FaceBook
Instagram
Mail

Grillkväll i Kungälv

23:45:43
Årets första grillmiddag
 
Sedan flera veckor tillbaka var det bestämt att vi skulle hem till Hanna och Pontus på middag. Pontus är något av en grillmästare och vi hade turen att få vara med på premiärgrillen med hans nya keramikgrill.

Supergott och supertrevligt får summera kvällen som innehöll, Bubbel, babbel, grill, efterrätt, musikquiz och mello ♡☆
 
Detta får vi göra om snart 😍
Puss

AW, bio och förberedelser

21:40:00
Freeedag!!
 
Än ligger snön vit på både gataor och tak här hos oss, men det är nog en tidsfråga innan den är väck.
 
Igår tog jag och min lillebror Daniel en snabb AW på Kopps efter att han hade varit på sitt första PTpass hos mig. Mysigt!
 
Jag mötte upp familejn på Bergakungen efter jobbet idag och vi tittade på Sune Best man. Riktigt rolig, men otroligt mycket svordomar så är man känslig för det så kan det bli jobbigt.
 
Efter bion lämnade jag av familjen hemma och åkte hem till min pappa för att fixa inför hans hemkomst från Turkiet. Man ska ju inte tro att släkten här hemma glömmer att han fyller 60 år.
 
Nu är det helg. Imorn är vi bjuna hem till Hanna och Pontus i Kungälv, det ser vi fram emot.
Puss

Stora Gluggen

09:29:00
Nu blir det svårt att äta!
 
Och där rök en tand till! Nu är han verkligen familjens lilla Gluggis. Han visar stolt upp den dessutom, Han har märkt att det är supersvårt att äta så allt måste skäras i mindre bitar så det går lättare in på sidan av munnen, haha! Han har dessutom ont p.g.a att dom stora nya tänderna håller på att leta sig ner i tandraden.
Alltså vår lilla charmknutte ♥
 
Han har varit överlycklig p.g.a snön och har verkligen tagit alla chanser han kan till att gå ut och njuta av den. Tur att vi bort uppe på ett berg så snön har fått ligga kvar.
 
Vi var ute länge, tills solen gick ner ♡

PUSS


Träningsglädje

09:11:00
Åh vad jag njuter!
 
Samtidigt som jag nu kör på med träningen efter rehab så märker jag att jag tänker efter mer. Jag låter vägen tillbaka ta tid och njuter av varenda träningspass. Ibland känns det som att jag bara hade kunnat fortsätta trots att jag är helt färdig i musklerna, bara för att det är så roligt.
 
Träning är min terapi ♥
 
Det är den enda gången som jag inte tänker på något annat än det jag gör just då. Välbehövt då det annars snurrar tankar och idéer dygnets alla vakna timmar. Fantastiskt!
 
Puss

Snöchock!

18:36:00
-"Men va?"
 
Ja, det var vad jag utbrast med när jag gick upp imorse och såg detta genom vardagsfönstret. Zoran hoppade upp ur sängen och blev lika chockad han. Barnen blev överlyckliga och hoppades så klart på att hinna få åka pulka/snowracer denna gången.
 
Det fortsatte snöa när jag skulle gå till jobbet så jag höll tummarna att dom skulle få åka efter skolan.
 
Och det måste ha hjälpt för Zoran skickade bilder i från pulkabacken ♥ Alla tre hade skidglasögon på sig, haha! Så himla gulligt!
 
Hann ni ta årets första tur i pulkabacken också?
Puss

Fettisdagen!

08:50:00
Blir det några semlor?
 
Här blir det mina LCHFsemlor i vanlig ordning. Jag är den ända som äter i hetvägg, alltså i en skål med varm mjölk. Hur äter du din?
 
Receptet på dom hittar du →HÄR
 
Och ett stort grattis till mina älskade vän Natalie som fyller 33 år idag ♥
Bild tagen 2006
 

Sista veckan i februari

21:44:34
Och så sprang februari förbi också...

Morgonkaffe hemma till denna utsikten ♡

Idag fyller min lilla pappa hela 60 år! Han befinner sig i Turkiet och jag tror och hoppas att han firas med pompa och ståt där!

Filip hade tandläkartid idag och efteråt klipttes han! Stiligaste grabben ☆


På väg hem från jobbet ikväll var det riktigt kallt, isigt liksom! Brr!

Puss

Läker fint!

16:47:23
Det går framåt!

Återbesöket imorse gick bra. Det läker hittills som det ska och fortsätter Baba att vila som hon gjort kommer det fortsätta gå åt det hållet. Hurra! Just nu ser hon igenom en luftbubbla i ögat, men det var så klart skönt att få av piratlappen. Ikväll åker jag hem och Zoran sover över här. Från och med imorn ska hon få slippa ha oss där 24/7. Skönt kan jag tro, haha!

