FaceBook
Instagram
Mail

Palmestranden

11:52:00
En dagstur till Palmestranden 🇩🇰🌴
 
I fredags ringde alarmet redan kl.05:50, vilket den inte brukar göra på lediga dagar. Efter dusch och snabbfrukost till barnen satt vi packade och klara i bilen tio över sju och åkte mot Stena Terminalen. 
Där mötte vi upp mina bröder Daniel och Robin med familjer och checkade in. 
 
Vi stod länge uppe på däck och njöt av utsikten. Det var alldeles vindstilla och så härligt att stå där.
 
Obligatoriska kyssen ♡
 
Från Frederikshamn tog vi en taxi till Palmestranden. Det kostade 92 danska kronor och det tog ynka 3 minuter. Och gjorde samma sak när vi skulle tillbaka. Men det finns bussar som går och även cyklar att hyra om man inte vill promenera i 30 minuter.
 
Vilket ställe alltså! Långgrundt och klart vatten och helt fantastisk strand med utomlandskänsla. Hit åker vi fler gånger, garanterat!
 
Efter att ha solat och badat hur mycket som helst åkte vi in till stan och åt på restaurang innan vi gick tillbaka till terminalen för att ta sena färjan hem.
 
Kusiner
 
En helt fantastisk dag hade vi och det var så kul för kusinerna att umgås en hel dag. Inget tjafs och inga bråk, dom hade bara superkul tillsammans ♡ 
 
Har du varit på Palmestranden?
Puss

Sista dagen i Värmland

12:09:00
Ännu en strålande dag!
 
Jag vaknade i vanlig ordning före alla andra. Började dagen med stretch i den stekheta morgonsolen och avslutade med ett bålpass.
 
 
Och plankan med moster!
 
Efter en god middag åkte vi hem till Göteborg. Glada över minnen vi skapat, men lite sorgsna över att det var sista vistelsen där tillsammams allihop. Den som köper hennes paradis kan skatta sig lycklig.
 
Tack Moster Inger för att vi fick komma och spendera dessa dagar med dig!

Torpet, mer släkt och grill

11:56:54
Vaknade före alla andra på måndagsmorgonen och begav mig ut på en springrunda. Det var mulet och småduggade, men var långt ifrån svalt. När jag kom tillbaka körde jag och moster ett par vändor av plankan.
 
Det är krut i henne!
 
Efter frukost åkte vi till mosters och Götes torp som dom är i full färd med att renovera och rusta upp. Åh så fint det redan är och finare kommer det att bli. Där mötte vi upp min kusin Cecilia och hennes barn Ronja och Alvin.
Glasspaus i köket på torpet!
 
Sen åkte vi tillbaka till huset allihop för att svalka oss i sjön innan fikat. Härligt att få umgås med släkten.
 
När dom andra åkte hem började vi förbereda kvällens grill och tänk vilken tur att vi hann grilla dagen innan det blev  eldförbud i hela länet.
 
Den måndagen 23 juli var det dessutom 12 årsen jag och Zoran sågs första gången. Det firade vi med bubbel och moster dukade upp så fint!
 
Vi satt uppe till kl 2 på natten och pratade om allt mellan himmel och jord. Så mysigt!

Gammelvala i Värmland

11:21:00
Tänk vilken tur man har ibland!
 
 
Samma dag som vi kom till min moster i Mangskog så började Gammelvalan som hålls varje år. Gammelvala betyder Gamla Världen på värmländska och är helt enkelt ett område där dom visar upp hur det var att leva där förr i tiden. Mycket är bevarat från förr och vanliga människor både vuxna och barn från bygden och andra delar av Sverige ställer upp och kör rollspel hela veckan. Hur mysigt som helst!
 
Barnen fick testa på att "käfta lin" som efter många om och men förr i världen skulle bli linnetyg.
Hur coolt är inte det!?
 
