!

09:55:00
God morgon!
 
Elller ja, god vet jag inte! Jag vaknade nämligen upp 6:20 och skulle i vanlig ordning koka kaffe och få i mig första koppen innan kidsen skulle väckas.
 
En tom kaffebryggare väntade mig och reserverna i skåpet var väck! Ett långt och ynkligt "Neeeeej!" lyckades jag få fram!
 
Egentligen ville jag bara lägga mig ner mage och och slå ben och armar i golvet och tjuta, men trion hade vaknat i mitt maniska letande efter kaffe så det gick inte! Istället radade jag upp dom i soffan och talade om för dom att jag idag fick funka utan kaffe och att jag dessutom har PMS och därför är superduper lätt att irritera och bad dom snällt att bara göra som jag säger just denna morgon utan ifrågasättande och tjafs så skulle allt bli bra.
Vet ni vad? Min superTRIO klarade det, VI klarade det! Jag är så stolt över dom och tacksam över att dom förstod mig! Imorn blir det bio i belöning, men det vet dom inte om ännu ♡
 
☆ Världens bästa trio ☆
 
 När man inte klarar att vara supermamma är det himla gött att man har superbarnen!
Puss

Att planera semester

16:00:19
Hello!
 
Idag är det exakt 110 dagar kvar tills vi åker till Kreta. En vecka för oss fem att bara vara och umgås med varandra utan vardagens alla måste med jobb, matlagning, läxor, tvätt och städ. 
 
Men vi har även en resa till på gång. Vi ska tillsammans med Familjen Lopez åka på semester någongång i aug-sep. Vi vet inte vart ännu, men det lutar mot Menorca eller Rhodos. Datumet för resan har varit svårt och med två kvinnor i resesällskapet så är det två kvinnovecka r att tajma in. Idag märkte vi att vi antagligen är i samma fast så nu vet vi när det är säkert att resa utan att någon får ligga på land hela semestern. Vi längtar efter att få göra detta ihop och jag vet att det kommer bli jättekul!
 
Hur kul som helst! Så glad att jag har min bästis ♡
 
Puss

På tallriken - Efterlängtat

16:30:00
Hallå från matbordet!
 
Mätta och belåtna alla fem. Familjen gjorde jag lasagne till då det önskade och då passade jag på att göra något jag verkligen tycker om, det var längsen sist och jag har verkligen längtat efter det.. Ni som känner mig och/eller läst bloggen länge borde veta att det är Kålpudding.
Konstigt nog var det inte min favorit i barndomen. Lustigt hur det ändras egentligen. Dock skulle jag fortfarande ALDRIG äta Ärtsoppa eller Flygande Jacob av fri vilja. Ryser bara jag tänker på det faktiskt!
 
Kålpudding med mycket gräddsås och en klick sockerfri lingonsylt ♡
 
 Har ni någon maträtt ni gillar extra mycket?
Puss
 

Ännu en kort dag på jobbet.

13:46:00
Woop Woop!
Nu går jag på en PW efter jobbet för att hämta mina 3 små gryn i skolan. Jag är så glad att jag äntligen blivit duktig på att kombinera mina jobbdagar som så att jag kör korta dagar i varv med min långa. Det är nämligen 3 dagar i veckan som jag i regel jobbar 9-19 och det blir så klart ganska mycket om jag inte kör 2 korta dagar emellan. Speciellt med tanke på att jag fortfarande jobbar 25% kommunalt (alltså varannan helg).
 
Det är inte bara lyx med eget företag ska ni veta.  Det driver sig inte självt om man säger så. Det bästa är ju att jag får jobba med min hobby och det är få förunnat ♡
 
Och påtala om PW så krävs det bra skor för att den ska bli så bra som möjligt och igår fyndade jag mina favoritskor i bäsra färgen för ynka 300kr på intersport!
Adidas Cloudfoam Running ♡
THAT'S A FYND!
 
PUSS

Månadens naglar- I'm in love ♡

10:20:00
God morgon!
 
Igår var jag hos Settie på Glans Studio för att fixa mina naglar. Julen och utväxten skulle bort. Så skönt!
Som vanligt slog i vår kreativa huvuden ihop och BooM så hade vi ett vinnande koncept.  Jag är, om det är möjligt, lite förälskad i mina naglar. Dom blev helt perfekta! Betong-grå, bubbelgums-rosa och vit marmor ♡
 
☆ Perfekt ☆
 

Utväxt deluxe

23:18:24
Äntligen läggdags!
Jag har velat sova sedan kl.16, haha!
 
