FaceBook
Instagram
Mail

LIzzys brudar 2019

09:22:46
Tjejsläktträff i Ullared ♡

I fredags kom jag, moster Inger, Camilla, Nike och Indra fram till vår stuga i Ullared Paradise. Superfin stuga med gott om plats. Vi hade bokat den vedeldade bastun nere vid sjön så där spenderade vi en del tid.

Redo för bastubad!

Vi hadet det riktigt gött!

Så fin bastu, men lite synd att man inte kunde bada i sjön,. Vi löste det med att hälla kranvatten på varandra.

Gott om grodor var det också...

På lördagen mötte vi upp resterande tjejer på Gekås vid 12tiden, så sjukt mycket folk! Det var ingen kö in eller så, men hjälp vad trångt det var där inne.Värsta jag varit med om tror jag faktiskt!
Obligatorisk ingångsbild!

Efter fem timmars shopping åkte vi till stugan för att förbereda själva tjejträffen.  En lyckad träff med massor med mat, bubbel, vin, efterrätter, musikquiz (som Viktoria vann), skratt och kärlek ♡

Kl.2  gick vi och la oss och gick upp tidigt för att hinna packa och städa stugan innan utcheckning. Vi hann även med en snabbis inne på Gekås igen för returer och mer shopping. Vilkem skillnad! Det var så behagligt att gå omkring där då jämfört med lördagens kaos.
Vi gick all-in på julavdelningen!

Glada shoppare!

När tjejerma släppte av mig så hade Zoran lagat lasange så vi alla åt middag ihop. Mysigt avslut på en toppen helg ♡

Nästa år hoppas vi på fler tjejer från släkten när Lizzys brudar ska träffas i Moster Ingers nyköpta parstugor i Värmländska skogarna!

Puss

Prepp inför helgen!

07:46:07
Tema förberedelser!

P.g.a mycket jobb och vardagspussel har bloggen stått still onsdag och torsdag.
Det gäller att prioritera och tidsinställda blahablaha-inlägg är inte min melodi. Jag lever och skriver i stunden helt enkelt.

Hur som helst har jag en rolig helg framför mig. Den årliga tjejsläktträffen "Lizzys brudar" hålls i Ullared iår för att min moster sålt sitt paradis i Mangskog där vi annars brukar vara.

Bilder från förra året ♡

Jag och värmlänningarna åker ner redan idag fast själva träffen är imorn. Så dom hämtar upp mig i eftermiddag.

 Vi kör knytis som vanligt och jag tänkte bjuda på:
• Tonfiskröra på plätt
• Biffar med ajvarsås bredvid
• Kokostppar (Recept här)
• Ostkaka (Recept här)

Vi kommer bo i en stuga med litet kök utan ugn så för att underlätta så ställde jag mig igår kväll efter jobbet och stekte salta plättar och gjorde ostkaka. Imorse bakade jag LCHFfrallor och kokostoppar. Så nu är det mesta av mitt förberett. Jag har köpt lite festliga dekorationer så jag kan pyssla med det istället.



Det ska bli så mysigt att umgås ♡
Nu blir det jobb tiöls i eftermiddag! Puss



Dagens matlåda

08:33:42
Snabbt och lätt, men tillräckligt fett!

Som den inbitna LCHFare jag är (11år totalt, men 7 år som livsstil) tror nog dom flesta att jag är en som utan problem äter smör direkt ur förpackningen, dricker baconflott och äter kalla feta biffar. Så år det inte. Jag avskyr konsistensen och smaken av smör och kallt fett. Kryddsmör går bra, men måste vara smält över en köttbit för att jag ska kumna äta det. Baconflottet kan jag ha i biffar, men biffarna måste vara varma om jag ska äta dom. Tycker inte om smaken på kall mat som egentligen ska ätas varm. Som ni hör är det intr busenkelt för mig att få i mig det fett jag behöver når jag inte äter hemma.

