FaceBook
Instagram
Mail

Valborg

19:24:00
Och så kom Valborg också...
 
-"Vintern rasat ut bland våra fjällar,
Drivans blommor smälta ner och dö.
Himlen ler i vårens ljusa kvällar,
Solen kysser liv i skog och sjö.
Snart är sommarn här i purpurvågor,
Guldbelagda, azurskiftande
Ligga ängarne i dagens lågor,
Och i lunden dansa källorne."
 
Det enda som inte skiljer denna Valborg från andra är väl det typsika Valborgs-vädret, salig blandning mellan sol och regn?! Det kom kanske två droppar på mig på löprundan imorse. Värre blev det ju med regn senare på dagen. 
 
Det blev varken brasa eller kortege idag, men vi åt en god middag och njöt av varandras sällskap. Hade det inte regnat så hade vi nog tänt en egen lite majeld på grillen.
 
Hoppas ni har haft en fin Valborg!
KRAM

Löpvila

12:15:00
Den där inre PT:n!
 
Ibland måste jag vara hård emot mig själv. Jag kör gärna på utan att känna efter, eller rättare sagt jag kör på tills det tar stopp. Jobbar jag bort stoppet och så fortsätter jag igen tills det tar stopp och så vidare. Nu tänker jag försöka göra annorlunda denna gången och både bromsa och känna efter ordentligt innan det behöver ta stopp. 
 
På en vecka har jag sprungit 52,97km och jag som är lite perfektionist så var det störande att se att det fattades 0,03 till 53 hela km. Jag räknar inte ens km och har inget mål att springa en viss sträcka eller så, men jag gillar hela tal, haha!  Hur som helst så var det dags för löpvila och därmed blev det PW denna onsdagsmorgon. Jag fick hålla mig själv i ett mentalt koppel för att inte börja springa. Det är svårt att hålla igen när kroppen mår och känns bra, men om jag aldrig vilar så är det ju bara en tidsfråga innan den säger ifrån.
 
Så, nu ska jag försöka att löp - och intervallvila och bara gå PW var 3:e eller var 4:e morgon. Det kommer bli svårt, men jag ska klara det.
 
Det gäller att plocka fram min inre PT då och då!
Puss

Denna tisdagen..

10:49:00
Blöt mark, frisk luft och solglimtar
 
Det är så ödsligt och folktomt när jag ger mig ut. Det är både skönt och lite trist. Undrar just när det kommer vara lite mer folk i rörelse igen? Efter snart en månads tidiga rundor känner jag t.o.m igen dom flesta bilar som kör förbi mig varje morgon. Jag undrar om dom tänker likadant när dom ser mig springandes. _"Jahopp, där var hon den där ja!" eller så?! Vad tror du?
 
Belöningen är morgonkaffet med fågelkvitter!
 
Så glad och tacksam för Exhale Gym. Mitt absoluta favoritgym att jobba på och ta mina klienter till.
 
Taco-tisdag! Inte fy skam det alltså ♥
 
Hoppas du har hsft en fin tisdag!
KRAM

Måndagsregn

18:40:00
Och så kom regnet...
 
Men jag han minsann med mina 6 km innan det började ösa ner. Med hela en minuts marginal, haha!
Det var tunga ben som bar mig imorse. Dom kändes som bly med all tränigsvärk.
 
Jag och Zoran pratade om att vi numera kan välkomna regniga dagar på ett annat sätt. Vi både kommer ofta på oss själva att säga att det minsann behöver regn lite... Vi tror att hela inställningen ändrades sommaren 2018 när det var torka. När uteblivet regn resulterade i torrt gräs, bränder, vattningsförbud, algblommning, grillförbud osv. 
Även om vi älskar värme och sol så vill man ju helst slippa allt det där. Lagom är bäst, eller? Iallafall när det kommer till väder kanske.
 
Dagens middag blev en extra allt-burgare med LCHF-fralla som bröd! SMARRIGT!
 
Ännu en kort vecka väntar. Precis som med allt annat så blir det ju en väldigt annorlunda valborg och 1:a maj i år...
PUSS

Han cyklar!

17:30:00
Full fart framåt!
 
Filip har inte velat cykla. Varför vet han nog inte ens själv, men jag tror att det har varit för att han har varit rädd för att misslyckas och ramla och slå sig. Men så har han sedan ett par veckor sen använt balanscykeln. Högst motvilligt, men genom att jag tagit tiden så har han ändå gått med på det. 20 minuter och inte en sekund längre. Hur roligt han än tyckt att det varit så har han kämpat för att inte visa att han tyckt det.
 
