FaceBook
Instagram
Mail

Alla sätt är bra...

09:43:21
Alla sätt är bra, utom dom dåliga.
 
Så här tyckte Laura att man kunde sitta och äta kvällsmat?!
 
Ännu en mulen förmiddag, hoppas denna dagen följer trenden och ger oss en varm och solig eftermiddag. Så har det nämligen blivit 3 dagar i rad nu. Det är Zorans jobbvecka så vi har en hel del att få gjort idag för på måndag åker vi till Örebro. Han jobbar ju 21-08 inatt så hela dagen imorn går åt till att sova för honom. Undrar just vad jag och kidsen ska hitta på då? Om vädret tillåter blir det nog Liseberg. Våra guldpass är utan tvekan ett av årets bästa köp. Guldpassen och Spanien-resan! HJÄLP! På tal om resan så måste jag hämta ut mitt nya pass också. Kanske jag hinner dag.
 
Puss

Vi tar vara på varje solstråle!

10:03:12
Good morning ♥
 
Här började morgonen väldigt tidigt, redan vid halv 7. Filip tyckte tydligen att det var morgon då. Vi har verkligen blivit bortskämda detta sommarlovet för barnen har inte vaknat innan kl.8 någon dag nästan. Halv 10 är rekordet.
Så imorse var jag mör kan ja säga så det blev till att sätta på en film till Filip och sova på 1 timme på soffan.
En tur till affären blev det och nu myser vi bara. Vädret är inte att hurra för med småregn och grå himmel.

Fast 2 dagar i rad nu har det kommit sol på eftermiddagarna. Igår var det underbart och jag gick inte in från balkongen försen det var dags att göra kvällsmat till barnen. Helt galet vilken solfattig månad det har varit.
 
Så fort vi sett solen har vi rusat ut och njutit!
 
Hoppas det spricker upp i eftermiddag också ♥
 
 
 
 

Jordskalv i Göteborg

22:16:54
Halihallå säger jag bara!
 
Satt i lugnan ro och kollade på Irene Huss när vägarna började skaka och fönstren skramlade i takt med ett exploderande buller. 10-15 sekunder höll det på.
Läskigt! Efter smskontakt med grannen Carro så vet jag nu att jag inte var själv om att känna det. Tack vare Facebook vet jag nu att hela Göteborg känt det.  Ett jordskalv ryktas det om??!!
 
Ingen åska på den här blå himlen!
 

Minionerna!

17:41:01
När Fanny var hos oss förra veckan var det inte många dagar som solen behagade komma fram så vad gör man då med 3 ungar och en tonåring? Man går på bio, så klart!
 
Minionerna enades vi om att se och den var faktiskt bra. Dom är ju för söta Kevin, Stewart och Bob ♡ Förra söndagen vann Zoran en Bob på Liseberg dessutom.
 
Han är med mest hela tiden och överallt!
Har ni sett filmen?
Puss
 

Balkonghäng!

16:22:01
Jorå nu passar jag på minsann!  
Det är inte många gånger jag eller någon i familjen har fått sitta här ute och njuta sen vi gjorde i ordning balkongen.
 
Nu blir det till att dricka en kopp te, ta av tröjan och förtränga hur kall vinden är samtidigt som jag hör tjejerna leka med grannbarnen.
 
Ett under att det finns några levande  blommor kvar i krukorna här ute.
Puss

Månadens order från Fitnessguru

21:47:00
Skönt att strömmen kom tillbaka så jag kunde få nödvändiga grejer gjort på datorn!
 
Tiden går fort och nu var det dags för månadens uppbunkring av nödvändiga kosttillskott.
Det går åt en hel del här hemma, speciellt sen Zoran började träna mer regelbundet. Inte för att det gör något för jag lägger gärna pengar på det istället för annat onödigt.
 
