FaceBook
Instagram
Mail

Halloween på Liseberg 2.0

21:18:39
I torsdags hade jag och tjejerna en heldag tillsammans på Halloween på Liseberg medans Zoran fick vara hemma med prickigkorven Filip.
Jag tycker att det är både viktigt och mysigt att umgås med barnen lite var för sig och helt enskilt ibland, även om det mest slutar med att barnen saknar dom andra som inte är med.
Deras syskonkärlek och samhörighet glädjer mig. Dom vill inte vara utan varandra helt enkelt ♥
 
Denna gången hade jag lovat tjejerna ansiktsmålning så så fck det bli. Jag gillar inte läskiga grejer typ som zombies, döskallar, onda andra etc, så dom fick bli porslinsdockor. Sminktjejerna blev glada över utmaningen och dom gjorde det med bravur. Evi och Laura var toknöjda.
 
Sen var det dags för karuseller. Tjejerna började med slänggungan innan vi gick till Lisebergshjulet.
 
Sen åkte dom så klart massor av andra karuseller och dansade kaninerna.
 
Klockan 17:30 började sista Kanin-teatern för dagen.
En jätte rolig föreställning för både barn och vuxna.
 
Sedan tackade vi för oss och åkte hem!
Hoppas denna succén kommer tillbaka nästa år.
 
Har ni varit där iår? Vad tyckte ni?
Puss & Kram

Halloween 2015

20:55:00
I vanlig ordning gick hela grannskapets barn och föräldrar en runda här i området och sa "Bus eller godis?!".
Filip har ju vattkoppor och fick stanna hemma med Zoran. Tjejerna var Clawdine och Draculaura och Filip var Dracula från Hotell Transylvanien.
 
 

Debatten!

01:17:00
Tack alla ni som tittade. Tiden gick för fort och alla hann inte prata. Men ni vet ju vart jag står i frågan!  Kul att hänga med Emelie och lilla Inez (mediamamman) både innan och efter och att träffa Jennifer (En chic mammas bekännelser). 
 
 
Nu måste jag sova för jag ska upp klockan 6.
Puss och godnatt!

Tjejdag idag ♡

13:18:31
Woop Woop!  Jag och tjejerna kör en heldag på Liseberg idag. Mysigt att få mysa runt med bara tjejerna i fokus.
 
 

SVT Debatt i morgon

23:47:00
God kväll!
 
Imorn är det dags att vara med i TVrutan igen. Även denna gången i Debatt.
Jag är inbjuden för att debattera om dessa artiklar:
VG Nyheter
Sveriges Radio P4
Aftonbladet
 
Är det okej att surfa med smartphone under amningstillfällena? Bör smartphones bli otillåtna på förlossningen och BB? På verkar det anknytningen mellan mamman och barnet? Hur är det med mammahetsen egentligen?
 
Jag ser ju inga som helst problem med smartphones på förlossningen, BB eller när man ammar.
Då borde ju TVapparater, tidningar och böcker också förbjudas. Jag tycker dock att det är bra om barnmorskorna upptäcker att föräldern hellre kollar på mobilen än på sitt barns signaler, men sådana fall är ju i det stora hela få. Jag har ju fött barn både innan och efter smartphonens tid och utan tvekan var det en lättnad med smartphone.
Då skickade jag iväg en bild uppdatering med namn, vikt och längd och skrev att vi mådde bra så kunde folk gratta i bloggen och på FB medans vi levde i babybubblan.
Innan smartphone fick man sitta med sig knappmobil och skicka sms efter sms. Ringa både den ene och andre. Barnmorskan knackade på stup i kvarten för att folk stod utanför för att få träffa bebis. Man hade fullt upp kan jag säga.
Och kvinno/mammahetsen har väl aldrig varit så stor som nu! Vi ska jobba, gärna läsa några kompliterande ämnen för att kunna säka bättre jobb, sköta barn,  ha fina rena kläder hela familjen, helst inte vara ensamstående, träna, ha aktiviteter till hela familjen och gärna en gemensam,sköta hem d.v.s att det ska städas och tvättas så det välinredda hemmet ser ut som plockat ur en inredningskatalog. Maten ska alltid vara hemlagad helst ekologisk. Samtidigt ska vi dela på alla sysslor med vår partner så att vi även stödjer jantelagen. Sen ska vi helst aldrig kolla på telefonen eller på datorn, men ändå ska vi vara uppdaterade om allt. HJÄLP!
 
