FaceBook
Instagram
Mail

Det blir en händelserik lördag

07:45:00
Good morning lovers ♡

Ledig helg för min del, men Zorans jobbhelg. Han åkte precis och vi sitter i soffan och tittar på inspelade avsnitt av "Labyrint" barnens favorit.

Kaffe i favvokoppen från min systerdotter Fanny och mina fina virkade innetofflor som Zorans mormor ♥ virkade till mig när hon var i livet ser man i bakgrunden tframför "Labyrint".
 
Kl:14 ska vi vara i kyrkan för att se lilla Alice döpas. Mysigt. Vi ska åka spårvagn dit så Filip är helt överlycklig.

Ikväll ska Baba komma och vara barnvakt för hör och häpna vi ska gå ut, bara vi två jag och Zoran för första gången på 7 år. Märks att vi är skiftarbetare va?!
Photo by: Ilda Zecevic
 
Puss

365 dagar!

10:59:00
365 dagar har gått sedan du somnade in i den eviga vilan i mina och mammas händer. Vi såg dig lämna din kropp och oss och detta liv.
Din och vår kamp om ditt liv var officiellt över. Kvar är vi utan dig. En ofantlig saknad tynger oss. Du lever i vårt minne. Barnen pratar om dig ofta och visar man Filip ett kort på dig säger han glatt "Moffa". Han minns dig trots att han var så liten. Senast igår sa tjejerna att dom önskade att du fanns kvar i livet och kunde lära dom att prata ungerska. 
Jag tänker på dig flera gånger varje dag. Ibland är jag så ledsen att jag får svårt att andas. Ibland när ingen ser eller vet så smyger jag in i garderoben där din tröja hänger, trycker in mitt ansikte i den och bara suger in din doft som fortfarande är kvar. Hoppas den blir kvar länge.
 
Jag älskar dig Morfar! Du fattas mig!
 
 
Idag brinner ett ljus här hemma för dig!

Tack till alla som följde och hejade på oss under morfars kamp förra året.
Ni fick mig att orka lite extra när det var tungt.
Puss och kram

Skogspromenad

12:53:00
Solen lyser över Göteborg idag och att mysa inne kan få en att gå varandra på nerverna till slut så det var perfekt. Så efter att Laura hade hjälpt mig att göra pannkakor till dom tog vi på oss och gick ut.
 
Filip ville gå på skogspromenad och så fick det bli.
Han ville gå före oss andra, han ville liksom visa vägen och blev skitsur om vi skulle råka gå före honom, haha!
Det blev en lång promenad med mycket uppförsbackar, iskalla vindar med solglimtar. Skönt att få frisk luft och röra på sig ordentligt. Det är verkligen något jag uppskattar, att bo så nära naturen. Att få leka fritt och låta fantasin och kreativiteten flöda. Även om pollen gör mitt liv lite kämpigare så vill jag aldrig byta bort det.
 
Mina små skogsmullar ♥
 
Nu ska vi väcka Zoran och överraska honom med pannkaksfrukost. Jag tycket han skulle sova längre efter att ha jobbat hela natten, men han vill sova bra i natt istället.

Puss
 

Vi ska på bröllop!

08:39:00
God morgon!
 
Igår låg det ett extra fint kuvert i postfacket. Det var ett lila kuvert och då visste jag direkt.
I låg en fin inbjudan till min lillebror Daniel och Carros bröllop. Den 22 Augusti ska klockorna ringa för dom två.
Åhh så kul! Började leta kläder till oss allihop för några veckor sen. Just nu lutar det åt ljusblått som färgtema för Familjen Babunovic. Jag kan hinna ångra mig många gånger dock.
 
Alltid lika kul med bröllop ♥
 
Puss

VAB, träning och shopping!

20:23:00
Så där!
Alla barnen sover och Zoran också, han ska jobba 23-08 och behöver skönhetssömn.
Jag har passat på och varit på gymmet och pressat kroppen efter denna VABdag.
 
I eftermiddags tog vi en promenad och cykeltur bort till sopstationen och slängde sorteringen. Skönt för barnen att få komma ut i det friska vädret och leka av sig.
 