Så hur gör jag då när jag jobbar på ett gym som inte har allmän micro? I 90% av fallen blir det ägg med majo och LCHFfrallor. Ibland har jag med kokosgröten för den är god kall också. I nödfall blir det ölkorv med färsost. Majonäs, mctolja ovh kokosolja är det som är basen i mitt fettintag.

Bra mat med exakt det jag behöver!
2st lchffrallor med mycket majo, gräddost och skinka + 2 kokta ägg med 0.5dl majo!

Vad äter du till lunch på jobbet?
Puss



Kort vecka!

15:21:14
Studiedagar och annat...
 
Trion har studiedagar mån-tis vilket betyder sovmorgon. Jag och Zoran har delat upp det så att jag är hemma på förmiddagen så han får sova och när han vaknar åker jag till jobbet. Och när jag kommer från jobbet åker han till jobbet. Livspusslet!

Efter sovmorgon till kl.7:20 fick barnen frukost och jag kaffe innan jag skulle ut på morgonrunda. Evelina följde med och åkte sparkcykel bredvid mig. Så mysigt!
 
 Slängde in en plåt med LCHFfrallor i ugnen innan vi gick ut och när vi kom tillbaka var dom klara. Perfekt!
 
Jag åt frukost när Zoran vaknade och gjorde feta proteinsmoothies till oss allihop.
 
Nu är det jobb framtills ikväll som gäller!
Puss

Vår helg

22:44:00
Fredag, lördag & söndag
 
Jag börjar varje fredag med cardio i trappmaskinen och benpass efteråt.
Ibland hinner jag inte mer än 30 minuter i trappan, men det får räcka!
 
Bryter ofta fasten med fet kokosgröt.
 
Efter jobbet så bestämde jag och Zoran att det skulle bli enkel middag så det blev stekt kycklingfilé med ugnsrostad potatis/sötpotatis.
 
På lördagsmorgonen åkte jag och Evelina till hennes basketträning. Jag och två andra föräldrar höll i träningen för deras tränare var på heldagsutbildning. Det gick bra och hela gruppen verkade nöjd med träningen.
Själv tränade jag efteråt med finaste utsikten från inglasade balkongen.
 
När Zoran vaknat var det dags att köra Laura till ett kalas i Gårdsten och när vi ändå var på den sidan stan så passade vi på att träffa Zorans bror med familj en stund.
 
Resten av kvällen tittade vi på film och myste ochjag åt lördagsgodis som är helt i min smak ♥
 
Söndagen startade med 6km PW, handling och storstäd. Efter lunch kom min barndomsvän Pernilla och hennes lille Adrian på snabbvisit. Jag och trion gick kvällspromenad och avslutade kvällen med filmmys.
Njöt av varenda meter jag gick!
 
Doften av rent hem och frisk höstluft, love it!
 
Min fina trio ♥
 
Vackert med rönnbär. Tänker alltid på min första skolfröken Carine när jag ser dom.
 
En av våra grannar har så ovanliga och fina blommor. Denna blomman kallar Filip polkagrisblomman.
 
En perfekt helg efter en fullsmockad jobbvecka!
Hur var din helg?
PUSS

Bokrelease Middag Hos Mig!

20:56:00
Johannas bokrelease för Middag Hos Mig!
 
Ja, nog vet hon hur man ställer till med fest minsann och det är ju just det Johannas nya bok handlar om. Tips, trix och recept för middagar, kalas, högtider och fest. Efter att ha bläddrat i boken så längtar jag till stundande studenter när jag ska få fixa fint för min trio och då är det Johannas kapitel om student som jag ska ha som mall. En bok all borde ha i sin ägo tycker jag.
 
(Foto av:Madeleine Wejlerud.)
 
Bokreleasen hölls på Blackstone Steakhouse på Kungstorget bredvid Biopalatset här i Göteborg. Efter att ha blivit varmt välkomnad av Janne fick man gå på röda mattan och fotas vid fotoväggen. Vackra ballonger och blommor överallt.
 
