FaceBook
Instagram
Mail

Eget företag - mässa

09:28:41
Mässdag för egen företagare 25/4

 Mötte upp Siranee på mässan och vi nätverkade och gick på seminarie ihop.
En trevlig mässa absolut, men mer inriktad för den som ska starta upp mer än för någon som mig som redan haft företag i flera år och försörjer mig på det.

Lunch på 23:e våningen!
 
Göteborgs största och godaste räkmacka utan macka blev lunchen uppe på Heaven23.
 
Fina Siranee!
 
 



Bliss Dance Vårshow 2019

13:35:00
Bliss Dance Vårshow 2019 med Samir och Viktor
 
I lördags var det äntligen dags för Evelinas dansuppvisning. Varje vår är det en större Vårshow på svenska mässan och dit önskeartister medverkar. En väldigt rolig tillställning både för dansarna och för oss som vill se dom dansa. Detta året köpte även min mamma och Bengan biljetter ochvar med vilket var extra roligt för Evelina.
Vi är så otroligt stolta över henne och hennes dansgrupp. Dom är så duktiga och man ser hur Evi verkligen njuter av att stå på scen.
 
Här är videon på hennes dans och Samir och Viktors uppträdanade.
(Hon har vitt linne och röd kjol och dansar till höger i videon)
 
 
Vi firade med glutenfri tråta och mys hemma hos oss efteråt ♥
 
Puss

Gipsad igen..

08:39:20
Vår lilla loppa!
 
Nygipsad, denna gången även över armbågen ♥
 
När vi klippte av Lauras gips i måndags så såg vi direkt att det nog inte var helt rätt, hon hade dessutom ont vid vissa rörelser och det är ju inte ovanligt när armen varit fast i 5 veckor.
Hon har ramlat 6 gånger på den gipsade armen och ramlade även en gång i tisdags när hon var utan gips. Hon har kunnat använda handen, men det smärtar av och till. Zoran ringde för att boka röntgen som läkaren sa att vi skulle när hon röntgades efter en vecka med gips. Dock ville inte sköterskan där boka en röntgentid utan ville att vi skulle sätta oss på akuten med henne... Galet! Hur som helst så åkte Zoran och Laura dit efter skolan igår och efter en ny röntgen såg man fraktur på radiusbenet. Ömjligt att säga om det är den första eller om den tillkommit vid alla hennes fall så nu är hon nygipsad. Denna gången över armbågen för att den ska vara så fixerad som möjligt och för att hon ska använda den så lite som möjligt.
Hon är ju inte Göteborgs mest stillsamma tjej om man säger så ♥ Om en vecka ska hon röntgas om och då får vi se vad som händer efter det.
 
Förhoppningsvis slipper hon det snart, vår lilla buse ♥
PUSS

Annandag påsk

08:26:00
Sista dagen på lovet ♥
 
Redan innan vi åkte till Örebro så bestämde vi en grilldejt med Familjen Lopez hos dom på annandagen. Deras innergård är så mysig och deras grannar är så trevliga.
Vädret var toppen och när vi kom till dom vid kl.13 så var grillen redan igång. Ett perfekt avslut på lovet.
 
 God mat, god dryck, massa prat och barn som leker. Man behöver inte mer än det ♥
 
När vi kom hem klippte vi av Lauras gips innan hon skulle duscha. Lyckan att bli av med det var total, men jag och Zoran tyckte inte att det såg helt bra ut och ont hade hon så ett besök till röntgen blev nödvändigt.
 
Hur avslutade ni påsklovet?
PUSS

Påskdagen

06:44:00
Traktorkörning och hemgång ♡
 
Precis som varje morgon vaknade jag tidigt och gick mina 6km. Under hela påskhelgen gick jag 3km och sen vände jag tillbaka, tur man har klockan som håller koll när man är ute på vischan.


 
Påskrester till frukost!
 
När alla ätit frukost hängde jag tvätt utomhus och i väntan på att dem skulle torka hade vi det gött i trädgården. Barnen spelade boll och jag jobbade ifrån solstolen på altanen.
 