La precis en ny beställning från fitnessguru till mig och Zoran! Ett extra lock till shaker, proteiner, kreatin och amino. Som bonus fick jag en bar, en smart shaker och en träningsdagbok.
 
 Puss

Antibiotika, salva och glass

13:18:57
Tillsammans med 50 andra var vi på vårdcentralen klockan halv 9 imorse. Väntan på att komma fram till inskrivningen tar dölång tid alltså, men väl i väntrummet går det fortare.

Domen blev att det antagligen är en halsinfektion som lett till impetigo i mungipan på Filip. Det förklarar ju varför han började matvägra förra helgen. Men förra veckan när vi var på vc och Lundby önh såg dom ingenting. Men en mamma känner sitt barn så är det bara. Nu får han antibiotika i 7 dagar och salva att behandla såret med. Vi fick även ett godkännande att gå på Alice dop på lördag.
Evelina såg han inget på så vi får avvakta och hoppas temperaturhöjningen ger med sig.
Den obligatoriska efterdoktornglassen bjöd Annelie på.


VAB för mig imorn!

22:50:00
Jahopp från att ha varit helt VABfri (förutom Filips öronoperation förra året) framtill förra veckan så VAB:ar jag imorn igen. Jag måste med Filip till vårdcentralen och kontrollera ett sår han fått i mungipan. Det började som en röd liten prick igår, men idag är det större och har en honungsfärgad skorpa på. Det tyder på impetigo (svinkoppor) och då han haft feber så ska man uppsöka läkare. Har vi tur är det inte det, men innan vi vet så behandlar vi det som det. Bäst att ta det säkra före det osäkra!
 
Han har inte ont och bryr sig inte alls om det, vilket är bra. Men vi tvättar hans händer ofta och torkar honom bara med papper och inte handdukar. Tur att han är en stor liten kille som inte stoppar saker eller fingrarna i munnen och att han aldrig har använt napp. Ikväll har jag tvättat bort skorpan. Det stod nämligen att man ska göra så på 1177. (Läs mer HÄR om ni vill)
 
Litet och precis efter att jag tvättat bort skorpan med Klorhexidin.
 

Puss och godnatt

Att komma hem till doften av paj

21:45:00
Jag slutade kl. 14 på kommunala jobbet idag och när jag kom hem så doftade väldigt gott så fort jag kom in i hallen.
-"BAKAAAAT PAAAJ!" ropade Filip glad och stolt så han kunde spricka. Nu var det ju i och för sig inte han som hade varit med och bakat, möjligtvis smakat men glad över att dom andra hade gjort det var han i alla fall.
Lycka att få komma hem till min fina familj, jag är minsann multimiljonär.
 
Zoran och tjejerna hade en paj till mig genom att följa receptet från min LCHF jordgubbspaj på bloggen ♥

 

Pappa fyller 55 år!

15:47:00
Grattis min älskade farsgubbe!
55 år och ser ut som 48 med en själ och ett sinne på högst 30.
Utan det vi har behövt gå igenom tillsammans hade jag aldrig varit den kvinna och mamma jag är idag.
Jag älskar dig pappa!
 

50% på rean!

17:25:54
Wohoo!
 
Fick ett mail från jotex tidigare idag att dom under ett par timmar (fram till 18:00 tror jag) skulle ha 50% på reapriset.
Lycka då jag och mamma i helgen kollade på ett överkast just där som jag vill ha.
 
1 st överkast, 2st 2-pack kuddfodral.
Ord.pris 899kr jag betalade 292 inkl. frakt.
(Samtliga bilder från jotex.se)
Känslan när man sparat pengar på ett köp är bra gó alltså!
PUSS
 

En spruta i skinkan och febriga barn.

16:46:00
Hej hopp!
 
