FaceBook
Instagram
Mail

Mors Dag 2019

11:05:00
Mors Dag ♥
 
Jag har många mammor jag vill fira. MIn mamma, min svärmor, min styvmor, mina bröders mamma i himlen, barnens gudmor och min hårt kämpande Märiam.
Alla dessa fick ett personligt bevis på ett presentkort från UNICEF, ett mammapaket som räddade tre mammor vid förlossningar och tiden efter.
 
Jag var på kyrkogården och gjorde fint hos min bror och hans mamma
 
Svärmor och Mamma var här hemma på middag ♥
 
Och mina fina älsklingar här hemma uppvktade mig med paket, teckningar, blommor och kärlek.
 
Jag struntar i att alla dessa dagar är kommersiella jippon. Jag tycker att vi är för dåliga på att uppvakta dom vi älskar mest i vardagen och då är det väl alldeles fantastiskt att det finns dagar som påminner oss om att göra det? Det tycker jag iallafall.
PUSS


Hejdå gipset

09:53:18
Snipp snapp snut, då åkte gipset ut!
 
Inte en dag för tidigt om du frågar fröken Laura själv. Inte oss föräldrar heller faktiskt.
Med det löjliga och orimliga kravet från läkaren att vår 9-åring ska hålla sig still i två månader med ett stundande sommarlov togs gipset av för en vecka sen. Ni försår ju sjäva hur svårt det är att följa, vi kan ju inte sätta henne i en glasbur eller kedja fast henne. Så nu håller vi tummarna att hon ska slippa gipset trots att hon får röra sig och lämna hemmet. Vi kör handrehab och vi fortsätter att ge henne kollagentillskott för att stärka benet, musklerna och leden, mer kan vi liksom inte göra. Nu är det massa tråkigt som måste göras, skadeanmälningar och journalrapporteringar till diverse föräskringsbolag...
Vet ni att vi är Sverige är ett av dom länder som betalar flest försäkringar, men sällan plockar ut försäkringspenger i tid eller alls vid tillfällen vi borde? Lite tokigt va?
 
Vårt vackra lilla yrväder ♥
 
 

Hammarkullekarnevalen 2019

09:41:02
Bästa helgen i maj

Som alla andra år så hölls Hammarkullekarnevalen sista helgen i maj och enligt tradition var vi så klart där.
Jag blir lika nostalgisk varje år och slungas tillbaka till barndomen när pappa tog oss dit. Hur spännande det var att åka spårvagn dit och gå av på hållplatsen i underjorden och åka dom långa rulltrapporna upp på torget där karnevaltåget dansade förbi i paljetter och hög musik. Matoset från grillarna och hur kletiga vi var av sockervadd. Underbara minnen!




















Karnevalens yngsta deltagare, hur söt?!

Hann ta en bild på Micki innan batteriet tog slut♡

Någon gång ska jag också dansa i tåget!
Var du där?
Puss



Månadens naglar!

07:30:32
Pretty In Pink!

Sex veckor går fort och vips var det dags för nya färger på naglarna. Alla vackra rosa och cerisea rhododendronbuskar ute har inspirerat mig till rosa naglar denna gången och lyckan när Settie på Glans hade fått in nya färgnyanser som matchade min vision var total. 
Rosa och glitter är ALDRIG fel ♡

Dessa färger ska jag njuta av i 5-6 veckor nu!
Puss


Frisk luft

10:43:27
Andas in, andas ut!

För första gången på länge väcktes jag av alarmet och inte av mig själv. Eller ja, jag vaknade kl.04:41, men lyckades somna om tack och lov.

Imorse var det "bara" 7°C ute, men luften var frisk och den kbaba luftem vi haft ett par dagar var som bortblåst. 




Hoppas det håller i sig!
Puss

Förtidsröstat

10:02:51
Första gången för mig!