Världens bästa Baba!

Puss

Lyckad operation!

14:38:46
Pirat-Baba!

Vilken storm det är ute. Imirse när jag körde till sjukhuset var det hur mycket vattenpölar som helst på vägarna. Lite bättre på vägen hem därifrån. 
Operationen gick bra! Snabbare än vad dom trodde för efter 45 minuter var hon uppe på avdelningen igen. Jag hann bara hämta ut hennes ögondroppar på apoteket och ta en snabb PW innan dom ringde mig. Bra personal som av oss all info vi behöver tills imorn på återbesöket.
Nu ska hon hålla huvudet lågt i 3 dygn och göra så lite som möjligt! 

Vi myser mest i varsin soffa ♡

Min fina svärmor. Hon har varit min/vår räddare varannan vecka detta året så det är en självklarhet att vara med henne nu när hon behöver det. Vi behöver vår Baba! ♡

Alla barnbarn ska komma och hälsa på om en stund, det ser vi framemot.
Puss

Övernattning hos svärmor

18:29:23
Imorn händer det grejer..

Efter jobbet idag åkte jag direkt hem till min svärmor. Jag ska sova här för imornbitti ska hon operera höger öga och jag ska vara med henne innan, under tiden och efter.
Min mamma och Bengan passar barnen medams Zoran jobbar. En annorlunda helg  helt klart!

Obligatorisk bild i Babas hiss 😅
Trött PT efter en vecka med full ös...

Håll tummarna för morgondagen.
Puss

Favoritmat

17:50:41
Det är ju det godaste som finns ♡

Har man varit med i bloggen ett tag så vet man att Kålpudding är det bästa jag vet, iallafall min egen. Gräddsås och lite sockerfria lingon till är ett plus helt klart!


Jag skulle t.o.m våga påstå att om jag bara skulle få  äta en enda maträtt i resten av mitt liv så skulle det vara det, exakt som på bilden ovan.
Vilken maträtt hade du valt?

Puss

Älskade endorfiner

10:44:16
Det är så härligt!

Åh, vad min kropp och knopp längtat efter att få ta i. Även om jag kör lättare vikter än innan så är det ju 100 gånger tyngre än rehab.

Endorfinerna sprutar och jag får värmeflushar konstant av ketoner som förbrukas och fylls på. Ser nästan solbränd ut emellanåt! Det är så härligt att det inte är klokt! Åh, vad lycklig jag är!

Puss


Tjena gluggis!

10:38:11
Poof, så var den ute!

Filips övre framtänder har varit lösa länge, men i helgen blev ena så lös att den viftade om han andades genom munnen. Han har varit väldigt bestämd med att den skulle komma ut av sig själv och den fick minsann inte dras ut med tråd.
Men så imorse när han skulle äta frukost så gick det bara inte. Han kom emot den dinglande tanden hela tiden så jag fick väcka Zoran så att han fick komma upp och dra ut den. Och det behövdes bara ett fjuttigt drag i tråden så var den ute, även om Filip tyckte att det var värre på grund av spänningen. Nästa vecka åker nog nästa också!

Charmig gluggis ♡

Han visade stolt upp gluggen i skolan iallafall!
Puss

Månadens naglar

20:28:03
Vår 🌷

40 dagar med svartglittrigt och vips var jag sugen på våriga färger. Settie letade fram ett akryl med en färg som är en blandnimg av persika och gammelrosa med skimmer i! Så fin färg som kameran dessvärre har svårt att fånga helt. Till det blev det glittriga tippar på ring och långfinger. SÅ NÖJD!


Nästa gång blir det påsknaglar 🐥
Puss

Stormen Dennis är här

23:01:19
Det piskar regn vågrätt här i Göteborg!

Söndagslunk när det är som bäst. Zoran och Laura åkte till isdala så att hon skulle få öva inför onsdagens konståkning. 

Det blev tacos till middag när dom kom hem ♡

Jag passade på att köra mitt första riktiga långpass sedan smällen i svanskotan i december. 30 minuter crosstrainer, 30 minuter bål och överkropp och sedan 30 minuter crosstrainer igen. Jag tackade kroppen med lång avslappning efteråt och en lång stund på spikmattan nu ikväll.

Nu börjar jag se ljuset i tunneln på denna rehaperiod, men jag skyndar långsamt ♡

Puss

Evelinas 12 årskalas

22:50:00
Släktkalas för Evelina
 
Att fylla år i februari eller VABruari är ju inte det roligaste vissa gånger för ofta är det många som är sjuka. Och är man sjuk kan man ju inte gå på kalas, men i år var nästan alla bjudna friska och vi blev så många, det var så roligt.
 
Hon älskar musikgruppen Black Pink just nu och så klart basket och ville ha tårtor i det temat... Jag gjorde så gott jag kunde och hon blev nöjd, det är ju huvudsaken.
 