Idag var jag ju som sagt på vårdcentralen. Jag fick vänta i 2½ timme innan jag kom in till läkaren. Så nu har jag väl både influensa och magsjuka inom ett par dagar. Folk har banne mej inte vett alltså. Vuxna människor som nyser rätt ut i luften och hostar utan att hålla sig för munnen och som dessutom snyter sig utan att varken tvätta händerna eller sprita händerna. HJÄLP!
Hur som helst fick jag en spruta med kortison i ena skinkan som tydligen ska underlätta allergin i minst 1 månad. Vi får väl se hur det blir efter det. Tydligen vill dom inte ge mig allergivaccinet då jag har mer än gräsallergi? Måste läsa på om det där för det låter ju helt galet. Jag har mina aningar om att det handlar om pengaspar.
 
Här hemma har Evelina stannat hemma från skolan då hon har haft ont i huvudet och en temp på 38 grader. Filip har också förhöjd temp, men inte mer än 37,6, så vi får väl se vart detta bär av. Ipren, frukt och mys framför TV:n är det som gäller för oss. Laura är som tur är helt frisk efter att ha varit hemma hela förra veckan med hosta och lite feber. Det var väl bara en tidsfråga innan vi skulle få hem detta då alla varit friska hela hösten och vintern.
 
♥ Älskade trio ♥
 
En pigg Laura, busiga dockan!
 
En inte fullt lika pigg Evelina, mammas fina!

Charmtrollet Filip säger "cheese" så fort man tar fram kameran.

Puss från sjukstugan

Allergichock

22:06:00
Pollen har slagit till ordentlligt här och jag kämpar för att kunna andas.
Imorn ska jag kräva en spruta på vårdcentralen så att jag slipper få sådana här skov.

Och för att jag hatar bildlösa inlägg så postar jag en skylt som jag önskar att jag hade köpt så här i efterhand.
Finns på Ica Boströms i Lilla Edet
 
Puss

God lördag!

10:36:46
Jobbhelg, men kvällsjobb idag så det är mysmorgon som gäller.

Älskar helgfrukost!
Hallonkvarg med kokosgrädde
2 kokta ägg
4 koppar kaffe

Måste ju även tipsa om att Lindahls kvarg äntligen kommit som laktosfri i smakerna naturell och hallon utan tillsatt socker. I storpack på 500g dessutom.

Vad hittar ni på idag?
Puss

Skynda fynda!

20:14:05
2XU är dom bästa träningstightsen jag någonsin haft. Dom är ju väldigt dyra och kostar hela 1295 kr. Inget man nyser ut direkt. MEN just nu har sportamore.se erbjudande på just dessa.

799kr d.v.s 496kr rabatt! That's a FYND!
Jag klickade hem ett par lila ♡

Fina rör och paketfest

09:19:13
God morgon!
 
Igår kom ju som sagt min mamma hit för att stanna till på söndag. Det var 2 månader sedan vi sågs sist och hon hade paket med sig.
Dockhusmöbler till tjejerna och Monster Inc-bana och figurer till Filip och bäst av allt en Röjar Ralf.
 

Vi var ju hos läkaren på Lundby och kollade Filips öron igår. Rören är kvar och det såg fint ut, men hon kan inte utesluta att en öroninflammation kan vara på väg. Det spelar egentligen ingen roll för huvudsaken för oss var ju att rören skulle vara kvar och nu när vi vet att dom är det så kan vi pusta ut. Vi ska ge honom Alvedon regelbundet i 2 dagar och sedan sluta och se om han fortfarande inte vill äta för då får vi komma tillbaka igen.
 
Tack för allt snällt ni skrivit ♥

Om en stund ska jag och mamma åka till Lilla Edet och besöka morfars grav. Men innan måste vi in i Edet och äta lunch hos morfars pojkar på Ben's samt hinna in en stund på Boströms.
 
Känner jag min mamma rätt blir det Klädkällar'n på vägen tillbaka hem till Göteborg.
Puss

Mamma kom idag.

00:08:58
Först jobb, läkarbesök, jobb igen, hem och möta mamma,  mys, läggning av barnen,gymmet och nu sova.

Fullt upp och msssor att skriva om, fast det får bli imorn.

Favvobild på mig och Laura ♡

Ångest i mammabröstet!