På Filips förlossningen uppdaterade jag både på bloggen och till Zoran som var hemma med tjejerna med min smartphone.
 
 
Kolla gärna på programmet imorn kl 22:00!

Photoshoot med tjejerna!

13:50:12
Åh så många fina bilder det blev. Här är smakprov ♥
 

Vattkoppor in da house!

08:35:00
God morgon!
 
Filip vaknade med 7st röda prickar utspritt på hals,mage,rygg och ansikte. Nu har hon lätt över 30 st och det ploppar upp nya hela tiden. Vi har redan börjat med flytande tavegyl och poxclin. Hoppas det går över fort och att han slipper få på könet och i ögonen.
 
Vår prinskorv ♡
 
Någon som vill komma och bli smittad?☆

LowCarb-bars från Gainomax

17:39:00
SAMARBETE - ANNONS
 
Då var det dags för mig att buzza igen. Denna gången är det LowCarb-proteinbars från Gainomax. 3 olika smaker har jag fått hem lemon, caramel och kokos. Även en påse med portionsbitar med proteinbars.
 
 
Det är så kul att bli utvad till dessa kampanjer. Vill du också ha chansen att få buzza produkter? Registrera dig HÄR då!
 
Denna veckan kör belöningsmetoden på mina klienter.  
Det funkade imorse och tydligen är caramel god!
 

Handplockad frukt från Afrika♡

21:34:00
På kommunala jobbet har jag kollegor med ursprung från olika delar av världen. Många kommer ifrån olika länder i Afrika. Eritrea, Etiopien, Tunisien, Marocko, Kenya, Somalia, Kongo, Elfenbenskusten osv osv.
 
I slutet av sommaren fick jag en fin och traditionell Kenyanska festklänning av Fariyha på jobbet när hon hade semestrar där ♡
Den går i färgerna turkos och jordbrun. Jag längtar till nästa sommarsemester så jag kan få chans att använda den. ♡
 
Idag träffade jag Sally som kommit hem från Elfenbenskusten. Jag äter sällan frukt och gör jag det är det mango, ananas, passionsfrukt, papaya etc.  Lite mer exotiska frukter. Det vet Sally så vad tror ni att hon hade med sig till lilla mig från Afrika? Jo, handplockad grapefrukt och passionsfrukt. LYCKA och TACKSAMHET ♡ 
 
Ser lite annorlunda ut mot vad vi är vana vid ellerhur?!
 
Nu är dom uppätna, det gick åt fort ♡
Puss

Nougatgrottor

14:14:35
Syltgrottor <1kh/st
Ca. 20-25 st
Ingredienser:
100g rumsvarmt smör
2dl mandelmjöl (går att ersätta med kokosmjöl)
1msk kokosmjöl
3 msk sötning Ica sötströ eller sukrin
1krm vaniljpulver
 
Fyllning: Sockerfri nougatkräm  (jag använder Cavalier) 
 
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en bunke till en jämn och fin degklump. Lägg sedan plastfolie över bunken och förvara den i kylen i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Ta sedan ut den och rulla 20-25st  små bollar som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en grop i mitten på varje. Grädda dom i mitten av ugnen i 10-15 minuter (beroende på ugn). Låt dom svalna helt innan du fyller hålen med nougatkrämen.
Du kan med fördel välja att fylla hålen med nougatkrämen INNAN gräddning i ugnen. 
 
Förvaras i kylen och går utmärkt att frysa in.
 
 

Blondiner har roligare!

13:59:17
Eller kanske inte! Men vi hade väldigt roligt med barnens Rapunzel-peruk igårkväll. 
 
 
Frågan är om jag kan övertala mamma till att inte färga håret ljust efter detta. Haha!
Puss

Premiär för Halloween på Liseberg

23:51:37
Hej mitt i natten!
 