Jag har alltid röstat på självaste valdagen. Det är liksom lite speciellt att på just den dagen gå till sin utvalda vallokal och lämna sin röst. I år har vi dock massor planerat i helgen så jag valde att förtidsrösta igår. Supersmidigt! Gick till Linnébibblan på rasten och trots att det var lunchtid slapp jag köa.

Som dom flesta av er vet så är jag stolt socialdemokrat. Med det sagt betyder det inte att jag står bakom allt vår regering tycker och gör utan min bild av hur jag vill att samhället ska vara är socialdemokratisk. Att vi ska vara kvar i EU är det inget snack om. Har man gett sig in i leken får man leken tåla.
Men igår stod jag för första gången mellan valet och kvalet vid valbladen. Det var mellan en person i miljöpartiet och en person från Socialdemokraterna. Det blev den sistnämnda efter 15 minuters betänketid.

Jag är nöjd med mitt val och det känns bra. Har du röstat eller väntar du tills på söndag?

Puss


Kvavt!

09:46:57
Gårdagens skyfall hjälpte inte.

Igår kl.16 precis når vi skulle sätta iss för att äta kom det. Regnet alltså. Det var som att sitta inne i en biltvätt, så mycket regnade det.

Man hörde och såg hur ovädret närmade sig

Middagen var en fet och krämig kycklingsallad med knaprigt bacon och parmesan

Efter skyfallet kom solen tillbaka och luften var lite lättare, men imorse när jag var ute på min PWrunda kl.5:30 så var det mulet och kvavt som tusan. 


Festligt värre 🎈

Och den ljuvliga doften av syren ♡

Nu blir det jobb fram till kl.17 idag och jag tänkte hinna förtidsrösta på lunchen idag. Har du röstat?

Önskar dig en fin onsdag!
Puss

Efter regn...

08:25:13
...kommer solsken!

Igår började jag veckan med 6km i ett kvavt och fuktigt Göteborg. Jag lyckades hålla mig ifrån skurar.



Och tack vare alla väderappars prognoser så valde jag kläder efter väder och tog på mug hela konkalongen med regnjacka, stövlar och paraply. Ttor ni det kom en droppe regn? Nej, precis! Tror ni att jag höll på att svettas ihjäl? Jajamensan!

Imorse var det sommarfeeling. 13°C redan kl.05:30, strålande sol, blå himmel och kvav luft. Det doftade syren på hela vår gata. Fantastiskt att gå 6,5km i det vädret. Bra start på en tisdag alltså!





Önskar dig en fin dag♡
Puss

Lilla Varvet 2019

12:50:20
Löpardebut!

I en termin har Evelina gått i löparskola, kostnadsfritt genom sin skola. En satsning dom gjort för folkhälsan. Så bra!
Målet har varit att springa Lilla Varvet 2400m och igår var det dags.

Bästisar som sprang ihop ♡

Hela familjen var hejarklack, men nara jag och Laura fångades på bild!



Dom var så duktiga, alla barn som sprang. En riktig folkfest och tjejerna vill fortsätta i löparskolan och ser framemot nästa års lopp.

Tre grymma tjejer!

Vi är så stolta över dom och är så glada att dom vill fortsätta i löparskolan.
Puss

Eurovision 2019

11:35:15
Lördag och musikfest!

Tjejerna har varit så taggade inför Eurovision. Två timmar innan det var dags stängde dom in sig i rummen och vi fick minsann inte se dom innan dom var klara.

Ut från rummet kom två riktiga karnevaltjejer ♡

Filip blev så klart inspirerad och vips var han också stylad.



Kostymen åkte på dessutom!

Jag och Zoran festade loss på räkor medans barnen åt bär och frukt som dom doppade i choklad.

Så klart hejade vi extra mycket på det svenska bidraget!

Alla i familjen orkade bara vakna utom jag. Jag stendäckade efter bidrag 19 eller så, haha! Dock hörde jag när dom sista poängen skulle delas ut. Spännande!

Tittade ni?
Puss


Saturday morning!

09:51:38
Fuktigt och kvavt!