Det finns nog ingen maträtt som är så värmländsk som Nävgröt med fläsk och lingon. Jag äter det inte, men som tur är gör moster Inger det så att jag kunde få kort på det. Har du ätit det?
 
Mysigt att få umgås med min kusin Camilla och hennes flickor Nike och Indra ♡
 
Indra och Laura fick testa på att göra spets av färdig linnetråd. Inte så enkelt som man kan tro.
 
Zoran och Moster Inger ♡
 
Barnen fick åka häst och vagn
 
Efter ett par timmar åkte vi hem till moster Inger och avnjöt vin, stinkost och utsikten från hennes inglasade veranda.
 

Klossfestival i Örebro

10:48:00
För andra året i rad!
 
Som Filip längtat efter 8 juli, utan att överdriva i ett helt år. Då skulle vi nämligen på Klossfestivalen i Örebro. Zoran och barnen var där förra sommaren medans jag var här hemma och jobbade. Det är ju paradiset för legotokiga barn och vuxna. Har du varit där?
 
 
Stolt kille som byggt Donkey Kong
 
Vi har inte varit på Legoland någon gång, men nästa år tänkte vi åka dit. Har du varit där? Har du tips på vad man inte får missa?
Puss

Sista sommaren i Mangskog?

08:47:19
Chansen finns att detta är sista sommaren som min moster bor kvar i sitt paradis i Mangskog. Jag ville att Zoran och barnen skulle ha fått uppleva det innan det är försent. Det går nämligen inte att beskriva med ord eller bilder hur innerligt vackert det är, speciellt på sommaren.
 
I bilen på väg mot Värmland sa Zoran lite malligt att han hade höga förväntningar efter att ALLA som varit där höjt det till skyarna. Jag tröstade med att det inte spelade någon roll hur höga hans förväntningar var, det går inte att äta sig med upplevelsen på plats ändå.
OM jag hade rätt? När vi var framme så var hans ögon stora som tekoppar och hakan hängde lite grann. 
Han försvann en stund på tomten och försökte både och filma och fota allt det vackra, men det går inte. Det måste upplevas!
 
Jag kommer skriva mer om vad vi gjorde under vår vistelse, håll till godo ♡
Puss

Årets sista sommarhelg i Örebro

09:42:30
Vi syns i höst!
 
Tiden går fort och vips var det dags att lämna Tobbe och Örebro för att bege oss vidare mot min moster Inger i Värmland.
 
Det slog mig först när jag stod och plockade björnbär i Tobbes enorma trädgård att det kommer vara höst nästa gång vi kommer nästa gång.
 
Där står han som Ernst och handdiskar när det blivit stopp i köket!
 
 Gräsmattan är förhoppningsvis grön nästa gång, haha!
Puss

Bad i Katrinelund

19:37:00
Efter att ha gått shoppingrunda i Örebro och köpt dom sista sakerna inför Sebbe och Majzams bröllop samt ätit Örebros bästa kebab åkte vi ut till Katrinelund.
Det är en badtrand ute på landet med en väldigt populär hamnrestaurang precis bredvid. Det var 23 grader varmt i vattnet och det var så gött att svalka sig.
 
Örebros godaste kebab finns på Palette
 
 Supertrion på Stortorget 
 
Vi hoppade rätt ut i vattnet från bryggan och efter det så tappade jag räkningen på hur många gånger vi gjorde det. Hade det inte varit för åskan och blixtarna som kom närmare och närmare hade vi nog varit kvar i vattnet ännu!
 
Vilken fantastisk sommar vi har!
Puss

Spring i benen!

11:24:18
Run bitch, run!!
 
Morgonens springtur var varm, 26 grader redan innan kl.09 och inte en vindpust. Men jag njöt av varenda steg under hela 20 minutersrundan. Yes, det blev bara en liten denna morgon. Det var längesen jag sprang nu så jag ville inte pressa ett par ben som ska gå i högklackat hela dagen imorn.
 