Dom två ♥
Michaela Castellari och Tania kom samtidigt med mig ♥
 
(Foto av Madeleine Wejlerud)
 
Fotoautomat, bubbel,vin, god mat, DJ, livemusik, Magnus Carlsson, trevligt sällskap och massor med skratt och dans. En riktig pangfest som höll på en bra bit efter midnatt.
Författarinnan
Fabulösa festfixaren Charlotte Bergman 
 
Johanna och Annika Bladh från förlaget Bladh by Bladh presenterar boken
 
Fantastiska Magnus Carlsson rymde från repet på Cirkus för att komma och fira och sjöng så klart!
 
Fina Hans och Anna Shimoda
 
 
Allltså, alla dessa pussbilder på mig...tur dom andra ler åtminstone, haha! ♥
 
En kväll att minnas och jag kan lova att det kändes när jag började jobba tidigt dagen efter, haha!
Precis som sig bör efter en riktig fest!
TACK Johanna och bra jobbat!
PUSS

Benbuljong

10:11:24
Recept på benbuljong
Ca.1L 
Ingredienser:
Minst 1,5kg kött med ben (tex fläsklägg)
10st pepparkorn
I tsk salt
3 lagerblad

1.Lägg köttbenet i en stor kastrull och fyll på med vatten så det precis täcker köttet. Låt det koka upp och avlägsna det skum som bildas med en sked. Lägg i kryddorna och låt det sedan koka under lock. Räkna med en timme per kilo kött. 
2.Ta bort kastrullen från plattan, ta ur köttbenet ur vattnet och ta bort allt kött från benet/benen (och gör något gott med det). 
3. Sila över vattnet från koket genom finsil i en annan kastrull. Lägg tillbaka benen i den silade vätskan och låt det koka upp igen och sänk sedan värmen så det precis puttrar under lock. Låt det puttra i minst 12 timmar. 
4. När det är klart silar du ännu en gång genom en finsil och häller upp i behållare. När buljongen svalnar blir den som gelé.

Gyllene guld ♡

Bra att veta:
  • Jag använder glasburkar till dom som ska stå i kylen och plastburkar och isformar om dom ska stå i frysen.
  • Ät/drick som den är eller använd i mat
  • Håller minst en vecka i kyl och mimst ett halvår i frysen
  • Benbuljong är rik på aminosyror speciellt glycin som är bra  matsmältning och därmed lugnar det en inflammerad tarm. Ett ypperligt sätt att tillföra kollagen till skelett, muskler, senor, leder och bindväv. 


Redo för ikväll!

12:22:03
Hej hej Lill-lördag!
 
Woop woop! Vilken onsdag! Solen skiner, fåglarna kvittrar och blåsten är borta. Dessutom är det ikväll som fina Johanna Toftby firar sin nya bok "Middag hos mig" med ett bokrelease-party. Det ska blu så kul att fira detta med henne, för som hon har slitit för att få den perfekt!

Hur snyggt är inte bokomslaget liksom?!
 
Vi trodde att det var idag som en reparatör från IKEA skulle komma så jag körde mitt dagliga flås hemma på crosstrainern istället för ute i det härliga vädret 👍🏻 Meeen, det är ju så klart imorn som reparatören kommer...typiskt!
 
Superfet kokosgröt toppad med blåbär, hallon och frön innan jobbet, perfekt!
 
Ha en underbar dag!
Puss


Vi går mot mörkare tider

08:01:14
Fram med filtar och ljus!
 
Det är ingen hemlighet att jag föredrar sommar och hade lätt kunnat leva med det året runt, men nu bor jag i Sverige och har därmed fyra (tro det eller ej) årstider att anpassa mig till.
Även om det är surt att klä sig i stövlar, regnjacka och bära paraplyt med sig jämt och ständigt så är det ändå vissa saker dom är mysigt på hösten. Som att tända ljus i hela hemmet, krypa in under goa filtar och höra vind och regn slå mot fönstren i mörkret utanför. Eller är det bara jag som tycker det?