Men så idag så kände jag att nej, nu får det banne mej vara dags. Ställde fram en vanlig cykel och lovade att vi inte skulle öva länge. Det löftet höll jag lätt för efter bara 10 minuter så cyklade han själv. Då varken kunde eller ville han dölja hur kul han hade när han cyklade. Älskade envisa unge!
 
-"Jag är faktiskt bra på att cykla mamma!"
 
Nu ska vi öva i några veckor innan vi vågar cykla till skolan allihop!
PUSS

Händelserik morgon

14:01:45
En tidig söndagsmorgon 
 
Somnade strax efter kl.21 i soffan igår. Efter grillen körde vi igång en riktigt dansfest här hemma i köket och avslutade med dansspelet Just Dance på pS4. Minst sagt aktiv dag med över 20 000 steg.
Vaknade pigg.starx innan kl.6 imorse. 
 
 
Det var mulet när jag gick ut och luktade lite rök, men det gör det ibland så jag tänkte inte så mycket på det. På helgerna brukar jag springa längs Klaras ängar som är ett idylliskt och vackert koloniområde nära oss. När jag sprang dit imorse möttes jag av ett hus som stod i fullt utvecklad brand. Polis och brankår var snabbt på plats och gjorde ett fantastiskt arbete. 
 
 Man vill ju inte vara i vägen så jag sprang vidare på min morgonrunda och hann få ihop 8,4km. Längsta turen detta året faktiskt och det kändes riktigt bra!
 
 Jag sprang förbi koloniområdet på vägen hem och då var branden släckt och en av brandbilarna var precis på väg därifrån. I huset som var helt utbränt och bortom all räddning hade ägaren och hans flickvän sovit,men som tur var hunnit ut och klarat sig från fysyiska skador. Tur i oturen!
 
Nu skiner solen, Zoran är med Laura på roller derby-träning så jag och dom två andra ska ut och leka här på gården. Jag är ska nog hoppa hopprep om allergin tillåter. Håll tummarna!
PUSS

Sista lördagen i april

18:37:00
En panglördag helt enkelt!
 
Vaknade tidigt i vanlig ordning och gav mig ut. Det där med att sova länge är bara att utesluta och tur är väl det med tanke på att jag tack vare min allergi inte kan springa efter kl. 8 på morgonen. Denna lördagsmorgon var nästintill vindstilla och så klar och fin. Det sias om regn hela nästa vecka så alla solstrålar som kan fångas njuter jag extra mycket av nu.
 
 
Evelina har basketträning i Kviberg på lördagar och medan hon tränade passade vi adnra på att gå bort till hinderbanan och roa oss. Det är roligt för stora och små och tiden går så fort.
 
Efter en brunch och dusch hemma åkte vi till Baba för att umgås på avstånd. Vi längtar efter att få umgås som vanligt med henne igen. Det känns helt galet att inte få krama henne när vi ses.
Vår bästa Baba!
 
 
Med tanke på att nästa vecka kan bli så regnig så körde vi på grillning vilket också nog blev sista grillen i april i år.
 
Fläskytterfilé, halloumi, korriandersallad och bea, satt som ett smäck!
 
Rosé kylt med frysta jordgubbar och mynta, somrigt och fräscht!
 
Hoppas ni också haft en fin lördag!
PUSS

In i dimman

07:11:00
In i dimma ut i solsken
 
Vaknade innan kl.5 och tittade ut på en tjock dimma som låg över hela gatan. På baksidan såg jag inte skymten av min annars så fina utsikt. Det var en grå vägg i vägen, haha! Spännande väder att ge sig ut och springa i får jag säga.
 
På vår gatan i stan...
 
Kan vara den tjockaste dimma jag sett någongång. Jättemärkligt!
 
Genom skog och mark och på andra sidan skogen såg jag att dimman lättade och solen sken.
 
Skål för fredag!
 
Nu kör vi på sen är det minsann helg igen!
Happy Friday!

6km och långpass

08:08:00
Full fart framåt!
 
Lugnet före stormen hade man kunnat kalla ina morgonrundor. Jag är ofta helt ensam förutom några bilar och spårvagnar som drar förbi. När jag väl kommer hem drar allt igång me att få barnen till skolan och mig till jobbet. 
Så vackert!
 
Första 6:an på länge känns det som.
 