Fitnessguru firar prideveckan med fri frakt så då passade jag på, gör det du med!
#lovewins
 
Min order gick på mer än 999kr så jag får detta på köpet ↓ Värt 468kr
Nu klarar vi oss augusti ut också ♥
Puss

Strömavbrott!

18:26:00
Tydligen är hela östra Göteborg drabbat av strömavbrott. Läste något om att det drabbar centrum också. Tur att barnen redan hade fått kvällsmat och badat.
 
Nu myser vi med tända ljus och smattrandet från ösregnet och hoppas på att strömmen kommer tillbaka fort.
 
Vi såg inte till Partille och Utby när regnet var på väg!
 
Nu ser vi knappt Kviberg heller!
 
Ljusmys ♡
 
UPDATE!
 Direkt efter att jag publicerat inlägget kom strömmen tillbaka! Wohooo! 

Opepp och foodprep!

13:45:15
Ofta får jag höra en ursäkt av folk till att inte träna följt av ett påstående som -"Jag hade ingen lust att träna, men så känner väl aldrig du!?"
 
OM jag gör! Jag känner så många gånger, men skillnaden är att jag gör det ändå, tränar alltså. Inte varje gång, men oftast typ 9 av 10. Som idag tex. Trött som ett svin, opepp och allmänt seg, men jag packade min väska och tog på mig och gick. Ett grymt bra bröstpass med bra pump. Extra gött kändes det efteråt när det blev så bra när jag inte hade någon som helst lust från början. Ingen frisk människa ångrar ett träningspass! Jag är inte omänsklig bara för att jag har träning som största hobby eller för att jag är personlig tränare.
 
Så ta dig själv i kragen och kör ändå för det kommer kännas så himlans gött efteråt! Motivation börjar man med, men drivet är det som får dig att fortsätta!
 
 
 
Ny deffmat fixad inför veckan!
 

Hur kunde vi ha så rätt!?

09:44:00
God morgon! 
 
Ösregn, dimma och 14 grader hade kunnat vara en dag i början på oktober, men så här i slutet på Juli har man tröttnat.
Att vi kunde ha så rätt när vi satt där i början på Februari och beställde resan hade vi inte kunnat drömma om. Vi var tvugna att solsäkra sommaren för vi kände på oss att den skulle bli skitdålig. Vädermässigt alltså! 2ggr har vi badat utomhus iår. 1 gång i Askim och 1 gång i Sillvik, that's it!
 
Nu är det 29 dagar kvar tills vi ligger på en strand och bara göttar oss, äter och dricker gott, tränar massor och badar hela dagarna. Vi längtar ihjäl oss nu!
 
Puss

Hejdå Tappen!

17:06:00
Idag var jag tvungen att ta mig till vårdcentralen för att fixa en ny remiss för mammografi då det strulat till sig med min kallelse. Hela familjen är fortfarande listad på Bergsjöns vårdcentral. Vi trivs väldigt bra med läkarna där och vägrar byta.Jag tog en springtur dit, men efter 4km började det spöregna så jag fick ta en genare och ta spårvagnen resterande biten. Besöket gick snabbt och bra och nu väntar jag på en kallelse.
 
Hur som helst så tog jag en kort promenad medans jag väntade på att Zoran och barnen skulle hämta upp mig. Då fick jag se att dom jämnat Tappen med marken. Bensinmacken som varit som en ungdomsgård för i princip alla oss 80-talister från Rymdtorget i Bergsjön. Där handlade jag alla mina cigg från att jag var 10 år tills jag fyllde 18, käkade gratisgodis, busringde på telefonautomaten, tjuvrökte i biltvätten, drack min första redbull, gjorde min första pryo, spelade min första spelmaskin och fnissade åt porrfilmsfodralen.
Där möttes vi alla för att värma oss på vintern och köpa chupachupa-klubbor. På sommaren köpte vi piggelin och solade oss utanför på gräsplätten. 
Jag och alla mina barndomsvänner växte upp på den där tappen. Vad hände med Sten, Kent ,Jimmy och Tarmo som jobbade där? Det blev liksom tomt i bröstet ett tag, en sorg av något slag.
 