Jag brukar tända upp så fort det mörknar och det känns som att man lugnas ner och kommer in i ett gött kvällslunk, perfekt till trions kvällsrutiner innan läggdags ♡
 
Jag kör all-in på både kronljus, värmeljus och doftljus. Ljusförrådet bör fyllas på så det får nog bli en trip till Sveiges största möbelvaruhus för påfyllning snart. Nästa helg ska jag i och för sig till Ullared och borde nog kunna köpa ljus där... Det kanske blir nya plädar med, vem vet?!

Puss


Tandlöst

21:04:41
Glugg var det här!
 
När tänderna väl börjar lossa går det med en väldig fart. Igår åkte Filips andra lösa tand ut så nu har han urcharmig glugg i underkäken. Han hoppas på att tappa dom två framtänderna i överkäken också så att man kan se ner i halsen på honom, haha! Han tänker nog inte på att det blir svårta att äta då. 
Vår lille gluggis!
 
Två tänder i fina tandasken nu ☆

Puss

Vegomåndag

12:00:05
Det blev en vegetarisk måndag för min del!
 
Det var längesen jag hade en hel vegetarisk matdag, men igår blev det en oplanerad sådan. Superfet kokosgröt, halloumi med stekt vitkål och hallon med grädde på kvällen.
 
Fullproppad med fett i form av MCTolja!
 
5 minuter och middagen serverad!
 
 Vi har haft en vegetarisk dag i veckan förut och då åt vi typ alltid spenatsoppa för det tycker vi om allihop. Får väl se om vi lyckas införa det igen... Viktigt för mig är ju att det är riktig mat och inget fryst "trams" som ska smaka kött. Och soppor kan man gå ner mycket fett i så man blir mätt.
Äter du vegetariskt?

Puss

Upp som en sol...

17:22:29
...ner som en pannkaka!l
 
Det är den perfekta sammanfattningen av föreläsningen jag, Pernilla, Johanna och Siranee var på igår. Precis innan den började så sa jag och Pernilla till varandra att vi hoppades på att det inte skulle vara något sektigt, men det var ännu värre.
Det började bra och trots att det var övningar med som jag inte var bekväm med så tyckte jag att det var kul, men 20 minuter innan sluttid så spårade det ur och efter det så kom det explosion efter explosion av katastrof. Helt otroligt hur någon som jobbar för att lyfta männniskor kan sjunka så lågt. Jag kommer inte nämna här i blogginlägget vem jag menar för jag vill inte skriva hennes namn i onödan, men frågar ni kommer jag att svara (läs varna) er! Ingen ska behöva slösa varken tid och/eller pengar på den där skiten! I vårt fall var det gratis, men kostade oss 2½ timme av en söndag. Vi får se det som en erfarenhet rikare bara!
 
Jag och Pernilla hann med en trevlig fika efteråt.
Starkt kaffe behövdes efter den där föreläsningen vill jag lova!
 
Har du också varit på en föreläsningen och blivit chockade över hur något som verkade bra plötsligt blev dåligt fort? Berätta gärna!
 
PUSS

Liseberg efter lopp

23:38:00
Klart man ska fira genomförda lopp!
 
Efter loppet i söndags åkte vi som planerat till Liseberg. Med oss var Lauras bästis Malina och alla tre tjejerna var supertaggade på att åka alla karuseller. Filip var inte alls åksugen utan ville bara springa omkring och undersöka saker. Så jag och Zoran delade upp oss. Jag gick med tjejerna och Zoran med Filip. Vi möttes upp med jämna mellanrum för att åka lite ihop, äta osv.Jag åkte en enda karusell och det var Valkyria. Den var helt fantastisk!
 
Vi hade riktigt tur med väddret också. Under dagen kom det några droppar då och då, men kl.23 när karusellerna stängde och vi åkte hem började det ösregna. Det var riktigt nöjda barn som satt i baksätet.
 
