FaceBook
Instagram
Mail

Aubergine-lasange LCHF

17:17:00
1 stor eller 2 små aubergine
½ gul lök
500g köttfärs
500g krossade tomater
1 köttbuljong
½ msk vegeta eller grillkrydda
1krm vitpeppar
1 stor klyfta vitlök
100g riven ost
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader.
Skiva auberginen i smala skivor efter att du skurit av toppen. Stek dom i 30 sek på varje sida. Lägg åt sidan på ett fat medan du börjar med resten av ingredienserna.
Fräs löken och lägg sedan i köttfärsen och krydda med vitpeppar och vegeta/grillkrydda. Låt köttfärsen bli brun i färgen. Pressa sedan vitlök och lägg i köttbuljongen. Rör om ordentligt så vitlöken sprider sig!
Häll i dom krossade tomaterna och låt det puttra ihop sig. Smaka av själv om du behöver mer kryddor!
 
Ostsås
3 dl vispgrädde
100g rivenost (västerbotten föredrar jag)
1 krm mald svartpeppar
1 nypa salt
 
Gör såhär:
Värm upp grädden i kastrull, när den börjat puttra sänker du värmen till låg och häller ner osten under omrörning.
Lägg i kryddorna ochnär den fått en lagom krämig konsistens är det dags att börja med lasangen.
 
Först lägger du aubergine, köttfärs, ostsås i olika lager ovanpå varann och så forstätter du så till det inte finns något kvar! Sen strör du riven ost över så det bara blir lite krispigt över sen!
Ställ i mitten av ugnen i cirka 35 min
Servera med en god frisk sallad till!