Hejdå Tappen och tack för allt!
(Bild lånad HÄR)
 
Pizzerian står kvar iallafall!
 Där kostade en pizza Margarita 19kr år 2002
 
 
 

Zoran , nu får det vara slut på detta!

22:46:03
Jahopp! Min man ljuger för mig visade det sig ikväll. Jag skulle hämta en plackers i badrumsskåpet och där låg en snusdosa. Den låg inte där tidigare idag när jag hämtade en plackers kan jag meddela. Zoran som säger sig ha slutat snusa för ett årsen har gömt en (fjantsnus om ni frågar mig) dosa där? Allvarligt talat?
 Alltså samtidigt som jag skrattar blir jag irriterad. Hur länge har han snusat? Och jag har haft rätt när jag sagt att han har haft abstinenshumör, men själv blivit dumförklarad över mitt påstående...
 
Jag tiger aldrig, då jag fått taletsgåva, men NU ska jag tiga för jag tror att det känns mest. Skammen i hans ögon när jag fråga varför den låg där räcker nog för att det blir sista dosan han köper på länge förhoppningsvis sista någonsin...
 
Varför hänger jag nu ut min man som jag älskar så högt? Jo det ska jag förklara! Jag gör det för att jag älskar honom och vill leva ett långt friskt liv med honom. Jag vill slippa se honom få följdsjukdomar av tobak så som cancer, tandlossning, magkatarr etc. Jag vill att han tillsammans med mig ska kunna vara goda förebilder för barnen så att dom förhoppningsvis aldrig börjar och ifall dom skulle göra det visa att vi klarade att sluta för deras skull. Jag gör det för att han själv ska förstå att beroendet av tobak är så stort och svårt att han GÖMT undan det för mig och därmed gått bakom min rygg.
 
Så jag hänger ut min smygsnusande man för att jag älskar honom så mycket och vill att han slutar för gott!
 

LCHFkladdkaka

16:36:00
Det regnar som vanligt denna sommaren så för att inte vara helt sysslolös bakade jag en snabb kladdkaka ala LCHF. Hur jag gör den? 
 
Ingredienser 
150g smält smör
3 ägg
0.5-1 dl ica sötsrö 
0,5 dl vispgrädde
1/2 dl kakao
1/2 dl kokosmjöl
1/2 tsk vaniljpulver
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret och grädden. Häll smeten i en smord och strödd (jag använder mandelmjöl) form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.
 
Serveras med fördel med vispad grädde och bär.
17.7kh/hel kaka, delar man den i 12 bitar blir det 1.48kh/bit.
 
Ät och njut!
 

S e m e s t e r

01:27:24
Wohoo! Idag jobbade jag mitt sista pass och har numera kommunal semester i 2 hela veckor! 
 
Det har vi firat med frozen yoghurt, lchfpizza och 50 shades of Grey. Jepp jag är helt efter och såg den för första gången ikväll och nej jag har inte läst böckerna.
 
 
Puss

Ibland måste man blicka tillbaka!

13:29:00
Hej hopp!
 
Äntligen har min hemska huvudvärk börjat släppa. Igår var jag t.o.m lite rädd. Ont i nacken, dimmig syn, illamående och bultande och ilande huvudvärk. Trots 2x400g ipren blev det inte bättre. Efter förra årers hjärnhinneinflammationer lärde jag mig en läxa, att lyssna bättre på vad kroppen säger och inte bara köra på. Jag skulle jobbat kväll både igårkväll och ikväll, men har ringt mig hemma. Imorn jobbar jag dag och sen börjar 2 veckors semester tänker inte börja den med att vara sjuk!
 