Tobbe tog bort snökedjorna på traktorn och sen fick barnen köra traktor med honom.
 
Lycklig trio!

 
Efter lunch packade vi ihop oss och åkte hemåt med en fantastisk påsk i bagaget. Tanken är väl att fira alla påskar som passar hos Tobbe.
 
Älskar denna bilden♡ Han påminner om jägaren i Snurre Sprätt tycker jag!
 
 Hur var er påskdag?
Puss
 
 
 

Ny rutin!

14:28:00
Man får vrida och vända för att få det att funka!
 
Som ni vet är jag ju sjukt pollenallergisk. Det gör att det blir svårt för mig att andas trots att mina mediciner hjälper mig mycket.
Jag brukar få byta ut mina powerwalks (PW) utomhus till att gå på min crosstrainer hemma under vår/sommar, MEN nu har jag kommit på något nytt.
Jag har nämligen börjat gå ut tidigt på morgonen, helst kl.6 eller tidigare och märker att det funkar. Visst får jag snyta mig 10ggr på en timme och nyser, men det blir ingen andnöd iallafall. Yeeey!!
 
Hur mycket pollen som helst!

 
Sprang t.o.m 3km igår och körde 3km intervaller efter det, utan att dö!
 
Galet vackert!
 
Bäst är det helt klart innan solen gått upp!
 
Känner du av pollen? Tydligen är det många som känner av det i år trots att dom inte varit allergiska innan.
Puss
 

Påskafton

13:14:27
Äggjaktx2, kusinträff, påskmiddag och altanhäng ♥
 
Nog hade påskharen hittat syskonen Babunovic i Norrbyås. Trion stod uppradad på trappan klockan sju på morgonen och sprang ut för att leta efter ägg.
 
Efter äggjakten så gick jag i vanlig ordning min PW på 6km. Denna gången med andra vyer, riktigt kul att ta andra vägar och se hur området ändrats sen jag växte upp.
 
Det doftar så gott när man går förbi stockpyramiderna som ligger uppradade.
 
Sen blev det så klart påskfrukost med äggmålning.
 
Efter frukost åkte vi inte till min syster och hennes barn för kusinträff. Supermysigt att kusinerna får umgås så fort tillfällen finns när vi bor så långt ifrån varandra.
 
Gjorde en egen påskbukett av rosor och nejlikor till min syster, älskar att ge blombuketter ♥
 
Vi passade på att fika ute när vädret var så gött!
 
Sen åkte vi hem till Tobbe för att äta påskmiddag. Jag hade förberett både jansson och potatisgratäng inna vi åkte in till stan så att vi kunde stanna så länge som möjligt.
 
Vi korkade upp med den nya Cavan Pata Negra som jag beställde så fort den kom. Så himla god ,torr och fräsch. Den första Pata Negran är ju redan en favorit, men denna var t.o.m snäppet bättre alltså. 
Pata Negra Organic 79kr Sockerhalt< 3g/l
Pata Negra 69kr Sockerhalt < 3g/l
 
Jag älskar högtidsmat alltså ♥
 
Sen var det trädgårdhäng och altanhäng för hela slanten. Jag och Tobbe gick över till grannen en sväng och hälsade på. Kul att träffa dom.
 
Svart bälte i livsnjutning ♥
 
Kvällen avslutades i soffan framför Stjärnornas stjärna och tjejernas toppfavorit åkte ut.

Hur var er påskafton?
Puss


Långfredagen

10:35:00
Besök i Hallsberg och grillpremiär
 
Efter frukost åkte vi till Hallsberg för att besöka Tobbes föräldrars grav. Han skulle sätta lite blommor nu när gravstenen är på plats igen. Så fin sten och så fin plats. Vi tog en promenad längs hela kyrkogården och barnen la mynt i önskebrunnen framför kyrkan.
 
Hallsbergs Sockenkyrka, så vacker!
 
Tobbes mamma och pappa vilar här 
 
Efter att ha kökat glass i solen utanför stationshuset i Hallsberg så åkte vi förbi Tobbes föräldrarhem inna vi åkte tillbaka till Norrbyås.Vi startade grillen och körde grill, shorts & bikinipremiär.
 
