FaceBook
Instagram
Mail

Valborg!

14:47:09
Valborgsmässoafton 🇸🇪
 
Är det bara vi i Sverige som firar Valborgsmässoafton? Stämningen är iallafall på topp här i Göteborg och redan klockan 13 såg jag ett tåg på Avenyn på deras väg im i Trädgårdsföreningen. Så roligt att se för jag åker ju aldrig in och tittar på det kvällstid längre. Många är lediga (inte jag) och Liseberg har öppet och där var det också fullt med folk vid entrén.
 
 
Vi brukar ju åka till Galaxen och se på brasan där, men vi går väl se hur det blir iår.
Firar ni?
 
Puss

En perfekt dejt

10:51:00
God morgon!
 
Måste bara skriva WOW!
Vilken fin kväll vi hade igår. Vi skulle ju på en show + 3rättermiddag på Valand och förväntade oss väl att vi skulle bli serverade nere i nattklubben, men icke!
 När vi gick upp för trapporna och in salen slår det mig att det var här vi hade studentbalen. Och det var uppdukat med långbord med vita linnedukar och förrätter. Snacka om positiv överraskning.
 
Förrätten var så god och så lätt föt mig att bara ta bort brödet då röran låg på ett salladsblad.
 
Huvudrätten var ryggbiff, grillade grönsaker (och grillad delikatesspotatis till dom som ville ha), bea och rödvinssky! Allt var supergott verkligen och omöjligt att ta en snygg bild på, haha!
 
Efterrätten var bärpaj med vaniljsås! Zoran fick min!
 
Showen Sould-out var så bra! Vilka fantastiska röster!
 
När showen gick mot sitt slut traskade jag och Zoran ner längs avenyn i duggregnet för att ta en drink på Miss Sophie Grill. Där jobbar nämligen en kille som bartender som tränar på jobbgymmet.
 
En hallonmojito till mig och en eldig passionsdrink till Zoran! Dom var lika goda som snygga!
 
Vi tittade upp på nattklubben, men bestämde oss för att åka hem och dricka bubbel och spela spel i köket istället! En perfekt dejt!
 
Nu vill jag hämta våra gryn ❤
Puss

Date Night -Soul Night

12:00:00
(Bildkälla: HÄR
 
Ikväll ska vi lämna barnen med deras Baba och gå på dejt. Lite roligare variant med 3-rätters och soulshow.
Vi gillar soul båda två och ser framemot detta. Att bara vara vi två och mysa till det ordentligt.
 
Puss

Fredagsfys och minikocken

08:19:00
God morgon!
 
Kl.06 var jag tydligen utsövd. Pigg som en lärka efter sju timmars sömn. Låt oss hoppas att det räcker för dagens bravader. Jag och barnen ska nämligen på fitnessmässan i Borås.
 
Händelserik morgon då en liten fågel flög rätt in i vårt fönster och två rådjur spatserade förbi. Älskar att bo i skogen, men ändå så nära stan.
 
Fredagen gick i ett nafs! Vissa dagar gör ju bara det.
Jobbade halvdag igår och hann t.o.m med ett träningspass på gymmet som ligger ett stenkast ifrån oss. Kul med miljöomväxling tycker jag.
 
Lättare pass för axlar, skuldror och biceps
 
Filip sa redan på morgonen att han ville göra lchfpizza (HÄR finns receptet) efter föris så då gjorde vi det. Det är så kul att han har ett intresse för matlagning. Min lilla minikock! Han ville att jag skulle filma honom så vi gjorde några instasnaps. Så roligt!
 
Min och Filips pizza med salami! Dom andra gillar bara med skinka och champinjoner.
 
 Jag har gärna massa gott på min pizza, vad gillar du att ha på?
 
Efter middagen hade jag fortfarande inte kommit ur kläderna som jag både jobbat och tränat i så jag passade på att kör ett cardiopass innan duschen. Fräscht va?! Men så härligt! Det är sällan jag kör två pass på samma dag nuförtiden, det blur mest på semestern, men det var riktigt gött faktiskt!
 
Fredagsfys ×2 alltså! Alltid retar det någon 😘
 
Nu kör ju inte vi med fredagsmys där fokus är på mat och snacks här hemma utan menar mer att myset är att vi umgås och tittar på film tillsammans, men ibland så..
 
Havets delikatesser ♡
 
Hur var er fredag? Och vad är planerna för helgen?
Puss

Gårdagens lunchdejt

05:53:00
God morgon!
 