Vår stora tjej (tack för bilden kusin Emma)
 
Närmaste vänner och familjer ♥
 
Det var en mycket nöjd tjej som gick och la sig efter Mellon ikväll!
Tack till alla som på ett eller annat sätt firat vår Evelina.
PUSS

Alla ♥-dag

22:33:00
Glad Alla ♥-dag
 
Varje chans att fira kärlek ska tas. Visst älskar jag Zoran lika mycket alla andra dagar på året, men i allt vad vardag heter så hinner man inte alltid med att vara pluttiga och uppvaktande. Så att alla hjärtans da finns är ju super.
 
Vi överraskade Zoran på morgonen med paket till morgonkaffet ♥
 
 
Jag fick paket och både jag och barnen fick varsin röd ros ♥
 
Kl.13 hade vi bokat dejt med Theodora med familj i Borås. Dom skulle bjuda med oss på Navet som är ett science center i centrala Borås. Och nu i efterhand så rekommenderar jag verkligen alla ett besök dit, stora som små. Så bra!
 
Leia, Evelina, Cornelia, Laura, Jasper och Filip
 
Evelian och Leia är stjärnsystrar ( föddes på samma dag på samma sjukhus) så Evelina ville ge henne något som hon visste att hon skulle älska. Thainländska snackset Pocky! 
 
Filip trivdes som fisken i vattnet på Navet.
 
När Navet stängde åkte vi vidare till Tony's restaurang för att äta middag ihop ♥
 
Alla ♥-dag middag för 11 personer, haha! Stora familjer tar mycket plats!
 
Lilla nyskottet Albus såg till att låta Theodora gå över tiden så han kunde dela födelsedag med Laura!
 
Efter maten lekete barnen på lekplatsen utanför medans vi föräldrar hann prata ikapp oss lite.
Så mysigt! Vid halv 8 kramades vi hejdå och vi skyndade oss hem för att hinna till barnens favoritprogram Talang. Vi hann! När barnen lagt sig plockade vi fram lite mys som Zoran köpt tidigare på dagen.
 
Kräftor, krabba och bubbel framför en bra film, Green Book.
 
Hoppas du har haft en bra  fredag!
PUSS
 

Evelina 12 år

22:15:00
Hipp hipp hurra för Evelina idag!
 
Tänk att det redan gått 12 år sedan Evelina kom och jag och Zoran blev föräldrar. Det är helt otroligt och hur klyschigt det än må vara så går tiden så himla fort. Jag minns dagen hon föddes som att den vore igår. 
Jag tittade igenom foton från förlossningen och tänkte dela med mig av dom.
 
Vi väckte vår stora tjej med sång, tårta och paket ♥
 
Älskade Evelina!
 Jag är så glad att jag har äran att få vara din mamma och få växa upp med dig. Du har lärt mig så mycket på dessa 12 år. Dagen du kom så fick mitt liv en helt annan mening. Inget eller ingen var lika viktig som du. Nu delar du den plastsen med din syskon. Du är en fin storasyster och även om du har dina duster med dina syskon så älskar du dom mest av allt. Du hatar krig och orättvisor och vågar stå upp för dom som behöver det. Du älskar att dansa, måla/rita och spela basket. Du har verkligen hittat din sport och det är så kul att se den glöden i dig. Jag älskar att höra på dina tankar och jag är så förbannat stolt och tacksam över att du känner dig trygg med att berätta allt för mig. Jag älska dig min stora, men också lilla tjej ♥
 
Puss

Basketkalas

21:55:00
Så lyckat!

Wow, vilket lyckat kalas. Evelina hade bjudit sina två bästa vänner från skolan och hela tjejlaget och alla kom utom en som var på sportlovsresa.
 
Dom spelade basket, käkade korv med bröd, körde dansstopp, spelade princess, smaschade piñata, sjöng för Evelina, hade presentöppning och körde ännu mera basket. Jag lyckades åtminstonde ta 4st bilder när dom skulle smasha piñatan.
 
Lycklig tjej♥
 
Rekommenderar starkt att ha kalas i en sporthall. Det finns så mycket att göra och barnen/ungdomarna älskardet!
 
PUSS

Konstig känsla...

21:48:00
Tisdag som känns som fredag!
 
Tror det känns som en fredag för att jag är ledig imorn. Veckan s 24h-fasta är gjord och idag började jag kl.11 vilket gjorde att jag både hann träna hemma och äta frukost. Vilket jag ångrade nu ikväll för jag hade inte med mig lunch till jobbet så när jag slutade kl.20 var jag hungrig, mest nog för att jag visste att jag skulle få äta så fort jag kom hem.
 
LCHFfralla,ägghalvor, fettkaffe, vitaminer och morgonshoten.
 
Nu har jag förberett nför Evelinas basketkalas som hon ska ha imorn. som hon har längtat.
PUSS