Evelina är min fotograf och hon är den som tar dom flesta bilderna på mig.
 
Det var så varmt att min natuliga deo smälte och skummade!
 
Vackra Norrbyås
 
Puss

Träning för barn

17:51:00
Varför inte?
 
Träningshets är hur hett som helst och lika hett om öronen blir det så fort man tar upp ämnet om barn och styrketräning.
När jag var barn skrämde vuxna oss med att det var farligt att just styrketräna för att det skulle hämma växten och utvecklingen. Det var dessutom 16 och/eller 18-årsgräns för att få ha medlemskap på gym. Själv fick jag tack vare min pappas godkännande gymkort när jag var 15-16 år. Där väcktes mitt intresse för träning, fysisk aktivitet och allmän motion för min egen del.
 
Men hur är det egentligen? Får/bör/kan barn styrketräna?
Så klart säger jag! När dom är tillräckligt stora för att kunna ta direktiv. Så länge någon med riktig kunskap inom anatomi och träning är med och vägleder och korrigerar så att barnet inte skadar sig. Med riktig kunskap menar jag mer än att ha sett ett par klipp på Youtube. Viktigt är ju att lära barnet att ha respekt för vikter och sin kropps kapacitet. Att inte lyfta för tugnt och att ha full kontroll över rörelserna.
 
 
Mina barn älskar att styrketräna... i perioder och vissa av dom mer än andra. Dom har sin egna små hantlar (0,5-1kg) och gummiband. Jag är supernoga med regeln om att dom inte får träna utan mig just för att jag måste kontrollera vad/hur dom gör.  Dom älskar även att träningsdansa och köra hinderbana.
I detta samhälle där inaktivitet är en stor hälsobov är det viktigt att ta bort all skräckpropaganda om träning för barn. 
 
Vi måste elda upp ursäkten/bortförklaringen som i folkmun även kallas träningshets.
 
Det är ju klart att vi ska lära våra barn att rörelse är viktigt för ett bra välbefinnande och en friskare och starkare kropp. Det spelar ingen roll om du är gammal eller ung, smal eller tjock, lång eller smal, lat eller aktiv, ALLA bör träna.
Att lära våra barn det från tidig ålder är lika viktigt som att lära dom att duscha. 
Jag har bannemej aldrig hört någon som skriker om duschhets, har du? Nej, precis!
Om jag menar att man ska tvinga (och uppmuntra) sina barn att träna?
Då är nog mitt svar ja! Vad säger du?
 
 
Puss

Nytt gips!

08:41:22
Detta med att ha gips på sommaren...
 
Evelina märkte i måndags att gipset bar litr lösare, men igår hade gipset släppt och lika så bandaget. Hon kunde röra hela handen och det var ju så klart inte bra.
Så det blev ett besök på Östra sjukhuset där hon gipsades första gången. Dom fick komma in på en gång och denna gången valde hon blått. 
 
Om en vecka ska det väck och sen hoppas vi att allt ser bra ut så hon slipper gipset resten av sommaren. Har du haft gips någon gång?
 
Puss

Blixtar och dunder

08:19:00
Så mäktigt och magiskt!
 
I måndags kväll tittade jag ut från inglasade balkongen, där jag brukar träna. Då såg det ut som att någon hade blåst upp en stor ljusrosa hubbabubba-bubbla på himlen.
Så otroligt vackert!
 
Det visade sig att det var en regnbåge som stängde in allt detta rosa ♡
 
Det började åska och blixtra som bara den och den rosa himlen kom närmare och närmare oss.
 
Vi gick till andra balkongen på motsatt sida av huset och där möttes vi av en röd himmel. Blixtar och åska avlöste varandra och en blixt slog ner precis vid huset. Så mäktigt och med en sådan otrolig kraft, wow alltså!
Och så kom regnet och det med råge!
 
En mycket suddig bild på en blixt som fångades när jag filmade!
 