Idag väntar långpass med klienter på Exhale Gym!
Imorn är jag på inspelning hela dagen.
Full fart framåt!
PUSS

Månadens Naglar

19:01:00
Våriga glitternaglar
 
Vips så hade det gått en månad och tack vare allt tvättande av händer och spritande osv så var mina naglar inte så fina som dom brukar vara. Settie på GLANS STUDIO har satt upp ett platsskydd precis som i kassorna i matbutikerna så vi satt minsta sagt på säkert avstånd från varandra.
 
Glittriga naglar i orange, limegrönt och cerise ♥
 
Supernöjd som vanligt!

Onsdagsfeeling

16:54:00
Mitt i veckan!
 
Och så hade har halva veckan redan gått och helgen närmar sig.
Det är skönt att tiden springer iväg ibland för det känns som att slutet på denna pandemi så närmar sig. Jag är så otroligt glad över Folkhälsmydighetens sätt att hantera det hela och tror ända in i hjärteroten att det kommer att visa sig i slutet att det var det bästa sättet både för folkhälsan och ekonomin.
 
Jag är tacksam över att ha möjligheten att springa ut på mina rundor varje morgon!
 
Det blir mycket backintervaller just nu. Jag löper mellan olika backar/trappor och varje backe eller trappa jag tar mig förbi måste jag springa upp och ner för.
 
Jag är också tacksam över att jag fortfarande kan jobba. Zoran är korttidspermiterad sedan i måndags och jobbar nu tvåskift istället för nätter. Det gör ju att mina arbetstider också har fått ändras lite så klart. Men det är ju en världslig sak.
 
Hur går det för dig under denna pandemi?
KRAM

Nailed it!

10:31:00
Tårtor x 2
 
Tjejerna tittar på en serie på Netflix som heter Nailed it! Det går ut på att personer utan bakkunskaper ska tävla i just bakning. Väldigt underhållande och tjejerna älskar det.
Nu har båda tjejerna fått göra varsin glutenfri tårta helt själv här hemma som vi sen skulle bedöma.
 
Evelinas tårta med vichoklad och hallon
 
Lauras tårta med vanilj
 
Dom har varit så duktiga och främst av allt varit så stolta över sig själva!
Är det bagar och konditiorsgenerna som träder fram nu kanske?
 
Puss

Grym start på veckan

06:22:00
Hej vecka 17!
 
Nämen alltså morgonens intervaller var grymma och bättre start på denna veckan hade jag nog inte kunnat få! Idag väntar långpass till kl.20 i gymmet och jag är så taggad! 
 
Hoppas du får en minst lika grym start på veckan!
KRAM

Sretan Uskrs

21:20:00
Serbiska påsken, födelsedagskalas och påskmiddag via skype
 
Intervallerna imorse var helt fantastiska. Jag hade hur mycket kraft i mig som helst kändes det som så jag passade på att köra både trappor och backar i skogen. Underbart jobbigt!
 
Väl hemma ordnade jag påkfrukost. Denna helgen firas den serbisk ortotdoxa påsken (och flera andra ortodoxa) och det bli vår första vi firar utan att samlas hemma hos Baba. Det känns så konstigt.
 
Alla fick måla ägg som vi skulle lämna till Baba ♥
 
Min brorsdotter Isabelle fyller 7 år idag och vi var på ett utekalas i hennes mormors trädgård.
Vädret var superbra och perfekt för kalas!
 
Efter kalaset åkte vi och lämnade påskpresent till vår älskade Baba. Åh vad vi längtar efter att få umgås med henne. 
 
Hon hade färgat ägg tll oss också ♥
 
Påskmiddagen åt vi med Baba via livestream, tur det finns!
 
 Imorn är det dags för vardag igen med jobb och skola. Zoran börjar på sitt nya schema han fått nu under coronakrisen. Dessa covid-19 tider alltså... 
 
Hoppas du haft en lika bra helg som vi!
Puss

Efterlängtad grilldejt

21:08:00
Härliga lördag!
 
Redan imorse kände man att det skulle bli en varm dag. Det får nog vara sista morgonen som skidjackan var på. Det blir för varmt. Jag höll på att svettas ihjäl idag. 
 
 
Underbar lördagsmorgon! Vi blev lite oroliga för grillvädret när det mulnade på innan lunch, men sen sprack det tack och lov upp igen.
 
Familje Lopez var hos oss på efterlängtad grilldejt. Vi hade bokat grillplatsen nere vid fotbollsplanen och vädret var ju magiskt även om det fortfarande är kallt i skuggan!
 
Nu får det bli fler grilldejter fram över ♥
Puss

Jag är inte morgonpigg

20:01:00
Många tror att jag är morgonpigg...
 