Vi överraskade barnen med en tur till premiären av Halloween på Liseberg.
Vi klädde oavsett varmt och tur var det för det blir kallt på kvällen. Det var fint och häftigt inrett i parken. Skräckhusen ska ha varit toppen, men jag HATAR skräckhus så dom struntade vi i. 
Men vi hann med några karauseller trots dom otroligt långa köerna, kramas och dansa med kaniner, spel och lek.
Det enda negativa jag kan komma på är att det bara är en burger king och en korvmoj öppen om man bortser från dom "fina" restaurangerna. Så köerna var så sjukt långa och jag skulle ALDRIG ställa mig i någon av dom. Så tipset om ni ska dit är att äta precis innan och om ni ska vara där länge, ha med er en liten matsäck. Inget är roligt om man är hungrig vare sig för föräldrar eller barn ♥
 
 
 
 

TaeKwonDo-tjejerna

10:53:48
Tjejerna har snart gått klart sin 3:e termin på TaeKwonDon och nog märker man skillnad. Speciellt på Evelinas teknik. Laura har också utvecklats, men mer åt att faktiskt lyssna mer på tränaren och inte dansa mellan sparkarna.
 
Igår fick dom som gått ett par terminer sparras i slutet på träningen och till min glädje fick både tjejerna fightas så jag kunde få lite bilder på dom i action. Jag måste lära mig att knyta deras bälten rätt för dom lossnar så fort dom börjar träna. Igår glömde vi deras bälten i lokalen dessutom så vi får hoppas att tränaren hittade dom och tog med dom tills på måndag....
 
Jag är så stolt över dom och jag vet att min morfar som hade bästa gard hade varit stoltast av alla ♥

En förmiddag i Lilla Edet!

09:07:26
God morgon!
 
En grå och trist dag idag, men vad gör det?! Klockan 12 har jag gratis träning i Kviberg så det längtar jag efter. Kör även imorn klockan 11.
 
När min mamma är i Göteborg har vi som tradition att åka till morfar och Kerstins grav. Något som vi vanligtvis gör är att käka lunch på Ben's, men igår var vi i Lilla Edet under tidspress så vi fick skynda oss igenom besöket i Lilla Edet.
Något som vi bara var tvugna att göra var att gå rundan kring morfars hus. Den måste vi alltid gå! Gården var täckt av gula fina löv från dom enorma träden och solen lyste så fint både mellan löven och på morfars balkong.
 
Efter en snabbis inne på Boströms för att köpa blommor till hjärtat vi skulle göra och en kortis inne på Netto för att fynda åkte vi till kyrkogården.
Jag och mamma hjälptes åt att göra ett likadant hjärta som mamma gjorde till morfars begravning, fast mycket mindre då så klart. Klarorangea rosor med blad runt om. Så fint och passar ju perfekt nu till alla höstiga färger utomhus.
 
Där ligger dom i den eviga vilan tillsammans, morfar och Kerstin!
 
Som dom sanna shopparna vi är så hann vi så klart in en sväng på Klädkällaren, men det får jag visa senare vad jag fyndade där.
Puss

1970 is back!

12:11:42
Jag hade lovat mig själv att INTE falla för bootcut-trenden, men nu går jag omkring i ett par bootcutjeans med hög midja. Fyndade på Kappahls REA igår. 100kr köpte jag dom för så det blev 300 kr rabatt ♧
 
Man ska aldrig säga aldrig ♡

Det spränger i bihålorna

18:41:00
Hjälp vad det spränger i bihålorna.
Zoran var snäll och gick och köpte Nassonex så nu hoppas jag att skiten går bort.
 
Jag hade en konsultation med blivande klient imorse och sen kunde jag träna själv. Har mest kört cardio den senaste veckan så det var skönt med ett riktigt styrkepass på gymmet även om jag körde styrka hemma igår.
 
Jag hann även med kaffedejt med grannen idag och jag tror bestämt jag gett hennes son en dålig vana,haha! 
 
Jag har haft så ont i bihålorna nu på eftermiddagen så det har blivit en lugn dag för oss med rester till middag och en promenad bort med sorteringen till miljöstationen. 
 
Nu ska barnen göras iordning för sängen. Dom är minst lika trötta som jag märker jag. Skönt fredag och lov imorn. Puss

Mor lilla mor!