Såg ni allt detta vackra?
Puss

Sommardagar

08:50:29
Vissa vill man spara!
 
Jag önskar man att man kunde spara perfekta sommardagar i en burk och ta fram när allt är grått och kallt i höst. Igår vid Kåsjön var en sådan dag. Vattnet hade perfekt temperatur, solen stekte, vinden svalkade lagom och det luktade grill.
Vi badade som fiskar hela familjen, så mysigt!
 
Vackra Kåsjön ♡
 
Jag är badkruka, men denna sommaren har jag badat hur mycket som helst. Har ni badat?
 
Puss

Svärmors mat och VMguld

20:49:00
En bättre söndag helt enkelt!
 
Direkt när jag slog upp ögonen på söndagsmorgonen (kl. 9:30 yeeey för sommarlov) smsade jag min svärmor och frågade om vi kunde hälsa på henne.
Jag hade inte träffat henne på länge och tyckte det var dags, Zoran och barnen har gjort det när jag har jobbat.
Och när vi kommer till Baba har hon alltid lagat mat. Visst är det lyxigt att få bli lite bortskämd med svärmors goda mat ibland?!
 
 
Favorittunika, har den även i kungsblå ♡
 
Solkyssta sommarben med blåmärken och allt!
 
VMguld till Fankrike och VMsilver till Kroatien!
Vi höll på Kroatien, men är glada för fransmännen skull för båda lagen var värdiga vinnare. Finalmatchen innehöll typ ALLT och var rolig att se. Det har varit ett helt fantastiskt VM och det känns lite tomt nu när det är över.
 
Såg ni matchen? Vad tyckte ni?
Puss

Hotell Transylvanien 3

18:34:00
Absolut sevärd!
 
När Zoran var på svensexa hela dagen hade vi biodejt med min svägerska Carro och barnens kusiner Isabelle och Alice.
Hotell Transylvanien 3 såg vi. Som mina barn hade längtat efter att få se den.
Den får högt betyg av oss. Den var riktigt rolig med skämt både för vuxna och barn och vi skrattade flera gånger. En bra fortsättning på dom två första filmerna och det följer sitt mönster liksom.
 
Glada kusiner ♡
 
Har ni sett den ännu?
Puss

Vattenlek i Månadsparken!

07:49:00
 28 grader varmt!
 
Igår hade vi Alexis och Lionel hos oss och passade på att gå till Månadsparken. Förr var där en plaskpool, men länge var den tömd, bortglömd och bara tog plats tills Göteborg Stad för ett par årsen byggde en vattenlek där. Roliga figurer som sprutar vatten och en fin lekplats bredvid. Såg även att det fanns bajamajor bakom lekplatsen igår, hur bra dom helst.
 
Evelinas räddning denna sommar är det blå gipsskyddet.
 
Lekplatsen bredvid!
 
Efter två timmar gick vi hem till oss och myste vid lekplatsen. Alexis hade med sig sina kaplastavar så vi byggde med dom. Så kul och verkligen nostalgi från lågstadiet för mig. Kommer ni ihåg dom?
 
När Natta och Cristian kom åkte vi direkt till Kåsjön, men inte dit vi brukar utan till hopptornet. Barnen var så glada över att få hoppa trampolin även om modiga Laura (så klart) helst ville hoppa från högsta direkt, haha! Det får vänta...
 
En fin dag som avslutades med LCHFpizza med extra allt på.
 
Puss

Mycket och ingenting!

14:49:00
Sommarkänsla!
 
Det är sommar och för mig som jobbar är set mycket och ingenting som händer. Med det menar jag att när jag jobbar gör jag bara det och när jag inte är på jobbet händer väldigt mycjet. Vi åker hit och dit och hittar massa roliga grejer. 
 
Igår var vi vid havet (Fiskebäck) med Familjen Lopez och efter det grillade vi på deras gård!
 