 
Anledningen till att Evelina är den som tar majoriteten av bilder på mig ser ni nedan. Zoran har inte photo-skills om man säger så, haha!
 
Till grillmateen drack vi ett för mig nytt vin som jag velat prova.
Apothic Inferno - rödvin lagrat 60 dagar i whiskeyfat.
16% alkohol, sockerhalt 5g/l, 149kr
Så gott och åkte direkt in på favoritlistan. Passade perfekt till grillat, men kan lätt avnjutas precis som det är.
 
Hur var er långfredag? 
PUSS

PW på landet

10:34:00
Vackert och vindstilla
 
Min kropp vet inte vad påsklov eller ledighet betyder. Kl.05:59 vaknade jag pigg som en lärka. Jag låg och drog mig i en halvtimme iallafall innan jag blev för rastlös och tog på mig och gav mig ut på PW. Jag gick 3 km och vände direkt när klockan sa till och gick tillbaka. Så det slutade på 6km under timmen. Bra tempo tycker jag.
 
Tänk att dessa vyer var som pesten för mig i tonåren och nu tycker jag att det är så vakert att det inte är klokt. Tur att man blir klokare med åldern!
 
Ser ni trädklungan på bilden under? Bakom träden ligger en kulle och där ligger det massa ormar och solar sig på våren och många åker dit för att titta på ormarna som ligger där i stora högar och värmer sig. Det gör inte vi!
 
Norrbyåskyrkan är så fin!
 
Nu är frukosten intagen och vi ska gör oss iordning för att åka till Tobbes mammas oc pappas grav i Hallsberg. Efter det ska vi hälsa på min (styv)farbror KG som bor fem minuter därifrån. Det ser jag framemot. Vad ska ni göra denna långfredag?
 
Puss

Framme i Norrbyås

10:21:00
Påskskjutning och yatzy
 
Vi kom fram till ett varmt Norrbyås igår eftermiddag. Det var 19 grader varmt när klockan var 17:30 och vid 20:30 var det fortfarande 13 grader varmt.
Vi åt tacos och myste ute. Tobbe passade på att ta fram sin gamla farbror Svens hagelbössa, den fick Sven när han fyllde 20 år augusti 1937.
Med den sköt han sedan in påsken med 4st skott. Det small ordentligt och doften av krut spred sig.
 
 
När solen gått ner gick vi in och spelade yatzy medans barnen tittade på TV.
Tobbe blev kvällens Yatzy-kung och bjöd på Dry Martini.
 
En riktig mysig kväll ♥
Puss

Mot PennyBridge

16:55:31
Det blir en påsk i Örebro
 
Då "serbiska" påsken infaller en vecka efter "svenska" även i år så gör vi en repris på förra året och firar denna påskhelgen hos Tobbe i Örebro. Barnen har räknat ner dagarna och har längat så mycket. Vi vuxna med. Det ska bli mysigt att komma ut på landet och njuta av Tobbes stora trädgård. Vädret ska ju vara tiptop också.
 
Vaknade tidigt imorse, gav barnen frukost och gav mig ut på 6km PW.
Väl hemma göttade jag mig med både kaffedrickande, solning och träning på inglasade balkongen.
 
Skrattade lite för mig själv när jag delade upp mina och barnens kosttillskott som vi ska ha med oss denna helgen. Inte lite burkar alltså, haha!
 
Nu åker vi snart förbi Hallsberg och då är det inte långt kvar tills vi är framme!
 
PUSS

Mot PennyBridge

16:55:21
Det blir en påsk i Örebro
 
Då "serbiska" påsken infaller en vecka efter "svenska" även i år så gör vi en repris på förra året och firar denna påskhelgen hos Tobbe i Örebro. Barnen har räknat ner dagarna och har längat så mycket. Vi vuxna med. Det ska bli mysigt att komma ut på landet och njuta av Tobbes stora trädgård. Vädret ska ju vara tiptop också.
 