23:06:06
Gick precis igenom bilderna på mobilen och såg en som glömt av att jag tog idag.
Min lilla mamma är ju på besök här hemma hos oss sedan i fredags. Vi har roligt ihop och alla trivs med varandra, MEN det är nästintill omöjligt att få henne med sig när man är ute. Är det inte ett skyltfönster mwd en snygg jacka eller ett reklamblad så är det ett löv, ja ni fattar! Nu har hon förutom sin trasiga axel ett eventuellt diskbråck och backen så det gör det ju jobbigt att gå fort, men alltså idag väntade jag in henne fem gånger och varje gång jag väntade in henne började hon gå ännu mer långsamt. Hon pratade i telefon dessutom. Näh så till slut gick jag hem, hon hittar ju själv. 
Hjälp, det är enklare att valla hem 3 barn än 1 mamma, haha!
 
 

Onsdagsbestyr!

19:59:29
God kväll!
 
Det blir kvällsblogg idag med. Dagarna går fort och med agendan full blir det inte mycket bloggat på dagen.
Morgonen började med PT-JOBB och ett besök på Allékliniken för ett skönhetsfix med laser för att avslutas med lunchdejt med mamma i Saluhallen.
 
Saluhallen är speciell. Dit har morfar tagit oss för att handla ungerska delikatesser och bakverk hela livet ♡ Idag fyndade jag 3kg svensk korv med hög kötthalt för ynka 90kr. 
 
Nu under eftermiddagen har vi tittat på filmen "Paddington". Mysig, men lite småtråkig tyckte både vi och barnen. Sen gjorde jag onsdagsmiddagen som blev fläskfilé i gorgonzolasås med blomkålspuré. Gott!
 
Nu ska jag köra ett kvällspass innan Grey's börjar.
Puss

Fullbokad

22:33:00
God kväll!
Spänningshuvudvärk deluxe råder i mitt huvud.
Ett resultat av carb-frosseri i helgen och massor av stress... Måste tagga ner...kanske!?
 
Dagen har iallafall varit fullbokad av hälsokontroll med Evi,  ögonläkaren med farmor, hälsa på hos pappa och Annelie , tvätta och storhandla. Däremellan skrev jag kostscheman klienter beställt. 
 
Världens godaste gamlafarmor ♡ Filip blev så glad när han såg henne i bilen och ville bara pussa och krama henne ♡
 
Evelina blev vaccinerad idag och helt godkänd av skolläkaren. Hon är 132,5cm lång och väger 31kg.  
 
PUSS
 

Sista fixet med ögonbrynen!

09:18:00
God morgon ♥
 
Äntligen har jag hunnit se över alla bilder jag hade i systemkameran. Zoran var med mig i torsdags när jag var tillbaka hos Marika på Lastings Lines för att göra dom sista strecken i mina fina ögonbryn med 3D-teknik. Om första besöket kan ni läsa HÄR.
 
Först och främst vill jag säga att genom att sköta dom råd man får innan och efter ger den bästa förutsättningen för att få fina bryn. Och jag har skött mig så jag hade inte många ställen att fylla i p.g.a av det. Däremot så fxade  vi till formen lite. Gjorde brynen lite tjockare och jämnare. Marika är så fantastisk duktig och jag valde att köra utan bedövning denna gången också.
 
 
Zoran filmade när hon var i full action och jag måste säga att jag blev förvånad när jag fick se videon själv. Det känns ju när hon tatuerar så klart och det känns som att man kanske gör någon min, men icke. Det ser ju ut som att jag sover. Åter igen vill jag påminna om att jag är väldigt smärttålig och att alla har sin egen smärtgräns.
 
 
 
 Jag är så tacksam och lycklig! Jag förstod nog inte riktigt innan jag gjorde det vilken stor lättnad det skulle vara för mig att få ögonbryn. Att bara kunna gå upp och gå rätt ut om det behövs, att slippa ha en ögonbrynspenna i varje väska och jacka och att kunna göra allt utan att behöva tänka på att inte nudda brynen.
Sen är det viktigt att välja rätt, det finns många därute som inte gör ett bra jobb. Man ska ändå gå omkring med dom i upp till fem år. Marika är fantastisk. Så proffsig och så duktig. Man känner sig trygg och det är ju för att hon själv vet att hon är bra på det hon gör. Jag fick även veta att hon idiellt hjälper cancersjuka på fritiden ♥ Ja, men ni förstår ju vilken underbar människa hon är.