Fredag och därmed ynka 21 dagar (alltså tre veckor) kvar tills vi beger oss till Mallis (smeknamn för Mallorca)! Jag längtar ihjäl mig! Zoran lyckades fixa en tid på passcentralen här i Göteborg i tisdags så nu vet vi att barnens pass kommer vara klara i god tid, phuu!
Skönt att kunna andas ut och bara ta det lugnt och njuta av längtan till värmen.
 
 
Igår hade jag en lunchdejt med en av superkvinnorna i Influencer Workshopen. Vi har barn i samma ålder, äter lowcarb båda två och älskar träning och rörelse. Ja, och så klart bloggar hon. Vi har massor gemensamt och det var en riktigt mysig lunchdejt.
 
Pernilla, hon som alltid bjuder på ett härligt leende!
 
Göteborgs godaste Ceasarsallad på Kopps!
 
Önskar er en fin start på fredagen och början på helgen!
Puss

Träningsplanering

05:34:00
God morgon!
 
Tidig morgon och jag är vaken långt innan familjen. Mysigt även om jag inte är gjord för att vara upp innan klockan slagit 06:00.
 
Äntligen har vi vår och även om vädret har varit lite växlande dom senaste dagarna så gör det ingenting. 
Jag känner livet i mig när det är vår, även om pollen försöker ha ihjäl mig, haha!  Jag känner mig stark liksom.Träningen flyter på och jag har hittat tillbaka till bra rutiner igen.
Jag tränar ju alltid och har inga långa uppehåll, men ibland kommer jag ur fas. Då blir det att jag tränar olika delar hipp som happ och får tänka efter för att försöka komma ihåg när jag tränat vad osv. Det gillar jag inte. Det är sju dagar på en vecka och jag tränar minst fem av dom så det blir mycket att ha i huvudet.
 
Planering är a och o. Att ha ett träninsschema som får mig att hålla koll på vad jag ska träna och när är vad som passar mig. Tex. Är tisdagar min ryggdag. Favoritpasset på hela veckan. Rumpa och ben på onsdagar och fredagar osv.
 
Har du ett favorit pass? Och planerar du din träning?
Puss och glad torsdag!

Reklamtjejer!

14:01:00
En av min vänner på Facebook (tack Jennie) taggade mig i ett reklaminlägg som Stena Line postat. Hon undrade om det var vår Laura eller någon som var väldigt lik på reklamen.
Och visst är det vår Laura, som också är med på hemsidan ♡ Man ser även Filip som kramat Happy igenom det blåa på bilden.
 
Tror ni hon kommer bli stolt eller?!
 
Alla tre barnen var med och spelade in reklamfilmen förra året. Den kan ni se HÄR! Evelina syns väldigt mycket i den!
 
Här finns även Evelina med i hörnet!
Bildkällor: Stena Line

Glöm inte solskydd!

12:55:00
Hello Sunshine ☀️
 
Vi har verkligen blivit bortskämda med vårsol här i Göteborg. Även om det varit några dagar med lite regn nu. Det är vi absolut värda efter den galet långa vintern. Men det man ofta glömmer efter en lång vinter är att smörja in sig.
Allra viktigast är ju att smörja in det käraste vi har, barnen. Dom är oftast ute mycket längre stunder än oss både i skolan och hemma och framförallt när solen lyser som starkast så dom måste skyddas.
 
Mina favoriter när det gäller sololja och aftersun. Jag använder SPF30 och har aldrig brännt mug med den sololjan!  I ansiktet har jag en amnan s8m Jessica på Allékliniken tipsat mig om.
 
Denna veckan började jag smörja in barnens ansikte och armar innan skolan och det har räckt. I Maj kommer jag börja skicka med en liten tub till skolan så dom själva eller en pedagog kan bättra på insmörjningen. Så brukar jag alltid göra.
 
Tjejerna har ju superbra pigment och jag hoppas att Filip har utvecklat ett också. Det lär han ju göra om jag ser till att han inte bränner sig!
Bild från sista dagen på Rhodos 🇬🇷 sep-2017
Filip, Lionel, Evelina, Laura och Alexis ♡
 
Har ni börjat smörja in er?
Puss

Butiksevent på AVIANI!

08:12:00
God morgon!
 
Detta med att gå upp kl.5 alltså... Imorse var jag en millisekund ifrån att tvätta ansiktet med barnens tandkräm istället för min ansiktstvätt. På riktigt alltså! Att båda är på tub är mitt enda försvar, haha!
 
