FaceBook
Instagram
Mail

Framme i Värmland

11:46:00
Hej hej Värmland!
 
På Arvika station mötte min lilla moster upp mig. Vilken kyla det är här jämnfört med hemma i Göteborg. Vi åkte direkt och handlade både på systemet och på coop innan vi åkte hem till huset i Mangskog.
 
Det är ju så vackert!
 
 
Vi åt god kycklinggryta, drack vin och fixade i för kvällen tjejträff.
 
Inatt var det -2,7 grader kallt och imorse kl.8 var det 0.3 grader när jag gick upp. Det blev en kall och krispig, men väldigt vacker löprunda.
 
 
Nu ska vi fixa resten inför festen!
Puss

Mot Värmland

15:08:00
Raka spåret mot värmlands skogar!
 
Det vankas tjejsläktträff hos min moster Inger i Värmland. Det var två årsen vi hade den första, men då det antagligen är sista gången den firas i hennes hus gjorde vi slag i saken och planerade in detta när vi var på Gammel Vala i somras. Träffen är först imorn, men jag åker tåget upp redan idag för att hjälpa moster att förbereda. Mysigt att få kvalitetstid med henne!
 
Civilklädd, alltså utan träningskläder för ovanlighetens skull!
 
Vad gör du i helgen?
Puss

Wax on wax off

14:07:33
Dagarna har susat förbi...
 
Jag har varken hunnit uppdatera bloggen eller instagram som jag brukar dom senaste dagarna. Tiden har liksom inte funnits. Samtidigt är det så skönt att verkligen se att Under My Umbrella är min hobby, något jag gör för att det är roligt och inte något som jag måste göra och därmed stressar över att inte uppdatera. Det som är riktigt roligt är att Ni kära bloggläsare och följare ändå kikar in här och på Instagram och tittar efter uppdateringar. Tack för att ni gör det!
 
Veckans bukett ♡
 
Ni som följt mig länge vet ju att jag gärna göra många saker samtidigt och är ganska bra på det om jag får säga det själv. MEN ibland är det inte alltid så genomtänkt... Som igårkväll när jag vaxade armhålorna och bikinilinjen och la på en sådandär peel off-mask SAMTIDIGT! Det blev en smärtsam torsdagskväll för mig (som van vaxare gör det inte sååå ont längre) och så här i efterhand hade det nog suttit fint med ett glas vin just då, haha!
 
Jag vaxar enbart för min egen skull och inte för att behaga min man så behöver vi inte ens ha den diskussionen ☆
 
Har du vaxat dig eller testat den där svarta masken som gör ont att rycka bort?
 
Puss

Första minusgraden

08:27:58
Jag är inte redo!
 
Imorse var det dags. Första minusgraden i Göteborg på evigheter (eller typ april?). Jag är inte redo för denna kylan känner jag... Är du?
 
 
Och så är det ju det där med att klä barnen rätt. Svinkallt på morgonen och behagligt vid lunch. Omöjligt att bli rätt ju. Halva garderoben är med för att vu kör lager på lager, haha! Måste köpa extra vantar till dom på min rast idag för just vantar har ju en vana att försvinna.
 
Älsklingar ♡
 
Ha en fin tisdag!
Puss

Lionel 6 år

09:52:00
Hipp hipp hurra!!
 
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Lionels födelsedag. HÄR kan ni läsa om hur det var när han kom till världen.
 
Igår var vi hemma hos Familjen Lopez och firade honom lite i förskott för att vi inte kan vara med på hans kalas nu till helgen.
Natalie hade bett mig innan att baka min lchfpizza hos dom, men vi hann även baka mina lchf-frallor och lowcarb-äppelpaj! 
En supermysig dag verkligen!
 
 
Ha en underbar måndag!
Puss 

Ostkväll med mamma

11:02:15
Äntligen!
 
Åh, vad jag saknar min mamma ibland. Vi har så roligt tillsammans och kan prata om allt. Igår skulle vi egentligen ha haft kräftis, men Bengan bjöd Zoran på hockeymatch (Frölunda-Mora) så mamma och jag körde på mys med barnen hemma hos oss. Spel, dans, ost och vin och chokladdopp blev det. Så roligt!
 