Hur som helst gick jag igenom gamla kort jag hittade i skåpet när jag letade efter något helt annat. Ett kort på mig när jag väger +100kg dagen då Evi föddes. Jag hade gått upp över 40kg och gått 12 dagar över tiden och blev igångsatt. Efter den bilden förändrades mitt liv och så även jag! Allt jag är och står för idag är just p.g.a det! Ibland måste man blicka tillbaka för att se hur långt man har kommit!
Älskar min familj, min lchfkost och mitt yrkesval i livet!
Jag är lycklig och uppskattar alla dagar jag får vakna upp och leva♡
 
Feb-08 vs Juli-15 
 

För jag har bara regn hos mig!

10:43:02
God morgon ♡ 
 
Behöver jag skriva att jag är glad att jag inte haft semester ännu?! Sicket sketväder. Ikväll gör jag mitt 4:e kommunala jobbpass innan semestern, sen är sommarvädret välkommet.
 
Vi har min systerdotter Fanny hos oss sedan i lördagskväll. Mysigt! I söndags kom även min lillebror till Göteborg och jan hälsade på oss igår sen körde han mig till jobbet. Mysigt att samlas aĺlihop.
 
 
Puss

Han slog sitt lilla huvud!

21:40:00
Oturunge deluxe, det är våran Filip det!
 
Lisebergsbesöket fick avbrytas då Filip ramlade i Kaninlandet och slog i huvudet så det blev ett jack. Jättego och hjälpsam personal på Liseberg även på sjukhuset. MEN det blev fel ändå, Filip behövde nämligen sys, men istället limmade dom såret. Det sprack innan vi hann komma hem och väl tillbaka på sjukhuset var det  ju så klart försent att sy p.g.a det tjocka lagret torkat lim så sköterskorna försökte trycka ihop (????) jacket under limmet vilket slutade i en blödning. Zoran fick snällt åka hem med honom igen. Idag sprack jacket upp och det började blöda igen så imorn får vi åka till sjukhuset igen och se vad som kan göras. Vår stackars lille prins ♡
Bild efter att dom limmat ♥
 
 

Nu är vi blöta!

15:39:34
Heldag på Liseberg! Vi började med Flumeride och nu är vi dyblöta!

200 träningspass gjorda!

07:05:17
Good morning sunshine ♡ 
 
På väg till mitt 7:e kommunala jobbpass innan semestern. Idag är det dessutom 40 dagar kvar tills vi åker till Gran Canaria.
Igår gjorde jag dessutom mitt 200:e träningspass detta året. Fem pass fler än dagar detta året så jag har god marginal. Jag ska klara 365utmaningen detta året!
 
 
Puss

Finbesök och balkonghäng!

07:00:52
God morgon ♡ 
 
Jag är på väg till kommunala jobbet. Det 8:e passet innan 2 veckors semester, wohoo!
 
Igår jobbade på dagen och fick spontanbesök av min syster Fatima, Fiona och Faivel. Tog fina kort, men dom är i bloggkameran så jag får lägga upp dom senare.Filip bar överförtjust i deras hund Fridolf. Lagom stor att hålla i koppel ♡
 
Zoran överraskade mig med att ha lagt klart golvet på balkongen. Nu är det snart helt färdigt därute, bara lite piff kvar.
 

Choko/Coco/Peanutbutter-smoothie

10:19:31
Good morning lovers ♥
 
Idag är min första cheatday på denna deffen och vi får väl se om jag mår lika dåligt som sist och får hoppa över resterande cheatdays. Jag ska snart iväg till gymmet för sen ska vi iväg och hämta mitt och Zorans pass samt köpa förvaringsmöbler till Laura och Filips rum på IKEA.
 
Dagens frukost blev en riktig dunderhit!
2 dl kokosmjölk
1tsk kokosolja
1 msk kaffe
1 skopa Fitnessguru Isolate med peanutbutter-smak
(Kan ersättas med 2 msk jordnötssmör)
Mixa och häll upp i glas. Pudra över kakao och riven kokos!
MUMS!
 
Nu får jag sätta fart här!
Puss