Igår var jag inbjuden på VIPevent i Avianis butik som ligger ett stenkast ifrån jobbet. Älskar ju deras underkläder sedan innan och dom har min strl som jag inte kan hitta i vanlig butik.
 
Jag testade denna baddräkten ifrån Lise Charmel och blev helt kär i den! Så snyggt med den brodyrliknande detaljen från ryggen till sidorna.
 
 
Dags för jobb!
Puss

Blixtar och dunder

09:23:00
God morgon!
 
Vi vaknade upp till en åskhimmel på ena sidan lägenheten och solsken på andra sidan.
Vi satt allihop och kollade ut på blixarna som slog ner och räknade sekundrarna tills åskan small medans barnen åt frukost!
 
Jag lyckades fånga åskhimlen och solen som lyste bakom innan regnet kom. Det är något fascinerande med det mörka, mäktigt och kraftfullt liksom.
På min gata i stan...
 
Nu blir det träning innan det är dags att åka iväg och jobba!
Önskar er en fin måndag och början på veckan!
Puss

Cykeltur och avslut

22:16:27
Från dimma imorse till strålande sol och blå himmel resten av dagen.
 
Evelina hade sin sista dansträning idag och nästa söndag ska hon och hennes grupp uppträda på scen på Svenska Mässan. Hon är så uppspelt och när det visade sig att Sigrid är gästartist blev det snäppet mer, haha! Nästa termin blir annorlunda, deras danslärare Annika slutar för att börja läsa på universitetet och Evelina ville köpa blommor till henne som tack och lycka till.
 
Hon valde knallgula rosor 💛 Så fina!
 
Vi premiärcyklade till och från dansen. Till min och Filips stora glädje fick han plats i cykelstolen. Det är knappt, men det går! I sommar får vi hårdträna för att få bort stödhjulen.
 
I veckan tänker jag börja cykla till jobbet. Vi får väl se hur det går... bara att cykla den lilla biten idag triggade min allergi. Skitpollen! Men jag är inte bitter, nej jag älskar vår och sommar!
 
Hur var din söndag?
Puss

Isabelle 5 år!

10:01:00
God morgon!
Känner mig mör i kroppen efter gårdagens ogräsrensning på föreningens vårstäddag. Får väk erkönna att jag inte stod i ergonomisk ställning hela tiden. Det råder ett gött axelpass bot på om en stund!
 
Lyxen med att bo i bostadsrätt!
 
Min brunch idag blev min mejerifri kokosgröt med god topping!
 
Igår var vi på kalas hos min bror Daniel. Hans äldsta tös Isabelle fyllde 5 år i torsdag och det är klart att hon ska firas ordentligt!
 
Laura och Isabelle höll livekonsert för oss allihopa
Så Laura spelade på piano och Isabelle sjöng med mikrofon. Dom var så duktiga och modiga!
 
Väl hemma gottade vi oss alla fem med en liten charkbricka framför Stjärnornas stjärna!
 
Hoppas ni hade en härlig lördag!
Puss

Releasfest på TaKeT med OGBG

01:07:00
När arbetsveckan började så grymt bra med invigningen av The Reef Bar så passade det ju inte bättre att avsluta den med ett riktigt pangevent.
På bild: Ylva, Tina, Johanna, Kim, Malin, Yvonne och jag.
 
Thaimorsan (som tyvärr inte kunde närvara) och jag fick
inbjudan till OGBG's releasefest för Petter Stordalens egna IPA (även kallat PIPA haha) på TaKeT. Hon fixade även fler platser till gästlistan. Jag dricker ju (som ni nog vet) inte öl, men fler av dom andra gör ju och tydligen var den väldigt god.
 
Stordalens (P)IPA 🍺
 
Jag gick inte törstig bara för att jag inte dricker öl🍹
 
Jag träffade många bekanta två av dom var det fina paret  Johanna och Janne.
 
Och så klart Daniel som anordnade det hela!
 
Och sen dök han upp, huvudpersonen, Petter Stordalen!
Ur en rubberboat (en såndär fancypancy så klart) steg han i land och sprang över Stenpiren med en låda öl på axeln. Väl uppe på TaKeT fick han jubel och applåder medans han glatt delade ut lite öl.
 
Sen höll han ett fint tal, eller ja skitkul var det. Han är en riktigt go gubbe som vi säger i Göteborg. En av dom grymmaste entreprenörer jag vet och det är så inspirerande. När jag ville ta en bild med honom skrek han rätt ut:
-"Jeg elsker din nagellakk!"
Hur kan man inte tycka om honom då?
 