Vaknade tidigt imorse, gav barnen frukost och gav mig ut på 6km PW.
Väl hemma göttade jag mig med både kaffedrickande, solning och träning på inglasade balkongen.
 
Skrattade lite för mig själv när jag delade upp mina och barnens kosttillskott som vi ska ha med oss denna helgen. Inte lite burkar alltså, haha!
 
Nu åker vi snart förbi Hallsberg och då är det inte långt kvar tills vi är framme!
 
PUSS

Lär känna dina bröst

16:36:00
Glädjande besked och här är hela storyn
 
Den 26 mars upptäckte jag en knöl i mitt högra bröst. Den hade jag inte kännt förut, den var/är i storlek som en puttekula och är hård, inte alls som andra körtlar i brösten. Jag undersöker mina bröst noggrant en gång i månaden sedan 3½år tillbaka. Jag gick då en bröstskola direkt efter min senaste mammaografi. En fantastisk sjuksköterska hjälpte mig att visa hur jag skulle göra och även målde en grön prick på en bild av ett par tecknade bröst på dom ställen man kunde känna körtlar som jag hade då så jag skulle ha koll på om det skulle uppkomma nya. 
Och det gjorde jag den där tisdagsmorgnen den 26 mars. I panik började jag känna flera gånger i hopp om att den skulle försvinna. Sen kände jag på andra bröstet i hopp om att hitta en likadan där, vilket inte hade spelat någon roll för alla bröst är helt olika. Men all logik flög liksom ur mig medans en stor klump skapades i magen. Knölen var där och försvann inte.. Jag andades och gick ut till Zoran och berättade som det var. HEMSKT!
 
Redan dagen efter fick jag komma direkt till min läkare på VC efter mailkontakt på tisdagen. Han kände, förstod min oro och skickade en brådskande remiss till Göteborgs mammaografi på Sahlgrenska. Oturligt nog så bytte dom just då ut alla sina maskiner på mammografin så det hade bildats kö även på oss som hade brådskande remisser.
17 april fick jag tid för utredning. Alltså fotografering av brösten samt ultraljud.
 
Som ni förstår så kändes detta som en evighet. Jag är expert på att se till att jag är sysselsatt som tur är. Gick upp tidigt varje dag, jobbade, var med familjen, träffade folk, reste, tränade allt jag kunde komma på för att bli trött och slockna i soffan på kvällarna för att slippa ligga och grubbla hela nätterna.
Jag bestämde mig direkt för att inte tala om detta öppet. Det var 6 personer förutom jag själv som visste om det. Jag kan säga att det inte var lätt att umgås med vänner och familj utan att berätta när dom tittade mig i ögonen och frågade om jag mådde bra. Tur i oturen att allergichocken kom så jag hade den att skylla på.
 
Igår var det alltså dags för undersökningen och från att jag vaknade kändes det konstant som att jag skulle spy. Jag hade sett till att hela dagen skulle vara proppfull i kalender med jobb.
Så först jobba, undersökning och sen full eftermiddag med jobb. Zoran hämtade mig och var med mig hela tiden. Barnen var hos Baba som inte visst någonting om detta.
Så fort jag kom dit blev jag uppropad trots att jag var 15 minuter tidig. Avklädning, punktmarkering på knölen och fotografering i den sprillans nya maskinen och sedan väntan på läkaren och ultraljudet.
 
Fem minuter efter fotograferingen blev jag inkallad. Då orkade jag inte hålla ihop mer, jag darrade som ett asplöv och tårarna rann. Hur mycket man en försöker förbereda sig på både goda och dåliga besked så går det bara inte. Det var precis samma som när jag gjorde min första utredning när jag var gravid med Filip.
Läkaren och sköterskan var så fina emot mig. Läkaren sa att han tyckte att bilderna hade sett bra ut och att ultraljudet skulle utesluta minsta tvivel.
Vi pratade om min undersökningsrutin och dom berömde den så mycket. Dom menade på att fler eller alla borde vara så nogranna för det räddar liv. SÅ SNÄLLA! Är du en kvinna/tjej/ person med bröst så undersök brösten regelbundet.
Efter noggrant ultraljud säger läkaren:
-" Vet du vad Emelie, nu kan du gå hem och måla en grön prick där den knölen är för det är en förstorad körtel. Du är FRISK!"
LYCKAN och LÄTTNADEN som sköljdes över mig där jag låg på britsen går knappt att beskriva. Berget jag burit runt på bara försvann, POFF!
Och dom två såg lika glada ut som jag kände mig. Fantastiskt!
 