 
Hoppas det inte dröjer länge till nästa gång!
Puss

Att behålla mitt fokus

11:56:00
Jag behöver mitt fokus, men hur gör jag för att behålla det?
 
Det är höst och för mig som 3barnsmor, egenföretagande PT och influencer betyder det att mycket händer och gärna samtidigt.
Med åren har jag blivit duktigare på att värdera vad som är värt att lägga ner tid på och även fått inse att man omöjligt kan vara med på ALLT som läggs framför en.
 
Men vissa saker kan inte väljas bort och då blir det mycket. Då är min egen träning högt prioriterad. Konditionsträning/cardio för att rensa skallen och styrketräning för tanka energi. Och så klart mycket sömn och bra mat. Då behåller jag mitt fokus liksom och det blir så mycket lättare att hantera alla bollarna som cirkulerar i luften.
 
-"Men du tränar ju jämt ändå?" kanske tanken blir då och det stämmer. Och sover och äter bra mat gör jag också, det är alltid prioriterat. Men även om jag tränar typ varje dag året om så är det ju inte alltid jag behöver vara så nog med repetitioner och vikter/motsånd etc utan bara gör lite vad kroppen/knoppen känner för. En väldigt skön kontrast till att vara väldigt schemalagd i träningen som jag är nu.
 
Hur gör du för att behålla fokus när det är mycket på gång samtidigt?
 
Puss 

Hot Yoga

09:38:00
Att testa nya grejer...
 
En av många föredelar med mitt jobb är att jag har privilegiet att prova olika träningsformer. Jag vill veta lite mer exakt om vilken träning dom utför när dom inte är hos mig och även att veta lite mer om någon frågar om en viss träningsaktivitet.
 
Igår hade jag tiden att prova på Hot Yoga, det finns flera olika just det jag provade var Hot YinYoga. Som ni vet så ju yoga inte riktigt min favorit, men ändå något som jag tycker är bra att utföra. Jag har faktiskt blivit bättre på att hitta in i min kärna om man säger så.
 
Det första som slog mig var lukten, hemsk. Det luktade gamla skor. Efter det kände man den 38 gradiga värmen i rummet. Jag hade med mig egna grejer som ni kanske förstår med min bacillskräck och lusfobi, men det fanns även att låna i salen.
Själva yinyogan var bra och värmen störde mig inte alls, svettades inte ens. Kanske p.g.a att fokus var på andning, hållning och långvarig stretch. En timme gick fort. Ska prova en gång till tänkte jag innan jag provar en annan sorts yoga.

 
Har du testat yoga och/elöer hot yoga?
Vad tyckte du?
Om du inte har prövat, hade du velat göra det?
 
Puss

Bergsjöloppet 2018

11:17:00
-"Motion för hälsa och integration!" - Bergsjöloppet
 
Det har blivit tradition att Back To Basics PT springer Bergsjöloppet varje höst.
Som det gamla bergsjöbarn jag är hakar jag gärna på och stödjer min gamla ort vid dom tillfällen som ges. Hela familjen skulle sprungit i år egentligen, men Laura hade sin första match med fotbollen och Evelina hade danslektion och allt började samtidigt.
 
Nr. 291 ☆
 
Loppet var som första året väldigt bra strukturerat med både uppvärmning, uppträdanden, prisutdelning, musik och pepp. Det var dessutom en ny bana med massor av uppförsbackar.
 
I mål stod min pappa och Annelie och hejade på mig. Så uppskattat och jag är så glad över det!
 
Och Laura och hennes lag van  med 8-0!
 
En bra början på söndagen helt enkelt!

Bloggen 10 år!

21:41:00
Hipp hipp hurra för bloggen!
 
Tänk att denna blogg funnits i hela 10 år. 1/3 av mitt liv och barnens hela liv finns just nu med här.
Jag är så glad att min bästis Natalie övertalade mig till att starta den. Bloggen är en ganska stor del av min vardag. I det stora hela finns allt med här.
HÄR kan du läsa bloggens allra första inlägg.
 
Foton av: Oh Honey Photography
 
Supertrion
 
Är det någon som var med från allra första början som fortfarande läser? Snälla kommentera så jag vet för jag vill verkligen kunna tacka på riktigt för det i så fall!
 