Har du åkt Valkyria?
 
Jag undrar om det hinner bli något mer besök på Liseberg innan dom stänger för sommaren. Hur som helst är vi redan taggade för Halloween på Liseberg och siktar på att gå på premiären 11 oktober! 
 
PUSS

Bergsjöloppet

14:37:00
Wohoo! Vi gjorde det!
 
Det känns speciellt att ha sprungit ett lopp tillsammans allihop som Team Back To Basics PT och vad som känns ännu bättre är att alla tyckte att det var roligt. Nästa år springer vi ihop igen ♡ 
 
Filip 750m 4min 17s
 
Laura 750m 4min 2s
 
Evelina 2,5km ca 19s
 
Jag och Zoran 5km 29min
 
Vår hejarklack, morfar och Annelie! Tack!
 
Mia och Niklas
 
Följer du med oss nästa år?
Puss
 
 

Race Day!

09:24:00
Vi ska springa allihop!
 
Åh, vad jag sett fram emot idag. Familjen är inte ens hälften så taggade som jag. Det är det femte Bergsjöloppet som arrangeras och jag tycker att det ska bli så kul att vi alla springer ihop. Zoran sprang med mig ett år och dom andra har jag sprungit själv. Men i år är det äntligen dags för oss alla fem.
Filip och Laura ska springa 750m, Evelina ska springa 2,5km, jag och Zoran ska springa 5km.
 
Jag laddar med kaffe!
 
Igår var jag ute och rastade Zoran som inte sprungit på över en veckan!
 
 
I torsdags sprand jag på löpbandet på gymmet för att se vilken löpform jag faktiskt är i.
Till min glädje sprang jag 5km på 27:30minuter med varierad lutning 2-5 och hastighet 10-12,5km/h.
Det är jag nöjd med!
 
Nu är det dags att göra oss iordning, vid kl 10 ska vi åka för Filip startar kl. 10:45 och innan dess ska vi hämta ut våra nummerlappar.
Du hejar väl på oss?
PUSS

I ♥ Samsung

08:59:18
Samsung 10e & Samsung Tab A
 
Efter att ha tappat min älskade Samsung S8 rakt ner i marken och spräckt hörnet på glaset och därmed i behov av åka på reparation så fanns det inget annat än att åka och köpa ny telefon. Jag kan inte vara utan telefon då mina PTklienter skickar uppdateringar via sms 24/7 till mig. (Det ingår i deras paketpris)  Det var egentligen dags för mig att byta telefon redan innan sommaren, men jag har varit så nöjd med min telefon att jag valde att vänta. Efter att ha läst på om alla dom senaste Samsung telefonerna så blev det en Samsung S10e i färgen prime green och hittills är jag mycket nöjd.
 
Det är något speciellt med att  öppna asken för första gången...
 
När jag köpte just S10e fick jag erbjudande genom Samsung Members att även köpa den senaste Samsung Tab A värd 2500kr för endast 49kr ♥ Inte så illa va?!
 
Det är bra med drulleförsäkring för nu är S8:an inne för bedömning om den kan repareras eller ersättas med ny. Efter avdrag för både skärmskydd och skal blev summan endast 151kr.
När den kommer tillbaka blir dn Lauras.
 
I vår familj är det Samsung som gäller. Zoran har S10:an just nu och är supernöjd med den.
Vilken telefon har du?

Månadens naglar

11:41:43
41 dagar...

Ja, i 41 dagar hade jag mina orangea semesternaglar. Det lönar sig att gå till rätt nageltjej, Settie på GLANS STUDIO är bäst utan protest!
Dags för nytt!

Så här fina är mina naglar utan akryl/lack på.

Det blev glitter i silver och champange ♡


Känns härligt att glittra in i hösten ☆

Gräsänka

13:50:34
Fyra dagar med bara trion ♡

Zoran åkte till Stockholm för att spemdera ett par dagar med ett av sina grabbgäng. Jag har därför fått ha massor med egentid med trion, lucky me!