Om du bara visste hur många som tror att jag är morgonpigg. Du kanske själv är en av dom som tror det? Men tyvärr så är jag ju inte det. Likt en zombie går jag upp och ut tidigt varje morgon och först efter kanske en kvart PW eller löpning vaknar jag till. Pollensäsongen är ju i full fart och jag kan säga att det hade aldrig funkat för mig attt springa efter kl.8 nu. Jag blir anfådd bara av att gå mitt på dagen nu. Låter lite som en flämtande flodhäst då, haha!
 
Trappade upp fredagen ordentligt kan man säga...
 
Fotade både haren och gravarna som var mitt i den glittrande frosten.
 
God morgon världen!
 
 Dagens middag: Smörstekta zucchini strimlor med köttfärssås.
 
Efter dagens jobb fick jag även bekräftat att jag ska vara polis-statist i en ny film med start från nästa vecka. Denna gåmngen med uniform och inte civil. Spännande va?!
 
Nu väntar soffmys med trion och vi får väl se hur länge jag orkar vara vaken..
PUSS

Torsdagens långpass väntar

07:43:00
Så taggad på långpass
 
Vaknade upp till en helt magisk morgon! Att ge sig ut och mötas av vacker soluppgång, blomsterhav av vitsippor och se hur dagen gryr är ju en bra start på dagen helt klart. Speciellt när man som jag ska stå i gymmet och jobba långpass. Älskar att jobba långpass, tro det eller ej. Det är en av fördelarna med att ha ett jobb man inte vill ta semester ifrån.
 
Vitsipporna sover fortfarande när jag ger mig ut.
 
Hoppas du får en bra torsdag!
PUSS

Från dis till sol

19:37:00
Efter dis kom solsken
 
Jag gav mig ut i ett disigt och ganska så omysigt väder imorse. Helt klart för varmklädd för intervaller i vanlig ordning... Speciellt när solen väl sprack igenom dom täta molnen, men vilken belöning att se solen mellan trädtopparna när jag kom upp ur skogen.
 
 
PTjobb och egen träning hann avverkas inna det blev dags att hämta trion i skolan.
 
Läxläsning - tydligen var Zorans finger bra att hålla i. Så himla gulligt. Efter en stund så sa Filip:
-" Men hallå Tata, jag håller ju i ditt finger! Jaja, jag fortsätter!"
 
Dagens middag:
Kycklingfärsbiffar med, sallad, ugnsgriilade rödbetor, avokado och tryffelmajonäs
 
Barnen ska i säng och jag ska jobba innan jag stupar i säng.
PUSS

Början på kortveckan

19:24:00
En måndagstisdag
 
Det var så skönt med en PW utan stormvindar imorse. Det är så svårt att klä sig tycker jag och därmed klär jag mig alldeles för varmt. Längtar efter att slippa stå och vela mellan jackorna i hallen innan jag ger mig ut alltså, haha!
 
Morgonkaffe och fågelkvitter!
 
Förra veckan fick jag hem gnuggisar (tatueringar) med  företagsloggan som jag beställt. DOm är så fina och lika fina är mina klienter som tar på sig dom och hjälper mig att sett-testa dom.
Helt klart godkända!
 
Dagens middag blev köttbullar som Zoran gjort innan jobbet och en koriander sallas med både avokado och avokadoolja.
 
Nu ska tron i säng och jag ska jobba med onlinekunder.
PUSS

Annandag påsk

11:55:00
Home Sweet Home
 
Borta bra, men hemma bäst. Vaknade i vanlig ordming tidigt av mig själv och nu i efterhand är jag extra tacksam över det. Jag fick nämlgen köra intervaller i strålande sol med klarblå himmel denna röda måndag.
 
Känner mig i riktigt god form just nu och njuter av varenda sekund av medvinden.
Inga krämpor, skador eller svårhanterad pollenallergi!
◊ Peppar, peppar ta i trä ◊
 
Den där strålande solen och klarblå himlen gick i moln lagom till att jag kokt första koppen kaffe. Molnen som kommer ser mörka ut så lite regn är nog att förvänta sig tror jag. Jag hoppas på att molnen ska skingra sig snart så vi kan sitta ute och götta oss på inglasade balkongen.
 
Morgonkaffet med bästa utsikten ♥
 
Till frukost gjorde jag smoothies till hela familjen. Fullsmockad med proteiner, grädde, mctolja och jordgubbar! Fett gött helt enkelt ♥
 
Vi hoppas på en eftermiddag ute och planerar att göra enklast möjliga middag (köttfärssås) för att slippa stå i köket en längre stund. 
 
PUSS