Puss och tack för att ni följer oss ♡
 

När man älskar vardagen

09:05:00
Jag älskar vår vardag ♡
 
Jag älskar att vara på semester, men jag älskar vardagen också. Sedan jag blev egenföretagare så har jag bara riktigt semester när vi åker utomlands. Då kopplar jag ur allt vad jobb heter och bara är tillsammans med familjen. Underbart och så välbehövt. Jag har valt att ha det så. MEN då det är mer vardag än semester med lyx och flärd så är det ju extremt viktigt att älska sin vardag.
 
Man behöver inte älska allt i vardagen, tex. kommer jag ALDRIG att älska att vika 60-tvätten, att åka på trånga spårvagnar, eller att stå i den långa kön på lokala Hemköp, men i det stora hela älskar jag min vardag.
 
 
Att ställa klockan, väcka barnen, fixa oss, köra till skolan, åka till jobbet,  jobba,  hämta barnen, träna, tvätta, laga mat, städa, göra läxor, jobba lite till,  mysa med Zoran, mysa hela familjen, ja allt det där. Och på helgen umgås man allihop och ibland får mamman och pappan gå på galej! Lyxliv om du frågar mig.
 
 
Vi har byggt vårat liv runt att ha en bra vardag, där barnen går kortare dagar i skola/fritids och proriterar tiden tillsammans. Det går att pussla, om man vill och orkar! Det är heller inte lätt alla gånger, men så värt det.
 
 
Trivs du med din vardag? Om inte, vad vill du ska vara annorlunda? Är du beredd att satsa för att komma dit?
Puss

Föräldramöten ×3

08:29:00
Föräldraplikt!
 
Igår hade hade jag och Zoran lagt ledigt från jobb och bokat Baba som barnvakt för att båda två kunna gå på föräldramöte. Det blir liksom ett pussel även att vara två föräldrar på tre barn så Zoran tog mötet i Filips klass och jag var första halvtimmen i Evelinas klass och den andra i Lauras.
 
Supertrio ♡
 
Det som slog mig är sjukt dålig uppslutning av föräldrar det var. Jag tycker att det är våran förbannande plikt som förälder att komma på dessa möten. Det handlar ju om det dyrbaraste vi har.  Så dåligt alltså!
 
Första timmen var alla föräldrar i aulan och fick föredrag om hur Gamlestaden ska utvecklas, vikten av hur viktigt det är att våra barnen läser och att vi läser högt för dom samt om fysisk aktivitet för barn och vuxna. Bra grejer!
 
 
Trevlig tisdag hörni!
Puss

Efter valet-pizzan

16:50:00
Trots att jag somnade på soffan strax efter midnatt igår när valresultatet stod klart så känner jag mig helt matt idag. Är det kanske spänningarna man gått runt med som släppt och därmed gör en helt utmattad? Nu får vi ju se hur vår riksdag ser ut om senast ett par veckor och bollen ligger hos politikerna. Vi "dödliga" får helt enkelt jobba på och bidra till det samhälle vi vill leva i på egen hand.
 
Efter både träning och jobb fick det bli lchf-pizza (recept) till middag! En med extra göttiga grejer på.
 
Tomatsås, 3 sorters ost, milano salami, körsbärstomater, gul lök, rökt skinka och massa oregano ♡
 
Vad har du helst på din pizza?
 
Puss

Valvaka 2018

22:08:53
Med en stor klump i magen...
 
När andra hade jobbångest efter semestern hade jag valångest. Tanken på vad detta val kommer innebära har fått det att knyta sig i magen.
 
SD är och förblir ett parti grundat med rasistiska och nazistiska åsikter. Ett parti som är främlingsfientligt, hbtqfientligt och kvinnofientligt.
Deras gröna bomberjackor, stålhetta kängor med vita snören och kala huvuden må ha byts ut mot kostymer, chelsea boots och valkammat hår, men deras åsikter är dom samma. 
Dom har bara blivit duktiga på att göra dom rumsrena, därför röstar var femte svensk på dom. Det är helt sjukt! I ett samhälle där vi har möjlighet att vara källkritiska och leta upp information själv så väljer man att rösta på ett parti och skyller ifrån sig med ett -" Det måste hända någonting nu!" eller klassikern -"Jag är inte rasist, meeeen...".
 