I fredags åkte vi och klippte Filip direkt efter skolan. Barberarna på Barbershop Kortedala är så galet proffsiga och nogranna. Tummen upp för dom!
Snygga grabben!

På kvällen myste vi och tittade på film tillsammans. Filmen heter Tur och Retur. Filip valde att titta på youtube istället...

Lördagen gick ett. Evelinas basketträning på morgonen och jag passade på att träna samtidigt. På väg hem tappade jag telefonen i asfalten och krossade ena hörnet så vi fick åka och köpa ny mobil till mig. (Återkommer till det i separat inlägg) Eftermiddagen/kvällen spenderade vi hos Familjen Lopez.

Helgen bjöd fint väder så på söndagen gick jag ut och sprang i backar innan gymmet. Gött att förberda sig för Bergsjöloppet på lördag den 14/9.

Evelinas dans började igår så jag lämnade tjejerna där och åkte till Angered för att Filip var bjuden på kalas. Baba hämtade tjejerna och efter kalaset åkte vi dit för att äta och hämta tjejerna. Vi hann även med ett besök hos min pappa och Annelie innan vi åkte hem.

Full rulle som vanligt som du märker. Helgen bara flög förbi!
Ikväll/eftermiddag kommer Zoran hem och då ska vi pussa ihjäl honom.
Puss

Supersöta tandaskar!

09:01:24
Alla goda ting är tre
 
När Filip tappade sin första tand i början på veckan märkte vi att han inte hade en sådan där tandask att spara den i. Tjejerna fick varsin träask med texten gaddar på av Malin innan Filip föddes och jag har  inte haften tanke på att han inte haft någon, men nu blev det ju så klart första prioritet på inköpslistan.
 
Jag hittade världens sötaste tandask!
 
Tjejernas askar är slitna efter att ha varit med på allt för många kalas genom åren. Så nu har jag även likadan till dom. så nu har trion likadana fast olika färger.
 Evelinas och Lauras ♡

Tandask×3 

My sweet tooth...

Har du sparat din och/eller dina barns tänder?

Puss och Kram

Är det slut på sommarrutiner?

12:47:41
Hur går det med mina tidiga morgonpromenader egentligen?
 
Jo då vissa dagar blir dom av halv sex på morgonen, ibland senare på morgonen och ibland på eftermiddagen/kvällen. Hösten är här och jag gillar inte att gå i regn, sad but true. Då väljer jag att gå när det inte regnar eller kör mina 6km på löpbandet eller 45 på trappmaskinen på gymmet. 
Morgnarna är så mycket stressigare nu. Eller nej, inte stressiga utan tidseffektiva. Allt sker som på löpade band så jag hinner knappt uppdatera som jag gjort hela våren och sommaren. Jag hoppas på att komma tillbaka till rätt flyt när vi kommit in i höstrutinerna och vardagspusslet det innebär.
 
Men en sak är säker och det är att jag ALDRIG ruckar på min (minst) 30 minuters PW om dagen eller min tränning. Det är då jag tankar energi och håller skallen skarp och det är (livs)viktigt för mig.
 
Denna hösten ska jag banne mej få igång Zoran alltså. Det känns som att bolen kom i rullning i Varberg och jag tänker inte låta den stanna denna gången. Hanär verkligen min största utmaning som PT. Man blir inte profet i sin egen by...
 
Jag trivs bäst med att träna själv, men vill jag offra det lite grann om jag ska lyckas tvinga med honom. För jag vet att hanvill egentligen, men tröskeln dit är hög även för honom med superlånga ben!
 
Tur att vi har hemmagymmet förpackat på inglasade balkongen för då är det så lätt att bara gå ut och sätta igång. Perfekt när man lagar mat eller barnen sitter och gör läxorna.
 
 
Får du in träningen i vardagen? Om inte, hade du velat få in den? Vad hindrar dig?
 
PUSS