 
Så nu målar jag en grön prick där på min bild och fortsätter undersöka mig varje månad precis som förut. Tacksam över precis allt!
 
PUSS

Vilken PANGhelg

09:48:48
Perfekt helg!

Denna helgen går helt klart in i minnesarkivet som en favorithelg. Lördag och söndag startade med 6 km PW för min del och hela förmiddagarna spenderades med öppna rutor på inglasade balkongen. Det har resulterat i att jag fått lite färg och vem blir inte piggare av det?!


Zoran köpte em bukett tulpaner till mig, så fina!

I lördags var vi inme i stan för att övriga familjen ville äta på KFC. Det var första och sista gången för ingen av dom blev direkt frälsta. Igår var vi hemma hos Baba och hos henne blir man aldrig besviken på maten ♡

I lördagskväll gjorde jag och Zoran sockerfria mojitos och dom blev riktigt bra. Lördagsmyset blev ostflarn med topping och västkustens delikatesser, kräftor och räkor.



Nu är jag helt redo för ny jobbvecka som är fullbokad och körig p.g.a att jag tagit påskledigt tors-fre för att fira påsk i Örebro.

Puss

Sol betyder smörja

10:45:00
 
Sun's out, time to oil up!
 
Efter morgonens PW har jag suttit och göttat mig med öppna rutor på inglasade balkongen. Solen tar nu kan jag lova så jag gick in och hämtade sololjan och sprutade på.
Två sekunder senare utbrast Laura: -"Hallå där!  Varför luktar det solkräm?"
Kommer själv ihåg doften av sommar när mamma sprutade på sig sololjan från Yves Rocher som jag själv använder. Bästa sololjan jag använt helt klart. Jag har aldrig brännt mig när jag använt den. After sun från samma märke är också grymt bra. Fräsch och går snabbt in i huden utan massa klibb och klabb.
 
Sololja SPF 30  & After Sun
 
 
Har du börjat fylla på ännu? 
Puss
 
 

Orange is the new black

18:48:00
(Inlägget innehåller klickbara länkar till Sportamore.se)
 
Som jag letat!
 
Jag har letat efter orange bikini sedan i vintras. När jag var nio år gammal så var min absoluta favoritfärg orange. Det var år 1996, så det är nog inte en slump att jag blivit förtjust i orange på nytt nu mitt i 90-tals trenderna. Lyckan när jag hittade två bikinis som dessutom var på REA. 280 kr för två bikinis, THAT'S A FYND! Den ena är lite mer åt det röda hållet, men det gör inget.
 
Korallfärgad trekantsbh - HÄR
Korallfärgad bikinitrosa - HÄR
Mönstrad trekantsbh - HÄR
Vändbara bikinitrosor - HÄR
 
Visst längtar man lite extra till semestern när man köpt nya badklädert?!
PUSS

LCHFkryssningen 2019

18:19:00
350 LCHF:are på Östersjön
 
I helgen var jag och Pernilla i Stockholm på LCHFkryssningen 2019, Jag är så glad att vi åkte tillsammans och sov ihop. Och med tanke på min pågående bihåleinflammation och borttappade röst kändes det bra att Pernilla ofta är med på LCHFträffar och det märktes att hon kändes igen av andra event-stammisar. Hon blev t.o.m med uppmärksammad av arrangörerna vilket var riktigt roligt. Med på kryssningen var så klart My, Ann-Ida och Martina. Kul att titta till varandra emellanåt och tjöta. Ett trevligt dygn minst sagt.
 
Bubbel och plock hade Pernilla med sig till tågresan 
 
Dock blev vi tillsagda då alkoholhaltiga drycker endast får förtäras om man köpt det i tågets restaurangvagn.
 