Sen blev det AW och vi minglade runt. Alltså vädret var ju bara så fantastiskt och höjde upplevelsen på eventet till skyarna. Strålande sol, klarblå himmel, skön musik och bubbel... En perfekt fredag helt enkelt!
 
Tack ALLA inblandade för en superkul eftermiddag ♡
Puss

Månadens naglar

10:35:00
I måndags var det dags för ett besök på Glans Studio för ny färg på naglarna. Med tanke på vad jag hade planerat att ha för outfit på kvällen fick det bli någit som matchade. Settie är så grymt duktig och jag är alltid lika nöjd när jag går därifrån.
 
Midnattsblåglitter och vitt med mermaideffekt ♡
 
Nästa månad blir det semesternaglar. Idag är det bara 28 dagar kvar till Mallis! Alltså 4 veckor.
Woop woop!

Kärlek i vardagen

22:53:00
Vilken underbar vårdag vi har haft. Även om den började med duggregn imorse så har det ändå varit förlåtet då eftermiddagen bjöd på 18C°, sol, utelek, blommor och årets första humla.
 
På lunchrasten plockade jag ihop en rosbukett att uppvakta Zoran med när jag kom hem. Bara sådär och bara för att. Kärlek i vardagen är viktig för mig ♡
 
Jag körde en kyl och frysrensning idag och det serverades tacos, lchfpizza och köttbullar med pytt. Det sistnämnda valde jag.
 
Jag älskar husmanskost ♡
 
Efter middagen gick jag och barnen ut och lekte i det fina vädret och även fler barnfamiljer i området. Väldigt roligt var ju att få träffa 3 veckor unga nytillskottet på Fullmånegatan. Åh, vad jag fick tanka bebisgos ♡
 
En riktigt bra torsdag! Hur var din?
Puss

The Reef Bar

23:14:00
Invigning av The Reef Bar på Stena Danica.
 
I måndags var det äntligen dags för ett efterlängrat event. Stena Line bjöd in till invigning av deras sprillans nya The Reef Bar på Stena Danica. Det var så roligt att alla i Influencer Workshopen kunde gå tillsammans. Johanna, Siranee, Martina, Jessica, Yvonne, Tina, Maria, Sara och Pernilla. På plats mötte vi även Desirée, Ylva och Maggan.
 
Dagen till ära klädd i outfit passande en kväll till sjöss med karibisk feeling!
Sminkning och naglar av Settie på Glans Studio
 
Vi blev välkomnade med fina drinkar, tal av VD:n Tony Michaelsen, välkomnande ombord av kaptenen och karnivaldans.
 
 
Välombord på Stena Danica blev vi förda till ett uppdukat bord i Restaurangen Taste. Där blev vi bjudna på buffé med allt gott som annars kommer att serveras på The Reef Bar. Supergod mat med inspiration från Karibien som passade mig helt perfekt! God dryck också. Jag draxk vin till maten och medans dom andra mumsade på vaxkra och säkert goda bakverk efterrättsbordet drack jag en god rom till kaffet.
 
Efter maten fick vi gå upp till The Reef Bar och se deras hur fint det blivit. Alla blev bjudna på mojito och det var inga problem att få en helt sockerfri sådan.
 
Sen var det dags för quiz. Jättekul med fina priser i potten, tyvärr vann ingen av oss.
 
Den sista aktiviteten var Rom-provning. Jag älskar rom och dessa tre gjorde mig icke besviken. Den mittersta var helt klart en favorit. Det var intresssnt att bli guidad genom dom tre olika sorterna och få höra om deras historia.
 
Sen var det fest i The Reef Bar och även nere i vanliga baren. Vi dansade, skrattade, skålade och körde tequilarace. En grym kväll och jag kan lova att det blir fler AW på Stena Danica och The Reef Bar för vår del. 
 
 Jag är så glad att vi alla från Influencer Workshop kunde gå på detta tillsammans ♡
 

Veckan som gick!

08:16:19
Ny vecka och sen blrjar riktigt bra!
Men innan dess vill jag ju visa vad som var förra veckans höjdpunkter då bloggen stod still.
 
4 sorters pollen hittade till Göteborg samtidigt och jag blev superdålig. Men nu har medicinerna kickat in och jag är bätttre. Filip den stackaren har haft jättejobbigt med andningen. Irriterade luftrör som resulterat i falskkrupp på nätterna och astma på dagen. Kan vara så att han reagerat på pollen precis som jag och att det därför är så långdraget. Min lille grabb ♡
 
Veckan som gått: 
 
Jag har prioriterat att plugga och då jag inte kunnat träna som jag brukar har jag pluggat på motioncykel. Effektivt!
 