Imorn innan jobbet ska jag till Glans Studio och göra mina naglar. 5 veckors utväxt och jultema ska bort och jag är sugen på något ljusare och fräschare nu!
 
Vi får se vad jag och Settie hittar på ♡
 
Sov gott!
Puss

Vecka 4

09:01:59
Hur galet är det inte att vi redan går in i vecka 4?!
Snart är årets första månad ett minne blott liksom...
 
Idag jobbar jag kort dag på gymmet och det känns faktiskt riktigt gott att börja veckan så. I eftermiddag blir det jobb vid datorn, men det känns lugnt liksom.
 
Privatchaffis till jobbet idag ♡
 
Hoppas ni får en superduper måndag ☆
Puss

Jag checkar ut!

23:27:42
Nej vet ni vad kära vänner! Nu checkar jag ut efter den här turbulenta veckan och hoppas på en lugn och fin ny vecka med början imorgon!
 
Puss och kram
 

Sov gott Farmor

09:50:26
Igår somnade min farmor in.
Lugnt och fridfullt.
Vår kämpe❤
 
Det fanns bara en som du ♡
 

Det händer roliga saker också

09:33:46
Det kan verka nattsvart av mitt förra inlägg att döma, men samtidigt som mycket är jobbigt och sorgligt händer det väldigt mycket bra grejer också. Företaget går bra och jag har fått nya roliga uppdrag som skiljer sig ifrån mitt jobb annars. Jag har till exempel blivit ombedd och anlitad av ett företag att stå som PT i deras monter på automässan, HUR KUL ÄR INTE DET?
 
Även andra större uppdrag har jag börjat med och även om det är superläskigt så är det samtidigt så spännande. Men hur som så trivs jag bäst nere i "Källar'n" på Exhale där jag vecka efter vecka går ta del av mina Ptklienters framsteg och tända deras kämparglöd ♡
 
 

Det är mycket nu...

10:01:00
Tystnaden i bloggen beror på mycket jobb, sjuk farmor på hospis som jag inte kan vara hos p.g.a magsjuka barn och på det en krånglande rygg efter trafikolyckan som måste behandlas. Det är mycket nu helt enkelt! 
117 dagars var till Kreta får mig att se ett ljus i tunneln iallafall.
 
 

Filip 5 år

22:14:00
Tänk att vår "lille" prins fyller FEM år idag. Vi har inga småbarn längre liksom. Dom är stora alla tre nu och det är så roligt att se hur deras personligheter växer fram och hur mycket likheter samt olikheter syskonen har.
Idag på självaste födelsedagen hade vi även släktkalaset och många kom för att fira vår prins. TACK ♥
 
Jag fick till en hel del kort ändå, inte på alla gäster, men en del!
Även när vi firade honom på morgonen.
 
 
 Filip min älskling!
Du har fått vara med om mycket på dina fem år. Allt ifrån att ha 13 öroninflammationer på ett år och förlora mycket av talet till att få operera in rör i öronen och påbörja din väg tillbaka. Både till att lära om svenska och serbiska språket och uttalen när du kunde höra ordentligt igen, men även att växa igen efter att ha stått still i ett år p.g.a attt du hade ont i öronen när du åt.
Ja fy det var jobbigt för oss alla, men du har varit helt fantastisk och du är en helt underbar lite kille.
Kärleksfull och smart, men även busig och trotsig som man ska vara när man är fem år.
Du älskar att bygga lego, se på film (gärna bio), leka rolllekar och även med bilar och maskiner.
Du är snäll och omtänksam även om du ibland blir lite ego när du bygger lego. Du blir känslosam om det är något fint eller sorligt som händer på film och du kan lätt fälla en tår.
Du är noga med att vi ska få tid som familj och även om du kan få spader på dina systrar så säger du att dom är dina tjejer och du blir helt förtvivlad om du inte får ge dom en kram hejdå i skolan.
Du är vår lille mysprins ♥
 
Jag älskar dig!
-Din mamma
 

En tuff dag

23:26:05
God kväll! 
 