Morgonen startade med 6km i ett kvavt väder. Tur jag hade keps på rundan för hår blir 3 gånger så stort i fuktigt klimat. "Poff" säger det bara. Dags att tunna ut det helt klart!

Alla dessa färger är ju fantastiska. 


Fredagen spenderades ju hos mamma och moster! Så mysigt att umgås och tacos är aldrig fel!

Puss


Freeeedag!

16:14:45
Fredagsfeelingen är enorm!

Just denna helgen har jag sett fram emot så mycket. I eftermiddag har vi utvecklingsamtal med Laura och efter det ska vi tacomysa hos mamma där min moster Inger är på besök.
På söndag ska Evelina springa Lilla Göteborgsvarvet med sin löparskola. Det ska bli så kul att heja dom i mål ♡

Dagens morgonPW



Körde även ett bröst och tricepspass på NW innan jobbet.

Vad ska ni göra i helgen?
Puss

Snygga killen!

20:38:37
Nya frissan 
 
Zoran och Filip har bytt frisör. Igår efter skolan åkte dom dit för att klippa Filip. Han var så glad när han kom hem igår med både spikes, blixtar på sidorna och färg. 
 
Prinsen ♡
 
Igårkvälll tvättade vi ju ur färgen som frisören sprayat på så jag fick göra nytt nu på morgonen. Han blev så nöjd!
 
Har han tur håller färgen på blixtarna över natten!
Puss


Summer is coming..

08:49:00
Nu rör vi oss mot varmare tider..
 
Imorse var det 6 grader varmt redan kl 6 på morgonen. Superhärligt! Jag längtar efter varmar morgonpromenader i bara linne eller T-shirt alltså.
 
Det är ett årsen vi åkte till Cala Bona på Mallorca. Längar som bara den efter att få åka på semester. Nu är det 32 dagar kvar till juggeresan och 88 till Cypern. Woop Woop!!
 
PUSS

En perfekt runda!

17:42:00
Jag ville bara fortsätta gå...
 
Att jag går ut och går varje morgon, det vet ni nu. Det kommer kanske kännas tjatigt med alla mina promenadbilder och träningsbilder, men träning och motion är en så stor del av mitt liv och jag kan inte fortsätta att undvika att skriva om det. För det har jag gjort, undvikt att skriva om min egna motion och träning just för att det kanske blir långrandigt eller att jag kör upp i anstiktet på läsare att jag minsann tränar och motionerar så som jag gör. Nu är det slut med det.
Jag är nu inne i en period då jag så gärna vill skriva om det. Jag driver ju en egen PT-firma, det är ju snarare superkonstigt att jag inte skriver mer om det. Ni gamla läsare vet ju att bloggen tidigare handlat väldigt mycket om min egen träning och jag ser framemot att skriva mer om det igen. 
 
Denna morgon var helt perfekt och så fantastisk att jag bara ville fortsätta gå, men barnen skulle till skolan och jag till jobbet så det fick vara bra efter mina 6km. Det var varmt i luften, solen sken luften var fri från aspböset som fortfrande låg under nattens frost.
 
Jag hann även med ett benpass hemma på inglasade balkongen innan det var dags att cykla till jobbet. Jag älskar att träna där ute, det är min oas och alla chanser jag får tar jag.
 
Nu vill jag ju veta mer om era motionsvanor också.
Hur är det med träning och motion?
PUSS och tack för att ni är härinne och läser i mitt livs dagbok varje dag ♥

Kärleksgåva och slöjdalster

17:17:00
"Ära vare gud i höjden, barna har gjort dessa i slöjden!" 😉
 
 
Evelina gav mig denna nyckelring som hon gjort i slöjden häromdagen. Den är bland det finaste jag fått någon gång i mitt liv. När hon gav mig den och såg min reaktion så blev hon själv så rörd att hon började gråta. Min fina stora flicka.
 
På nyckelringen står det:
Emelie
Magisk
Extra ordinär
Lyser klart
I form
En som bryr sig ♥
Tänk att hon tycker allt detta fina om mig, jag blir så rörd och tacksam!
 