22:12:12
Usch ja, idag har jag haft lite ångest i mammabröstet.
 
Filip började tappa aptiten i fredags morse och när han inte äter frukost Då är det något vajsing på gång. Med en gång började det snurra i huvudet på mig, är det en öroninflammation på G? Under helgen har det bara blivit värre och det enda som typ kommit ner är tårta och knappt det. Filip har alltid reagerat med matvägran när han har öroninflammation, smärtan sätter sig som värst i svalget på honom varenda gång och tillbaka till matvägran vill vi inte igen då vi har kommit så långt med att få honom att inte vara rädd för att svälja mat.
 
I morse satt jag och var sträng och envis mot honom för att han skulle äta, men det slutade allt annat än bra när han grät till slut och pekade in i munnen och sa att han hade ont. Han fick gå ifrån utan att äta och fick istället Alvedon och bara en halv timme efter det bad han om en smörgås så ont har han ju.
Vi är rädda för att rören ska ha ramlat ut utan att vi har märkt det.
Vi har en tid på Lundby imorn för att kolla hans öron. Självklart hoppas vi på att dom är kvar så det slipper bli en till operation.
 
Mammas prins, inte ska du behöva lida mer nu ♥
 

Medans jag stod i duschen..

18:33:00
Hello lovers!
 
Zoran hade åkt väg till jobbet och jag hade passat på att köra ett pass på gymmet innan åkte så jag hoppade in i duschen och som vanligt var badrumsdörren vidöppen. Helt plötsligt hör jag något.
 
E: -"Skynda dig Filip!!"
F: - " oj... oj... oj!!!
E: - " Vänta så ska Evelina hjälpa dig av med byxorna först."
Jag: -"Vad händer?"
E: -" Inget speciellt mamma, Filip var kissenödig och jag hjälper honom."
F: -" Ja e färdiii Ejelina!"
E: -"Vänta ska du få papper så du kan torka snoppen... så bra. Nu kan du ta upp byxorna och gå och tvätta händerna på lilla toaletten."
Hon spolar och sedan springer hon efter för att hjälpa honom, eller snarare se till att han bara tvättade händerna haha!
 
Alltså att höra ens barn hjälpa varandra är ju balsam för själen. Att det dessutom sker med fin pedagogik och tålamod gör ju att man känner att man har lyckats få fram något bra med ens egna försök. Kanske är det också för att det inte förväntas av dom att dom ska ta hand om varandra som det görs så bra och fint? Att dom bara behöver träda in när det verkligen behövs? Jag vet inte, men stolt är jag över dom alla tre.
 
Mina älskade ungar, vad vore världen i sin glans om inte ni fanns ♥

Puss från malliga mamman!

Firat stora tjejen!

22:16:00
Nog har hon blivit firad vår stora tjej.
Först på morgonen på själva födelsedagen, redan klockan 06:15.
Idag hade vi vän&släktkalas.
Tårtor, pizzabullar, Babas kifle, och ungersk salami är favoriterna på kalaset
 
Hon fick massor med gummiband att göra smycken av, kläder, många biopresentkort, schack, väska, smycken, pengar och blommor.
Viktigast är ändå sällskapet ♥
(↑Collagebilder ovan från HannaOfSweden↑)
 
 

Halv vägs ut genom fönstret!

15:24:00
Det här med att föregå med gott exempel försvinner lite samtidigt som det är dags för att tvätta fönstren i vardagsrummet här hemma. Barnen tycker att det är läskigt spännande och roligt när jag gör det. Tydligen värt att smygfota det också. 

-"Så här som mamma gör nu får man INTE göra!!" bannar jag samtidigt som jag putsar på.
Zoran jobbar och medans jag gjorde fönstrena stod kålpuddingen i ugnen. 

 
Någon snoffsig oxfilé blir det inte för vår del. Barnen har gjort alla hjärtans dag kort till oss och Zoran kommer ju få sin snygga manschettknappar av mig. Mer romantik än så blir det inte.
 
Vad gör ni denna uppmärksammade kärlekdag?
Puss