Imorse var vi tillbaka till rutiner. Kidsen skulle till skolan och föris, jag jobbade hemifrån med allt från ekonomiöversikt till Pt-samtal med onlineklienter och tränings/kostscheman. Samtidigt tvättade jag, handlade, städade bort julen och lagade mat.
Allt detta innan kl.12 för då åkte jag och lämnade min svärmors bil och därifrån åkte jag till Sahlgrenska för att möta upp min pappa och Annelie för ett besök hos farmor.
Tuffa besked och hårda bud. Jag vet och jag förstår då jag både jobbar med det och har gått igenom detta förut med mormor och morfar, men det är ju jobbigt och ledsamt ändå! Värst är att se min pappa och fastrars sorg. Det är min farmor, men deras mamma. Och mamma är alltid mamma ♡ Det gäller att göra det bästa av tiden man har kvar helt enkelt.
 
Älskade farmor, den finaste och käckaste lilla dam jag känner  ♡
 
Efter besöket hos farmor åkte jag till stan för att krama min faster och köpa present till min bästa vän Natalie som tar examen imorn. En fantastisk sjuksköterska kommer hon att vara och jag är så stolt över henne.
På lördag fyller Filip 5 år så hans presenter köpte jag också. 
 
Livet tar inga pauser. 
Puss
 

The Reef -så tycker vi!

00:16:00
Inlägg i samarbete med Stena Line!
 
Efter att ha slängts in i vardagen igen tycker jag att det är på plats att skriva lite mer utförligt om vår dygnsresa.
 
Alltså först och främst måste jag ju bara nämna hur smidigt det är. Tre timmar på båten går ju väldigt fort med lite lek, spel på appen Gaming Line, shopping och mat. Våra barn älskar att åka båt. Ett tips för er som är åksjuka är att det finns åksjuketuggummi att köpa styckevis i informationsdisken. Väldigt smidigt och dom hjälper verkligen utan att man blir dåsig.
 
Väl framme i Fredrikshamn så tar det ca 5 minuter att gå till Scandic och The Reef. Trevlig personal och väldigt mysig atmosfär. Familjevänligt!
Vi hade ett stort familjerum med ett storarum (3st sängar) och ett sovrum (2st sängar som kunde bli dubbelsäng). Det passade oss perfekt. 4:e våningen rum 414 bodde vi på.
 
Vi gjorde ett smart drag att åka dagen innan skolan börjar för det var väldigt lite folk och flera stunder var vi helt själva i hela äventyrsbadet. Snacka om upplevelse. Vi kunde åka den häftiga vattenrutschkanan om och om igen och bada bubbelpool själva hur mycket som helst.
Stormarna i stora poolen var kul med både tropiskt regn och stora vågor. Ljus effekterna i vattnet och dom dundrande blixtarna i taket höjde ju upplevelsen också.
 
Vi fick höra av andra besökare att helgerna är det fullt ös på, men att det ändå inte är jobbigt, men att man bode tänka på att beställa bord för middag eller buffén i tid för att slippa dom senaste sittningarna.
 
 
En rundtur på The Reef
 
 Så tycker vi att ni borde åka dit?
Oh yes! Helt klart värt ett besök eller ett par.
Puss

Vi kom med färjan

23:31:00
Oh yes, denna färjan kom vi med. Vi var på terminalen onödigt tidigt bara för att. Under tiden spelade vi Gaming Line (bara att ladda ner) som är Stena Lines som egna spel. Roliga spel med lite retro stil liksom. Dessutom samlar du poäng under tiden och med tillräckligt många intjänade poäng kan du byta dom mot en dagstur med bil. Så bra!
 
Till slut var det boarding och vi fick gå på båten. Vi hängde mest vid lekrummet bredvid spelrummet på Jutlantica. Vi ömsom lekte, shoppade och spelade. Perfekt!
 
Efter 3,5 timmar var vi framme i Fredrikshamn och skyndade oss till hotellet för att hinna bada innan badet stängde och vi hann. Scandic The Reef ligger nära terminalen och är inte svårt att hitta.
Vi badade i en timme och sen gick vi och åt på hotellets restaurang.
 
Nu ska vi sova så vi orkar med morgondagen ♡
Kram

SKAM

10:45:00
Det är så kul att se att fler och fler kollar på SKAM. Jag har ju varit helt fast sen den kom på SVTplay och när Säsong 3 kom upp på svenska i fredags slukade jag hela bara den kvällen. Jag vet att dom spelar in säsong 4 nu och kan knappt bärga mig tills den är klar. Lite surt att ha sett alla avsnitt redan för nu i efterhand kommer ju väntan på säsonger bli väldigt sega... Jag får väl se om säsongerna när abstinesen blir för hög, haha!
 
Har ni inte sett SKAM ännu så GÖR det! Det är kul att ha flera at diskutera den med!