Dom andra partierna har skött hotet om SDs framfart dåligt. Dom har kastat skit på varandra istället för att ihop komma överens om en ordentlig invandringspolitik. SD ska inte behöva bli tredje största parti för att något ska hända. Det är oacceptabelt. Lika oacceptabelt som att inte rösta och sedan kunna med och klaga. 
 
Här hemma röstar vi på valdagen ♡
 
Mitt hjärta är rött och så även min röst!
Jag röstar på Social Demokraterna. Dock inte på Stefan Lövfen och ser gärna att någon annan tar över den posten. MEN absolut inte någon ifrån Alliansen!
 
Följer du valvakan? Hur tänker du?
Puss

Bokrelease - Ketoguiden

17:00:00
Ketoguiden av Martina Johansson 
 
I torsdags var jag (och Johanna, Pernilla, Siranee och Jessica) inbjudna till Martina Johanssons bokrelease av hennes bok Ketoguiden. Det bjöds på föreläsning om boken och begreppet keto efterföljt av signering samt rödvin och gott ketosnacks, gjorda av författarinnan själv.
 
Boken som vägleder dig in i ketovärlden. Den är anpassad både för den som är nybörjare, lchfveteran och för den som vill gå all-in. Som i alla sina böcker är Martina både saklig och pedagogisk, hon lämnar inga frågetecken i den här boken. Absolut en bok jag rekommenderar alla att ha i sitt kök. Du kan köpa boken HÄR ←
 
Släpper man en ketobok, får man en ketokorg ♡
 

Månadens naglar

11:30:18
Igår var det äntligen dags att besöka Settie på GLANS igen. Det hög tid att fila bort semesterfärgerna på naglarna och köra på något nytt och mörkare.
Röda franska tippar med kronblå bling och hela kronblå på ringfingrarna blev det. Passar bra så här i valtider också. För er som undrar så röstar jag rött och är en såndär stolt sosse, haha!
 
Lika nöjd som alltid ♡
 
 
 

AW på en måndag

09:37:00
God morgon tisdag!
 
Veckan började på bästa sätt igår.
Soligt, varmt,  massa jobb och AW med gymmets ägare Julia. Ägaren till gymmet jag hyr in mig på alltså. Mycket trevligt att få sitta och prata ifred utan för gymmet väggar på Tranquilos uteservering.
 
Jag åt en perfekt stekt medium/rare högrevsburgare med chevré och hemgjord mangosalsa utan bröd och med dom godaste (glutenfria såklart) sötpommesfritesen jag någonsin ätit. Och då jag typ aldrig äter det så är det ju så bra  att dom var värda det.
 
Imorse vakmade Laura med huvudvärk spm hon tydligen haft sen igår och Filip med förkylningsastma. På det skickades det även ut ett mail om att det går löss i skolan... hej hej hösten!
 
Nu bl6r det jobb och i eftermidsag kommer Bemgan ich mamma för att grilla. Mys!
 
Puss

Vi två i tolv år!

08:28:28
Vilken helg!
 
I lördags hade vi bokat in oss på Clarion Post för att fira att vi på söndagen (igår) firade 12 år tillsammans. 12 år är en väldigt lång tid och vägen hit har inte alltid varit lätt,  snarare tvärtom. Men med flera ton kärlek ich lika mycket respekt, och passion har vi klarat det. 
Dagen till ära hade vi bokat fotograf (Oh honey photography) som fotade oss inne på hotellet och även ute i trädgårdsföreningen mittemot. 
Det ska bli roligt att se fotona som förevigade vår dag.
 
 
Jessica, som är sjukt duktig och rolig följde med oss tillbaka till hotellet på ett glas bubbel för att fira lyckad photoshot.
 
Superfint rum ♡
 
Vi hann även med ett dopp i den uppvärmda takpoolen!
 
Middag hade vi bokat på Sjöbaren Lorensberg. Jag åt fantastiskt goda musslor och Zzoran fisksoppa och bergstunga. En riktigt god middag.
 
Vi hann även med drinkar på både le pain och Dorsia innan vi kom tillbaka till hotellet.
 
Tidig frukost innan vi hämtade barmen ♡
 
Nu håller vi tummarna för att vi klarar (minst) 12 år till.
Puss