Jobb såklart! Och vad jag älskar mitt jobb ♡
 
Varit noga med allt jag ätit för att hjälpa kroppen på traven. Inte för att jag inte är det annars, men denna veckan har jag haft koll på exakta gram.
 
Grillmys med mamma och Bengan här hemma i fredags!
 
Besök på glasscafét i Sävedalen! Jag äter deras sockerfria Frozen Yoghurt.
 
Denna veckan blir festlig! 
Puss

Alvas 1 årsdag och namngivelse

08:15:00
Alva
 
Släktens minsting, min kusin Pehrs barn, har fyllt 1 år och igår hölls en sammanslagen fest för födelsedagdsfirande och namngivelse.
 
 
Det hela började med en fin cermoni då dom berättade om varför dom valt Alva som tilltalsnamn och vem hon fått sina andranamn ifrån.Min kusin Sofia som är Alvas faster läste en vacker dikt och Alvas mamma Marias  kusin sjöng en vacker sång.
 
 
Festen var i en supermysig lokal på Lindholmen och dom hade fixat så fint med allt.
Alla dekorationer, bakverk, pysselhörna, fotohörna, fiskedamm, skriva fina hälsningar till Alva och så fina dekorationer.
Min pappa hade fått äran att göra både smörgåstårtorna och födelsedagstårtan! Så kul!
 
 
Maria hade gjort ketobollar till mig 💕
 
Vi är så glada som fick vara med och fira denna underbara lilla tös!

Tjejernas pyjamasparty

15:39:37
ÄNTLIGEN blev det av!
Tjejernas kompiskalas som dom valde att göra till pyjamasparty med övernattning. Snacka om att bli försenat, men våra kids har aldrig varit så sjuka denna vinter så det är inte så konstigt.
 
Hur som helst fick tjejerna bjyda hem två bästisar var. Och det vlev så lyckat. Sex tjejer och alla höll sams hela tiden... Inte ett endaste gnabb, grymma tjejer 💙
 
Det började med tacos
 
Och efter lite lek så blev det sång, konfettiregn, marängsviss och disco.
 
Sedan blev det mys och lek samt film inman fom somnade strax efter midnatt. På söndagmorgon vaknade dom till doften av nygräddade lchfvåfflor.
 
Tjejerna hade så kul och längtar rrdsn tills nästa!
Då MÅSTE det ju varit lyckat!
 
Puss

Mammas möhippa

15:20:45
Mammas möhippa då alltså...
 
Jag vet att det kom som en chock för många när jag helt plötsligt nämnde att mamma skulle gifta sig.
Jag har mer och mer förstått hur pass mycket min mamma har fått vara med på mina sociala medier då inte mindre än två okända personer har huggit tag i henne ute och sagt att dom kännt igen henne från min blogg/instagram. Vilket är så roligt och vi pda uppskattar det. Därigenom har man såklart lyckats bygga upp ett tycke för henne vilket också är superkul. Hon är ju så fin min lilla mamma.
 
Ibland säger det bara klick, speciellt när man minst anar det. Så blev det för mamma och Bengan när dom träffades på hennes nya jobb. Så...
Under tiden min mamma var på Kuba så planerade jag att ha en liten möhippa för henne. Det blev ju knappt om tid då hon gifte sig veckan efter att hon kom hem. Vi lyckades iallafall överraska henne ordentligt.
 
Med på möhippan var min faster Bitti som är en nära vän till min mamma och min kusin Sofia 
 
Vi lyckades verkligen överraska henne.
 
I Mölndal mötte Bitti upp oss för 90 minuters spel på Prison Island. Det är som fångarna på fortet med celler där man ska klura ut lösningar antingen fysiskt eller med hjärnan. Hur kul som helst, men väldigt svårt.
 
Nästa anhalt blev Karaokehaket Penang. Då det var melodifestival så var vi själva när vi kom dit och därför serverade dom maten till vårt bord som dom hade smyckat fint till mammas ära. Och vilken fantastisk mat vi fick.
Dit kommer vi garanterat att gå flera gånger.
 
 En kväll att minnas helt klart!
Vill även här skriva ett extra tack till Bitti och Sofia för att ni var med och förgyllde mammas kväll!
Puss