Förrutom den fina nyckelringen så har tjejerna även gjort andra saker i träslöjden. Jag älskar att dom gjort saker som vi kan använda.
 
Laura har gjort två smörknivar och Evelina en sked
 
Visst är dom fina ♥
Puss

Hello Thuesday!

21:40:48
Jag gillar tisdagar!
 
Jag är en som gillar tisdagar. Veckorna rusar förbi tycker jag och då tycker jag att tisdagar är en bra dag för då är det mycket kvar av veckan. Superkonstigt kanske, men så känner jag. Det ändrades när jag slutade jobba kommunalt och därmed slutade att jobba helger. 
 
6km i solsken denna morgon ♥ 
 
Och cykeltur till jobbet!

Hoppas ni har haft en fin dag!
Puss

Cykelpremiär

08:30:12
...och bibelläsning.
 
Jo minsann, i detta hem bor det inga hednngar. När jag kom hem från PWn igår morse och Filip gick han rak vägen ut i köket, in i Evelinas rum och pussade henne god morgon. Han såg hennes lilla bibel sticka fram under madrassen och frågade om han fick låna den. Det fick han, varpå han gick för att hämta "sina glasögon" och satte sig vid kökbordet och "läste" ut bibeln för mig medans jag fixade deras frukost.
Han "läste" om när Jesus korsfästes, varför han gjorde det, hur dom behandlade honom, hur han begravdes i en grotta, hur han vaknade upp och hur han åkte upp till sin pappa Gud.
Jag blev så imponerad av allt han kunde, att han visste vad som står skrivet om än på hans lilla sätt att tolka det hela. SÅ roligt att höra honom. 
 
Sommarens projekt blir att knäcka läskoden ♥
 
Det var en vacker morgon igår!
 
Det blev även ett bålpass innan jobbet!
 
Det blev även en premiär för PTcykeln. Ångrade mig ganska snabbt då det snöar maskrosbös i hela Göteborg och jag är SUPERallergisk. Men det gick bra ändå.
 
Behöver jag säga att jag var helt slut på kvällen när jag kom hem från jobbet? Somande t.o.m under senaste avsnittet av Games Of Thrones... Det säger en del, haha!
 
PUSS

Helgen som var!

08:14:00
Fullt ös, nästan!
 
Lörrdagen började väl iinte super för min del direkt. Mådde pyton från kl. 04-8:30. Man är inte 20 längre det märks, haha! Och då var jag hemma vid 22 kvällen innan ändå. Hjälp.
Men det blev ändå grillmys hos familjen Lopez på eftermiddagen, tur det!
 
Söndagen var det mer röj på. Veckan storstäd, LCHFpizza, blogga ikapp mig, jobb,PW och träning.
Jag mår bäst då, när det händer grejer. Andra hämtar energi ur vila medans jag hämtar energi genom aktivitet och gärna i sällskap av mina närmaste.
 
Veckostädar du?
 
Recept på LCHFpizza hittar du HÄR
 
PUSS

AW på TaKeT

11:38:00
Fredag!!
 
Dagen började med tidig PW och benpass på gymmet! Efter det var det jobb fram till 15:15 för att sen möta upp IW-tjejerna för en AW.
 
Ballong till Sverigest bästa bartender, Daniel!
 
Han hade ordnat ett fint bord till oss dessutom!
 
Det blev några avhopp i sista sekund, men vad gör det? Vi hade supertrevligt och solen tryckte sig fram genom alla grå moln framåt kvällen. Stans härligaste utsikt utan tvekan.
 
Pernilla och Siranee ♥
 
PT på AW, kart man spexar till det, haha! 
 
Vi gick vidare från TaKeT för att möta upp Natalie som var på AW med kollegor. Kul att mötas innan vi alla åkte hem.
 
Vilken PANGfredag... Det känns så här dagen efter kan jag lova..
PUSS