Framme i Stockholm i väntan på taxi.
 
Middagsbuffé och kvällsmingel
 
En morgon i Finland med frukost innan söndagens alla förläsningar.
Jag och Pernilla passade på att föerviga det med snygga bilder.
 
Söndagen bestod av massa bra och intressanta föreläsningar.
 
My - Om att vara/bli BodyPostitive
 
Ann Fernholm - Cancer
 
Jonas Bergqvist - Funktionsmedicin
 
Ewa Meurk - Blodsocker och insulin
 
Avslutnignsvis samlades vi alla i restaurangen och bjöds på charkbricka och kaffe.
Min röst var helt borta så jag tror aldrig att jag varit så osocial som jag var på denna kryssningen,
 
Det återstår att se om det blir fler besök på kryssningen för min del. 
Har du funderat på att åka med den? Eller har du redan varit med någon gång?
PUSS

Vi drar till...

23:19:00
...släkten i Doboj.
 
Hotellet bokade vi för 1 månad sen och nu har vi bara väntat på att flygbiljetterna skulle bli billigare och ikväll slog vi till och bokade biljetterna. Det blir en midsommar i Jugge med andra ord. Tar nog med mig en burk sill ändå, haha!
 
Barnen jublade när jag berättade ♡
 
Nu har vi mycket resor att se framemot både i Sverige och utomlands. Så kul!
 
Puss

I can't take it anymore!

20:26:16
Fast jag har ju inget val... 
 
Ännu en helt fantastisk dag med strålande sol, blå himmel och massor med pollen! Jag älskar't även om det nästan tar livet av mig.
Förra veckan åkte jag på en pollenchock. Sista fastedagen kunde jag knappt gå en meter utan att det pep i lungorna.
Jag bröt vattenfastan med att ta mina antihistaminer (pollenmediciner) och ganska snabbt blev jag bättre i halsen och ögonen, men bihåleinflammationen var redan ett faktum på torsdag morgon. Men det som inte dödar det härdar. Hela dagen var jag ute med Lauras klass i naturen... Optimalt, jag vet!
 
Men kul hade vi på Ekehagens Forntidsby
 
Laura fick näsblod på vägen hem och det händer ofta nu under pollensäsongen. Tur att det finns stopp-pinnar och gel att använda för att stoppa det.
 
Tillbaka till min allergichock och dess sviter. Denna gången så spolade jag rent bihålorna själv med massa hemkokt saltlösning. Effektivt, men... och ja det finns ett men. Det stoppade nämligen inte där utan vips igår mitt under helgens kryssning tappar jag rösten. Alltså helt, fick knappt fram ett ljud så fick viska bäst jag kunde. Rösten är fortfarande väck. Antagligen vilse på Östersjön och då tar det så klart ett tag att hitta tillbaka kanske?! Jag fick ställa in alla klienter idag och byta ut dessa 10 timmar till att fixa första kvartalet för 2019. Sånt roligt vi egenföretagare måste hållas med. Det är klart nu och ska vidare till revisorn imorn. Jag måste jag ju medge att det är uttröttande och tråkigt att försöka vara tyst. Iallafall för en som mig. Det är nämligen det enda jag kan göra för att läka snabbast möjligt. Inga quickfix här inte!
 
Jo, visst gör det ont när knoppar brister...
 
Jag som aldrig lär mig något var så klart ute på en 4km PW i morse också, så klart!
 
Många tycker att vi som har allergi klagar och det FÅR vi göra, PUNKT!
Känner du av pollen eller är du en lycklig en som slipper?
 
PUSS


På utflykt med klass 3:1

10:42:38
Efter 12 år utanför barngrupp

Idag är jag med Lauras klass (och paralellklass) på utflykt till en forntidsby utanför Falköping. När Laura bröt handleden bestämde vi att jag skulle åka med då vi inte riktigt vet vad som kommer hända där och hur aktiviteterna kommer vara.

Laura och Adelina ♡

En spännande dag och vi får väl se om moma gamla pedagogskills finns kvar.
Puss