Därmed blir bloggen lite lidande i vardagstugget, men det är så kul att ni fortfarande tittar in här varje dag. Snälla sluta inte för det kommer inlägg hela tiden och snart är jag ikapp ♡
 
Puss

Helg i Örebro!

10:58:00
Hemligt värre!
 
Att åka någonstans utan att lägga upp vart på Instagram är minst sagt en utmaning. Men jag försökte få det att se ut som att vi var på väg till Malmö. Dock var det ju till Örebro vi var på väg för möhippa och legofestival.
Sverige är vackert!
 
Framme hos Tobbe blev det grillat till middag och jobb för min del. Som egenföretagade PT så är det ju liksom inte bara jobb i gymmet som ska göras, utan mycket annat också, som kanske inte är fullt lika kul. Haha!
 
På lördagen var jag ju på möhippa hela dagen, men familjen besökte Tobbes sommarstuga där dom åkte båt och roade sig. Det är så härlift att Tobbe bor kvar i huset och att barnen därmed får fortsätta uppleva landsluft på sommaren. Springa rätt ut i trädgården när som, plocka bär och roa sig. 
 
Att åka gräsklippare är kul!
 
Hann med en handfull nyplockade hallon innan vi vinkade hej då till Tobbe.
 
Jag skulle nog vilja kalla Norrbyås vårt smultronställe.
Har du något sådant?
Puss

Radiusfraktur och Sverigevinst

18:00:00
Så typiskt!
 
Vi hann inte längre med tåget än till Jakobsberg innan Zoran ringde mig och berättade att Evelina ramlat med sparkcykeln och slagit i vänster hand. Hon kunde inte röra fingrarna och hela handen skakade om hon försökte röra handen. Min första tanke var bruten handled och sa att dom var tvungna att åka in till akuten.
Och yes, röntgen visade radiusfraktur, dock har hon haft tur och fått bästa möjliga fraktur och förhoppningsvis räcker 3 veckor med gips.
 
När smärtan var borta var det ju faktiskt ganska coolt med gips tyckte hon!
 
Snacka om att känna sig otillräcklig när man sitter på ett tufftufftåg som ska ta 5 timmar att ta en till Göteborg... Som tur var så höll Sverigematchen oss sysselsatta och med en så fin vinst och där med plats i kvartsfinalen så kändes det ändå ok. Evelina var ju med världens bästa pappa och dom andra två med världens bästa farmor.
 

Eminem 2 juli 2018

23:30:00
Så mäktigt!
 
I måndags åkte jag, Daniel, Robin och Nathalie till Stockholm för att se Eminem på Friends Arena.
Jag blev så glad den där dagen i april när det visade sig att dom hade en biljett jag kunde köpa! Eminem är inte min största idol, men hans musik tillhör min uppväxt och jag tycker att han gör bra låtar.
 
Taggade till tusen, åtminstone jag och Nathalie ♡
 
Jag och min lillebror Daniel var roomies och bodde i rum 250 på Scandic No53. Rekommenderas!
 
När vi hade gjort oss iordning gick vi till Vigårda och mötte upp Robin, Nathalie och Julia som hade kört en sistaminuten och joinade oss. Vi käkade, drack rosé och tittade på fotboll innan vi gick vidare upp mot Hötorget.
 
Från Hötorget tog vi taxi till Arenan. Jag och Nathalie köpte så klart varsin T-shirt. Vi alla stod tillsammams och hade askul medams förbanden spelade!
 
Och så var det äntligen dags för Eminem. Stämmningen var på topp i publiken och Eminem rev av en grym konsert.
 
Ingen kan ha gått oberörd därifrån, det var så bra. Bland lukten av öl, hash (japp), cigg (japp igen) och pyroteknik pulserade hela arenan av 57 500 personer i publiken. Wow säger jag bara! Det var så blandade känslor efteråt. Glädjen över att ha fått uppleva hans konsert och lite sorg över att aldrig få göra det igen...
 
Var ni där? Vad tyckte ni?
 
Puss